Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos

QUOTE(Giedruolė @ 2010 03 06, 13:35)
Šiaip tai jei saulėtą dieną neišnaudoji to vandens tai vakare jis gi niekur nedingsta... Neatvėsta gi jis momentaliai saulei nusileidus.

Teisingai, bet jei leidi vonias vandens saulei nusileidus ( aisku taip nebuna, bet cia jau kitas reikalas), tuomet "dasildyti" reikia
Atsakyti
kaip jus man irodysit, kad KKK su akumuliacine talpa ir gan dideles talpos pvz 200litru kombinuotu boileriu nera geriausia ir taupiausia sistema?? kam tos investicijos i saules kolektorius ir i GEO SS, jei KKK katiline su boileriu kainuoja 15.000Lt ir siltas vanduo visais metu laikais beveik nieko nekainuoja, nes jis sildomas katilo kurenimo metu???
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 06, 20:55)
kaip jus man irodysit, kad KKK su akumuliacine talpa ir gan dideles talpos pvz 200litru  kombinuotu boileriu nera geriausia ir taupiausia sistema?? kam tos investicijos i saules kolektorius ir i GEO SS, jei KKK katiline su boileriu kainuoja 15.000Lt ir siltas vanduo visais metu laikais beveik nieko nekainuoja, nes jis sildomas katilo kurenimo metu???

nemanau, kad kazkas kazka turetu irodyneti. cia paprasciausia kiekvienam pagal poreikius... mums pvz KKK netinka, nes nebunam namie daznai, duju neturim rajone... o del saules kolektoriu, tai jei pasakys man tiksliai, kad verta papildomai investuoti i juos, tada ir tuos pakabinsim, bet kol kas sulaukiau atsakymo, kad musu situacijoj jie nereikalingi, per brangu, neverta. kiekvienam zmogeliukui spresti kuom jo namas bus sildomas ar kokiu navarotu tures mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 06, 23:55)
kaip jus man irodysit, kad KKK su akumuliacine talpa ir gan dideles talpos pvz 200litru  kombinuotu boileriu nera geriausia ir taupiausia sistema?? kam tos investicijos i saules kolektorius ir i GEO SS, jei KKK katiline su boileriu kainuoja 15.000Lt ir siltas vanduo visais metu laikais beveik nieko nekainuoja, nes jis sildomas katilo kurenimo metu???

Skirtumas tik vienas tarp geoterminio ir kkk . Turint geotermini nereikia dirbti peckuriu namie. Nereikia Patalpu kurui,nera siuksliu namie ,nereikia dirbti paruosiamt malkas ziemai. Bet cia tokie du skirtingi dalykai kaip afrika ir siaures asigalis. KKK zinoma bus visalaik pigiausias sildymo budas,bet GEO bus pats lengviausias sildymo budas,nekelentis rupesciu. Vat ir investuoja zmones daugiau lituku kad galetu pamirsti apie bent viena darba namie. Beto namo kuriame KKK ziema nepaliksi savaitei o su GEO arba dujomis laisvai paliksi ir neskaudes galvos.
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 06, 23:55)

pas man sistemo akumuliacines ner..ir nezinau, ar greitu laiku bus...o vat atejus ryte kurti KK...sistemoj tebuna +- 20 laipsniuku nuo vakaro .
tai jei saulyte pakels ta 20 iki 30- 40 jau bus efektas
smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 07, 12:53)
nemanau, kad kazkas kazka turetu irodyneti. cia paprasciausia kiekvienam pagal poreikius... mums pvz KKK netinka, nes nebunam namie daznai, duju neturim rajone... o del saules kolektoriu, tai jei pasakys man tiksliai, kad verta papildomai investuoti i juos, tada ir tuos pakabinsim, bet kol kas sulaukiau atsakymo, kad musu situacijoj jie nereikalingi, per brangu, neverta. kiekvienam zmogeliukui spresti kuom jo namas bus sildomas ar kokiu navarotu tures  mirksiukas.gif

aisku, kad saules kolektoriai Lietuvos salygomis netikslingi del vienos paprastos priezasties - lietuvoje saule pakankamai retas svecias. O GEO SS yra tik prabangesnis budas prastai pastatytam namui sildyti. Pastatykit silta nama ir nereiks jokio SS ar KKK. uzteks tiesiog elektros radiatoriu uz 5000investicija. Bet cia jau kita tema.
Del saules kolektoriu viskas aisku - lietuvoje jie neatsiperka.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 07, 15:01)
aisku, kad saules kolektoriai Lietuvos salygomis netikslingi del vienos paprastos priezasties - lietuvoje saule pakankamai retas svecias. O GEO SS yra tik prabangesnis budas prastai pastatytam namui sildyti. Pastatykit silta nama ir nereiks jokio SS ar KKK. uzteks tiesiog elektros radiatoriu uz 5000investicija. Bet cia jau kita tema.
Del saules kolektoriu viskas aisku - lietuvoje jie neatsiperka.. smile.gif

ar jus specialiai bandot sukelti diskusija? nes tai, ka dabar pasaket yra visiska nesamone...
saules pakanka Lietuvoje. as pasakiau SAVO situacija, kuri tinka tik MAN (kalbu suderinima saules kolektoriu su geoterminiu sildymu). ir prie ko cia mazai sildytas namas? gal galit pasakyt savo namo parametrus, t.y. kiek kur sildyta ir koks yra silumos poreikis 1 kv.m.?
siulot pasistatyt nama, pasikabint elektrinius radiatorius+elektra bus sildomas vanduo+visi elektros prietaisai, ir jusu nuomone cia butu protingas sprendimas? nu sorry, neturiu ka pasakyt....
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 07, 18:33)
ar jus specialiai bandot sukelti diskusija? nes tai, ka dabar pasaket yra visiska nesamone...
saules pakanka Lietuvoje. as pasakiau SAVO situacija, kuri tinka tik MAN (kalbu suderinima saules kolektoriu su geoterminiu sildymu). ir prie ko cia mazai sildytas namas? gal galit pasakyt savo namo parametrus, t.y. kiek kur sildyta ir koks yra silumos poreikis 1 kv.m.?
siulot pasistatyt nama, pasikabint elektrinius radiatorius+elektra bus sildomas vanduo+visi elektros prietaisai, ir jusu nuomone cia butu protingas sprendimas? nu sorry, neturiu ka pasakyt....

nebandysiu as cia argumentais paremti savo teiginiu, tiesiog paskaitinekite tema apie pasyvius namus ir rasite atsakymus i visus jusu klausimus. O saules kolektoriai, jusu manymu, turbut turetu veikti ir uz poliarinio rato:)
Ateitis priklauso ne SS, bet sandariam ir labai gerai apsiltintam pasyviam arba labai siltam namui.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 07 kovo 2010 - 18:15
QUOTE(bruonius @ 2010 03 07, 16:10)
O saules kolektoriai, jusu manymu, turbut turetu veikti ir uz poliarinio rato:)

nzn nes nesu buvus taip "aukstai", bet pvz pries poliarini rata, t.y. zemiau norvegijoj bei svedijoj tai jie veikia...
is tikro tai nzn, man vienodai tie saules kolektoriai, tik paprasciausiai neatsilaikiau nepakomentavus jusu ankstesnio posto, apie prastai apsiltintus namus ir elektrini sildyma... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(giedre.v @ 2010 03 07, 20:50)
nzn nes nesu buvus taip "aukstai", bet pvz pries poliarini rata, t.y. zemiau norvegijoj bei svedijoj tai jie veikia...
is tikro tai nzn, man vienodai tie saules kolektoriai, tik paprasciausiai neatsilaikiau nepakomentavus jusu ankstesnio posto, apie prastai apsiltintus namus ir elektrini sildyma...  smile.gif

4u.gif viskas ok, zmones daznai nesusilaiko neatsake i mano post'us - labai jau as kategoriskai rasau smile.gif
Kas del saules kolektoriu, tai viskas butu gerai, jei jie atsipirktu per 3 metus, o ne per 30 ar 300metu.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(bruonius @ 2010 03 07, 22:11)
4u.gif viskas ok, zmones daznai nesusilaiko neatsake i mano post'us - labai jau as kategoriskai rasau smile.gif
Kas del saules kolektoriu, tai viskas butu gerai, jei jie atsipirktu per 3 metus, o ne per 30 ar 300metu....  biggrin.gif

saules kolektorius atsipirks per 5-7 metus. mirksiukas.gif

Beje,Evoy neisivaizduoja pasyvaus namo ne saules kolektoriu. Jei turi buti. Geoterminis taippat nelabai atsiperka.. Bet statosi zmones.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 03 07, 22:33)
saules kolektorius atsipirks per 5-7 metus.  mirksiukas.gif

Beje,Evoy neisivaizduoja pasyvaus namo ne saules kolektoriu.  Jei turi buti.  Geoterminis taippat nelabai atsiperka.. Bet statosi zmones.

geoterminis niekad neatsiperka - tai komforto dalis. Jei GEO SS yra niekad neatsiperkantis sildymo budas ir visiskas minusas, tai kam tuomet reikalingi tie saules kolektoriai, ar, kad padidinti ta minusa?? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bruonius: 07 kovo 2010 - 22:47