Kaip gera skaityti, kad yra tokių tėvelių, kurie taip gražiai atlieka savo vaidmenį.
Maniškis, deja, tuo nepasižymi.
Jau dar tada, kai buvo tėvystės atostogų pirmąjį mėnesį, siutau. Aš ką tik po gimdymo, viską skauda, vaikas neaišku ko verkia, o jis mat - atostoguose. Draugo gimšė, kaip jis nenuvarys pašvęsti. Kompe atrado kažkokią svetainę kur galima online filmus žiūrėti, - o ko jam nepažiūrėjus. Gerai dar, kad porą savaičių padėdavo mažę nuraminti naktimis, kai aš jau miegodavau, o jis filmus žiūrėti negalėjo, kai vaikas verkia. Kai tik nueidavo miegoti, aš jau keldavausi ir čiūčiuodavau savo brangenybę. Tada galvodavau, kad vargšelis, ėjo vėlai miegoti, tai leisdavau iki 13 ar 14 išsismiegoti. O vakare vėl tas pats. Sėdi iki 3-4 ir filmus žiūri... Na, bent pasisekdavo išsprūsti pusvalandžiui į parduotuvę vienai palakstyti.
Kai baigėsi tėvystės atostogos ir prasidėjo darbas, tai kas diena vis liūdniau. Online filmai po darbo ir savaitgaliais tapo ir žmona ir vaiku. Vakar iš viso įsiutau. Palikau pusvalandžiui tėtį su vaiku, nes pati virtuvėje uogas konservavau. Tai tas jau dejuoja, kad jam atsibodo, kad ateičiau. Nu ir ką, atėjau, o jis vėl su ausinėmis prie kompo sėdi
Paprašiau, kad vonelę vaikui paruoštų maudytis (vienintelė jo pareiga), tai jau jis pirmą kartą su ausinėmis vaiką maudė. T.y. stovėjo ir žiūrėjo savo filmus, kai mes maudėmės.
Tikrai atsibodo viską daryti VIENAI: lyginti, skalbti, tvarkytis, gaminti, būt su vaiku, eiti į pardą su vežimėliu, nešt šiukšles, papildomo pinigėlio uždirbti, kai miega lėlytė. O dar taip skauda juosmenį, kad neina kentėti, surakina toks skausmas, kad tik žiūriu, kad vaiko nepamesčiau... Myliu savo kleckutę. Atrodo, dėl jos ištverčiau viską. Bet jau nebegaliu. Nelaukiu savaitgalių, nes užkniso matyti JĮ įlindusį į kompą, smagiai besivartantį ant sofos, ilgai miegantį. Ačiū dievui, šį šeštadienį jis budės darbe. Vis viena diena mažiau tų vaizdų.
Atrodo pasišnekam, bet visada lieku kaip kalbėjusi su tyrais. Arba dar blogiau, - pati kalta dėl visa, ką darau.
Va, sėdžiu ir verkiu, nes taip liūdna