Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

QUOTE(Kristuks @ 2009 01 24, 21:55)
Sveikos,

norėjau paklausti apie lininį audinį romanetėms:
1. Ar jis iš pricipo tinka?
2. Girdėjau, kad prieš siūnant reikia liną išskalbti? Būtinai?
3. Iš kokio lino geriau siūti - kai sudėtis 100% linas, ar 50% linas, 50% medvilnė??? nes tik tokių audinių yra "lino namuose"....
4. Ar nesilamdys lininė romanetė, ją vakare išskleidus? jei visą dieną ji bus sukelta į viršų?
5. Kur dar Kaune rasti lininių audinių, išskyrus "lino namus"???/ 4u.gif  smile.gif

1. taip
2. taip, būtina nes linas traukiasi...
3. esu darius ri iš tokio ir iš tokio. jokio skirtumo...na tik gal mažiau glamžosi tas fifty fifty... ir malonesnis man asmeniškai audinys rolleyes.gif
4. matysis ta drūžė per kurią lenksis romanetės kolostės...
5. didesnio pasirinkimo kaip ten nesu ma2ius niekur kitur rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 24 sausio 2009 - 22:27
QUOTE(akvilyte @ 2009 01 24, 22:25)
1. taip
2. taip, būtina nes linas traukiasi...
3. esu darius ri iš tokio ir iš tokio. jokio skirtumo...na tik gal mažiau glamžosi tas fifty fifty... ir malonesnis man asmeniškai audinys  rolleyes.gif 
4. matysis ta drūžė per kurią lenksis romanetės kolostės...
5. didesnio pasirinkimo kaip ten nesu ma2ius niekur kitur  rolleyes.gif

Ačiū labai už atsakymus.... aciuks.gif
Tik tuose "lino namuose" man labai sunku išsirinkti audinį pagal spalvą, tankumą, glamžytumą - ten daug yra, bet pardavėjos tokios nelabai malonios - toks jausmas, kad visai nenori kilnoti tų rulonų.... bet užuolaida gi ne rakšluostukas... ax.gif tad nežinau, kaip ten seksis išsirinkti audinį....
Ir ten beje visi rolonai po 1,5, o man reikėtų didesnio pločio.... smile.gif

Dar kažkiek lininių audinių mačiau užuolaidų salonuose, tai arba siaubingai brangūs, arba su sintetika....
Papildyta:
Dar norėjau paklausti apie patį siuvimą:

1. Sakykim, jei turiu mechanizmą, tai tereikia audinio, kilpučių (kur jų gauti?), metalo į apačią (kur jo būna pirkti?)... ir kaip ir viskas??? ax.gif
2. Dar toks klausimas - jei mechanizmo ilgis apie 1m, o romanetę reikia siūti 80cm, ar gausis? ar viršuje negražiai tuomet atrodys tas ilgesnis mechanizmas??? tokiu atveju reikėtų turbūt pjauti mechanizmą???? smile.gif
3. Ar išlaikytų romanetės mechanizmas bambukinį audinį - tokį sunkoką??? ir kur jų būna pirkti pigiau??? (mačiau kažkokiame roletų salone - tai ten gana brangu)....
4. Ar būna romanečių šniurelių (na tų, kurie reikalingi joms pakelti ir nuleisti), įvairių spalvų - ar tik balti??? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2009 01 25, 10:02)
bet pardavėjos tokios nelabai malonios -

Dar kažkiek lininių audinių mačiau užuolaidų salonuose, tai arba siaubingai brangūs, arba su sintetika....

1. Sakykim, jei turiu mechanizmą, tai tereikia audinio, kilpučių (kur jų gauti?), metalo į apačią (kur jo būna pirkti?)... ir kaip ir viskas???

2. Dar toks klausimas - jei mechanizmo ilgis apie 1m, o romanetę reikia siūti 80cm, ar gausis? ar viršuje negražiai tuomet atrodys tas ilgesnis mechanizmas??? tokiu atveju reikėtų turbūt pjauti mechanizmą???? smile.gif

3. Ar išlaikytų romanetės mechanizmas bambukinį audinį - tokį sunkoką??? ir kur jų būna pirkti pigiau??? (mačiau kažkokiame roletų salone - tai ten gana brangu)...
.
4. Ar būna romanečių šniurelių (na tų, kurie reikalingi joms pakelti ir nuleisti), įvairių spalvų - ar tik balti??? smile.gif

dėl pardavėjų tai taip doh.gif pravalas ten su jom verysad.gif jei kalbam apie kauną rolleyes.gif

na taip, tada reiktų užuolaidose ieškot.. nes paprasto lino tai abejoju ar platesnio rasit g.gif bet jei sakot kad romanetė 80cm tai gal tinka g.gif

nežinau iš kur esat... daug kur jų galima gauti tongue.gif

nupjaut ir tiek biggrin.gif

neaišku koks mechanizmas nes jų visokių būna g.gif o dėl audinio tai nznz kur jo rast...

būna kokių tik norit spalvų.. kaune pvz pasimatyme koooookių tik širdis geidžia tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akvilyte: 25 sausio 2009 - 11:12
QUOTE(Kristuks @ 2009 01 25, 11:02)
Ačiū labai už atsakymus.... aciuks.gif
Tik tuose "lino namuose" man labai sunku išsirinkti audinį pagal spalvą, tankumą, glamžytumą - ten daug yra, bet pardavėjos tokios nelabai malonios - toks jausmas, kad visai nenori kilnoti tų rulonų.... bet užuolaida gi ne rakšluostukas... ax.gif  tad nežinau, kaip ten seksis išsirinkti audinį....

Papildyta:
Dar norėjau paklausti apie patį siuvimą:

1. Sakykim, jei turiu mechanizmą, tai tereikia audinio, kilpučių (kur jų gauti?), metalo į apačią (kur jo būna pirkti?)... ir kaip ir viskas??? ax.gif
3. Ar išlaikytų romanetės mechanizmas bambukinį audinį - tokį sunkoką??? ir kur jų būna pirkti pigiau??? (mačiau kažkokiame roletų salone - tai ten gana brangu)....

Jei pakanka aukscio 150cm ir leidzia rastas, kartai audini kerpu ne pagal metmenu (vertikale) krypti, o pagal ataudu(horizontalia) krypti. (audinio taupymo sumetimais)

jei esate vilniete, kilpuciu galite rasti Zaliojoj stotelej, taip pat ten yra nemazas lininio(ir ne tik) audinio pasirinkimas (tik ten jos kitaip vadinasi)
Atsakyti
Prieš porą mėnesių daug skaičiau čia, bet taip ir nerašiau... Ačiū visoms už patarimus, kurių čia - gausybė 4u.gif .

Ant mano miegamojo jau ilgokai kabo pirmoji romanetė. Dariau su savadarbiu mechanizmu (ant medinio pagalio, kurį apsiuvau), bet vis vien ir detalės nemenkai kainavo - žiedeliai, stabdžiukas, svarelis, virvelė). Kūriniu esu patenkinta (deja kol kas nemoku įkelti foto, gal bandysiu aiškintis kaip tai padaryti... blush2.gif ).

QUOTE(sigita @ 2009 01 22, 16:46)
toki audini siuciau su papildoma juostele is kitos puses. Taip siules matytusi ir dar dvi lygiagrecios, bet rastas butu vientisas.  smile.gif

Aš siuvau juosteles - man taip atrodė gražiau ir išėjo pigiau, nes audinys kainavo nemažai ir dar papildomai jo pirkti juostelėms pasirodė per brangu. Medžiagos paieškos atėmė daug laiko, nes pigaus ir tinkamo neradau... Dauguma audinių - 1.50 pločio, o mano langas 1.60.

Dabar laukia virtuvės langas smile.gif sukau galvą kaip padaryti dvigubą romanetę: dieninę ir naktinę. Ar esat siuvusios tokias? Ir dar. Atradau, kad dėl romanečių turiu atsisakyti ant palangių stovinčių gėlių sad.gif Ar esat bandžiusios romanetę tvirtinti prie plastikinio lango? (tokiu būdu romanetė neuždengtų palangės, bet lango gręžimas man atrodo neįmanoma išeitis..)
Atsakyti

Lino dar galima rasti "Jaukiuose namuose" zemuosiuose sanciuose (cia Kaune bigsmile.gif ) . Ten ir uzuolaidu lininiu galima rasti.
Atsakyti
QUOTE(LaVil @ 2009 01 25, 15:33)
Lino dar galima rasti "Jaukiuose namuose" zemuosiuose sanciuose (cia Kaune  bigsmile.gif ) . Ten ir uzuolaidu lininiu galima rasti.

kur tiksliau bigsmile.gif gal kokį orentyrą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 01 25, 18:51)
kur tiksliau  bigsmile.gif gal kokį orentyrą bigsmile.gif

Ten kur anksciau buvo kareivines,o dabar atrestauruoti raudoni namai. Parduotuvele pirmame aukste.
Jei vaziuojant nuo miesto, tai po desinei, pravaziavus abudu "Silas" centriukus...tikslaus adreso neprisimenu... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(LaVil @ 2009 01 25, 20:46)
Ten kur anksciau buvo kareivines,o dabar atrestauruoti raudoni namai. Parduotuvele pirmame aukste.
Jei vaziuojant nuo miesto, tai po desinei, pravaziavus abudu "Silas" centriukus...tikslaus adreso neprisimenu... rolleyes.gif

žinau bigsmile.gif ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2008 10 03, 17:34)
NA va, leidus uzsakovei idedu nuotraukyte jos romanetes ir tuo paciu atnaujinu tema  4u.gif

user posted image

Cia naktine uzuolaida, per visa langa, o dienine uzdengia dali lango. sioje nuotraukoje, dar ne visi pagaliukai suverti- tai dienine kiek laisvoka atrodo.
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 01 25, 21:47)
Cia naktine uzuolaida, per visa langa, o dienine uzdengia dali lango. sioje nuotraukoje, dar ne visi pagaliukai suverti- tai dienine kiek laisvoka atrodo.

o koks čia veikimo principas g.gif
Atsakyti
QUOTE(sigita @ 2009 01 25, 21:47)

QUOTE(akvilyte @ 2009 01 25, 23:04)
o koks čia veikimo principas  g.gif

Aš jau anksčiau mačiau šį grožį 4u.gif Labai patiko... tik kaip ir Akvilytė, kaip tai įgyvendinti neįkertu blush2.gif Ar jos abi pilnai susitraukia?

Aš brandinau mintį daryti ant platesnio pagalio ir bandyti dviem eilėm įsukti kilpeles taip padarant tarsi du mechanizmus (ant pirktinio tai jau niekaip neišeitų pagal mano galvojimus blush2.gif ). Vieną traukyti iš vienos pusės, kitą iš kitos... nežinau, gal ir nusigrybauju ir neįsivaizduoju ar tai pavyktų... Juk traukant gali labai trukdyti viena kitai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Metija: 26 sausio 2009 - 00:29