Siaip saunu zuikenai kad dirbi o nelauki kol uz tave kiti dirbs, visuomet palaikiau toki poziuri
O kas liecia kinietiska produkcija, tai nusipirkau kiniska baseina ( ta kur maximose parduoda), labai geras daiktas - puikiai tinka malkas nuo lietaus uzdengti, plotas didelis - oras issileidzia per 2h
Planavom ir patys dirbti su kinais kitoje srityje, bet kazkaip nusprendem "papasuoti" nes draugai kinai kopijuoja, bet produkto netobulina ar gedimu normaliai negali isspresti
QUOTE(Paliukas @ 2009 07 24, 10:48)
Siaip saunu zuikenai kad dirbi o nelauki kol uz tave kiti dirbs, visuomet palaikiau toki poziuri
O kas liecia kinietiska produkcija, tai nusipirkau kiniska baseina ( ta kur maximose parduoda), labai geras daiktas - puikiai tinka malkas nuo lietaus uzdengti, plotas didelis - oras issileidzia per 2h
Planavom ir patys dirbti su kinais kitoje srityje, bet kazkaip nusprendem "papasuoti" nes draugai kinai kopijuoja, bet produkto netobulina ar gedimu normaliai negali isspresti
Na, aš tikrai nesėdžiu ir nelaukiu, kol problema pati išsipręs - jei jau sugalvojau, tai ir darau
Aš nesakau, kad jokiais būdais nepirkit kinietiškos produkcijos
Mano atveju blogai buvo/yra tas, kad:
1. pardavėjas nepateikė man nei montavimo instrukcijos, nei valdiklio aprašymo (jau nebekalbu apie lietuvišką, kas man, kaip pirkėjuo pagal įstatymą priklauso), o aš to neužsiksavau pasirašydama sutartį
2. nepateikė gaminių techninių pasų.
3. garantinis taisymas atliekamas kažkur Kauno rajone, tai nesinori išmontuoti boilerio ir vežti jo pardavėjui, kad pataisytų...
4. susiviliojau akcija ir pirkau prekę be montavimo paslaugų (šiaip tai visada stenguosi imti "veikiančią sistemą", o ne detalių rinkinį "pasidaryk pats").
Ant valdiklio ir siurblio tai yra įspausti techniniai parametrai, bet pvz ant boilerio tai ne. Pagal valdiklio instrukciją, jis palaiko max 2kW šildytuvą, bet kokia garantija, kad mano boilerio kaitinimo elementas ne didesnės galios? Jokios. Taipogi norėtųsi žinoti, kokias kolbas nupirkau (koks jų naudingumo koeficientas, iš ko padaryti, ir kt. parametrus).
Užtat šiuo metu kovoju su pardavėju dėl techninių pasų pateikimo. Atsakymas - kiniečiai dabar atostogauja, bus vėliau. Mano didysis koziris šitoj kovoj - boileris Nes, kaip jau minėjau, neturi nei pavadinimo, nei techninių duomenų, nei CE lipduko. Netgi sąskaitoj faktūroj įrašyta tiesiog boileris. O iš kur man žinoti, kad jis sertifikuotas? Kad ne galingesnis, negu sako pardavėjas? O gal mano valdiklis degė dėl per galingo kaitinimo elemento? Kol kas tariamės gražiuoju, bet aš jau po truputį galandu karo kirvį ir skaitinėju vartotojų teises ir pardavėjų pareigas Nes labai nepatinka požiūris "ko tu čia iš mūsų nori, boileris kaip boileris".
O perdegęs kaitinimo elementas turi ir savų privalumų - įsistatysiu dabar patį geriausią, kokį tik rasiu, ir tikrai ne didesnį, nei 2 kW. Bus ramybė Ir dirbs mano kinietiška produkcija kaip bitė Kur ji dings
Super!.. atsipirkimas apie 10 sauletu menesiu - visai neprastai..
Gal galetumete patikslinti - kokia funkcijas atlieka tas vargsas valdyklis?
QUOTE(kaban @ 2009 07 24, 13:09)
Super!.. atsipirkimas apie 10 sauletu menesiu - visai neprastai..
Tai kad atsipirkimas šios dienos elektros kainomis 100 saulėtų mėnesių gaunasi Bet vis tiek gerai, nes anksčiau buvo 80 litrų, o dabar 200 litrų. Aišku, žiemą reikės daugiau papildomai šildyti.
Valdiklis reguliuoja siurblių ir boilerio darbą: priklausomai nuo temperatūros kolektoriaus viršuje ir nuo temperatūros boileryje įjungia kolektoriaus cirkuliacinį siurblį, jei vanduo boileryje pasiekia 95 laipsnius įjungia avarinį vėsinimą, jei tam tikru laiko momentu boilerio temperatūra yra mažesnė, negu mano nustatyta, įjungia boilerio kaitinimo elementą, kad vandenį pašildytų iki reikiamos temperatūros. Dar yra apsauga nuo užšalimo bei automatinis boilerio užkaitinimas iki 70 laipsnių(dezinfekcijos tikslais), jei per tam tikrą laiką jis iki tokios temperatūros nebuvo užkaitintas... Valdiklio vardas "SR868C6".
QUOTE(Zuikenas @ 2009 07 24, 14:32)
Tai kad atsipirkimas šios dienos elektros kainomis 100 saulėtų mėnesių gaunasi Bet vis tiek gerai, nes anksčiau buvo 80 litrų, o dabar 200 litrų. Aišku, žiemą reikės daugiau papildomai šildyti.
Valdiklis reguliuoja siurblių ir boilerio darbą: priklausomai nuo temperatūros kolektoriaus viršuje ir nuo temperatūros boileryje įjungia kolektoriaus cirkuliacinį siurblį, jei vanduo boileryje pasiekia 95 laipsnius įjungia avarinį vėsinimą, jei tam tikru laiko momentu boilerio temperatūra yra mažesnė, negu mano nustatyta, įjungia boilerio kaitinimo elementą, kad vandenį pašildytų iki reikiamos temperatūros. Dar yra apsauga nuo užšalimo bei automatinis boilerio užkaitinimas iki 70 laipsnių(dezinfekcijos tikslais), jei per tam tikrą laiką jis iki tokios temperatūros nebuvo užkaitintas... Valdiklio vardas "SR868C6".
o varyklio greicio jis neregulioja? priklausomai nuo isejimo temperaturos?
QUOTE(kaban @ 2009 07 24, 13:36)
o varyklio greicio jis neregulioja? priklausomai nuo isejimo temperaturos?
Man atrodo, kad aprašyme kažkas panašaus buvo, bet kadangi montavimo metu normalaus aprašymo neturėjom, tai ir nepadarėm. Ai, dar galima padaryti, kad nurodytu laiko momentu "atvarytų" karštą vandenį iki pat čiaupo, bet to irgi nepadarėm.
Papildyta:
[]
Pardavėjas sako, kad prie valdiklio galima prijungti 4 siurblius, bet pagal aprašymą aš nematau daugiau 2, o mano tėtis, atidaręs relių bloką, sakė, kad gal 3 galima būtų pajungti. Yra ten tų galimybių ir funkcijų, bet be aprašymo jas visas atspėti bandymų taigi sunku Užtat aš ir pykstu ant pardavėjo
QUOTE(Zuikenas @ 2009 07 24, 12:41)
1. pardavėjas nepateikė man nei montavimo instrukcijos, nei valdiklio aprašymo (jau nebekalbu apie lietuvišką, kas man, kaip pirkėjuo pagal įstatymą priklauso), o aš to neužsiksavau pasirašydama sutartį
Tokių dalykų visada (jei būčiau kada tai ko tai neradęs- tikrai parašyčiau "dažniausiai") galima rasti internete (net ir kinietiškai produkcijai, ar kokiam senesniam produktui).
Malonu, kad pasidalijote savo patirtimi .
QUOTE(EVOY @ 2009 07 25, 21:35)
Tokių dalykų visada (jei būčiau kada tai ko tai neradęs- tikrai parašyčiau "dažniausiai") galima rasti internete (net ir kinietiškai produkcijai, ar kokiam senesniam produktui).
Na, maniškis boileris neturi absoliučiai jokios žymės, galinčios padėti jį identifikuoti: nei pavadinimo, nei serijos numerio, nei gamintojo pavadinimo, nieko. Net nežinau, kokio jis galingumo yra Pardavėjas sako, kad 2kW.
Valdiklio aprašymą internete radau, netgi ne vieną, o kelis, bet viename iš jų buvo parašyta, kad palaiko max. 1,5 kW šildytuvą, kitame, kad 2kW, o trečiame, kad 2,5 kW. Tai kaip man žinoti, kaip yra iš tikrųjų? Manau, kad bent jau techninius pasus su visais parametrais pardavėjas pateikti tai jau privalo. Pilni senukai kinietiškos produkcijos ir visi daiktai turi techninius aprašymus. Tikrai nesuprantu, kodėl tokie dalykai yra problema pardavėjui. Nebent jis pats tą boilerį garaže virino ir gerai nežino, koks "produktas" jam gavosi...
QUOTE(Zuikenas @ 2009 07 27, 10:46)
Na, maniškis boileris neturi absoliučiai jokios žymės, galinčios padėti jį identifikuoti: nei pavadinimo, nei serijos numerio, nei gamintojo pavadinimo, nieko. Net nežinau, kokio jis galingumo yra Pardavėjas sako, kad 2kW.
Valdiklio aprašymą internete radau, netgi ne vieną, o kelis, bet viename iš jų buvo parašyta, kad palaiko max. 1,5 kW šildytuvą, kitame, kad 2kW, o trečiame, kad 2,5 kW. Tai kaip man žinoti, kaip yra iš tikrųjų? Manau, kad bent jau techninius pasus su visais parametrais pardavėjas pateikti tai jau privalo. Pilni senukai kinietiškos produkcijos ir visi daiktai turi techninius aprašymus. Tikrai nesuprantu, kodėl tokie dalykai yra problema pardavėjui. Nebent jis pats tą boilerį garaže virino ir gerai nežino, koks "produktas" jam gavosi...
Betkokokioje produkcijoje turi buti lietuviu kalba instrukcija (nors ir trumpa) - taip kad galite drasiai "kariauti" su pardaveju
QUOTE(Zuikenas @ 2009 07 27, 10:46)
na del galingumo valdyklio sprendziasi gan paprastai tas klausimas - reikia surinkti automatu valdomu spinta, kad srove per valdykli ir neitu, siaip tai visada turetu buti taip, nebent valdyklis konkreciai aparaturai numatytas.. o jeigu neiasku ka vado - tai reikia galvanishkai atristi..
QUOTE(Paliukas @ 2009 07 27, 10:01)
Betkokokioje produkcijoje turi buti lietuviu kalba instrukcija (nors ir trumpa) - taip kad galite drasiai "kariauti" su pardaveju
Panašioj situacijoj su instrukcijomis buvau prieš 2 metus, kai iš "Vilpros" pirkau židinio kapsulę su vandens kontūru. Tada kapsulės montavimo instrukciją gavau prancūzų kalba, o valdiklio - italų Montavimas buvo labai linksmas - elektrikas su santechniku besdavo pirštu į tekstą, o aš su automatiniu vertėju bandžiau išversti į kokią nors suprantamą kalbą. Kadangi instrukcijos buvo originalios ir parašytos tikrai tiems daiktams, kuriuos ir pirkau, tai šiaip ne taip bendrom jėgom išvertėm ir sumontavom. Netgi be klaidų Tiesa, praėjus maždaug 2-3 savaitėms po montavimo gavau (reikėjo šiek tiek paraginti) iš "Vilpros" ir lietuvišką instrukcijos variantą
Ką nors sugalvosiu ir šį kartą
Šiaip tai man nereikia lietuviškos instrukcijos, man reikia veikiančios sistemos. Taip pat trūsk plyš privalau gauti techninį pasą bent jau kolektoriaus kolboms, kad galėčiau jį pateikti mano energetinės klasės sertifikatą išduodančiam asmeniui, o šis galėtų tiksliai suskaičiuoti, kiek ten tų kilo watų mano manui reikia...