Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos

QUOTE(giedre.v @ 2010 03 08, 17:01)
. kodel mastot, kad visi kas isirenge geo, visi kaip vienas meluoja savo menesines islaidas? mes pasidomejom tikrai ne pas viena ar penkis zmones, apie ju islaidas...manau tai yra mazu maziausiai kvaila... koks tikslas meluoti?  doh.gif arba cia vel uz jus kalba lietuviskasis snobizmas...

Giedruole,
Cia ne snobizmas paprasciausiai yra taip:
Petras investavo i namo apsildyma ir vedinima, nusipirko brangesne siuo atveju Geo sildymo iranga, ja pastate ir is tikruju moka 200lt/men (nors ir kitu kuru nekainuotu jam daugiau - cia asmenine nuomone)

Tuo tarpu Jonas buvo gudresnis uz Petra ir pasistate blogai apsildyta nama kuris vos neprilygo siltnamiui. Pasiziurejo alibaba.com Geo kainas ir apsidziauge - jis nemokes 50klt, jis mokes tik 9klt - valio! Negana to dar padare "aukciona" ir gaves siek tiek blogesniu charakteristiku iranga pasistate ja namie. Zinoma jis moka maziausiai 700lt/men bet tyli.

Taigi kai forume Petro paklausia kiek jis moka, jis daug nesuka galvos ir pasako 200lt/men.
Kai paklausia Jono, jis pradeda "pas mane namas neirengtas, virykle elektrine, fenas, lygintuvas, pastoviai atidaryti langai ir t.t. tai mokejau 700lt/men uz VISA ELEKTRA netik uz sildyma" - po to seka sekminga istorija apie sutaupytus tukstancius smile.gif

Tokie Jonai netik Kinijoje bet ir Lietuvoje daro aukcionus ir i kokybe jau nebeziuri smile.gif
Papildyta:
QUOTE(bruonius @ 2010 03 08, 17:17)
dar uzmirsot prideti 30% nenumatytu islaidu, kurios visuomet buna ne mazesnes nei 50%    biggrin.gif
As irgi uz katila mokejau tik 5100Lt, uz statine 3200Lt, uz visokius siurbliukus dar 1000Lt ir uz vario triubas, sklendes, slegio matuoklius, termometrus ir visa kita slamsta katilineje dar kokius 3000Lt, uz darba dar kokius 2000Lt. Vat jums ir kalkuliacija smile.gif  lotuliukas.gif  griuk aukstielninkas su tom statybom. Juokas ima, negaliu, koks as buvau durnas, kai maniau, kad katiline kainuoja tiek, kiek kainuoja katilas ir dar truputi  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif 
zodziu, normalus katilas su kolektoriais ir statine kainuos apie 25.000Lt minimum.. neverta net diskutuoti daugiau..

O vat padiskutuosiu tongue.gif
Komplekta sudaro:
Katilas
Kolektoriu kolbos
Tam tikras atstumas vamzdziu
Cirk. siurb. kolektoriui
Variniai vamzdeliai tam tikram atstumui kolektoriams
Boileris 220l
ir t.t.
Ko nera:
Glikolio (200Lt)
Turbut reikes dasipirkti vamzdzio kad dadurti iki boilerio ir katilo aprisimui (na ok 400Lt uzsimerkim)
2-3 cirkuliaciniai siurbliukai (na ok 1000Lt)
Termometrai (siaip nereikia) + slegio matuoklis ir avarinis voztuvas (na ok bendroj sumoj - 400Lt)
Issipletimo indas (apie 200Lt)
BLAIVAS santechnikas (jei darys kelis darbus - paims pigiau, derybu klausimas)

Tai va medziagu kaina bus bendrai 17200Lt, likusi suma yra meistrelio darbas smile.gif

P.S. jei diskutuodamas "uzsireklaminsiu" - perspekit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 08 kovo 2010 - 16:27
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 08, 14:24)
Cia ne snobizmas paprasciausiai yra taip:
Petras investavo i namo apsildyma ir vedinima, nusipirko brangesne siuo atveju Geo sildymo iranga, ja pastate ir is tikruju moka 200lt/men (nors ir kitu kuru nekainuotu jam daugiau - cia asmenine nuomone)......

nu ok, tai tada kokia sildymo iranga pasirinkti, kad nereiktu jos priziureti, maziausiai menesi (cia ir sildymo sezonu ir vasara) ? duju nera smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 08, 17:49)
nu ok, tai tada kokia sildymo iranga pasirinkti, kad nereiktu jos priziureti, maziausiai menesi (cia ir sildymo sezonu ir vasara) ? duju nera smile.gif

Tinka ir Jusu Geo kodel gi ne? Jei investuosite rimtesne suma tai ir mokesite maziau
Dar yra dyzelinis sildymas
Dujinis sildymas kai backa uzkasta lauke
Neminekit bloguoju - bet tos pacios granules su papildoma kad ir 1t talpa, tik reikes kas savaite/dvi uzeit pelenus isnest.

Visos sios irangos brangesnes, tolimesni pasirinkima lemia tiek poreikiai tiek asmeniniai isitikinimai.

Jei norit kazko pigiau teks zenytis su malkom, durpem, anglim ir t.t. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 08 kovo 2010 - 16:55
QUOTE(Paliukas @ 2010 03 08, 14:53)
Tinka ir Jusu Geo kodel gi ne? Jei investuosite rimtesne suma tai ir mokesite maziau
Dar yra dyzelinis sildymas
Dujinis sildymas kai backa uzkasta lauke
Neminekit bloguoju - bet tos pacios granules su papildoma kad ir 1t talpa, tik reikes kas savaite/dvi uzeit pelenus isnest.

Visos sios irangos brangesnes, tolimesni pasirinkima lemia tiek poreikiai tiek asmeniniai isitikinimai.

Jei norit kazko pigiau teks zenytis su malkom, durpem, anglim ir t.t. smile.gif

tai va, kad nebunant namie, o norint juos sildyti tik geo ir lieka.
neturiu as nieko pries visas kitas sildymo sistemas, bet joms reikia papildomos prieziuros.
dar dyzelinis sildymas... bet zinau, kad kvapas buna namie ir ta cisterna reikia papildyti. o cia idiegei ir pamirsai +ekologija.
manau, butent musu atveju tai yra idealiausias variantas, tik va dar neaisku 100% del saules kolektoriu.
Atsakyti
Tai paprastai padarykit, paimkite savo saskaita uz karsta vandeni, paziurekite kiek sunaudojate m3 (kaip suprantu siuo metu bute gyvenat).
Pagal tai paskaiciuokite kiek su geo Jums kainuos toki kieki pasigaminti ir kiek kainuotu su saules kolektoriumi +10/20% tuo atveju jei reiketu vakare elektra pasildyti.
Va ir viskas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 08, 17:49)

Paaiskinkit kodel taip grieztai nenorit nueit i katline ir paziuret kas ten dedasi? Isivaizduojat, kad tai ypatingai didelis vargas? Zinokit, kad tai gali buti net malonumas, nors as tuo irgi buciau negalejes patiketi! smile.gif Kur kas didesnis vargas yra uzdirbineti pinigus, beprasmiskai isleistus kokiam nors prabangiai sildymo irangai kiaurame name....
Atsakyti
Gal ka praziopsojau?
Vis rasot kad vasara gali perkaisti saules kolektoriai. Ojei yra akumuliacine talpa koki 1000 ar 2000 litru. Ar tada irgi tas gresia?
Atsakyti
QUOTE(miskosargas @ 2010 03 08, 21:43)
Gal ka praziopsojau?
Vis rasot kad vasara gali perkaisti saules kolektoriai. Ojei yra akumuliacine talpa koki 1000 ar 2000 litru. Ar tada irgi tas gresia?

Akumuliacine talpa taip pat kaip ir grindys wc/vonioje ar gyvatukas galetu nuimti silumos pertekliu.
Atsakyti
Žiūriu Giedruolė ir Giedrė.V užsikepusios dėl ŠS nervuoja statybų skyrelio vyrukus biggrin.gif
Jei kalbant kodėl aš noriu ŠS... Visą gyvenimą (iki kol palikau tėvų namus) mačiau kaip mama vargsta eidama į katilinę, anglių tampymas, malkų ruošimas, pjuvenų sandėlivimas tikrai man gerų prisiminimų nesukelia smile.gif Ir dabar nuvažiavus pas mamą suprantu, kad aš to nenoriu. Kita priežąstis, kad pati dirbu ŠVOK srityje tuo domiuosi, todėl pasidarysiu pati inžinerinės dalies projektus. Tikiuosi kaina visos įrangos ir medžiagų man gausis mažesnė nei eiliniam pirkėjui... KAi pagalvoju, gal net truputį link žaliųjų esu, man ne vis vien smogas užmiesčiuose ir pan. Be to ką tik grįžau iš svečių, kur jaunimas turi židinį ir KKK - nu pravalas, ta prasme dubakas smile.gif jie pripratę, ryte išvažiuoja palikę +16C. grįžę vėlai vakare užsikuria židinuka, pasikelia svetainėj iki +20C susiglaudžia - romantika, ir jiems gerai. MAn taip netinka, aš šilumamėgė ir vaikų apmūtūriotų su draudimais nuleist kojas ant žemės nesiruošiu laikyt. Čia tiesiog pavyzdį pateikiau, kada žmonės mažai namie būna ir jiems intereso nėra palaikyt tą temperatūrą, ir jie mieliau praleis laiką vakarodami ir ilgiau ryte pamiegodami nei lakstydami į katilinę ryte ir vakare.
Aš irgi taip noriu, bet nenoriu keltis ryte į dubaką ir vakare gįžti iš darbo į dubaką... Kiekvienam savo. Ir tikiu, kad mano vyrui eiti į katilinę nebus malonumas. Kiekvienam savo.
Kai pasakysit komforto kainą pasakysim kada sistema su ŠS atsipirks.
Dėl saulės kolektorių. Noriu susimontuoti akumuliacinę boilerį, tinkantį ir saulės kolektoriams pajungti, kada juos pajungsim, laikas ir pinigai parodys.
Atsakyti
tai GEO SS berods neblogai atpygo.. o ir ORINIAI atrodo padoriai jau pagal COP.. per dydelius salcius galima menesiuka ir pavargti su zidiniu pvz.. o be tu salciu ORINIS susitvarkys.. bet is esmes - svarbiausia kaina.. kai kalbama apie investicijas, pamirstoma, kad kaikurie zmones tiesiog gali netureti tam pinigu.. ir KK tai ne pasirinkimas tarp alternatyvu - o tiesiog butinybe..
Atsakyti
QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 08, 23:28)
Žiūriu Giedruolė ir Giedrė.V užsikepusios dėl ŠS nervuoja statybų skyrelio vyrukus biggrin.gif
Jei kalbant kodėl aš noriu ŠS... Visą gyvenimą (iki kol palikau tėvų namus) mačiau kaip mama vargsta eidama į katilinę, anglių tampymas, malkų ruošimas, pjuvenų sandėlivimas tikrai man gerų prisiminimų nesukelia smile.gif Ir dabar nuvažiavus pas mamą suprantu, kad aš to nenoriu. Kita priežąstis, kad pati dirbu ŠVOK srityje tuo domiuosi, todėl pasidarysiu pati inžinerinės dalies projektus. Tikiuosi kaina visos įrangos ir medžiagų man gausis mažesnė nei eiliniam pirkėjui... KAi pagalvoju, gal net truputį link žaliųjų esu, man ne vis vien smogas užmiesčiuose ir pan. Be to ką tik grįžau iš svečių, kur jaunimas turi židinį ir KKK - nu pravalas, ta prasme dubakas smile.gif jie pripratę, ryte išvažiuoja palikę +16C. grįžę vėlai vakare užsikuria židinuka, pasikelia svetainėj iki +20C susiglaudžia - romantika, ir jiems gerai. MAn taip netinka, aš šilumamėgė ir vaikų apmūtūriotų su draudimais nuleist kojas ant žemės nesiruošiu laikyt. Čia tiesiog pavyzdį pateikiau, kada žmonės mažai namie būna ir jiems intereso nėra palaikyt tą temperatūrą, ir jie mieliau praleis laiką vakarodami ir ilgiau ryte pamiegodami nei lakstydami į katilinę ryte ir vakare.
Aš irgi taip noriu, bet nenoriu keltis ryte į dubaką ir vakare gįžti iš darbo į dubaką... Kiekvienam savo. Ir tikiu, kad mano vyrui eiti į katilinę nebus malonumas. Kiekvienam savo.
Kai pasakysit komforto kainą pasakysim kada sistema su ŠS atsipirks.
Dėl saulės kolektorių. Noriu susimontuoti akumuliacinę boilerį, tinkantį ir saulės kolektoriams pajungti, kada juos pajungsim, laikas ir pinigai parodys.

Jei jusu draugu name, kambariuose temperatura krenta po 4 laipsnius per nakti, tai ten ne namas, o kiaura, veju perpuciama skyle. Ten napades joks SS, jokie saules kolektoriai, joks zidinys ar KKK. tiesiog namas yra beviltiskai kiauras ir tiek. Normaliame name temperatura turi kristi ne daugiau kaip 1 laipsniu per 24 valandas. Tokiame name SS netenka prasmes vien del investicijos dydzio.. yra pigesniu ir tokiu pat efektviu sildymo sistemu. daugiau informacijos rasite temoje apie pasyvius namus smile.gif
zodziu, pirma apsisiltinkit savo namus kaip reikiant, o po statykit kokia tik norit sildymo sistema - visos bus geros smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 08 kovo 2010 - 23:15
QUOTE(bruonius @ 2010 03 09, 00:10)
Jei jusu draugu name, kambariuose temperatura krenta po 4 laipsnius per nakti, tai ten ne namas, o kiaura, veju perpuciama skyle. Ten napades joks SS, jokie saules kolektoriai, joks zidinys ar KKK. tiesiog namas yra beviltiskai kiauras ir tiek. Normaliame name temperatura turi kristi ne daugiau kaip 1 laipsniu per 24 valandas. Tokiame name SS netenka prasmes vien del investicijos dydzio.. yra pigesniu ir tokiu pat efektviu sildymo sistemu. daugiau informacijos rasite temoje apie pasyvius namus smile.gif
zodziu, pirma apsisiltinkit savo namus kaip reikiant, o po statykit kokia tik norit sildymo sistema - visos bus geros smile.gif

bruoniau bruoniau,jusu paklausius tai ta nama nugriauti reikia.. dauguma namu tokiu ir vadinasi visus nugriauti reikia. Na gerai,pavyko jum pasistatyti silta nama,uzsisandarinote. Bet nereikia cia cia spardyti i vienus vartus kad visa kita yra su..s.. Normaliam name ne vienas laipsnis per diena leidziamas nukristi. Beje,normalus namas tai namas atitinkantis siu dienu STRa.. Arba siektiek siltesnis o ne ivyniotas i vata.

Nereikia savo namo kisti kaip etalono nes as tuoj pradesiu sneketi kad Mitsubishi Pajero yra pati geriausia masina ,o geriausia todel kad as ja turiu. O kas liecia ta jusu teigimu vejo perpuciama skyle- geoterminis daugiau tures sildyti,o KKK nedaugiau malku surys,a? Taip kad jus bandydami supeikti geotermini peikiate ir savo peciu.. Negali viena sildymo sistema geriau sildyti to kiauro namo negu kita. O kas liecia KKK vienintelis jos pliusas-pigiausias sildymo budas. daugiau jokiu pliusu. Namu be prieziuros nepaliksi. Kad ir kas antra diena,visgi teks begti prie peciaus terstis su malkomis,pelenais.Vasara reikia tam peciui ir maisto paruosti ir tureti patalpas(kurios neuzdyka atsiranda) jam susandeliuoti. Nereikia cia pasakoti koks didis geris paisina nosim begioti apie peciu. Jus isivede pvz dujas kiek moketumete savo siltam name? Minimaliai,o sugaista laika prie peciaus galetumete isleisti kad ir skaitant literatura kas butu kurkas naudingiau.
Jus investavote i nama tikrai daug irbetruko iki pilno liukso tiek nedaug.. Arba duju arba GEO. Ir gyventumete be rupesciu ir dideliu islaidu. Tik gaila kad pas jus gyvenime viskas turi atsipirkti,netgi komfortas..
Atsakyti