Įkraunama...
Įkraunama...

Romanetės

QUOTE(Pasaulisgrazus @ 2008 09 01, 23:22)
Sveikutes 4u.gif
Na va, ir mano romanetes jau pasiutos, liko tik prie sienos pritvirtinti, bet...
pati pirkau mehanizma tai negerai apskaiciavau ilgi doh.gif
Patarkite: ar galima tvirtinti romanetes mehanizma prie gipsokartoniu lubu g.gif Medziaga sunkoka g.gif Patakite, prasom, nes iseina tik prie lubu tvirtinti. Tai nezianu dabar ar nenukris mano lubos lotuliukas.gif

Aš pas save namuose ir romanetes, ir širmas tvirtinau į gipskartonio pakabinamas lubas, tik reikia pirkti ten tuos specialus gipskartoniui skirtus varžus, kurie išsiplečia. Ir romanetės, ir širmos tvirtai kabo jau daugiau kaip metai mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš vis ruošiuosi ruošiuosi siūti romanetes, bet man vis abejonės kyla blush2.gif O siuvant tas horizontalias siūles, jums normaliai palenda užuolaidos į siuvimo mašinos tarpą? Nemoku normaliai paaiškint, bet gal supratot, kas mane domina? blush2.gif Nes jei tarkim reik siūt siūlę viduryje romanetės, tai gaunasi, kad pusę romanetės reiks sukišt į tą tarpą, esantį siuvimo mašinoje tarp rėmo ir adatos... Ar supratot mane? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 09 02, 13:27)
Aš vis ruošiuosi ruošiuosi siūti romanetes, bet man vis abejonės kyla  blush2.gif O siuvant tas horizontalias siūles, jums normaliai palenda užuolaidos į siuvimo mašinos tarpą? Nemoku normaliai paaiškint, bet gal supratot, kas mane domina?  blush2.gif Nes jei tarkim reik siūt siūlę viduryje romanetės, tai gaunasi, kad pusę romanetės reiks sukišt į tą tarpą, esantį siuvimo mašinoje tarp rėmo ir adatos... Ar supratot mane?  ax.gif

o tai kas trukdo iš kitos pusės siūt mastau.gif nerieks nieko niekur kišt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 09 02, 14:32)
o tai kas trukdo iš kitos pusės siūt mastau.gif nerieks nieko niekur kišt mirksiukas.gif

Bet jeigu imti tą siūlę kuri bus siuvama per viduri, tai taip ar taip, vistiek medžiagos ilgis iš abiejų pusių bus vienodas biggrin.gif Tai man įdomu, ar sutelpa jums pusė romanetes į tą tarpą ax.gif Nes mūsų langas vitrininis: nuo lubų iki grindų, tai net neįsivaizduoju, ar sutilptų pusė romanetės po siuvimo mašina unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(babyface @ 2008 09 02, 13:37)
Bet jeigu imti tą siūlę kuri bus siuvama per viduri, tai taip ar taip, vistiek medžiagos ilgis iš abiejų pusių bus vienodas  biggrin.gif Tai man įdomu, ar sutelpa jums pusė romanetes į tą tarpą  ax.gif Nes mūsų langas vitrininis: nuo lubų iki grindų, tai net neįsivaizduoju, ar sutilptų pusė romanetės po siuvimo mašina  unsure.gif

a supratau biggrin.gif tai jei darysi tą vietą pagaliukui ne iš tos pačios medžiagos tai taip.. reiks puse sukišt į tą siuvenkės tarpą.. bet juk nedarysi romanečių iš kokios paltinės medžiagos mirksiukas.gif aš ir lovatieses sukišu.. kurios būna jau suideponu mirksiukas.gif tik reikia gražiai susisukt ir vskas biggrin.gif knisiaus yra...bet nėra nieko neįmanomo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 09 02, 14:45)
a supratau  biggrin.gif  tai jei darysi tą vietą pagaliukui ne iš tos pačios medžiagos tai taip.. reiks puse sukišt į tą siuvenkės tarpą.. bet juk nedarysi romanečių iš kokios paltinės medžiagos  mirksiukas.gif  aš ir lovatieses sukišu.. kurios būna jau suideponu  mirksiukas.gif  tik reikia gražiai susisukt ir vskas  biggrin.gif  knisiaus yra...bet nėra nieko neįmanomo  biggrin.gif

Aiškutis smile.gif Nuraminai mane ax.gif 4u.gif Tai teks jau manau imtis romanečių siuvimu rolleyes.gif
Atsakyti
Papildyta:
Merginos, ką darote kai suka audinį? g.gif
Na kaip čia paaiškit: kai viršus kabo tiesiai, o apačia nueina per kokius 5 cm į šoną. Ilgis romanetės 1,60 m.
Medžiaga labai plona užuolaidinė ir pasiuvinėta, ypatingai apačia (gal dėl to suka), jei būtų užuolaidos ir sudrapiruotos nieko ir nesimatytų, o romanetei matosi verysad.gif verysad.gif
Galvojau gal kreivai nukirpta, tai išsitraukiau vieną išilginį siūlą palei kraštą ir pagal jį nukirpau per nauja - tas pats verysad.gif
Gal sakau bandyti iš akies kirpti statų kampą?? g.gif Tada gautųsi įstrižai audinys kirptas, bet nukreivočiau turbūt dar žiauriau.. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo driftas: 05 rugsėjo 2008 - 12:06
mielosios,
ieskaiu, kas galetu pasiuti romanetes..vienam langui, tiesa, nemazam 4u.gif

pati neturiu tokiu sugebejimu...

labai lauksiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(driftas @ 2008 09 05, 12:05)
Papildyta:
Merginos, ką darote kai suka audinį?  g.gif
Na kaip čia paaiškit: kai viršus kabo tiesiai, o apačia nueina per kokius 5 cm į šoną. Ilgis romanetės 1,60 m.
Medžiaga labai plona užuolaidinė ir pasiuvinėta, ypatingai apačia (gal dėl to suka), jei būtų užuolaidos ir sudrapiruotos nieko ir nesimatytų, o romanetei matosi  verysad.gif  verysad.gif
Galvojau gal kreivai nukirpta, tai išsitraukiau vieną išilginį siūlą palei kraštą ir pagal jį nukirpau per nauja - tas pats  verysad.gif
Gal sakau bandyti iš akies kirpti statų kampą??  g.gif Tada gautųsi įstrižai audinys kirptas, bet nukreivočiau turbūt dar žiauriau..  unsure.gif

tai gal virsui nukirpta istrizai,pabandyk ir ten istraukt siuliuka g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dianuka @ 2008 09 15, 11:37)
tai gal virsui nukirpta istrizai,pabandyk ir ten istraukt siuliuka g.gif

gali pabandyt sunkesni svareli isiut tam kraste kur truksta kampo rolleyes.gif
Atsakyti
Esu pasiuvusi 'juodrastini' varianta i sodyba, dabar noreciau griebtis rimtesnio varianto - vaikams i kambari. Bet labai dvejoju del tvirtinimo. Kambaryje yra 3 begeliu lubiniai karnizai ir visai nesinoretu juos draskyti ir romaneciu tvirtinimui naujas skyles grezti. Gal kas galit pasidalinti pasvarstymais, kaip man romanete prie karnizo pritaisyti? Galvoju - jei virsuje isiuti pagaliuka, o prie jo juostele uzuolaidoms kabinti ir taip pakabinti? Ir prie tos juosteles siuti ziedelius virvutems surinkti? Kazin tik ar karnizo kabliukai tempima atlaikys g.gif
Busiu dekinga uz bet kokia minti...
Atsakyti
QUOTE(Dianuka @ 2008 09 15, 13:18)
gali pabandyt sunkesni svareli isiut tam kraste kur truksta kampo rolleyes.gif

Ačiū už pasiūlymus 4u.gif
Jau išsiaiškinau, kad čia audinio brokas ir romanetės atveju nelabai ką čia bepadarysi. užuolaidose būtų galima kažką daryt. verysad.gif

Gabri, jei tie kabliukai atlaiko sunesnę užuolaidą, tai ir romanetę atlaikys. O dar jei siūsi austrišką pvz. - be liniuotės ar kt. svorio apačioj, tai tikrai ne ką sunkesnė už užuolaidą bus. smile.gif
Aš tik galvoju, kad nesiūčiau žiedelių prie tos juostelės, kur karnizo kabliukai, siūčiau žemiau ant lystelės. Na bet čia palauk kol ekspertės pasireikš biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo driftas: 17 rugsėjo 2008 - 16:44