Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip paruošti vyrą dalyvavimui gimdyme?

kai kurios neteisingai supratot, aš kalbu ne apie tai, ar verta įkalbinėt vyrus, kaip juos priverst ten eit, ir ar verta tai daryt, o apie jau kitą etapą, apie jau nusiteikusius ten eit wink.gif
Tai va, mes jau po didžiojo įvykio, galiu pasakyt, kad vyrą paruošiau tikrai gerai ir to būtinai reikėjo.Išvakarėse perskaitėm kartu garsiai Nėščios moters vadove aprašus (ten labai daug, išsamiai aprašyta; aš kai jau gimdžius, dar ir pakomentuodavau jam, kaip paprastai elgdavaus per gimdymą kada, beje, dar ir niekur nepaminėtų būdų skausmo malšinimui atradom gimdykloj: kai buvo sąrėmiai-man reikėjo, kad su žurnaliu pavėdintų prieš nosį ir pilvuką šaltu vandeniu sudrėkintais delnais, kad palaikytų), kaip kurioj fazėj gali padėti palydovas, po to turėjom masažo schemų, aptarėm, pasibandėm, ištraukiau iš kompo straipsniuką, kaip jautėsi gimdyme dalyvavę vyrai (įspūdžiai jų lūpomis), aptarėme pačius negeriausius, negražiausius variantus, koks gali gimt kūdikis, kas gali nutikt gimdyvei, kokios ten gali būt jos nuotaikos, norai.Žodžiu, paruoškit vyrus ir gimdykit su jais, tikrai gera pagalba ir artimesni santykiai smile.gif
Vyras niekur nepasimetė, viskas gerai, buvo viskas aptarta, o kai prasidėjo stūmimas, jam gydytojai sakė, ką kada tiksliai daryt (man kojytę palaikė, drąsino, įsikibau į jo chalatą laugh.gif , virkštelę nukirpo) rolleyes.gif
Atsakyti
lengvute, gal galetum imesti nuoroda, kur tu vyru ispudziu gavai?
na dar kuo daugiau naudotos informacijos gal nurodytum?smile.gif aciuu
Atsakyti
QUOTE(vilkeS @ 2004 12 13, 12:56)
lengvute, gal galetum imesti nuoroda, kur tu vyru ispudziu gavai?
na dar kuo daugiau naudotos informacijos gal nurodytum?smile.gif aciuu

http://www.vaikas.lt...dalgimd_s01.htm
Atsakyti
Tingu, skaityt, kokie patarimai buvo prieš tai, bet:
Pirma sąlyga - vyras turi pats norėt....
O pasiruošti galima kursuose wink.gif Mes su vyru lankėm Šemetos: ir filmukų parodė, ir kaip elgtis pamokino... Rezultatas: viskas puikiai mums pavyko. Vyras visai nepasimetė, man labai padėjo ir tikrai labai džiaugėsi smile.gif
Kai pagalvoju, be jo gimdyt būtų buvę liūdna...
Atsakyti
As savo vyro neruosiau. Dar as tik masciau kaip apie tai jam uzsiminti Jis pats pasake, kad jei as nieko pries tai jis noretu dalyvauti gimdyme. smile.gif Tikras saunuolis, labai mane palaike thumbup.gif
Atsakyti
o mano vyrelis neapsisprendzia is pradziu sake kad butinai dalyvaus veliau prisiklause pletku kad po gimdymo vyrams visada "sesta" valanda rodo, ir jau nebenorejo kartu gimdyt o dabar sako kad bus kartu is pradziu ir pasirodys tik po gimdymo

mano nuomone tai vyras tiesiog privalo buti salia per visa gimdyma, vaika dare abu turi ir gimdyt kartu cia grynos nesamones kad bijo ir t.t. zinoma kad baisu bet ka jaucia moteris gimdydama juk skauda baisu isprotet galima, bet niekur nepabegsi o vyreliai nusprendzia kad jioem baisu ar tai slykstu ir deda i kojas, tai tik parodo kas is tikruju yra stiprioji lytis
Atsakyti
Teisingai-pirmiausia vyras turi pats noret. Jei bus priverstas dalyvauti-tai ne tik nepades, bet ir jam paciam pagalbos prireiks dar.
Mano net neabejojo, kad nedalyvaus. Nuo pirmu nestumo minuciu zinojom,kad busim drauge. gydytoja dave paziureti juosta-vaizdas ne kiek nenugasdino jo. Man nuo to dar ramiau paliko. Per gimdyma elgesi labai sauniai, labai palaike moraliskai. Ir dabar dar maziuka apsikabines sneka, kad yra labai laimingas, jog galejo matyti jo atejima.
Jokio specialaus pasiruosimo nebuvo. Mano manymu, svarbiausi salyga, jog vyras pats noretu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vasarele: 29 gruodžio 2004 - 13:30
O as galvoju, kad gimdymas yra per daug apipintas ivairiais mitais, ypac apie tai, kad vos ne kas antras vyras, dalyvaujantis gimdyme alpsta ir jam, daugiau nei jo zmonai, reikalinga pagalba. GAl taip gyvenime ir buna, bet tikrai jau ne taip daznai, kaip apie tai kalbama. As savo vyro taip pat nreikalavau dalyvauti gimdyme, tiesiog sakiau, kad man butu ramiau, jei jis butu salia, bet apsipresti leidau paciam. Bet jis jau gerokai anksciau buvo apsiprendes dalyvauti tame MUMS ABIEMS ypatingai svarbiame procese. Ir as del to dabar labai dziaugiuosi biggrin.gif . Jauciau labai didele moraline parama ir kad ir kokie skausmai buvo, zinojimas, kad salia Taves yra artimas zmogus, labai padejo. Be to, esu girdejus, kad ir akuseres kitaip elgiasi jei yra salia vyras, nors nezinau, nesinori tuo tiket, nes bent jau man tai jos visos atrode labai fainos...
Atsakyti
QUOTE(mamux02 @ 2005 01 11, 09:42)
. Be to, esu girdejus, kad ir akuseres kitaip elgiasi jei yra salia vyras, nors nezinau, nesinori tuo tiket, nes bent jau man tai jos visos atrode labai fainos...

as irgi pries gimdyma buvau girdejusi, kad jei atsivesi vyra, ar ka nors is savu, tai visai kitaip elgsis ir gydytojai. Na jei ne vyras tai vistiek kazkas is savu turetu padeti, nes per saremius reik ir nugara pamasazuot, veliau ir kojas palaikyt, man tai vyras su dregna vata burna drekino, o kas gi kitas tai butu dares? Nors maniskis sake antram gimdyme nebedalyvaus ne uz ka, sake sunku buvo matyt kaip as kenciu o jis padet niekuo negali, o paruosti vyra nemanau kad labai butina, jei jis bus apsiskaites, tai tik teoriskai daugiau zinos, o gimdant vistiek pati pasakysi ko is jo nori, kad jis darytu, arba daktare pasakys, ka vyras turetu daryti, bent jau mano daktare tai pasake vyrui kaip kojas laikyt ir vatos padave burnai sudrekinti. Vyra is anksto galima paruosti tik taisyklingesniam nugaros masaziukui, o visa kita pagal situacija turetu pasakyti daktare.
Atsakyti
Man neteko savo vyro ruošti. Jis pats paklausė, ar leisiu dalyvauti gimdyme. Ir į mamų kursus kartu su manim vaikščiojo thumbup.gif
Atsakyti
I seimos paruosiamuosius kursus ir mano vyras vaiskciojo drauge su manim, ne kiek nesikratydamas. Jauciau jo pasididziavima savimi, kad jau si ta ismano apie gimdyma ir pan. Juolab, kad ten atejes sutiko ir kitus busimuosius jaunus tevus ir pilvotas ju moteris. Bet dar iki siol negirdejau, koks jo sprendimas del gimdymo kartu. Vis nezinau ir nezinau. Na, as nespaudziu jo, nors jauciu, kad man bus labai apmaudu, jeigu jis nenores buti drauge epr sunkiausias man valandas. Jei dvejos, tai manau, pasiulysiu jam buti drauge, kol atsidarines kaklelis, per saremius, o paskui per pati stumima lai iseina "grynu oru pakvepuot" ir jauciasi laisvas nuo isipareigojimo. Bet kai jau vaikutis gims, prasyciau ji sugrizti ir pasisveikinti su savo pirmagimiu. smile.gif
Atsakyti
Manau jei vyras laukia savo vaiko, jis būtinai dalyvaus gimdyme 4u.gif Mano vyras buvo su manim, jis labai man padėjo, manau be jo nebučiau ištverusi. Mano vyrui patiko dalyvauti gimdyme wub.gif
Atsakyti