Įkraunama...
Įkraunama...

Kopija ar originalas?

Na taip, poelgiai tai nelabai vyke schmoll.gif
Bet manau kai kurios papuosaliuku kurejos nesupyks, jeigu ju ideja pasiskolins kas nors, bet tik savo reikmems ax.gif juk pradedanciajai labai sunku ka nors sugalvoti, bandyti ir kurti kai dar nera patirties. as labai zaviuosi VITOS V darbeliais, jie nuostabus ir tikrai labai originalus thumbup.gif saunuole thumbup.gif bet sitaip pasivogus ideja ir nuplagijavus viska platinti, sakant, kad originalu, tai yra virs naglumo ribos...
Atsakyti
Del sventos ramybes as tuos darbus istryniau...galvokit ka norit,neva jie nukopijuoti,bet tiek to,del tu keleto litu,tai bent nervu nesigadinsiu..jau pavargau as aiskinti ir irodineti mirksiukas.gif
Atsakyti
supersonic-, as tavo vietoj jei nesijausciau kalta netrinciau... rolleyes.gif

Gerai kad dar tokie dalykai su paveikslais nesidaro doh.gif biggrin.gif biggrin.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(supersonic- @ 2007 03 21, 16:23)
Del sventos ramybes as tuos darbus istryniau...galvokit ka norit,neva jie nukopijuoti,bet tiek to,del tu keleto litu,tai bent nervu nesigadinsiu..jau pavargau as aiskinti ir irodineti  mirksiukas.gif

be reikalo.
bent man tavishkiai visai nebuvo i kieno nors kito panashus schmoll.gif
Atsakyti
o aš manau, kad kartais kai pamatai, taip įauga į smegenis, kad jau nebesuvoki, kad tai nevisai tavo kūryba doh.gif na, aišku tip top nepadarysi tokiu atveju rolleyes.gif
Atsakyti
Sakiau būsiu šios temos stebėtoja, t.y. skaitysiu tyliai ir nereikšiu savo nuomonės. Perskaičiusi visą nuėjau velti ir neiškenčiau ....... mečiau viską ir vis gi kelis žodelius tarsiu.
Apnerinėt karoliukus pradėjau ir skelbimų lentoje atidariau savo skyrelį berods pirmoji. Paskui mūsų atsirado ir daugiau. Nemanau, kad blogai, gera proga pasitempt ir tobulint savo darbelius. Be to bandant daryt panašiai (pagal kažkieno tai pvz.) vistiek gaunasi savitai ir kitaip, vistiek kažką kitaip padarysi (nebent man). Nesigilinsiu kas ką pirma daryt pradėjo ir iš kur idėjų sėmėsi: iš maximos ar interneto, ar mūsų kurios ir kt. Neverksiu, kad pirmoji tema jau ištrinta, o nuotraukytėse nesimato datos, kada koks darbelis pagamintas ir negalima lyginti su vėliau atsiradusiais panašiais. Manau ir ne paslaptis, ir ne man vienai į AŽ rašo su prašymais padaryti tokį pat darbelį kaip daro ta ir ana (nerašysiu nicų), nes pas ją matai eilė didžiulė. Bet kiekvienai taip prašiusiai buvo pasiūlyta kreiptis pas tą, kuri tuos papuošalus gamina ir stot į eilę. Ir žinau, kad ne viena aš tokių pasiūlymų gaunu yra ir daugiau gaunančių ir taipo gi atsisakančių. Bet skaudžiausia, kad yra ir sutinkančių ir už kainą daug mažesnę. O kitos tiesiog taip ir persivilioja klientus, t.y. pamačiusios kokius norus klientas išreiškia, per AŽ pasiūlo pareiškėjui tai padaryti ir už mažesnę kainą. Gaila, bet nepulsi bartis, nes aš ne to esu SM.
Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį 4u.gif . Galbūt ir įsižeidė tuomet ievuschka, bet aš žemai lenkiuosi ir atsiprašau dar syk viešai.

Manau, kad šia tema galima diskutuoti daug ir tai tikrai pasaka be galo kaip jau kažkuri rašė. Stenkimės nekopijuoti, o jei jau kopijuojame nešiokime tik pačios mirksiukas.gif ir gyvenkime draugiškai 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ašarėlė @ 2007 03 21, 19:25)
Kadangi velti neperseniausiai pradėjau, tai daug idėjų semiuosi iš profių. Esu nusibeždionevusi nuo ievuschkos sraigę gal ir dar kai ką, bet prieš įkeldama nuotraukytę parašiau, kad tai padaryta pagal ją. Ir dar esu rašiusi, kad tai tikrai nepardavimui, sraigutė puoš dukrytės drabužėlį  4u.gif . Galbūt ir įsižeidė tuomet ievuschka, bet aš žemai lenkiuosi ir atsiprašau dar syk viešai.

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif nu ir prajuokinai....ievuschka tikrai sraigiu neishrado... maciau pas lietuvaites velejas ju ne viena variacija...o ir cia, pas save (vokietijoj), parduotuvelese maciau ne viena nuvelta sraige-sage... galiu lazhintis,apie ievuschkos sraiges cia jie tikrai negirdeje mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 12:47)
Kokios jūs įdomios....  g.gif
Sakykim karoliai, nuoseno yra žinomi kaip burbuliukų vėrinys.
Raštai - tautodailė, ir tie patys visi jūsų raštai ir siuvinėjančių raštai yra kilę iš tautodalės  mirksiukas.gif  tad nei viena nieko naujo neišradote ką galima būtų patentuoti. Kiekvienas daiktas turės panašumą su kitu daiktu jei jis skirtas tam pačiam naudojimui vartojimui- jei skirisis nors kažkiek forma, bus ta pati spalva, jei sutiks spalva, bus kažkokių nukrypimų nuo formos.
Raštas yra seniausias meno kūrinys, kaą sugalvojo žmonės, visi šie raštai atrandami sujungus viena su kitu arba atmetus kaikurias detalias ir t.t. Tad patentuoti ir autorines teisias reikšti gali tik mūsų propropro....tėviai  biggrin.gif
Forma - visos žino kaip atsirado palinkęs vyno butelis??? jei ne papasakosiu  mirksiukas.gif  Iš esmės daugu butelių yra panašūs, tačiau sakyk vienų kaklelis aukštesnis,kitų platesnis, trečių pats butelis aukštesnis ir taip toliau, tačiau žiūrint jie visi panašūs ir turi tą pačią paskirtį , KAMA TAI REIKALINGA -išlaikyti gerą vardą rinkoje, įtikti klientams, kad pirkėjui būtų lengviau susirasti lentynose ir t.t. aibė priežasčių, tačiau kaikurie buteliai skiriasi vos milimetru. Taip ir rankdarbiuose, visų įdėjų semiamės iš kažkur - t.y tik sudedame kaikurias dalis ir postringaujam, kad tai originalas, kad vienetinis ir t.t. kita paėmus sakykim tik skirtingą užsegimą parašys tą patį ir ji bus teisi  smile.gif nes tai bus vienetinis papuošalas su kitu užsegimu.
Šie skirtumai reikalingi, tik įmonėms, fimoms,  kompanijoms ūžpatentavusioms savo skiriamąjį ženklą - logotipą. Tuo pačiu jie patentuoja kažkurią skiriamąją dalį daikto: pvz: ADIDAS - trys juosteles  smile.gif
Tad kaip kas supranta tą originalą - vienai vienetinis darbas bus su jos užsegimu, kitai su piešiniu, trečia padarys tokį pat piešinį net anosios nemačius darbų tik milimetru trumpesnį ir tai bus originalas  smile.gif
Manau autorinės teisės reikalingos tik stambiai kompanijai, tačiau meno atstovai ( neskaitant dainų, muzikos, kino ) mano nuomone - yra visi plagiatoriai, nes viskas buvo sugalvota iki jų jie tik pKakraipė kitaip.
Tas pats apibrizgęs sijonas, ar kokie kiti krašteliai - mūsų protėviai neturėjo siuvimo mašinų, kad juos atlenktų ir tiek.
Arba kaip atsirado sijono skeltukas, jei kas nežino galiu papasakoti  mirksiukas.gif
O šiaip mėgstu tik draugiškus menininkus, jų daiktą malonu nešioti, jie nesibaido plagiato, jie paprasčiausia daro iš širdies  wub.gif o kad kas nukopijavo, tai reiškia tu vienudaiktu parduosi mažiau, tai jau mergaitės komercija  mirksiukas.gif

TAIP thumbup.gif 100 procentu pritariu!!!!!!!!!ypac toj vietoj,kur kalbama apie komercija irsirdi wub.gif nesu didele veleja,bet,manau,tai tinka apskritai visoms gyvenimo sritims-pvz.man patys zodziai PLAGIJAVIMAS IR KONKURENCIJA yra be galo juokingi-NETIKIU AS KONKURENCIJA IR PLAGIJAVIMU IS ESMES-galima nuplagijuoti tik isore-na ir kas-atsipalaiduokit-niekas jusu darbeliu "vidaus" is jusu NEATIMS smile.gif -jie,kaip ir jus,nepakartojami,jus tik vienos zinot ta saltini,is kurio semiat savo idejas ir jas pritaikot savo darbuose.na ir kas,kad atsiras plagiatorius-tai ne jo saltinis-pakopijuos ir "issisems".o visa esme gi ir yra ne vien isorinis darbo vaizdas,o jo vidus,jo siela,kurio nukopijuotas darbas tikrai netures...
Atsakyti
VITA_V,
tavo vėriniai superiniai thumbup.gif , būtent ta detalių visuma ir seka yra TAVO, ir Diniuks (rodos toks buvo nikas) atsisėdo prieš kompą, atsivertė tavo puslapį ir sudėliojo taip kaip TU. tik nesupyk, bet tavo vėriniuose brangiau kainuoja pati idėja, o techninis atlikimas pasiduos beveik visoms mokančioms susukti rutuliuką. o labiausia nesmagu, manau tai, kad parduoti pabandė tame pačiame skyrelyje ir ją SUVALGĖ doh.gif

kaip galėčiau pateisint g.gif
gerai išstudijavo SM rinką, pamatė, kad su veltiniu prasisukt sudėtinga (konkurencija ir pasiūla didžiulė), pamatė tavo eilutę pusei metų į priekį, pagalvojo, kad viena Tu vargiai apsisuksi, ir pasiūlė prekę. kainų nžn. o savo prekę visi giria smile.gif ir kas kaip moka.
tokios reakcijos tikrai nesitikėjo, o nieko blogo gal ir nenorėjo g.gif .

nesakau kad tai gerai, bet pagunda didelė rolleyes.gif . kaip Ašarėlė rašė, prašo tokių darbų kaip Tavo, nes nori kuo greičiau, o gal ir pigiau tikisi. aš nedariau ne todėl, kad esu teisuolė didžiausa, bet todėl, kad turiu SM savo temelę, (mažytę vietą po saule, kurią labai branginu), kad dar kažkiek turiu užsakymų, man būtų gėda blush2.gif ,ir - labai labai bijau konfliktų verysad.gif

VITA_V, Tavo darbeliai nuo to nė kiek nepasidarė prastesni, o kuo gražesni darbai, tuo daugiau kopijuotojų smile.gif sėkmės kūryboje 4u.gif

o galinčiom tik kopijas daryt reiktų pasiieškot kitos rinkos, nes čia visos tokia mūro siena stoja doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ENIGMA @ 2007 03 21, 14:17)
Kokios jūs įdomios....  g.gif
Sakykim karoliai, nuoseno yra žinomi kaip burbuliukų vėrinys.

pritariu siai nuomonei

QUOTE(VITA_V @ 2007 03 21, 16:44)
cia kalbama ne apie technikas ar kazkokiu elementu panaudojima, o apie darbo kopijavima, kai atkartojami visi kito zmogaus darbo elementai ir net spalvas smile.gif na bent as turiu tai omeny kalbedama apie kopijavima smile.gif

VITA_V zaviuosi tavo darbeliais, tikrai labai grazus wub.gif

QUOTE(jalta @ 2007 03 21, 17:39)
dabar bijosime det savo darbus i skelbimu skyreli. o jei atsiras kokia isizeidusi

as tai ir bijojau, o dabar galutinai apsisprendziau, kad neparduosiu savo darbeliu cia, nes tikrai bijau but apkaltinta kopijavimu verysad.gif bet... ne viena velejele naudoja motyva: veltinukai, karoliukai, audinio gabaleliai, kaspineliai... o ir spalvos panasios, juk vilna perkama tose paciose parduotuvese tongue.gif
Atsakyti
Sakyciau toje pacioje Maxsimoje irgi jug buvo kazkoks pradinis variantas, kuri nuplagijavo siiiitiek kartu ir pardavineja. g.gif
Hm... Paskaiciau ir supratau: jeigu jau sukursi kazka orginalaus - 99% tai bus nuplagijuota wub.gif . Is vienos puses tai izeidimas, is kitos - ivertinimas. Dar kitaip ziurint - postumis padaryti dar orginaliau ar sukurti kazka kitokio, ypatingo g.gif . Plagijuotoju buvo ir bus, tik svarbu, kad pacios tokiomis netaptumeme, o tape - tai pripazintume ir sau ir kitiems. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(uups @ 2007 03 21, 22:13)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  nu ir prajuokinai....ievuschka tikrai sraigiu neishrado... maciau pas lietuvaites velejas ju ne viena variacija...o ir cia, pas save (vokietijoj), parduotuvelese maciau ne viena nuvelta sraige-sage... galiu lazhintis,apie ievuschkos sraiges cia jie tikrai negirdeje mirksiukas.gif

Pavasarį papildoma vitamino C dozė visada neprošal mirksiukas.gif. Kuo daugiau besijuokiančių ir mažiau besibarančių, tapo gi thumbup.gif . Na o jei rimtai, ačiū hi.gif aciuks.gif , kad paprotinai, dabar nesijausiu tokia kalta 4u.gif .
Atsakyti