Dekui uz jusu pasisakymus
QUOTE(Vytute @ 2007 06 12, 18:14)
Nuraminot mane,mamytes.Man dare stuburo rentgeno nuotrauka.Nestumo testas rode tik viena juostele,nors menesines velavo jau 5 dienas... (Specialiai dariausi testa,kad galeciau darytis rentgena).Pasirodo,jau buvau pastojusi.Iki siol kilo visokiu minciu-ar galejau pakenkt mazyliui.Bet is jusu komentaru supratau,kad jei buciau pakenkusi-tai jau butu ivykes persileidimas.Ar gerai jus supratau?.. Parasykit,jei klystu...
man irig kai buvo apie 2 sav nestumo buvo padarytas rengenas ir plauciu florograma, tai irig neramu,,bet ka bepadarysi
man taip pat teko darytis plauciu rengena kai buvau 2 sav
Cia pasiskaicius ir pasitarus su daktare nusprendziau, kad tai nieko tokio ir nepergyvenau. Gime nuostabi mergaite , taciau kai suejo 1 men surado sirdeles yda pasiskaiciau kas ja sukelia: radiaciaj ir ivairios chemines medziagos nestumo pradzioje. Nezinau ar tai sutapimas ar ne, bet sazine iki siol grauzia.
Cia pasiskaicius ir pasitarus su daktare nusprendziau, kad tai nieko tokio ir nepergyvenau. Gime nuostabi mergaite , taciau kai suejo 1 men surado sirdeles yda pasiskaiciau kas ja sukelia: radiaciaj ir ivairios chemines medziagos nestumo pradzioje. Nezinau ar tai sutapimas ar ne, bet sazine iki siol grauzia.
Sveikutės,
skaičiau, skaičiau, visą temelę perskaičiau ir tik paskutintoj žinutėj perskaičiau šiokį tokį man rūpimą atsakymą.
Aš puikiai žinau, kad rentgenas negerai bet kuom jis pasireiškia tas negerumas? Ar kaip rašė Rusneliukas, kad atsiranda širdies ydos ar kitos ligos, negalė ar čia tik sutapimas?
Esu taip pat susidūrusi su šiuo klausimu, nes dabar planuojam ir iki noriu susitvarkyti visus dantis, bet nesiliaujam "gaminti". Gaila, kad nėštumo testai nerodo tik pastojus rezultatų, dėl to nežinau ar esu ar ne, o danties rentgeną jau dariausi. Norėjau pasakyti daktarei, kad galiu būti bet burna buvo užimta ir nebuvo kaip (kanalus dantistė tvarkė, tai reikėjo pažiūrėti ar viskas ten gerai, o kad jai patogiau būtu, ji ant to danties kažkokį žiedą uždėjo, per kurį negalėjau žodžio pasakyt) Dabar beliaka laukti ir sulaukti arba ne mmm...
skaičiau, skaičiau, visą temelę perskaičiau ir tik paskutintoj žinutėj perskaičiau šiokį tokį man rūpimą atsakymą.
Aš puikiai žinau, kad rentgenas negerai bet kuom jis pasireiškia tas negerumas? Ar kaip rašė Rusneliukas, kad atsiranda širdies ydos ar kitos ligos, negalė ar čia tik sutapimas?
Esu taip pat susidūrusi su šiuo klausimu, nes dabar planuojam ir iki noriu susitvarkyti visus dantis, bet nesiliaujam "gaminti". Gaila, kad nėštumo testai nerodo tik pastojus rezultatų, dėl to nežinau ar esu ar ne, o danties rentgeną jau dariausi. Norėjau pasakyti daktarei, kad galiu būti bet burna buvo užimta ir nebuvo kaip (kanalus dantistė tvarkė, tai reikėjo pažiūrėti ar viskas ten gerai, o kad jai patogiau būtu, ji ant to danties kažkokį žiedą uždėjo, per kurį negalėjau žodžio pasakyt) Dabar beliaka laukti ir sulaukti arba ne mmm...
Negerai darytis rengena nestumo metu Nes isties jis labai kenkia... Pasekmes gali buti labai skaudzios, va mano drauge pirmosiomis nestumo svaitemis susilauze ranka, daresi rengena.. Ir va dabar del to labai gailisi.. Mergaitei itaria sirdies yda.. Ji labai skiriasi nuo savo bendraamziu, daznai serga, imunitetas jos labai silpnas ... Taip kad geriau vengti rengeno Bukit sveikos
QUOTE(Loretutia @ 2008 04 08, 21:52)
Negerai darytis rengena nestumo metu Nes isties jis labai kenkia... Pasekmes gali buti labai skaudzios, va mano drauge pirmosiomis nestumo svaitemis susilauze ranka, daresi rengena.. Ir va dabar del to labai gailisi.. Mergaitei itaria sirdies yda.. Ji labai skiriasi nuo savo bendraamziu, daznai serga, imunitetas jos labai silpnas ... Taip kad geriau vengti rengeno Bukit sveikos
sveikos nestukes,
as irgi dariausi danties rengena 4 nestumo menesi, tiesa man ta plokstele uzdejo ant pilvo, bet girdejau , kad ir ta plokstele tik 50 % tu rengeno spinduliu sulaiko.... nezinau kiek cia tiesos...
kaip zinia mediku klausti neapsimoka, nes jie visi viena kukuos , kad antibiotikai, periduras ir pan. jokios itakos musu angeliukams neturi.....
As ir dariausi danties rengena 1 nestuma menesi.man uzdejo kaskoki ziursta ant peciu bet as nieko nesakiau gyditojai nes dar ir pati nezinojau kad laukiuos . bet viskas gerai turiu nuostabu vaikeli nemanau kad labai reikia pergyventi..
noriu ir as pasisakyti beveik pries metus ir as labai pergyvenau del rengeno, kuris buvo man darytas po avarijos, norint isitikinti ar neluzia dubens kaulai. As tada net neitariau, kad esu Kai suzinojau, kad net galvojau apie niestumo nutraukima, bet visa laime, kad mane atkalbejo mano gydytoja ir liepe palaukti. Stebejo ar vystosi niestumas, siunte pas genetikus ir t.t. Siadien as auginu visiskai sveika dukryte . Dekoju dievui ir tai gydytojai, kad neleido man tada pasidaryti valymo.
Sutinku, kad geriau nedaryti rengeno esant , bet jeigu jau taip atsitiko, kad si procedura buvo atlikta, tik neskubekite darytis valymo, kad veliau negrauztu mintis, o gal tas vaikelis buvo visiskai sveikas... o gal... Istvermes jums mielosios...
Sutinku, kad geriau nedaryti rengeno esant , bet jeigu jau taip atsitiko, kad si procedura buvo atlikta, tik neskubekite darytis valymo, kad veliau negrauztu mintis, o gal tas vaikelis buvo visiskai sveikas... o gal... Istvermes jums mielosios...
O man stai tokia situacija: dukryte maitinau iki metuku, nutraukus maitinima vienoj kruty uzciuopiau sukietejima, ejau pas daktarus, padare echoskopija ir nieko nerado. Dabar laukiuosi antro vaikelio, o tas sukietejimas ir islikes, tai is ginekologes gavau siuntima pas mamologa. Nuejau, apziurejo mane, sako cia darinys ne krutyje, o panasu, kad sonkaulis atsikises i kruti, sako po maitinimo sumazejo krutine ir pasijaute. Tai dabar siuncia mane liepos menesi sviesti rentgenu po krutine ir ehoskopu dar paziureti. Sako jums pilva uzdengs ir nepakenks, nu bet man kazkaip baisu. Jauciu, kad atsisakysiu as to rentgeno, nenoriu rizikuoti del savo leliuko. Echoskopu tegu paziuri ir viskas, o jei kas bus tai po gimdymo geriau tegu ziuri. Ka manote?
Man sinusitą įtarė - pasiuntė rentgenui galvos. Ginekologui paskambinau - sakė jei galvos tai galima, svarbu ne pilvo ir ne krūtinės.
Bet vistiek dabar taip neramu, nes dar ir antibiotikų po nuotraukos prirašė. Aišku jau 30 savaitė, labai tikiuosi kad viskas bus ok.
Bet vistiek dabar taip neramu, nes dar ir antibiotikų po nuotraukos prirašė. Aišku jau 30 savaitė, labai tikiuosi kad viskas bus ok.
as an kiek zinau, is viso pries pastojant po rentgeno turi praeit 6 men, man su pirmu nestumu irgi norejo daryt, bet mano gydytoja nustebo, ir neleido.