Įkraunama...
Įkraunama...

Kopija ar originalas?

QUOTE(*Diva* @ 2007 03 21, 00:01)
griztant prie autoriniu teisiu istatymo- kas pirmesnis- tas gudresnis..smile.gif))) pagal datas sprendziama kas originalaus darbo autorius:)

Teip, teip pagal datą ax.gif
Papildyta:
O ką Kaunietės gina Kaunietes blink.gif
Atsakyti
QUOTE(supersonic- @ 2007 03 20, 23:01)
na ,tiesiog as pries savo tema kurdama,neperziurejau visu temu iki vienos,tiesiog keleta paziurejau del idomumo,o ne kad kazka tycia nukopijuot ar pan. smile.gif o Vitos temos nemaciau,gal del to kad ji buvo toliau,o as tik uzmesdavau aki i tas,kurios pradzioje  ax.gif  na,belieka tik man perziureti visas temas ir pries ka nors sugalvojant,dar karta pereiti ir isitikinti kad nera nei vienos panasios detales...nes kitaip tai nezinau kaip isvengti tokiu nemaloniu situaciju... nemegstu as pyktis,o tuo labiau gyncytis  verysad.gif

reiskias reikejo tiriamaji darba atlikti perziureti visas esancias temas blush2.gif Nors i darbus paziurejus sakyciau temos puikiai isnagrinetos ir geros populiarios paklausios idejos nepraleistos pro akis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Jumi,-ne bliudas ten schmoll.gif dukryte organizuokis, bus sperine skrybeliuke wub.gif

QUOTE(*Diva* @ 2007 03 20, 21:01)
griztant prie autoriniu teisiu istatymo- kas pirmesnis- tas gudresnis..smile.gif))) pagal datas sprendziama kas originalaus darbo autorius:)

na, nezinau.... patentuotis tada reikia mirksiukas.gif siaip tokiu atveju su tom autorinem teisem tik i wc gali sulakstyt. O kopijuoti,- zmones visada kopijavo ir visada kopijuos...
taip jau yra. Neisivaizduoju, kad ka galima butu padaryt g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uups: 20 kovo 2007 - 23:12
Cia sia tema galima diskutuot ir diskutuot...Dabar del tu kaspineliu tai jau mano visi darbai skaitosi nuplagijuoti?Gal paimkim kokia kita naujesne tema?O gal visas is eiles?Ir visus lyginkim su forumo senbuviu darbais?Niekam ne paslaptis ,kad veltinis dabar labai "ant bangos" ir sugalvoti tikrai ka nors labai labai originalaus yra sunku,nes dauguma ideju jau seniau yra sugalvojusios senbuves. nezinau..dabar labai daug kas velia,tai ir minciu labai daug! gal kazkam atrodys,kad jis sugalvojo ir atrado kazkokia aukso gysla,bet veliau gali paaisketi kad vis gi kazkas ir senbuviu jau tai padares...Na as jau pavargau nuo situ visu nesamoniu,ir man jau atsibodo tai irodineti..labai labai nemegstu pyktis,na bet matau jus labai to norite... verysad.gif verysad.gif verysad.gif

na tikiuosi daugiau tokie barniai nepasikartos,nes darbeliu daug kur yra panasiu,taip kad merginos-nesipykim mirksiukas.gif o as nuvarginta situ pykciu einu miegoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(supersonic- @ 2007 03 21, 00:17)
Cia sia tema galima diskutuot ir diskutuot...Dabar del tu kaspineliu tai jau mano visi darbai skaitosi nuplagijuoti?Gal paimkim kokia kita naujesne tema?O gal visas is  eiles?Ir visus lyginkim su forumo senbuviu darbais?Niekam ne paslaptis ,kad veltinis dabar labai "ant bangos" ir sugalvoti tikrai ka nors labai labai originalaus yra sunku,nes dauguma ideju jau seniau yra sugalvojusios senbuves. nezinau..dabar labai daug kas velia,tai ir minciu labai daug! gal kazkam atrodys,kad jis sugalvojo ir atrado kazkokia aukso gysla,bet veliau gali paaisketi kad vis gi kazkas ir senbuviu jau tai padares...Na as jau pavargau nuo situ visu nesamoniu,ir man jau atsibodo tai irodineti..labai labai nemegstu pyktis,na bet matau jus labai to norite...  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

8 metai kai ant bangos lotuliukas.gif Bet vis dar neišsemtos idėjos kas netingi pamastyti.
Atsakyti
QUOTE(*Diva* @ 2007 03 20, 22:31)
ar nieko neprimena?smile.gif))
darbai abieju merginu net temoj pavadinti originaliais..smile.gif

ir jie PARDUODAMI, o ne sau..
Ka galima padaryti?
idejos?

Pamačius iš karto prisiminiau VITA_V papuošalus... O aš net veliu tik mėnesį , o jau maatau kas kopijuota... blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ENIGMA: 21 kovo 2007 - 11:26
laba,
nagi žiūriu, kad ne man vienai taip pasirodė dėl VITOS darbelių kopijavimo tongue.gif Ir aplamai - ar taip jau smagu mergaitėms daryti tai, ką kažkas jau gamina doh.gif cool.gif

Laukiam temos apie plagijavimą bigsmile.gif
Atsakyti
Mielos, darbštuolės 4u.gif
Paskutiniu metu pastebėjome tokį mus liūdinantį poelgį: užvedamos naujos temos, kuriose skelbiama apie parduodamus darbelius. Darbeliai įvardijami kaip originalūs, tačiau labai aiškiai matyti, kad tai kopijos ankščiau pardavinėjančių moteryčių.
Draugiškai priimame visas darbštuoles, dalinamės patirtimi, patariame bei pačios mokinamės. Tačiau labai piktinamės plagijavimu.

Kurkite naujus darbelius, dalinkite džiaugsmą ir šilumą, ieškokite naujų įdėjų mirksiukas.gif

Gal kas manote kitaip? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rim@: 21 kovo 2007 - 10:59
As pritariu drinks_cheers.gif
As idedu savo darbeli ir vienos furumietes "originalu" darba, jos tema taip ir uzvadinta, kuri deklaravo, kad jinai vienintele taip originaliai daro.
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nonna: 21 kovo 2007 - 10:53
Nonna, nesupyk, bet tokius karolius tikrai daug kas daro... g.gif
Ar tu čia būtent dėl juodų bumbuliukų dekoro ?

Vat VITA_V galėtų parodyti savo ir kopijas ( ten tai tikrai kopijos) biggrin.gif

Ir dar :
tik nepulkim į kraštutinumus, "pas ją mėlyni su žaliu karoliai, o aš pirma tokius nuvėliau...." Manau reikia nubrėžti kopijavimo ribas. Nors tai ir sunku g.gif

Aš kaip naujokė vėlime, ir taip jau kalta jaučiuosi, kad velti pradėjau.... Tai kartais net nerimauju, kad neduok dieve kas nors bus ką panašaus padaręs - užmėtys akmenim.

Taip kad būtinos ribos, be jų prasidės beprasmiški ginčai... cool.gif
Atsakyti
esu ir aš sutikusi darbelių, kuriuose atpažįsti vieną ar kitą autorių doh.gif nusišypsojau, kai pamačiau panašius į savo darbelius. panašių tai panašių - bet identiški spalviniai variantai, ar net pasiuvinėti karoliukai smile.gif
o šiaip, manau tema beprasmiška - tik norintiem išsilieti, pasiginčyti ir pasipykti ax.gif bus ji "neskani", "nešvari", o rezultatas, manau nulinis...... nes to niekas neišvengė, niekas nesugebėjo sukontroliuoti ir išspręsti.
kažkada kalbėjau su pilies gatvės prekeive - medinius padėkliukus parduodančią. kurių dabar visur per muges galima rasti. jie sugalvojo, o kaimynai pasinaudojo, bent ji taip sakė. vienintelis būdas išspręsti - patentas, bet jis neįkandamas, o ir nepatentuosi kiekvieno sugalvoto medinio gaminio doh.gif doh.gif nekalbu jau apie rankdarbių idėjas biggrin.gif Todėl kopijavimas tik sąžinės reikalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linada: 21 kovo 2007 - 11:04
sakyčiau visai skirtingi darbai (kur Nonna idėjo dvi nuotraukytes) (jei teisingai supratau - pirmas darbelis Nonnos, o antras kažkieno kitos)

visų pirma kad karoliukų forma bei medžiaga vienoda - niekas nesiginčyjat, ir kad jie suverti vienas po kito, ir dėl spalvų - nes tiek jų ir tėra) o jau ornamento forma tampa ginčų objetu?
plagijavimo šitoj vietoj nemaau - yra tik "pasisemta idėjų" ir atlikta išradingiau wink.gif

Plagijavimu laikau - kuomet pamatau man patinkantį darbelį, padarau jo kopiją ir pardavinėju ir rodau - kaip savo originalų. Tikrai sutinku, kad tai nėra sąžininga schmoll.gif

tačiau kažkokių fragmentų pasiskolinimas (t.y. idėjos pasisėmimas) - nesakyčiau, kad plagijavimas mirksiukas.gif

(neturiu ko ginti, nestoviu niekam už nugaros, tiesiog - matau ir komentuoju mirksiukas.gif )

kol parašiau, tai ir prieš mane dvi parašėt - sutinku su jumis drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lindra: 21 kovo 2007 - 11:05