paklausti - nori dalyvauti ar ne?
Jei nenori, viskas, pokalbis baigtas ta tema. teks ieškoti paramos kitur.
Jei sutinka, į tašiuką įmest tapkes, aš dar paėmiau švarius rūbus (juk nežinai, gal iš darbo teks jį pašaukt). Nepamiršt parodyt, kur vaiko rūbeliai sudėti ir tau iškart po gimdymo reikalingi riekmenys, kad pačiai nereiktų tik pagimdžius užsiimti tašės kraustymu.
Viskas.
Jei nenori, viskas, pokalbis baigtas ta tema. teks ieškoti paramos kitur.
Jei sutinka, į tašiuką įmest tapkes, aš dar paėmiau švarius rūbus (juk nežinai, gal iš darbo teks jį pašaukt). Nepamiršt parodyt, kur vaiko rūbeliai sudėti ir tau iškart po gimdymo reikalingi riekmenys, kad pačiai nereiktų tik pagimdžius užsiimti tašės kraustymu.
Viskas.
as su vyru dar apie tai nekalbejau bet nugirdau jo pokalbi kai jis sake kad tikrai dalyvaus..as nezinau ar pati noreciau kad jis dalyvautu ir matytu mane velnias zino kokios busenos, nes nezinau kaip pakelsiu gimdyma.ir nezinau ar noriu kad jis tai matytu.Ajsku jei jis pats labai verzsis pagelbet man na tada kur jau besidesiu.
QUOTE(musiushka @ 2009 08 07, 15:01)
as su vyru dar apie tai nekalbejau bet nugirdau jo pokalbi kai jis sake kad tikrai dalyvaus..as nezinau ar pati noreciau kad jis dalyvautu ir matytu mane velnias zino kokios busenos, nes nezinau kaip pakelsiu gimdyma.ir nezinau ar noriu kad jis tai matytu.Ajsku jei jis pats labai verzsis pagelbet man na tada kur jau besidesiu.
Paprastai vyras stovi prie galvos ir kas vyksta "už kadro" nemato, bent jau mano sulenktos kojos buvo uždengtos pala. Na, jei labai norės pamatyti, kaip vaiko galvutė lenda, tai nesulaikysi. Beje ten nieko ypatingai negražaus ir nepamatys, tave pusnuogę ir kraują. Jei pastarojo nebijo, viskas bus gerai:) (mano pusbrolis alpsta jį pamatęs, nesvarbu kieko ir iš kur).
Na kadangi man gimdymas artėja, tai visą nėtumą sakiau ir galvojau kad mano vyrs tikrai dalyvaus. Vieną dieną jis sakydavo, kad taip dalyvausiu, kitą, jau abejoja... odar kai kiti draugai aplink, dalyvauk faina, kiti nedalyvauk, paskui bus baisu prie moters prisiliesti
bet va jo abejonės baigėsi po nėštukių kursų...dabar jis jaučiasi pasirengęs, ir kitiems tvritai tą sako, nes pamatė kaip kas, kas maždaug ten vyksta...pirmaiu sakė baugino, kad nežinojo ko tikėtis, o dabar žino... ir pats dabar draugams pataria eiti į kursus, nes tikrai padeda apsispręsti ar norėsi dalyvauti ar ne...tai va, manau čia vienas iš paruošimo būdų...o versti tikrai nereikia, nes bus kaip kiteims...bijos paskui prisiliesti...

bet va jo abejonės baigėsi po nėštukių kursų...dabar jis jaučiasi pasirengęs, ir kitiems tvritai tą sako, nes pamatė kaip kas, kas maždaug ten vyksta...pirmaiu sakė baugino, kad nežinojo ko tikėtis, o dabar žino... ir pats dabar draugams pataria eiti į kursus, nes tikrai padeda apsispręsti ar norėsi dalyvauti ar ne...tai va, manau čia vienas iš paruošimo būdų...o versti tikrai nereikia, nes bus kaip kiteims...bijos paskui prisiliesti...
Kaip paruošti vyrą dalyvavimui gimdyme?
as dabar savajam skaitineju visu jusu komentarus, ir is skyrelio apie pati gimdyma zodziu apie viska, pries pati gimdyma reikes dar ka nors pasiskaityti ten masaziukus kokius kad darytu ir visaip kaip kad galetu man padeti
as dabar savajam skaitineju visu jusu komentarus, ir is skyrelio apie pati gimdyma zodziu apie viska, pries pati gimdyma reikes dar ka nors pasiskaityti ten masaziukus kokius kad darytu ir visaip kaip kad galetu man padeti

Mano Brangusis tai visąlaik sakė, kad jau gimdyme tai tikrai nedalyvaus, tačiau kuo arčiau tada data, tuo Jis labiau įsitikinęs, kad būtinai dalyvaus. Žinoma bijo visko ... Bijo, kad niekuo negalės man padėti ir pan. Žodžiu, aš Jo neverčiau ir neversiu, bet matau, kad dabar Jis jau pats vis labiau nori. Taip pat nemanau, kad vyrą reikia ruošti. Juk jei pats ketina dalyvauti, tai tikriausiai ir domisi viskuo. Žinoma, reikia padėti, palaikyti, atsakyti į visus rūpimus klausimus ir pan. Bent maniškis tai rimtai ruošiasi, domisi ...
Mano vyro tai nereikėjo nė karto ruošti gimdymui. Atėjo laikas gimdyti, nuvažiavom ir pagimdėm kartu.
Na jau ne, kad vyras dalyvautų gimdyme
Niekada!!!!!!!!!!!!!!!
Kad ir kaip nuostabiai su vyru sutariam, kad ir kokie santykiai fantastiški bebūtų, na jau gimdyme dalyvauti niekada neleisčiau, mano manymu, didžiausia tuštybė, kokia tik begali būti. Niekada nenorėčiau, kad mane vyras besikankinančią matytų ir taip jam sukeliant nerimą, stresą, pergyvenimą. Nesąmonė!

Kad ir kaip nuostabiai su vyru sutariam, kad ir kokie santykiai fantastiški bebūtų, na jau gimdyme dalyvauti niekada neleisčiau, mano manymu, didžiausia tuštybė, kokia tik begali būti. Niekada nenorėčiau, kad mane vyras besikankinančią matytų ir taip jam sukeliant nerimą, stresą, pergyvenimą. Nesąmonė!
na saviskio tiesiog klausiau ar dalyvausi, jis kategoriskai atsisake, bet atejus tai akimirkai apsigalvojo. manau tai emocinis pasirengimas
Maniškis nė negalvojo eiti, manė, kad pabus šiek tiek , kol prasidės "pats linksmumas"., bet greitai pagimdžiau, tai nespėjo pabėgt..