Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

QUOTE(Metija @ 2009 01 26, 01:24)
Aš jau anksčiau mačiau šį grožį  4u.gif  Labai patiko... tik kaip ir Akvilytė, kaip tai įgyvendinti neįkertu  blush2.gif  Ar jos abi pilnai susitraukia?

Aš brandinau mintį daryti ant platesnio pagalio ir bandyti dviem eilėm įsukti kilpeles taip padarant tarsi du mechanizmus (ant pirktinio tai jau niekaip neišeitų pagal mano galvojimus  blush2.gif ). Vieną traukyti iš vienos pusės, kitą iš kitos... nežinau, gal ir nusigrybauju ir neįsivaizduoju ar tai pavyktų... Juk traukant gali labai trukdyti viena kitai...

Cia buvo Uzsakoves mintis. Ji pageidavo, kad naktine uzuolaida kilnotusi, o dienine butu fiksuota. Taciau dieninei uzuolaidai taip pat prisiuvau kilpeles, per jas perveriau silkines, juosteles, o galuose po stabdziuka(toks kaip striukese buna). Tad dienine uzuolaida imanoma "surinkti i virsu" iki naktines, stabdziuku pagalba. Tai vienas sudetingiausiu mano darbu, naktine uzuolaida buvo su pamusalu.

O dvigubas mechanizmas visai idomi ideja reikes kada pabandyti
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 01 26, 10:17)
Cia buvo Uzsakoves mintis. Ji pageidavo, kad naktine uzuolaida kilnotusi, o dienine butu fiksuota. Taciau dieninei uzuolaidai taip pat prisiuvau kilpeles, per jas perveriau silkines, juosteles, o galuose po stabdziuka(toks kaip striukese buna). Tad dienine uzuolaida imanoma "surinkti i virsu" iki naktines, stabdziuku pagalba. Tai vienas sudetingiausiu mano darbu, naktine uzuolaida buvo su pamusalu.

O dvigubas mechanizmas visai idomi ideja reikes kada pabandyti

Labai graži romanetė smile.gif aš į ją žiūrėjau žiūrėjau... O su pamušalu pasiūti - man dar aukštasis pilotažas smile.gif
Atsakyti
Gal galite patarti kur galima butu nusipirkti pigiau romaneciu karnyza? Senukuose maciau nuo 70lt yra g.gif Cia brangu ar normaliai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulia12: 26 sausio 2009 - 14:35
QUOTE(rimulia12 @ 2009 01 26, 14:34)
Gal galite patarti kur galima butu nusipirkti pigiau romaneciu karnyza? Senukuose maciau nuo 70lt yra g.gif Cia brangu ar normaliai g.gif

Na, kiek man teko skaityti ką kitos dalyvės rašė - tai mechanizmų kainos normalesnės Euriviloj ir lyg Naulitoj. Aš šiose parduotuvėse nebuvau, bet pagal dalyvių aprašymus lyginau kainas su Senukuose supakuotais mechanizmais. Senukų kainos man nepasirodė didesnės... Apie kokybę nieko negaliu pasakyti. Tik išmatavimai man netiko. Bet gal labiau patyrusios man paprieštarautų. Šiaip aš vis tik nusprendžiau, gal man reikia pigiau ir, kad aš GALIU TAI PADARYTI. Tai ir dariau savadarbį mechanizmą... kol kas esu labai patenkinta... Viską padariau gana pedantiškai... net vyras išsiaiškino kas ta romanetė per daiktas ir kaip veikia mechanizmas, kokių jam detalių reikia smile.gif Tačiau kol aiškinausi - apvažiavau nemažai parduotuvių ir perskaičiau abi temas apie romanečių siuvimą blush2.gif

Temose labai daug info - verta nepatingėti ir galbūt, netgi pasikonspektuoti.. Aš taip ir dariau.... blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 26 sausio 2009 - 15:09
QUOTE(LaVil @ 2009 01 25, 15:33)
Lino dar galima rasti "Jaukiuose namuose" zemuosiuose sanciuose (cia Kaune  bigsmile.gif ) . Ten ir uzuolaidu lininiu galima rasti.

Buvau šiandien ten užsukusi, bet apie 18val., tad jie užsidarinėjo... labai gražių dalykų iš lino turi ir siuva, tik, jei gerai supratau, paties lino neparduoda, nebent užsisakant - bet tik su jų darbu... 4u.gif smile.gif
Papildyta:
Dar toks klausimėlis... kaip kažin gražiau atrodo romanetės, jei keli langai šalia vienas kito - ar suglausti jas be tarpo, ar paliekant tarp jų tarpus??? 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Man dar šita labai graži... ji turbūt be pagaliukų... kaip tokią siūti... ir ar tiktų iš lino kažin....????

user posted image

smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 01 26, 23:48)
Man dar šita labai graži... ji turbūt be pagaliukų... kaip tokią siūti... ir ar tiktų iš lino kažin....????

smile.gif

Pagal si pavyzdi siuvau romanete, kur auksciau parodyta. Be pagaliuku galima jei plotis nedidelis, sioje nuotraukoje parodytas 80cm plotis (kliente buvo atsinesusi katalogo iskarpa) , O kur mano siuta ten plotis, jei gerai atsomenu buvo 160cm, tada ir gaunasi toks laisvumas, kaip matosi nuotraukoje.
Atsakyti
QUOTE(rimulia12 @ 2009 01 26, 16:34)

Senukose karnizas apie 20 lt uz .m siulu fiksatoris apie 10 lt., cia jai darit paprastai be grandines mirksiukas.gif
user posted image
Atsakyti
cudo, labai graži medžiaga! Bet aš neįžiūriu žiedelių... Gal siuvot be jų? Lyg matau vietoj jų tokias kaip kilpeles padarytas... Ar aš teisi?

QUOTE(cudo @ 2009 01 27, 21:26)
Senukose karnizas apie 20 lt uz .m  siulu fiksatoris apie 10 lt., cia jai darit paprastai be grandines  mirksiukas.gif

Aš šniūrelius suėmiau į vieną mazgą, toje vietoje uždėjau tokią plastmasinę "gilę", į kitą jos galą įkišau grandinėlę nuo seno roleto, o ant šios galo užmoviau svarelį smile.gif Man taip atrodo gražiausia, be to sunaudojama mažiau virvelės (nes grandinėlė nekainavo).
Bet stabdžiukas tai man nelabai... Turiu užkišti ranką už romanetės, kad užsifiksuotų... Pamąstau, kad gal geriau būčiau kitą būdą fiksuoti sugalvojus... Žinoma, stabdžiukas nėra pritaikytas medinei lentai lotuliukas.gif

user posted image

O čia visas mano pirmasis kūrinys...

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 27 sausio 2009 - 23:32
QUOTE(cudo @ 2009 01 27, 23:26)
Senukose karnizas apie 20 lt uz .m  siulu fiksatoris apie 10 lt., cia jai darit paprastai be grandines  mirksiukas.gif

Va man reiktu b pakeliamo sniurelio. nes bus tik dienine uzuolaida
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulia12: 28 sausio 2009 - 13:55
O kaip pritvirtinti ta lystvele prie sienos, ant kurios tvirtinasi romanete, jei as desiu ja i lango nisa?
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 01 26, 22:48)

pagaliau rastas budas mano dilemai isspresti thumbup.gif del dienines uzuolaidos ir naktines kartu. dar su vyru diskutavom... sakom, niu romanete naktine pritvirtinam,o kur dienine tada g.gif biggrin.gif
Atsakyti