Įkraunama...
Įkraunama...

Saulės kolektoriai ir baterijos

QUOTE(Paliukas @ 2009 06 18, 11:52)
Na vamzdeliu (20) ir ju karkaso kaina butu apie 2500lt (cia preliminariai, kol neturiu tikslaus atsakymo is transporto kompanijos kiek kainuotu transportas).
O jei butumet eme pilna komplekta (vamzdeliai, laikiklis, karkasas, boileris,issipletimo indas, valdiklis ir t.t.) kaina butu apie 6800Lt, beliktu tik pasistatyt ir pasijungti wink.gif
Neperdaugiausiai sutaupet, bet iniciatyva pagirtina smile.gif

Čia vamzdeliai jau su izoliacija, taip?

Žiūrėsim, kaip čia su ta ekonomija gausis smile.gif Jei tilpsiu į kokius 5500 lt, tai šokinėsiu ant abiejų kojų ir rankų smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zuikenas: 18 birželio 2009 - 11:58
QUOTE(Zuikenas @ 2009 06 18, 12:58)
Čia vamzdeliai jau su izoliacija, taip?

Žiūrėsim, kaip čia su ta ekonomija gausis smile.gif Jei tilpsiu į kokius 5500 lt, tai šokinėsiu ant abiejų kojų ir rankų smile.gif

Patikslinkite ka turite omenyje izoliacija?
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 06 18, 12:12)
Patikslinkite ka turite omenyje izoliacija?

Na, ne plikas tas vamzdelis bus, reikia šilumos izoliacijos, kad žiemą mažesni temperatūros nuostoliai būtų. Vis tik nuo kolektoriaus iki boilerio apie 20 metrų atsumas gausis...

Turiu omeny kažką tokio:

user posted image

Atsakyti
QUOTE(Zuikenas @ 2009 06 18, 11:20)
Turiu visą komplektą: boilerį, su kolektorių, darbinę siurblių stotį, valdiklį bei laikiklį kolektoriui. Turiu netgi darbo jėgą sistemos montavimui.  Trūksta tik vamzdelių, izoliacijos bei skysčio sistemai užpildyti. Galik ką nors pasiūlyti?

P.S. Šiaip pastebėjimas: ne "pats", o "pati".

Paskutinį sykį, man pigiausiai gavosi UAB"Varinės sistemos" (kažkaip labai jau banaliai pavadinimas sutampa) pirkti "minkštą" vamzdį rulonuose.
Atsakyti
QUOTE(Zuikenas @ 2009 06 18, 13:18)
Na, ne plikas tas vamzdelis bus, reikia šilumos izoliacijos, kad žiemą mažesni temperatūros nuostoliai būtų. Vis tik nuo kolektoriaus iki boilerio apie 20 metrų atsumas gausis...

Turiu omeny kažką tokio:

user posted image

I sita kaina 2500lt tai neitraukta smile.gif uz 2500 pavadinkim gaunate griaucius
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 06 18, 12:20)
I sita kaina 2500lt tai neitraukta smile.gif uz 2500 pavadinkim gaunate griaucius

Supratau sad.gif
Vadinasi, teks eiti į Senukus ir pirkti varinį vamzdį rulone, po to ieškotis izoliacijos ir taip rinktis po truputį...

O savo vamzdelių griaučių paveiksliuko neturit? Įdomu būtų pažiūrėti, kaip atrodo...
Atsakyti
QUOTE(Zuikenas @ 2009 06 18, 13:24)
Supratau sad.gif
Vadinasi, teks eiti į Senukus ir pirkti varinį vamzdį rulone, po to ieškotis izoliacijos ir taip rinktis po truputį...

O savo vamzdelių griaučių paveiksliuko neturit? Įdomu būtų pažiūrėti, kaip atrodo...

Uzsukit pas mus i puslapi jis nurodytas ant manojo profilio (nenoriu reklamint) smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MantasR @ 2009 06 18, 12:19)
Paskutinį sykį, man pigiausiai gavosi UAB"Varinės sistemos" (kažkaip labai jau banaliai pavadinimas sutampa) pirkti "minkštą" vamzdį rulonuose.

Greičiausiai jūs būsit visiškai teisus - kątik skambinau, tai varinio minkšto vamzdelio 15x1 vienas metras kainuoja 8,50 su PVM, bet parduoda min. 50 metrų, tai gaunasi 425 Lt, o karščiui atspari izoliacija 13 mm storio 5,50 lt už metrą, 19 mm storio - 9,50 lt už metrą.

Labai labai ačiū clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikenas @ 2009 06 18, 13:41)
Greičiausiai jūs būsit visiškai teisus - kątik skambinau, tai varinio minkšto vamzdelio 15x1 vienas metras kainuoja 8,50 su PVM, bet parduoda min. 50 metrų, tai gaunasi 425 Lt, o karščiui atspari izoliacija 13 mm storio 5,50 lt už metrą, 19 mm storio - 9,50 lt už metrą.

Labai labai ačiū  clap.gif

Na va tureism dar viena patenkinta vartotoja wink.gif

P.S. siaip idomumui ar lietuvaicius domintu toks dalykas kaip ziema namu sildymas saules kolektoriais (turiu omenyje ora) o vasara tuo paciu vesinimas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2009 06 18, 12:48)
Na va tureism dar viena patenkinta vartotoja wink.gif

P.S. siaip idomumui ar lietuvaicius domintu toks dalykas kaip ziema namu sildymas saules kolektoriais (turiu omenyje ora) o vasara tuo paciu vesinimas? smile.gif

Aha, turėsit, ypač, jai mano sistema dar ir veiks lotuliukas.gif

Mane asmeniškai šildymas kolektoriais domina, taip pat domina ir saulės elementai elektros gamybai, bet įtariu, kad jie dar kol kas neįperkami...

Atsakyti
QUOTE(Zuikenas @ 2009 06 18, 13:51)
Aha, turėsit, ypač, jai mano sistema dar ir veiks  lotuliukas.gif

Mane asmeniškai šildymas kolektoriais domina, taip pat domina ir saulės elementai elektros gamybai, bet įtariu, kad jie dar kol kas neįperkami...

Kaip sakoma silto vandens ir jaukiu namu drinks_cheers.gif

Aciu uz atsakyma dirbsim toliau siuo klausimu aciuks.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuikenas @ 2009 06 18, 12:51)
Aha, turėsit, ypač, jai mano sistema dar ir veiks  lotuliukas.gif

na saulės baterijos kainuoja ~4-5 EUR už 1W, bet dar didelę dalį užims ir akumuliatoriai, kurie irgi nepigūs, buvom gavę naudotų (demonstracinių) kolektorių iš Vokietijos, tai kaina buvo ~2 EUR už W. Jai domina tai reik ieškotis smile.gif
Atsakyti