na su dvidešimt vamzdžių*1800 220 l boilerį normaliai šiuo metu pašildyti tai . praėjusią savaitę pasileidau sistemą su 27 vamzdžiais - 250 l boileris, tai užšilo tik iki 45 laipsnių, vakar dadėjau dar 15 vamzdžių, iki 55 laipsnių.
prie posvyrio kampų neprisikabinėčiau -optimalūs žiemai+geri šiam metų laikotarpiui- bet kokiu atveju įsigijus sistemą su 20 vamzdžių ir 220 l boileriu.....mano giliu įsitikinimu tai dainuočiau dainą raminčiau širdį
autoriaus nuomonė gali nesutapti su įvairių perpadavinėtojų nuomone
QUOTE(Dario @ 2009 04 18, 20:07)
O tai yra visu tukstanciu daugiau nei konkurentu.
Geriau parasykite kiek kolektorius pats kainuoja ir kiek boileris. beto kiek konturu boileryje, "palivotas" ar nerudyjantis plienas.
Susikomplektuot neproblema.
Geriau parasykite kiek kolektorius pats kainuoja ir kiek boileris. beto kiek konturu boileryje, "palivotas" ar nerudyjantis plienas.
Susikomplektuot neproblema.
Paprasyta -padaryta, neuzilgo pasistengsiu atskirai pasakyti kiek kainuoja (uzklausiu gamintojo del atskiru daliu kainos)
QUOTE(Paliukas @ 2009 04 19, 19:24)
Paprasyta -padaryta, neuzilgo pasistengsiu atskirai pasakyti kiek kainuoja (uzklausiu gamintojo del atskiru daliu kainos)
labai puiku, man arteja tas laikas kai komplektuosiuosi sistema. O jos vis pinga.QUOTE(Dario @ 2009 04 20, 20:02)
labai puiku, man arteja tas laikas kai komplektuosiuosi sistema. O jos vis pinga.
Atsiprasau kad "uzstabdziau", bet turiu informacijos.
Pirma zinia bloga - atskirai neparduoda gamintojas sudetiniu detaliu
Antra zinia ar bloga ar gera spreskit Jus - boilerio spirale pagaminta is emaliuoto plieno (nes bus geriamas vanduo)
Dar karta atsiprasau uz "uzstabdyma"
QUOTE(Paliukas @ 2009 04 22, 10:56)
Atsiprasau kad "uzstabdziau", bet turiu informacijos.
Antra zinia ar bloga ar gera spreskit Jus - boilerio spirale pagaminta is emaliuoto plieno (nes bus geriamas vanduo)
Nezinau ar toks daiktas reikalingas ir ar duos daug naudos ... Gal yra kokie paskaiciavimai musu salygom ?
QUOTE(romantike* @ 2009 04 22, 19:30)
Nezinau ar toks daiktas reikalingas ir ar duos daug naudos ... Gal yra kokie paskaiciavimai musu salygom ?
užeikite www.lei.lt. vienas daugiausia tyrimų atliekančių prof. Prieskenis, paieškokite jo straipsnių.
mane taip pat labai domina pigesnes silumos galimybes. Draugas patare pasiskaityti apie nauja sildymo buda- infraraudonuju spinduliu radiatorius. Informacija yra www.siluma.com Gal kas girdejo ar jau isbande si patalpu sildymo buda ir gali pasidalinti savo patirtimi.
QUOTE(Marincik @ 2009 05 05, 22:58)
mane taip pat labai domina pigesnes silumos galimybes. Draugas patare pasiskaityti apie nauja sildymo buda- infraraudonuju spinduliu radiatorius. Informacija yra www.siluma.com Gal kas girdejo ar jau isbande si patalpu sildymo buda ir gali pasidalinti savo patirtimi.
Na atsiliepimus nekokius teko girdeti, taciau gerai "pasiknisus" ne po rekaminius psl o po forumus gal ir rastumet tikruosius + ir -
Beskaitinėjant apie saulės kolektorius užkliuvo toks dalykas, prie kai kurių yra nurodoma maksimali temperatūra nevykstant cirkuliacijai, pvz. 245 laipsniai. Jei gerai suprantu, tai tokią temperatūrą turi atlaikyti tas kolektorius tuo atveju, jei aš visiškai nesunaudoju prikaupto karšto vandens ( pvz. išvažiavau atostogų). O tai gal kas žino, iki kiek laipsnių maksimaliai gali įkaisti vakuuminiai saulės kolektoriai Lietuvos klimato sąlygomis? Galvoju pasistatyti, bet labai neramu, ką daryti perkaitimo atveju...
QUOTE(Zuikenas @ 2009 05 25, 11:16)
Beskaitinėjant apie saulės kolektorius užkliuvo toks dalykas, prie kai kurių yra nurodoma maksimali temperatūra nevykstant cirkuliacijai, pvz. 245 laipsniai. Jei gerai suprantu, tai tokią temperatūrą turi atlaikyti tas kolektorius tuo atveju, jei aš visiškai nesunaudoju prikaupto karšto vandens ( pvz. išvažiavau atostogų). O tai gal kas žino, iki kiek laipsnių maksimaliai gali įkaisti vakuuminiai saulės kolektoriai Lietuvos klimato sąlygomis? Galvoju pasistatyti, bet labai neramu, ką daryti perkaitimo atveju...
Šių sistemų nenagrinėjau, bet manau kaip ir kiekvienai šųildymo sistemai reikalingas išsiplėtimo indas ir apsauginis vožtuvas.
QUOTE(Drakoša @ 2009 05 26, 07:06)
Šių sistemų nenagrinėjau, bet manau kaip ir kiekvienai šųildymo sistemai reikalingas išsiplėtimo indas ir apsauginis vožtuvas.
Taip, teisingai, saulės kolektorių sistemos turi ir plėtimosi indus, ir apsauginius vožtuvus. Man tik šiaip įdomu, ar iš principo Lietuvos sąlygomis įmanoma užkaitinti iki 245 laipsnių...
QUOTE(Zuikenas @ 2009 05 27, 10:56)
... Man tik šiaip įdomu, ar iš principo Lietuvos sąlygomis įmanoma užkaitinti iki 245 laipsnių...
Taip .