Aha, tamsta turejau omeny
Siaip jei galima klausimas:
pagal mano paskaiciavimus saules kolektoriu sistema nelabai daug naudos duoda ziema, gal labiau nuo pavasario vidurio iki rudens vidurio - ta prasme tuo laikotarpiu?
Cia klausimas tam kad tiksliai zinociau atsakyma (nuo teorijos prie praktikos)
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 19, 15:27)
Aha, tamsta turejau omeny
pagal mano paskaiciavimus saules kolektoriu sistema nelabai daug naudos duoda ziema, gal labiau nuo pavasario vidurio iki rudens vidurio - ta prasme tuo laikotarpiu?
Ta reali nauda kažkur lapkričio mėnesį ir baigėsi Dabar gaunam tik "atsitiktinę" šilumą, nors atšalę ir saulėti orai tos šilumos šiek tiek duoda. Reali situacija mano atveju buvo tokia:
Liepa, rugpjūtis: 70 laipsnių
Rugsėjis: 50-55 laipsniai
Spalis: 35-40 laipsnių
Lapkritis: atostogos, nors ir buvo 3 saulėtos dienos mėnesio pradžioje, bet realios naudos nelabai ir buvo
Gruodis: tas pats, kaip ir lapkritį
Sausis: dabar po truputį pradeda šildyti, bet dar negausiai, iš gręžinio ateina +8, tai pašildo iki +20 - +26, jei saulėta, o jei ne, tada atostogauja toliau
Užtat ir laukiu pavasario, baisiai įdomu, kada vėl realiai pradės šildyti vandenį.
Primenu, kad pas mane 24 kolbos ir 200 ltr. boileris.
As tai noreciau gauti atsiliepimu apie saules energija, na ne sildoma vandeni, o elektra kai gamina Ar yra tokiu? Butu irgi puiku, jog surasytu panasiai:
vasara-tiek ir tiek watu
rudeni-tiek ir tiek watu,
ziema-tiek ir tiek watu.
Nes isivesti elektra kainuos panasiai, kaip nusipirkti vejo jegaine 3kw, bet kadangi patenku i mazo vejuotumo zona, gal efektyviau butu saules jegaines, net ir brangesne.
vasara-tiek ir tiek watu
rudeni-tiek ir tiek watu,
ziema-tiek ir tiek watu.
Nes isivesti elektra kainuos panasiai, kaip nusipirkti vejo jegaine 3kw, bet kadangi patenku i mazo vejuotumo zona, gal efektyviau butu saules jegaines, net ir brangesne.
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 19, 15:53)
Dekui uz info Vadinasi neklystu manydamas, kad saules kolektoriu sistema, kad ir kokio dydzio, nelabai apsildys nama ziema (kaip tenka pasiklausyti kaikuriu entuziastu)
Boilerio sildymas - kitas reikalas
Boilerio sildymas - kitas reikalas
Gal ir įmanoma kažkaip padaryti, kad namas šiltų, tik ką veikti vasarą su pertekliniu karštu vandeniu?
Beje, mano tėvas turi 40 kolbų ir 400 ltr akumuliacinę talpą, pas jį "rezultatai" geresni, nei pas mane, jis grįžęs po darbo randa vos vos šiltus radiatorius
Na as nesinaudoju, taciau manau tokia sistema Jums veiks priklausomai nuo to kokia dienos trukme (apytiksliai) bei sauletumas.
Vasara - gausite gera doze watu
Rudeni iki vidurio - dar kazka isspausite
Ziema - labai nesidziaugsit
Nuo pavasario vidurio vel galesite truputi atsikvepti
Lieka nakties klausimas - saules tuo metu nebus.
Cia panasiai kaip ir su saules kolektoriais vandeniui sildyti.
Gal labiau realesnis variantas Jums butu saules jegaine+ nedidele vejo jegaine.
Saule - vasara - vejo nedaug
Vejas - rudeni bei ziema - jo daugiau nei saules
Aisku cia tik mano pamastymai, bet kaip tokio sprendimo entuziastas planuoju tolimoj ateity kazka panasaus "lauzti"
Papildyta:
QUOTE(Zuikenas @ 2010 01 19, 17:03)
Gal ir įmanoma kažkaip padaryti, kad namas šiltų, tik ką veikti vasarą su pertekliniu karštu vandeniu?
Beje, mano tėvas turi 40 kolbų ir 400 ltr akumuliacinę talpą, pas jį "rezultatai" geresni, nei pas mane, jis grįžęs po darbo randa vos vos šiltus radiatorius
Pameginkite pertekliu nukreipti i grindu sildyma vonioje, wc ir i gyvatukus (aisku reiketu patobulinti sistema)
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 19, 16:07)
Papildyta:
Pameginkite pertekliu nukreipti i grindu sildyma vonioje, wc ir i gyvatukus (aisku reiketu patobulinti sistema)
Kaimynų tėvai turi 80 kolbų, sako, kad namą šildo, bet tiksliai nežinau, kaip ten kas... Žinoma, jei pavyktų saulės kolektorių sistemą suoptimizuoti taip, kad papildomai šildyti reikėtų tik kokius du mėnesius, tai būtų visai neblogai
QUOTE(Paliukas @ 2010 01 19, 17:07)
sildyti.
Ale tikrai gera ideja man davet Aciu Mat paziurejau dabar i meteorologu pranesimus, tai vejo jegaine veiktu puikiai, net 6 metrai per sekunde, o va vasara ji stovetu numirusi, nes vejas ten siekia 1-2m/s
O projektas kazkoks reikalingas?
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 19, 17:55)
Ale tikrai gera ideja man davet Aciu Mat paziurejau dabar i meteorologu pranesimus, tai vejo jegaine veiktu puikiai, net 6 metrai per sekunde, o va vasara ji stovetu numirusi, nes vejas ten siekia 1-2m/s
www.neg.lt
QUOTE(sena pažįstama @ 2010 01 19, 17:55)
Siaip saules energijai kiek zinau - ne, bet vejo jegainei ten toks tamsus miskas - jei auksciau nei 9m, jei kaimynai arciau nei 100m atstumu ar pan., siaip "vejajegaininkams" tereikia paskambinti ir ispyskins viska apie leidimus ir pagal kadastrini numeri paskaiciuos ar verta bandyti
Papildyta:
QUOTE(Zuikenas @ 2010 01 19, 17:24)
Kaimynų tėvai turi 80 kolbų, sako, kad namą šildo, bet tiksliai nežinau, kaip ten kas... Žinoma, jei pavyktų saulės kolektorių sistemą suoptimizuoti taip, kad papildomai šildyti reikėtų tik kokius du mėnesius, tai būtų visai neblogai
siaip "spausti" is kolektoriu siluma radiatoriams ziema nemanau kad pasiteisina, nebent ju efektyvumas butu dvigubai didesnis nei dabar, tada jau butu galima kazka meginti...
QUOTE(Zuikenas @ 2010 01 19, 17:03)
Neretai pasirenkamas sprendimas- didesnis baseinas kieme.
QUOTE(EVOY @ 2010 01 20, 11:11)
Neretai pasirenkamas sprendimas- didesnis baseinas kieme.
Arba perteklius nukreipiamas i vonios ir wc grindu sildyma ir gyvatuka