Įkraunama...
Įkraunama...

Ugniasienės (FireWalls)

QUOTE(matrix99 @ 2010 02 21, 15:26)
Avira, jei kalbama apie nemokamą, yra tik antivirusinė be jokios ugniasienės. Tai galima sakyti, kad jūsų kompiuteris apsaugotas tik 50 proc. Čia yra tas pats, kas palikti atviras namų duris, bet įjungti signalizaciją.

Toks jausmas, kad perskaitei tik pusę mano žinutės.
Jei jau kažkam yra saugumo paranoja, tai yra Avira Free + Zone alarm.

O dabar grįžtam prie to, kam gi mes įdomūs ir kaipgi kas pas mus čia laušis pro tą „baisią saugumo skylę - ugniasienės nebuvimą“? Aišku, jei kokie virusai užpuola, ta ugniasienė gal dar kažkokius jų ryšius užblokuotų, bet jei nėra virusų? Mano žinios šioj vietoj minimalios, bet argi kas varginsis dabar pas mane laužtis?
Galų gale maršrutizatorius turi ugniasienę, tai kompiuteryje ji nebelabai ir reikalinga.

Aš pvz., dabar nenaudoju jokios antivirusinės ir jokios ugniasienės, įsilaužk pas mane jei jau aš toks nesaugus tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(poulius @ 2009 12 27, 20:30)
Ugniasiene blokuoja portus per kuriuos kompiuterio programos bendrauja internetu. Tuo tarpu antivirusine saugo nuo virusu - dazniausiai skanuoja elektronini pasta ir jusu diska.
Pats naudoju NOD32, nenusivyliau kol kas.

as irgi naudju nod32 ir nereik man nieko kita , atlieka savo darba 000164.gif
Atsakyti
sveiki, as turiu avira ,rado virusu raso taip
user posted image

ir nezinau kuri man dabar spausti is tu dvieju ?
Atsakyti
QUOTE(^Braškytė^ @ 2010 05 18, 15:48)
sveiki, as turiu avira ,rado virusu raso taip
ir nezinau kuri man dabar spausti is tu dvieju ?

Repair all - išvalyti visus;
Cancel - atšaukti.

Šiuo atveju matyt geriausia būtų Repair all. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(dryx @ 2010 05 19, 14:49)
Cancel - atšaukti.

aciu uz info 4u.gif taip ir spaudziau
Atsakyti
QUOTE(dryx @ 2010 05 19, 14:49)
Cancel - atšaukti.

thumbup.gif nežinojau ir aš to dėkui 4u.gif
Atsakyti
Noriu paklausti, o ugniasienės gali būti kompiuteryje kelios? Nes dabar pas mane Windows Defender, bet jis kaip suprantu ne pats geriausias pasirinkimas ax.gif tai kokią dar rinktis? Gal būtų galima nuorodą iš kur atisiųsti? Ir jei instaliuosiuos naują ugniasienę, tai ką su defenderiu daryt-ištrinti ar palikti? blush2.gif ir dar..
Dabar turiu antivirusinę Avira, prieš tai buvau susiinstaliavus Kasperskio trialą. Kasperskis paskutinėmis galiojimo dienomis pradėjo mėtyti lenteles, kad užtinka PDM.Keylogerį ir kažkokį PDM.Invader g.gif ištrinti jų niekaip neišeidavo. Dabar suinstaliavus Avirą jokių lentelių nebemeta. Tai čia reiškia, kad tų virusų nebėra ar jų Avira neužtinka? Ugniasienės gal ras juos? g.gif
Atsakyti
Na ir draugų tu ten turi. Keylogeris tai net blogai. Gal piktas draugas instaliavo, kad pašnipinėti biggrin.gif Paprastas atsakymas - ne, negali būti keliu antivirusinių, nes jos tiesiog pyktis gali pradėti ir užlaužia visą programinę įranga. Jau man taip buvo kai patingėjau išinstaliuot instaliuojant kitą
Atsakyti
bet kaip suprantu ugniasienės nėra tas pats kas ir antivirusinės programos g.gif tai galiu instaliuotis kokią ugniasienę, bet defenderio neištrinti? smile.gif
O draugas joks neinstaliavo nieko smile.gif nežinau iš kur anie atsirado ...
Atsakyti
Na tai virusai tiesiog. Legaliom programom naudojies? Na jei turi kas nelegalias įrašo tai paprašyk nod32 smart security. Čia antivirusinė kartu su firewall iškart
Atsakyti
O standartiniai Windows'u firewall netinka?
Ar Mac OS X sisteminis (su OS X windowsu programos neveikia vistiek)?
Atsakyti
Prieš kelis metus su bendradarbiu darėme eksperimentus - testavome vieną kompiuterio sekimo programą. Įdomiausia tai, kad bet kuris firewall'as pyko bandant ja naudotis, windows standartinis net nepyptelėjo, o išjungus win standartinį ženkliai sulėtėdavo programos darbas. smile.gif Taip ir įsitikinau, kad geriau jokio nei win standartinis. biggrin.gif
Turiu kompiuterį, kuris nuolat prijungtas prie tinklo ir kuriame pakurtas ftp serveris. Būna įdomu paskaitinėti logus, kas bandė į jį lįsti.smile.gif Taigi jei kompiuteris yra prijungtas prie interneto, jam firewall būtinas. Galbūt jums niekada jo neprireiks (ko ir linkiu), tačiau jei koks spuoguotas, 500kg sveriantis penkiolikmetis hakeris iš Amerikos nuspręs papramogauti ir netyčiom aptiks jūsų kompiuterį - firewall gali sutaupyti jums daug nervų.
Taip pat derėtų prisiminti, kad jei kas nors tikrai norės įsilaužti į jūsų kompiuterį, jums nepadės nei firewall, nei maldos. smile.gif
Atsakyti