Įkraunama...
Įkraunama...

Ugniasienės (FireWalls)

QUOTE(liita @ 2007 08 16, 23:46)
Paskutiniuoju metu naudojuos būtent standartine sistemos ugniasiene. Kol kas jokių problemų nėra.  Teko prieš kelerius metus domėtis ugniasienėmis. Ugniasienės POP funkcija yra filtruoti TCP/UDP paketus. Tai yra, stebėti atveriamus prievadus, paklausti vartotojo ar norima juos atverti. Beabejo, tai yra tik viena svarbių funkcijų, egzistuoja ir tokios kaip ICMP paketų filtravimas ir dar daugybė specifinių funkcijų. Tačiau, šiaip jau, sistema duoda visą priėjimą prie jos ugniasienės valdymo programiniam lygmenyje, kadangi jį šiek tiek testavau kadais, pasirodė, kad tuo tikrai galima pasitikėti. smile.gif Tik mano argumentuota nuomonė, sėkmės. wink.gif
Daugumos įsilaužimų esmė yra ne kokios tai papildomos programos parsisiuntimas kuri bendrauja su internetu, o sistemoje esančių modulių pakeitimas ar papildymas. Tai leidžia atlikti kokios tai spragos sistemoje. Taigi, svarbiausia, visuomet atsinaujinti sistemą, taip pat, naudoti antivirusinę, kadangi atnaujinimai sistemai ne visuomet išleidžiami laiku.
Jei kažką ne taip pasakiau, atleiskit, seniai domėjaus tuo.  blush2.gif

Didžiausias minusas Windowsinės ugniasienės, kad ji neinformuoja vartotojo, kad viena ar kita programa nori naudotis internetu, keičia sisteminius parametrus, atveria tam tikrus prievadus...
Tai tik mano nuomonė... dalis nuomonės.
Atsakyti
QUOTE(Zigintas @ 2007 09 23, 15:00)
Didžiausias minusas Windowsinės ugniasienės, kad ji neinformuoja vartotojo, kad viena ar kita programa nori naudotis internetu, keičia sisteminius parametrus, atveria tam tikrus prievadus...
Tai tik mano nuomonė... dalis nuomonės.

Šiaip jau viskas tiesa.
Atsakyti
Juokinga. Nuo kada Windows firewall neinformuoja vartotojo apie interneto susijungimo prašančias programas?
Atsakyti
QUOTE(Tetrahidro @ 2007 09 28, 22:56)
Juokinga. Nuo kada Windows firewall neinformuoja vartotojo apie interneto susijungimo prašančias programas?

išeinančias ar įeinančias?
Atsakyti
QUOTE(nemo @ 2007 10 10, 20:32)
išeinančias ar įeinančias?

Praktiškai nei apie vienas, nei apie kitas(tikras rėtis).
Atsakyti
Seip geriau butu kokia Zone Alarm ar Outpost idiegti.
Atsakyti
QUOTE(netforma @ 2007 11 22, 16:11)

Aš tai už COMODO Firewall Pro - geras interfeisas, parasta ir suprantama eiliniam vartotojui, efektyvi.
Atsakyti
QUOTE(netforma @ 2007 11 22, 16:11)

Man tai su Zone Alarm persikraudavo kompiuteris, kai bandydavau prisijungti prie interneto (tiekejas teo), tai daug nesigilinau - naudoju dabar Outpost.
Atsakyti
As zone alarme tik cookiu nustatyma pakeiciau ir puikiai veikia thumbup.gif
Atsakyti
Geriausias Firewall'as yra mano berniukas lotuliukas.gif

Kai reikia sutvarko, kai reikia ir išaiškina thumbup.gif

O jei atsakat į temą, tai pas mus abu COMODO FireWall sedi 4u.gif

Rekomenduoju drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Koarlete @ 2007 12 30, 23:37)
Geriausias Firewall'as yra mano berniukas  lotuliukas.gif

Kai reikia sutvarko, kai reikia ir išaiškina  thumbup.gif

O jei atsakat į temą, tai pas mus abu COMODO FireWall sedi  4u.gif