Labai gražios romanetės. Ir klostės taip gražiai gula. Ar čia pirktas mechanizmas, ar savadarbis?
QUOTE(Kerpena @ 2008 01 22, 10:39)
Labai gražios romanetės. Ir klostės taip gražiai gula. Ar čia pirktas mechanizmas, ar savadarbis?
Mechanizmą pirkau, o pačios romanetės labai lengvai siuvosi, daugiausiai laiko užėmė klosčių matavimas, nes matuodavau per kelis kartus, kad tik kuo lygesnės jos būtų
Visoms dėkoju už įvertinimą
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2008 01 21, 15:59)
tai pasirodyk , nesislepk
Čia kaip naktinės užuolaidėlės ant lango miegamajame... Netobulas darbas, bet man labai džiugu, kad pasidariau...
QUOTE(Natute @ 2008 01 30, 11:26)
Norėjau paklausti, ar yra ribojamas romanetės plotis? Jei pas mane langas 3 m, tai galiu daryti vieną tokią plačią, ar būtina skelti į 2 romanetės po 1.5 m?
3 metrai jau maximumas.. bet pagalvok ar tikrai verta daryt vieną
Norėjau paklausti, ar yra ribojamas romanetės plotis? Jei pas mane langas 3 m, tai galiu daryti vieną tokią plačią, ar būtina skelti į 2 romanetės po 1.5 m?
nu jai rasi tokio ilgio mechanizma tai manau imanoma tik tuos sniurus manau reiktu kas kokia 50-60cm daryti, ir zinoma jas pakelineti ir nuleidineti manau bus sunku, bet as tai isivaizduoju kad butu imanoma, tik ar patogu bus , nors bendrai tai jai jos kokios bus dienines is plono audinio tai neturetu buri labai sunkios
QUOTE(Natute @ 2008 01 30, 12:26)
mano nuomone tai reikia atsižvelgti į audinio storį ir svorį - jei jis sunkus, tai gali būti nepatogu kilnoti , susidarytų nemaža masė per visą plotį. Kita vertus, ar tai ištisas langas? pas mane irgi langai nemaži, tačiau tie, kur plačiausi yra sudaryti iš dviejų langų, kurių vienas vitrininis, o kitas - darinėjamas, tai tarkim pakabinus ištisą romanetę būtų nepatogu užsimanius praverti langą - reikėtų pakėlinėt visą romanetę. Asmeniškai aš turbūt skelčiau į dvi dalis
Na aš, tai skelčiau į dvi dalis, kadangi vistik būtų patogiau, pvz. norint uždengti, tik dalį lango, reguliuojant saulės šviesos sklidimą ar panašiai, bet čia tik mano nuomonė
Mergaitės, ačiū labai visoms už nuomones . Paklausysiu jūsų ir skelsiu į dvi dalis. Tiesiog man gražiau būtų vientisa romanetė .
Skaiciau, skaiciau as jusu aprasymus apie romaneciu siuvima, kelis kartus vaziavau i senukus pavydzio ziureti, viska issiaiskinau, galu gale nusprendziau pabandyti pasiuti mamai i virtuve, paskui jau sau darysiu pasiuvau, deje, pirkau mechanizma, nes pas mama virtuveje dregnoka, tai pagalvojau su ta medine lystele bus nekas, taigi sutaupytas mechanizmas netiks na tai "kaledine dovana" pakabinom si savaitgali, betgi pamirsau nuotrauka padaryti , jums padekoti ir savo kurini parodyti, teks vaziuoti dar karta su fotiku..
bet kokiu atveju dekui jums uz info
QUOTE(ingriduska @ 2007 03 23, 19:14)
Ermitaže pirkau medžiagėle, buvo akcija.Tata pagaliuką prie sienos tvirtinti - kaina 3.49lt, ziedelių specialių nepirkau, tiesiog varžtelių ir vinukų skyriuje radau metalinius tokius kurie sveriami, tai sumokėjau apie 0.20 ct,uz 12 vnt.tada pirkau tris vienetus tokio kabliuko kurį tvirtinom prie pagaliuko(šniūreliui perverti) jie atsėjo 2.70lt.Tada šniūrelis skalbiniam džiauti( bet reikia plonesnio truputį sunkiai važinėja).Pagaliukai pačiai romanetei 4 vnt po 1.29 lt. Fiksatoriaus specialaus nepirkau.Pas mane eina dvi virvutės tai jas aukščiau surišau mazgeliu,prie virvutės(pagal vienos mamos rekomendaciją senoje temoje) pririšau žiedelius(4 -4-ioms padėtisms),o prie palangės pritvirtinom kabliuką,ant kurio užkabini žiedelį ir užsifiksuoja.Tikriausiai, nieko nesupratot
O tai cia spec medziaga turi but? Ar bet kokia galima naudot? Viskas lb suprantama Ir dar, o po to kd isskalbt ar imanoma, ar per daug sudetinga? Nes nesinoretu dulkem kvepuot...
Papildyta:
QUOTE(Ritulia123 @ 2008 02 01, 00:11)
Skaiciau, skaiciau as jusu aprasymus apie romaneciu siuvima, kelis kartus vaziavau i senukus pavydzio ziureti, viska issiaiskinau, galu gale nusprendziau pabandyti pasiuti mamai i virtuve, paskui jau sau darysiu pasiuvau, deje, pirkau mechanizma, nes pas mama virtuveje dregnoka, tai pagalvojau su ta medine lystele bus nekas, taigi sutaupytas mechanizmas netiks na tai "kaledine dovana" pakabinom si savaitgali, betgi pamirsau nuotrauka padaryti , jums padekoti ir savo kurini parodyti, teks vaziuoti dar karta su fotiku..
Ogal ir man fotkiu imestumet su pavyzdukais? bucia BE GALO dekinga
QUOTE(Renatulyte @ 2008 02 04, 11:37)
Ogal ir man fotkiu imestumet su pavyzdukais? bucia BE GALO dekinga
as tai pagrinde siudama naudojau vat sita nuoroda (ji jau buvo cia, tik gal senesneje temoje):
http://nikitevich.narod.ru/RUM.htm
jei naudosi naturalaus pluosto medziaga (lina ar medvilne), isskalb, nes po skalbimo gali trauktis
tik jei pirksi normalu mechanizma, ir pirksi svori (apacioje) kad graziau kabetu, tai reiktu pasimatuoti kokio plocio tas svoris, nes maniskis buvo 2.8 cm, bet kai pasiuvau 3 cm pasiuvima, tai nelindo, nes pasiuvau, dar mechanizmo neturedama
o del skalbimo, tai tam yra tokia "lipucka" kuri tvirtinasi virsuje nesvarbu ar ant savadarbio ar ant prktinio mechanizmo, tai nuimsi kai reikia ir isskalbsi