Na ir as parasysiu is savo gyvenimo patirties, pas mano bobule nemazas namas, 2 aukstas tuscias, bet as ten uzlipus ziauriai jauciuos
Prasidejo nuo vaikystes, kartais pasilikdavom vaikai pas bobute miegot, na ir nakti prasidedavo festivaliai, antram aukste ant lovos kazkas ziauriai sokinedavo, kaip kad zmogus uzlipes ant lovos sokinetu, zingsniai, bildesiai, tai as bobulei sakau, kas ten yra-mociute-peles atseit sakau jei peles-einam paziuret
Ta neina
Tik kita diena uzlipdavom paziuret-ogi nieko
Bet kai ateina naktis-man sokas, bobule dar anksti keldavos ukio priziuret apie 4 ryto, mes vaikai likdavom miegot
Tai man nei miegas nei kas-persikraustydavau i bobules lova, uzsidengdavau kaldra, tipo nepamatys manes ir dar veidrodziais apsiginkluodavau
Tesesi tai metu metus, kol paaugle budama, galvoju nu zaraza, antras aukstas tuscias, man reik ploto, tipo irodyt man kazka sau reikedavo
Uzsirakindavau duris, pasileisdavau maga per nakti, kad kokiu zingsniu nesigirdetu
ir taip kiekviena diena egzaminiuka sau baimes pasidarydavau. Bet visa laika jausdavau, kad ne viena, kazkas stebi, as ignoruodavau. Kol bobule neapsikente ir pasikviete kuniga pasventint, tai apsiramino, bet periodiskai pasikartoja kas kiek laiko. Mama tai isvis ten nuo mazumes augusi, tipo maza uzlipusi i ta antra auksta ir pamate sena moteri, ir ta griebe ja smaugti, kol ji nualpo
Tik ji sako-tai lyg sapnas lyg realybe, tipo labai maza buvo, per ruka viskas..Na man tai irgi visada atrode kad ten moteriskaite darbuojas..
Kelis metus ten pazystamas kareivis gyveno, ir Irako mates ir siaip ziaurumu..Tai jis sake, kad jam yra tas jausmas, kad ne vienas, tipo su zmogum susigrumt gali, o cia...bala zino, bet nejauku...Gal del to tik ikales eidavo miegot
Dabar bobule ten viena gyvena..nu bet man nejauku vistiek..priprato gal prie to..
Priesistore:Seni zmones sakydavo, kad toj teritorijoj kur namas yra, buvo malunas, o tas malunininkas labai ziaurus budavo, uz menkniekius zmones uzmuzdavo ir po pamatais pakasdavo..kas keista, kad ir siandien tie like pamatai tokie stiprus, bobule su seneliu norejo toj vietoj butent nama statytis, bet niekaip negalejo pamatu isgriaut, dar pora kaukuliu rado..
O kur sodas dabar, II pasaulinio karo metu buvo fronto linija, kareiviu apkasai, ju daug zuvo, tad daug kunu like po tom obelim, buvau jau apsisprendus tu obuoliu nevalgyt..Brrr
Ideja ta, kad tas namas naujas buvo, niekas pries tai jame negyveno, bet beda gal, kad ant tokios ipatingos vietos pastatytas...