Sveikos mamytes,
Noriu papasakoti ir musu istorija apie AS. Vaikelis gime sveikas ir guvus, tik tiek, kad per pirma para nesitustimo. Sesute ikiso kazkoki vamzdeli, kad palengvinti tustinimasi. Manau, kad toje vietoje mes ir pasigavom auksine dovanele. 4 menesius nieko nepastebejau, nors vaikutis jau kakojo skystai (kartais zalsvai, su gleivemis, po 3 kartus per diena (kartais ir tik kas 3 diena), pamperse kartais visas kakutis susigerdavo). Klausiau gydytojos, ar turi taip buti. Mane uztikrino, kad maitinant MP visko buna ir jokio demesio nereikia kreipt. Antras simptomas pasirode, kai gavom antra skiepa (nes skiepai musa imuniteta ir liga progresuoja). Kakutyje radau kraujinga gleive, po savaites dar 3. Ant vaiko veiduko atsirado daug spuogu. Tada pradejau ieskot ligos. Taciau gydytojai kaip susitare - maitinant MP visko buna. Savo nuoziura pasidarem mokamus tyrimus laboratorijoj - MP, vaiko ismatu bendra paseli, krauja. Viskas buvo ciki. Vel pasirode kraujas. Tada nuvaziavom tiesei i ligonine ir radom gydytoja, kuri nepasitikejo ankstesniais tyrimais ir padare AS. Jis buvo teigiamas - rado AS labai gausiai ZARNYNE. Taigi, patariu aklai nepasitiketi tyrimu rezultatais, o pakartoti juos keliose vietose.
Tie tyrimu rezultatai skiriasi daznai, nes mes ju darem ir dabar darom daug (ir aisku uz savo pinigus) ir lyginam. Paimam ismatas i du indelius, o gaunam atsakymus skirtingus. Vienur AS randa gausiai, kitur is viso neranda. Kraujo tyrimai tokie pat - vienur rodo uzdegima, o kitur jo neranda.
Liga gydem bakterijom - nepadejo (jas del visa ko duodam iki siol (bifido, linex)), veliau leidom antibijotikus (kaip suprantu be reikalo) - nepadejo. Po antibijotiku kurso vis tiek buvo gausiai AS, kraujavo, ismatos skystos. Kad sutvarkyti viduriukus, gerem Smekta. Mums ji veike super, tik reikejo duoti ilgokai, koki 10 dienu. Veliau perskaitem apie Bakteriofaga. Labai bijojom ji duot, tad girdem ne pilna norma (vaikiukui 6 men., tai davem po 5ml. 2 kartus dienoj, 7 dienas). Ir stai rezultatai: iki bakteriofago AS buvo 10 000, o dabar 1000. Dabar jau duosim pilna norma
P.S. kai suzinojom apie liga, atsisakem skiepu iki kol pasveiksim, nes bijom, kad vel liga neisplistu.
As taip pat isgeriau sio vaisto visa buteliuka (del profilaktikos)
Musu gydytojai, del skystu ismatu, liepe nutraukti maitinima MP ir duoti misini, tipo taip viskas butu issisprende. Pilnai tikiu, kad viduriukai butu sutirsteje, bet ar tai issprendzia problema? Taigi mamytes, jei maitinate tai nieko neklausykite ir nenutraukite pienuko. Misinukais vaiko ligu nepagydisite
labas mamytes. Siandien kaip tik gavome ismatu tyrimao rezultatus ir ka gi rado ta AS. Rytoj eisiu pas gydytoja, paziuresiu ka sakys ir kaip lieps gydyti. dabar pati duodu bakterijas Bifoval. Norejau jusu paklausti ar antibijotikai tinka gydyti AS? Ar jie padeda?
Ir dar mamytes o kur rasti pirkti Kaune rekomenduojamo BAKTERIOFAG ?? Idomu gydytoja zinos apie toki vaistuka? Aciu labai visoms
Ir dar mamytes o kur rasti pirkti Kaune rekomenduojamo BAKTERIOFAG ?? Idomu gydytoja zinos apie toki vaistuka? Aciu labai visoms
AngelG, musu pediatre paklausta apie bakteriofaga, tik nusisypsojo ir pasiule gerti gerasias bakterijas. Biznis yra biznis...
Nu ka buvome pas gydytoja ir likau nesupratus sako, nu ir kas kad tyrimas parode AS , jo gali buti pas visus, cia ne liga ir gydyti nereikia. Net geruju bakteriju nesiule gerti. O kad man nepatinka, kaip tustinasi mano kleckiukas, jo kakuciai gleiveti, kvapas, pucia pilvuka, odyte beria, o ji nieko nesako, tipo gal ka su valgiau. Maitinu MP. Israse jei man neramu konsultacijai pas infekcionista.
Nieko nuostabaus, musu gydytojams turbut normalu AS. Musu seimos gydytoja irgi nieko nesake, tik paminejo - o, rado AS... Nu ir viskas, tiek ziniu Tik nesuprantu kodel taip yra..
Tai ir as likau nesupratus ka daryti ar nieko nedaryti bet skaitant internete, tai baisiai ji apraso. Nieko nesuprantu
QUOTE(AngelG @ 2011 04 06, 20:44)
Tai ir as likau nesupratus ka daryti ar nieko nedaryti bet skaitant internete, tai baisiai ji apraso. Nieko nesuprantu
gydytoja gali pasiulyti tik gerasias bakterijas arba antibiotika, bet dazniausiai antibiotiko nesinori vaikui duoti.
jei gausiai yra to stafilokoko ,aisku, geriau pagerti bakteriofago, o gydytoja negali jo siulyti, nes tai kol kas nelicenzijuotas vaistas Lietuvoje. o ir gydytojos nezino pacios nieko apie bakteriofagus, ir net nesidomi, nes joms tai nebutina.
jei tas AS kiekis nedidelis, vaiko neberia, jokiu simptomu daugiau nera, tai is tikruju, pagerti geruju bakteriju metelius ir situacija turetu susitvarkyt.
bet jei zaliai tustinasi, beria, pucia pilvuka, ir tyrimu rezultatas - AS gausiai, tai manau verta pabandyti stafilokokini bakteriofaga.
jis gali nesunaikinti visiskai AS, tik labai sumazinti, bet pamatysit rezultata is karto
o kad AS galim pasigauti bet kada ir bet kur - tai tiesa, mes visi galim ji tureti, nesioti ir nieko net neitarti, rupesciu jis kelia, kai buna jo gausiai.
mes daremes kakucio tyrima, o veliau pasirode, kad tiek pas mane tiek pas vaika jo gausiai ir nosiaryklej...
O gali sumazejus AS vel jo gausiai padaugeti? arba visai isnykti? kas tai gali itakoti?
Noreciau vel pakartot tyrima, paziuret kokia ten situacija..
QUOTE(slyva @ 2011 04 07, 08:49)
O gali sumazejus AS vel jo gausiai padaugeti? arba visai isnykti? kas tai gali itakoti?
gali ir visai isnykti, ir sumazejus vel padaugeti, o isnykus ir vel is kur nors pasigauti - uzburtas ratas...svarbiausia stiprinti imunine...
mes po bakteriofago gerem geruju bakteriju - svarbiausia, manau, gerieciu ir blogieciu pusiausvyra zarnyne:)
darem papildoma tyrima, AS dar yra bet labai nedaug, todel dabar jau nepergyvenu
jei tektu gerti antibiotikus del kazkokios ligos, jau zinau kokiam antibiotikui musu AS jautrus, todel jei jau gerti, tai gersim butent ta, kuris ir ta stafilokoka tuo paciu pritrenks galutinai
dazniausiai AS nebijo Penicilino grupes antibiotiku...siaip jau dauguma bacilu darosi atsparios Penicilinui...
mano suneliui atrado AS ismatose ir nosiaryklej. pradejom gert bakteriofaga ir lasint i nosi. vaikui isbere zandus ar gali buti alergija bakteriofagui?
Sveikos.
o jei AS, rado paeme paseli is ausytes, nes daznai kartojosi pulingas ausu uzdegimas. Ar tada tinka mums tas bakteriofagas? Ir koks jis turetu buti, lasinamas, geriamas?
o jei AS, rado paeme paseli is ausytes, nes daznai kartojosi pulingas ausu uzdegimas. Ar tada tinka mums tas bakteriofagas? Ir koks jis turetu buti, lasinamas, geriamas?
sveikos mamytes.
rasau jau is nevilties, mano 10sav dukrytei rado auksini stafilokoka padarius ismatu paselio tyrima( sis tyrimas atliktas mano kaip mamos nuojauta kuri pasirodo neapgavo) atsakymas toks: staphylococus aurea pavienes kolonijos. atsparumas antibijotikams: penicilinas astparu, oksacilinas jautru, gentamicinas jautru,
iki 2men dukryte maitinau savo pienu su primatinimais,db pradejau duoti tik misinukus.valgom aptamil ha1, nuo antro menesio pradzios mano dukryte tustintis pradejo zaliai, tustindamasi skleidzia keista garsa gerklini toki lyg dustu ar strigtu jos tos ismatos.pilvukas tuo metu spazmuoja net,net nemoku apibudinti kaip tai vyksta,kas mane labiausiai neramina,ir db nuolatos taip, pirma menesi ismatos buvo normalios geltonos skystos ir daznai, po to viskas zalios zalios ir tustinimasis kas antra para po du k dienoj arba kas ketvirta diena,gleiviu ir kraujo nera.gydytojai tokia spalva normali, priaugam normaliai,valgom gerai,
taigi neapsikentusi nusprendziau privaciai daryti ta tyrima ir stai auksine nelaime....paskutiniu metu dukrytei tustinimasis tikra kancia, kai ateina laikas tustintis ji pasidaro irzli,nerami, riecia kojytes, ispucia akutes ir leidzia ta garsa kakodama, po visko dazniausiai uzmiega, toks jausmas kad tai jai kaunuoja daug jegu.beje turime taip pat rysku meteorizma.duju kaupimasi.pradejo berti odele nors su ja turim nuolatos problemu,bet pries pora sav atsirado tokie mazi mazi spuogeliai ant viso kunelio...beje siuo metu geriam bifolac bakterijas pries tai gerem gefilus plius...
nepasikentusi nufilmavau ta visa procesa ir nesiu gydytojai nes nezinau kaip kitaip paiskinti,visa tai...
db mastau ar gali itakos as tureti tustinimuisi? ar pavienes kolonijos reiskia kad pas pas mus daug? nes laboratorijoj sako reiks gydyt antibijotikais?nebezinau ko imtis.. nuo ko tie spuogai? ar galu buti pati nesiotoja to as?pas mane ant veido visada pilna spuogeliu,kuriuos daznai krapstau,gal nesioju ta as ant odos ir uzkreciau dukryte/kaip matau mamytes kai kurios cia vartojo kazkoki bakteriofaga?ir kaip matau jis tikrai padeda,kur jo gauti butu galima?
zinau kad jus mamytes irgi kurios cia rasot turedamos sia auksine nelaime kovojat, bet as labiausiai bijau kad nebutu pasekmiu kokiu baisiu nuo sios ligos, ir nezn ko imtis.gerti antibijotikus/ar tik bakterijas gerasias?
poryt eisim pas seimos gyd. ir ziuresiu ka ji sakys....prasysiu siuntimo pas gastro.nes negaliu ziureti kaip mazute kankinas o tas garsas ir spazmavimas varo mane is proto, sumaliau cia jum viska nezinau net...
rasau jau is nevilties, mano 10sav dukrytei rado auksini stafilokoka padarius ismatu paselio tyrima( sis tyrimas atliktas mano kaip mamos nuojauta kuri pasirodo neapgavo) atsakymas toks: staphylococus aurea pavienes kolonijos. atsparumas antibijotikams: penicilinas astparu, oksacilinas jautru, gentamicinas jautru,
iki 2men dukryte maitinau savo pienu su primatinimais,db pradejau duoti tik misinukus.valgom aptamil ha1, nuo antro menesio pradzios mano dukryte tustintis pradejo zaliai, tustindamasi skleidzia keista garsa gerklini toki lyg dustu ar strigtu jos tos ismatos.pilvukas tuo metu spazmuoja net,net nemoku apibudinti kaip tai vyksta,kas mane labiausiai neramina,ir db nuolatos taip, pirma menesi ismatos buvo normalios geltonos skystos ir daznai, po to viskas zalios zalios ir tustinimasis kas antra para po du k dienoj arba kas ketvirta diena,gleiviu ir kraujo nera.gydytojai tokia spalva normali, priaugam normaliai,valgom gerai,
taigi neapsikentusi nusprendziau privaciai daryti ta tyrima ir stai auksine nelaime....paskutiniu metu dukrytei tustinimasis tikra kancia, kai ateina laikas tustintis ji pasidaro irzli,nerami, riecia kojytes, ispucia akutes ir leidzia ta garsa kakodama, po visko dazniausiai uzmiega, toks jausmas kad tai jai kaunuoja daug jegu.beje turime taip pat rysku meteorizma.duju kaupimasi.pradejo berti odele nors su ja turim nuolatos problemu,bet pries pora sav atsirado tokie mazi mazi spuogeliai ant viso kunelio...beje siuo metu geriam bifolac bakterijas pries tai gerem gefilus plius...
nepasikentusi nufilmavau ta visa procesa ir nesiu gydytojai nes nezinau kaip kitaip paiskinti,visa tai...
db mastau ar gali itakos as tureti tustinimuisi? ar pavienes kolonijos reiskia kad pas pas mus daug? nes laboratorijoj sako reiks gydyt antibijotikais?nebezinau ko imtis.. nuo ko tie spuogai? ar galu buti pati nesiotoja to as?pas mane ant veido visada pilna spuogeliu,kuriuos daznai krapstau,gal nesioju ta as ant odos ir uzkreciau dukryte/kaip matau mamytes kai kurios cia vartojo kazkoki bakteriofaga?ir kaip matau jis tikrai padeda,kur jo gauti butu galima?
zinau kad jus mamytes irgi kurios cia rasot turedamos sia auksine nelaime kovojat, bet as labiausiai bijau kad nebutu pasekmiu kokiu baisiu nuo sios ligos, ir nezn ko imtis.gerti antibijotikus/ar tik bakterijas gerasias?
poryt eisim pas seimos gyd. ir ziuresiu ka ji sakys....prasysiu siuntimo pas gastro.nes negaliu ziureti kaip mazute kankinas o tas garsas ir spazmavimas varo mane is proto, sumaliau cia jum viska nezinau net...