Domites istatymais - gerai.
1. Issiaiskinkit po kiek superka vejo pagaminta kW
2. Jei valstybe yra isipareigojus supirkti 50MW, tai ji ir supirkines nedaugiau, bet... niekas kaip saket nezais su jegainelem po 100kW, tuo labiau kur jus ja statysit? negi pas save kieme?
Ok, nebesikisu. Linkiu surasti kaimynysteje bendraminciu
QUOTE(solarr @ 2010 04 08, 12:51)
Visu pirma tai buvo ideja iskelta cia. Manau bus skirtingu nuomoniu.
Be abejo is valstybes ar vyriausybes visko galima tiketis .
Kita - turejau omeny ne prsitatyti daug 5kW jegainiu o viena 50-100kW jegaine visiem.
Nes mazoms pajungimo kastai tikrai bus per dideli.
5kW jeg. tikrai tiek neprigamins
Is tiesu 5kW jegaine pagamintu apie 5000kWh per metus. kiek pagamintu 100kW jegaine manau patys nesunkiai pasiskaiciuotumete.
Mano manymu pats didziausias nezinomasis pirmineje stadijoje ir yra pajungimas i skirtuomuosius tinklus, kuris priklauso nuo daug aplinkybiu.
Bent siuo metu valstybe yra isipareigojusi supirkti elektra isviso is 50MW nominalios galios jegainiu.
iki 100 kW 1,63 Lt/kWh, nuo 100 kW iki 1 MW 1,56 Lt/kWh, nuo 1 MW
1,51 Lt/kWh
ir supirkti sitom kainom 10 metu turetu.
tai va kas spes tas ir gaus sitas kainas. Aisku kaip ir visada viska susizers tikriausiai stambus kapitalas.
Del to ir mestelejau tokia ideja.
Tavo buvo "paspeliojimai". As bent istatymais pasidomejau
Be abejo is valstybes ar vyriausybes visko galima tiketis .
Kita - turejau omeny ne prsitatyti daug 5kW jegainiu o viena 50-100kW jegaine visiem.
Nes mazoms pajungimo kastai tikrai bus per dideli.
5kW jeg. tikrai tiek neprigamins
Is tiesu 5kW jegaine pagamintu apie 5000kWh per metus. kiek pagamintu 100kW jegaine manau patys nesunkiai pasiskaiciuotumete.
Mano manymu pats didziausias nezinomasis pirmineje stadijoje ir yra pajungimas i skirtuomuosius tinklus, kuris priklauso nuo daug aplinkybiu.
Bent siuo metu valstybe yra isipareigojusi supirkti elektra isviso is 50MW nominalios galios jegainiu.
iki 100 kW 1,63 Lt/kWh, nuo 100 kW iki 1 MW 1,56 Lt/kWh, nuo 1 MW
1,51 Lt/kWh
ir supirkti sitom kainom 10 metu turetu.
tai va kas spes tas ir gaus sitas kainas. Aisku kaip ir visada viska susizers tikriausiai stambus kapitalas.
Del to ir mestelejau tokia ideja.
Tavo buvo "paspeliojimai". As bent istatymais pasidomejau
ta tema buvo kalbeta pinigu kartoje. Tai buvao aiskiai valdininkelio vieno pasakyta- kainos keisis, jei bus konkurencija, kaip supratau, fiksuoti niekas nesiruosia ju 10 metu. Jei fiksuotu, tikrai apsimoketu. Beje, kiek ziurejau prisijungimo zemelapi, bent jau Vilnius kazkaip nuosaly
tiesa, toje pacioje pinigu kartoje buvo kalbeta, kad jau ruosiamas istatymas, kad bus kompensuojama dalis irangos kainos, jei irenginesite saules jegaine.
http://www.virtualik...vent.aspx?id=94
http://www.virtualik...vent.aspx?id=94
Aš irgi buvau Restoj ,bet baltu kolektorių nemačiau. Gal sumaišėt su SHCMV tipo kolektoriais? Jie ne balti, o skaidrūs. nes absorberis yra d70 vamzdžio viduje. Juos turėjo tik Viessman ir berods VEO.Saulei pasislėpus pabandžiau, ar tikrai jie verti dvigubos kainos.Na man patiko, nes saulė buvo pasislėpus jau kokį pusvalandį , o palietus vamzdį, jis buvo gerokai šiltas, ko nepasakyčiau apie kitus.
QUOTE(Egiss2 @ 2010 04 20, 17:26)
Aš irgi buvau Restoj ,bet baltu kolektorių nemačiau. Gal sumaišėt su SHCMV tipo kolektoriais? Jie ne balti, o skaidrūs. nes absorberis yra d70 vamzdžio viduje. Juos turėjo tik Viessman ir berods VEO.Saulei pasislėpus pabandžiau, ar tikrai jie verti dvigubos kainos.Na man patiko, nes saulė buvo pasislėpus jau kokį pusvalandį , o palietus vamzdį, jis buvo gerokai šiltas, ko nepasakyčiau apie kitus.
Papildyta:
ačiū už komentarą,taip,tai buvo skaidraus stiklo kolbos,firmoje veo,gal jas labiausiai ir apsimoka pirkti,mūsų namukas 72 kvadratai,tai tikriausiai pasitvirtins,užteks šilto vandens,gal ir namą truputį pasišildysime
Laba diena,
Šį kartą ir aš prisijungsiu prie jūsų diskusijos....Man nereikia saulės energijos karštam vandeniui ruošti, ar elektrą parduoti valstybei....
MAN REIKIA ELEKTROS mano namams...
Paskaičiuokim šiai dienai aš vidutiniškai per metus už elektrą VST sumoku apie 500x12=6000 (paklaida iki 1000 lt.) plius malkos su briketais metams bendrai 2500lt.. Vadinasi VISO: iki ~9500-10000 per metus.
Visa sistema nuosavai elektrai gauti kainuoja, na, grubiai naujausių technologijų (kur šiai dienai Lietuvoje iš 356 dienų man naudingos yra 300 dienų) 24 000lt.
taip išeina, kad mano investicijos atsiperka man per 3 metus - nesumokant nė skatiko VST, ar 50 lt/mėn.?
Jeigu aš klystu tai pataisykite mane...
Čia dar pridedu dar vieną nuorodą į Lietuvos bioenergetikos ir energijos taupymo asociaciją www.energijaplius.lt atkreiptinas dėmesys į skaičiuokles, čia bizniui.
Šį kartą ir aš prisijungsiu prie jūsų diskusijos....Man nereikia saulės energijos karštam vandeniui ruošti, ar elektrą parduoti valstybei....
MAN REIKIA ELEKTROS mano namams...
Paskaičiuokim šiai dienai aš vidutiniškai per metus už elektrą VST sumoku apie 500x12=6000 (paklaida iki 1000 lt.) plius malkos su briketais metams bendrai 2500lt.. Vadinasi VISO: iki ~9500-10000 per metus.
Visa sistema nuosavai elektrai gauti kainuoja, na, grubiai naujausių technologijų (kur šiai dienai Lietuvoje iš 356 dienų man naudingos yra 300 dienų) 24 000lt.
taip išeina, kad mano investicijos atsiperka man per 3 metus - nesumokant nė skatiko VST, ar 50 lt/mėn.?
Jeigu aš klystu tai pataisykite mane...
Čia dar pridedu dar vieną nuorodą į Lietuvos bioenergetikos ir energijos taupymo asociaciją www.energijaplius.lt atkreiptinas dėmesys į skaičiuokles, čia bizniui.
čia dar toks mažas straipsniukas: http://www.shinesola...ws/Disp/nid/149