Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos

QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 26, 12:29)
Nors žinot, kai pagalvoju, kad jei bus tokia supirkimo kaina ir dar įranga su kokiom lengvatom įsigyti būtų galima, tai kodėlgi iš to nepasipelnius... Reikia žiūrėt į priekį. Žinant mūsų valdininkų savybę pirmiau padaryt, po to pagalvot ir perdaryt, tai reiktų spėt į pirmą traukinį biggrin.gif

sutinku su tavim, Giedruole drinks_cheers.gif Jei valstybe, salai Lubio, leistu ir dar paprastam pilieciui uzsidirbti kapeikyte, kodel tuo nepasinaudojus. Buciau laiminga, jei nupirkus kokia 3-4kW jegaine ir parduodant elektra valstybei, per 7-9 metus ji atsipirktu ir visa likusi gyvenima man elektra gamintu nemokama (cia paie pensija 4u.gif ). As, pavyzdziui, savo laiku pasinaudojau lengvatine paskola- jau 8 metukus valstybe 5 proc. palukanu man kompensuoja. Pasipelniau. Noriu dar smile.gif
Atsakyti
prisijungimo linijos

Prasome, junkites.. nuo savo namu ukiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 26, 13:29)
Nors žinot, kai pagalvoju, kad jei bus tokia supirkimo kaina ir dar įranga su kokiom lengvatom įsigyti būtų galima, tai kodėlgi iš to nepasipelnius... Reikia žiūrėt į priekį. Žinant mūsų valdininkų savybę pirmiau padaryt, po to pagalvot ir perdaryt, tai reiktų spėt į pirmą traukinį biggrin.gif

Turit iliuziju, kad jus galesit psistatyt saules batareikas ir pumpuot po 1,62Lt uz kiekviena kw i savo kisene? Kas per naivus optimizmas! Pabandykit surinkt info ir as esu isitikines, kas jusu optimizmas isgaruos kaip rukas...
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 26, 12:18)
Atmosas - neseniai skambino zmogelis ir ieskojo kuom pakeisti jo Atmos'a, nes po 10m veikimo jam prapuvo dugnas. Buvo piktas ant gamintojo kad sis nepsirupines tuom smile.gif - "Na vkus i cvet, tovaryscej net"

Malkos ir katilas - ypac pas vyresnius nei 35m zmones galioja "einu pas kaimyna apziuresiu jo nauja katila ir jei patiks sau toki paimsiu". Jei zmogus dar vyresnis, malkos jam niekuom nepakeisi (kaip ir isitikinimo "as duona nesisildysiu" - grudais). Taip kad tokiam gali pasakoti apie granules ir kaip jos dega bei koks automatizuotas procesas, jis mieliau paims sena KCM'a ir kas 4 valandas leisdamasis i rusi galvos kad protingas jis zmogus ir jo niekas neapgavo smile.gif Cia atsakymas apie technikos "prigyjima".
O kas liecia saules energija - apgavyste tai ar ne sprendzia kiekvienas induvidualiai. Man tai nera apgavyste, paprasciausiai kai zmogus is daikto tikisi per daug tai ir atrodo tai kaip apgavyste. Pvz. nusiperki knyga "kaip tapti turtingam" ir ja perskaitai, juk nuo to kad perskaitei pinigine nepapilnes - supranti kaip tuo pasinaudoti - pasinaudosi, nesupranti ir tikiesi "pasakisku lobiu" - kaltink save

Perskaitykit ka paraset- po 10metu naudojimo!! Idomu kiek energijos sugeneruotu saules batareika po 10 metu naudojimo??
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 26, 14:28)
Taigi daviau pavyzdi 800$ uz 300W su viskuom kaip supratau, tik kokybe kitas klausimas. Pripazinkit - pinigai nezveriski, bet sanaudas sumazinsit.

Su atsiuntimu sita iranga kainuos apie 1000$, 300w tai makimalus galingumas, kuris gali buti pasiekiamas optimaliomis salygomis. Tarkim, toks prietaisas lietuvoje generuos ~150w galia, tai nezinau ar jam pavyktu uzkaitinti boileri per 10 valandu? O dar kiniskas patikimumas! Kas toki prietaisa galetu pirkti?
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 26, 18:53)
Turit iliuziju, kad jus galesit psistatyt saules batareikas ir pumpuot po 1,62Lt uz kiekviena kw i savo kisene? Kas per naivus optimizmas! Pabandykit surinkt info ir as esu isitikines, kas jusu optimizmas isgaruos kaip rukas...
Papildyta:

Ne nu atsiprašau, koks jūsų reikalas išgaruos mano optimizmas ar pesimizmas, naivi aš, ar nelabai blink.gif Paskaitykit temos pavadinimą, ar ne apie saulės energiją čia galima diskutuoti?
Susikurkit savo temą pvz "bruonius ir KKK" ir prierašą "kas ne su manim tas prieš mane" įdomu ar kas tenai beužeis biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(kaban @ 2010 03 26, 17:36)
prisijungimo linijos

Prasome, junkites.. nuo savo namu ukiu biggrin.gif

Ačiū 4u.gif Bet vat aplink Kauną žiūriu visiškai neišnaudojama galibybė parduoti energiją, gal kas pasikeis, jei supirkinės ir saulės energiją ir ne vien tik iš ūkininkų rolleyes.gif
Atsakyti

Su atsiuntimu sita iranga kainuos apie 1000$, 300w tai makimalus galingumas, kuris gali buti pasiekiamas optimaliomis salygomis. Tarkim, toks prietaisas lietuvoje generuos ~150w galia, tai nezinau ar jam pavyktu uzkaitinti boileri per 10 valandu? O dar kiniskas patikimumas! Kas toki prietaisa galetu pirkti?
[/quote]

Kodel kiniskas patikimumas taip uzkliuna? Turejai tokiu prisipirkes, kad taip bruoniau kalbat. Kiniskos prekes tikrai yra kokybiskos, yra pazistamu kurie naudoja tas baterijas ir jokiu problemu neturi. tongue.gif
Atsakyti
ar galima suderinti dabar esancia dujinio katilo sildymo sistema su saules kolektoriumi , kad dujomis dasildytu karsta vandeni ir radijatorius kiek truksta is kolektoriaus ? As visiskai zalias tame . g.gif
Ir kur deti esanti boileri? Ismesti?
Atsakyti
QUOTE(arvydas111 @ 2010 03 27, 16:40)
ar galima suderinti dabar esancia dujinio katilo sildymo sistema su saules kolektoriumi , kad dujomis dasildytu karsta vandeni  ir radijatorius kiek truksta is kolektoriaus ? As visiskai zalias tame . g.gif
Ir kur deti esanti boileri? Ismesti?
Ismesti nebutina, galima lygiagreciai sujungti, naujo mazesnio reikes.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 26, 18:53)

Perskaitykit ka paraset- po 10metu naudojimo!! Idomu kiek energijos sugeneruotu saules batareika po 10 metu naudojimo??

As nesuklydau rasydamas, taip 10 metu. Jums tai daug, tam zmogeliui katilas turi tarnauti visa gyvenima, gal norite su juo pasigincyti? smile.gif
Lygiai tas pats ir cia, Jus norite kad siandien nusipirkote saules kolektoriu/batereike, o rytoj 6 nuliai jau banko saskaitoje ? Mano skaiciavimas yra toks, jei 24h per para gaunat vidutiniskai per valanda 100W, tai is RST perkat salyginiai nedaug energijos. Atsizvelgiant i infliacija ir kainu kilima, sis irenginys leis ilga laika tureti pastovia elektros kaina (tarnavimas/kaina= vidutine kW kaina)

Nikvik ir Giedruole, daugiau neatkalbinesiu, bet... ziurekit kad nebutu taip jog Gedimino prospektu zygiuos pieninikai ir protestuos uz zema pieno supirkimo kaina, o per Mindaugo tilta, tie kurie bus pasipiktine staiga nukritusia galios supirkimo kaina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 29, 08:50)
As nesuklydau rasydamas, taip 10 metu. Jums tai daug, tam zmogeliui katilas turi tarnauti visa gyvenima, gal norite su juo pasigincyti? smile.gif
Lygiai tas pats ir cia, Jus norite kad siandien nusipirkote saules kolektoriu/batereike, o rytoj 6 nuliai jau banko saskaitoje ? Mano skaiciavimas yra toks, jei 24h per para gaunat vidutiniskai per valanda 100W, tai is RST perkat salyginiai nedaug energijos. Atsizvelgiant i infliacija ir kainu kilima, sis irenginys leis ilga laika tureti pastovia elektros kaina (tarnavimas/kaina= vidutine kW kaina)

Nikvik ir Giedruole, daugiau neatkalbinesiu, bet... ziurekit kad nebutu taip jog Gedimino prospektu zygiuos pieninikai ir protestuos uz zema pieno supirkimo kaina, o per Mindaugo tilta, tie kurie bus pasipiktine staiga nukritusia galios supirkimo kaina  4u.gif

zinoma, kad nepasigincysi su zmogum, kuris isitikines, kad KK katilas turi tarnaut visa gyvenima. Cia viskas aisku. Su saules batereikom yra kitaip, ju efektyvumas pradeda kristi pradejus jas naudoti smile.gif ir krenta krenta krenta, kol jos eksploatacija tampa beprasme. Isivaizduoju kaip idomiai tas procesas turetu vykti su kiniskom batereikem. kad batereikes kainuotu zmoniskus pinigus ir jos tarnautu bent 20 metu, tai tikrai butu idomi alternatyva boilerio ar net akumuliacines talpos sildymui.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 29, 10:24)
zinoma, kad nepasigincysi su zmogum, kuris isitikines, kad KK katilas turi tarnaut visa gyvenima. Cia viskas aisku. Su saules batereikom yra kitaip, ju efektyvumas pradeda kristi pradejus jas naudoti smile.gif ir krenta krenta krenta, kol jos eksploatacija tampa beprasme. Isivaizduoju kaip idomiai tas procesas turetu vykti su kiniskom batereikem. kad batereikes kainuotu zmoniskus pinigus ir jos tarnautu bent 20 metu, tai tikrai butu idomi alternatyva boilerio ar net akumuliacines talpos sildymui.

Ooo Bruoniau del garantiju tai perlenkete, siems kolektoriams (elektronikai) lygiai tiek pat metu garantija kaip ir Jusu katilui - 2 metai, va plokstems duodama ivairiai 5-10-15metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 29, 08:50)
Nikvik ir Giedruole, daugiau neatkalbinesiu, bet... ziurekit kad nebutu taip jog Gedimino prospektu zygiuos pieninikai ir protestuos uz zema pieno supirkimo kaina, o per Mindaugo tilta, tie kurie bus pasipiktine staiga nukritusia galios supirkimo kaina  4u.gif

Nežinau nuo ko jūs čia stengiatės atkalbinėti biggrin.gif Nei yra galimybės priduoti tą elektrą, nei normalių įstatymų dar sukurta, ir mano namas dar nepastatytas biggrin.gif Jei šiandien aš galvoju kad tikrai statyčiau tokį daiktą, tai nereiškia kad po dviejų metų taip ir bus smile.gif Juk tai diskusijų tema wink.gif kaip sakaint "pasvarcyk antela" biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 29, 10:36)
Ooo Bruoniau del garantiju tai perlenkete, siems kolektoriams (elektronikai) lygiai tiek pat metu garantija kaip ir Jusu katilui - 2 metai, va plokstems duodama ivairiai 5-10-15metu smile.gif

saules kolektoriu, kurios generuoja elektros srove garantija iki 15 metu?? oho! tikrai idomu. anksciau tuo nesidomejau, dabar reiks paieskoti, gal isties apsimoka kazka ant stogo sukonstruoti smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 29, 14:45)
Nežinau nuo ko jūs čia stengiatės atkalbinėti biggrin.gif Nei yra galimybės priduoti tą elektrą, nei normalių įstatymų dar sukurta, ir mano namas dar nepastatytas biggrin.gif Jei šiandien aš galvoju kad tikrai statyčiau tokį daiktą, tai nereiškia kad po dviejų metų taip ir bus smile.gif Juk tai diskusijų tema wink.gif kaip sakaint "pasvarcyk antela" biggrin.gif

svarscyk antela apie KKK, kuris yra isties ekologiskiausios ir jau milijonus metu atsinaujinancios energijos saltinis. Realiai KKK yra saules energijos, kuri yra sukaupta biosaltiniuose, islaisvinimo irenginys. Malkos - pati ekologiskiausia energijos rusis smile.gif Ir jokios priklausomybes nuo rusijos! o jei dar pigu ir kokybiska(?!) kiniska irengini, kuris saules eregija transformuoja i elektros energija, ant stogo uzsikelus - tai namas butu visiskai ekologiskas smile.gif
Atsakyti