Po ranka pasitaikė:
BitDefender Client Professional Plus 8.0.138 versija.
Ugniasienės netestavome.
Antivirusinė štai kaip pasirodė:
Duota 36 specialių virusų porcija rado ir ištrynė 19 virusų
Patiekėme tuos pačius 36 virusus, bet jau suarchyvuotus - rado jau net 35, bet nesugebėjo nei vieno ištrinti.
Duota 593 virusų porcija, rado 587, 6 pražiopsojo
Duota 634 virusų porcija vėlgi nerado 6 virusų modifikacijų , kurių analogų nerado 593 virusų komplekte.
Pliusai:
Pakankamai paprasta, nedaug apkrauna kompiuterį. Rado virusų daugiau negu tarkime:
Avast Professional Edition 4.5.561 versija
Randa virusus jau failų kopijavimo metu. Kopijuojant virusuotus archyvus nemato virusų.
Minusai - radus virusų archyvuose, jų nesugeba ištrinti, nors programa parašo kad virusai IŠTRINTI., nevisada sugeba išvalyti užkrėstus failus, juos tenka ištrinti.
Neskanuoja archyvų su slaptažodžiais.
Iš esmės gana neblogas antivirusas. Antivirusas tikrai geresnis už tą kuris yra panašiame Zone Alarm antiviruse su ugniasiene. Svarbu atnaujinti duomenų bazę.
Na ir žinoti elementarius saugomo reikalavimus:
neatidarinėti neaiškių failų, nenaršyti po neaiškius tinklapius.
QUOTE(*Saulytė* @ 2005 01 23, 19:30)
Po ranka pasitaikė:
Svarbu atnaujinti duomenų bazę.
Svarbu atnaujinti duomenų bazę.
Ačiū, tikiuosi pravers ne man vienai informacija.
Pas mane rašo BitDefender 8 Professional Plus, tai cia ne ta pati versja? Bet gal rezultatai turėtų būti panašūs?
Juk automatiškai updatinasi, ką turėjai omeny "atnaujinti duomenų bazę?"
Dar norejau paklausti, man praneša apie pagautą virusą, bet aš negaliu jo ištrinti? Kaip tai padaryti?
Dėkavoju Tau labai
Kai pagauna virusą, ten atsiranda galimybė pažymėti DELETE, pažymi ir trini, jei neištrina, t.y. ta virusinė programa yra aktyvi ją reikia išjungti per Task Manager ir tada bandyti trinti. Dar gali pabandyti kompiuterį užkrauti SAFE MODE ir paleisti pilną sistemos skanavimą.
QUOTE(*Saulytė* @ 2005 01 23, 21:38)
Kai pagauna virusą, ten atsiranda galimybė pažymėti DELETE, pažymi ir trini, jei neištrina, t.y. ta virusinė programa yra aktyvi ją reikia išjungti per Task Manager ir tada bandyti trinti. Dar gali pabandyti kompiuterį užkrauti SAFE MODE ir paleisti pilną sistemos skanavimą.
Man parodo tik nuorodą, kur ji yra, bet nenukelia, susirandu ją ir c diske bandau ištrinti.
Ką reiškia išjungti per Task Manager?
Sorry, kad taip įkyriai, tikrai kompuose nesu išmanėlė
Kopa, spaudi kartu Ctrl, Alt ir Delete klavisus, pasirenki Processes ir susirandi procesa su tokiu pat ar panasiu pavadinimu kaip ir failas, kurio neleidzia istrinti, pasizymi ji ir spaudi End Process Patarimas per daug su procesais nezaisti ir bet kuriu neisjungineti
QUOTE(fukuotukaf @ 2005 01 23, 21:51)
Kopa, spaudi kartu Ctrl, Alt ir Delete klavisus, pasirenki Processes ir susirandi procesa su tokiu pat ar panasiu pavadinimu kaip ir failas, kurio neleidzia istrinti, pasizymi ji ir spaudi End Process Patarimas per daug su procesais nezaisti ir bet kuriu neisjungineti
O kas buna jei prisizaidi? Man buvo uzstriges kompas tai as taip isjunginejau uzstrigusias programas... Gal del to mano kompas streikuoja dabar?!! Ka daryti?
Kai prisizaidi geriausiu atveju uzteks kelis kartus kompiuteri perkrauti, blogiausiu net nezinau, nebuvau tiek prisizaidus
Kai uzstringa kokios programos, jas dazniausiai uztenka per Applications uzdaryti ir nieko tokio labai baisaus per ten nepadarysi. O per procesus uzdarinejamos tos programos, kurios veikia, bet ju per Applications nesimato
Kai uzstringa kokios programos, jas dazniausiai uztenka per Applications uzdaryti ir nieko tokio labai baisaus per ten nepadarysi. O per procesus uzdarinejamos tos programos, kurios veikia, bet ju per Applications nesimato
QUOTE(fukuotukaf @ 2005 01 24, 11:47)
Kai prisizaidi geriausiu atveju uzteks kelis kartus kompiuteri perkrauti, blogiausiu net nezinau, nebuvau tiek prisizaidus
Užlūžus kokiai programai spaudžiame Ctlr+Alt+Del ir Task Manager (Užduočių tvarkytuvas) pasirenkame Programs (Programos) ir žiūrime kuriyra Not responding (Neatsako), pažymime ją ir spaudžiame End program (Baigti užduotį).
Išmeta lentelę, patvirtiname kad tikrai išjungiame.
Siulau instaliuoti naujausius Windowsus: Service Pack 1 & Service Pack 2... nereikes jokios antivirusines programos
Na prie ko antivirusine ir SP1,SP2 - turiu viska,nes tai su ugniasiene surista tai ne naujausi Windows, o update...
QUOTE(Arvira @ 2005 01 26, 12:58)
Na prie ko antivirusine ir SP1,SP2 - turiu viska,nes tai su ugniasiene surista
tai yra kad nei prie ko... turint SP1 ir SP2 antivirusine jokia papildoma nereikalinga
LTukra, tikrai reikes Pas vyra kompe Win XP su SP abiem, be antivirusines kokia savaite pasedejo, tai paskui kai i mano kompa perkopijavo duomenis, bent 5 virusus (kiek pamenu worm'us) rado mano antivirusine