Įkraunama...
Įkraunama...

Neįprasti reiškiniai - 2

Babble gerai, kad viskas tavo merytei gerai baigėsi. smile.gif Nes labai jau nejuokinga. Jei nuspręsi pasiduot į būrimų verslą, čiur aš pirma. smile.gif

O su spintele man irgi buvo. Darėm mes remontą ir vyras nusiuntė mane skubiai kažko iš virtuvės atnešti. Aš nuėjau į virtuvę, atsistojau prie lango ir stoviu, pamiršau ko atėjau. Stoviu ir galvoju nu gi durna ar ką doh.gif , ir tik spintelė nuo sienos..... Jei būčiau ėmus tai ko atėjau, tiesiai ant manęs būtų.
Atsakyti
QUOTE(babble @ 2005 05 07, 22:09)

tai dabar mastau, gal cia kokis prakeiksmas, zenklas ar kas...gal sakau, gyvenimo buda reik keisti ir vietoj valstybes finansu imti ir burtais uzsimineti g.gif



Valstybės finansai nuo burtų ne taip jau labai ir skiriasi, man regis... biggrin.gif Bet šiaip tai palauk - kokia čia problema? Na nuojautą turi gerą ir tiek. Kitas neturi ir jam nei iš šio nei iš to atsitinka, tai nori paskayt, kad geriau? Tai tu klausyk tos nuojautos, jei žinai, kad pasiteisina, ir viskas. Na, pasikartojus pirmam atvejui išgerk kavos ir miegot neik. Antru - vaiką nuo krentančių daiktų saugok. Jeigu jau kartą pasivaideno. Ka? g.gif
Atsakyti
nu man nenuostabu, kai žmonėms vaizdiniai rodosi visokie.. Nes ir man būna.
Kad ir šitas atvejis,labiausiai man įstrigęs.Man šešeri. Naktį sapnuoju, kad mano vienmetis pusbrolis žūna avarijoj, vartosi mašinoj..nu ir panašūs vaizdeliai..
Žadina mane kaimynė - sako - "didelė nelaimė..Tavo mamytė išvažiavo į klinikas, nes pusbrolis papuolė į avariją..ir jo išgelbėti nepavyko".. o aš kaip dabar pamenu - atsakau ramiu veidu: "žinau".
taip ir iki šiol nesuprantu - ar gali būti tokia velniška nuojauta?
Atsakyti
QUOTE(Chilli @ 2005 05 08, 11:20)

taip ir iki šiol nesuprantu - ar gali būti tokia velniška nuojauta?



gali unsure.gif Man yra taip pat kelis kartus prisisapnavę tookie baisūs ir netgi šlykštūs sapnai, kad nenoriu pasakoti schmoll.gif o po jų realiame gyvenime taipogi įvyko didelės nelaimės, pvz. apvogė labai stipriai..O tos vagystės metu (kaip po to paaiškėjo blink.gif ) aplamai pabudau ir staiga supratau, kad vagia mano butą, bet kažkaip pagalvojau, nesąmonės g.gif kokį gerą pusvalandį įtikinėjau save, kad esu durna paranojikė doh.gif Dabar kažkaip stengiuosi, jei ką sapnuoju negero, tai pasisaugoti labiau ir artimuosius įspėju, ką gali žinoti...
Taip kad, Babblyt, jei kitą kartą sapnuosi avarijas, tai stabdyk mašiną ir eikit pėsti..o jei spintelę, tai važiuokit valgyt į restoraną sunglasses2.gif
Atsakyti
Tai sapnuojat? Aha!
Apie sapnus (tiksliau, apie sapnavimo įvairius niuansus ir subtilybes) skaičiau tokią autobiografinę knygą (nuoroda į originalą čia - http://www.amazon.co...708#reader-link , recenzija čia - http://www.amazon.co...=glance&s=books , o aš skaičiau rusišką vertimą), kur sapneliai užneša ir į jūsiškius, tik dar užsuktesni. Ten yra išaiškinta ir jų prigimtis, bet ne taip, kad vienu sakiniu galėčiau adekvačiai atkartoti. Aš irgi esu pasapnavusi šio to, bet man su intuicija ir sapnavimu napriažonkė. Va babble, LinaBoo, Chilli, Dew drop patirtis net pavydą sukėlė mirksiukas.gif . Nelaimingų atsitikimų kiekvienam gali pasitaikyti, aš ne jų pavydžiu, bet to, kaip stipriai jūs jaučiat savo vidinį „aš“, kuris ir apskritai visada visiems viską sufleruoja, tik problema jį išgirst (bent man)smile.gif .
Aš čia pakomentuosiu (remdamasi minėtos knygutės kontekstu) kai kuriuos niuansus – po to gal atsiras ko nors papildomo?
Trumpai: tam, kad sapnas būtų „švarus“, reikia jį išvalyti nuo vaizdinių, kurie yra tas pats „vidinis dialogas“ nuolat besisukantis galvoje dieną – tai lygiai taip pat sukasi ir naktį (apie išvalymą – atskira kalba); tačiau, apart vaizdinių, sapnavimo metu patiriama ir kitkas (o tą „švariai“ atskirti kaip tik ir galima „nutraukus vidinį dialogą“ prieš užmingant). Paprastai tas „kitkas“ yra irgi tam tikri vaizdiniai, bet staiga įsiterpiantys į tarsi natūralią sapno eigą ir pasižymintys dideliu nelogiškumu, neįtikėtinumu, baugumu, neįprastumu. Jie tarsi rutuliojasi savo logika, nepaklūsdami asmens valiai. Žodžiu – tai svetimos energijos apraiškos, konkrečiai, įvairūs „sapnų landukai“, kuriuos ypač vilioja kaip tik tie žmonių vaizdiniai. Jie (landukai) yra neorganiniai padarai (t.y. – padarai, neturintys organizmo, tik savimonę ir biolauką iš skirtingos, nei organinių padarų, energijos) ir specialiai generuoja papildomus vaizdinius, kad galėtų, na, tarsi pasimėgauti jais. Kai kurie turi kitokių kėslų, itin svetimų žmogaus prigimčiai – tuomet vidinis „aš“ imasi perspėjimų. Neorganiniams padarams ypač nepatinka valingi poelgiai ir situacijos, kai asmuo nugali savo baimę ir klausydamasis savojo „aš“ perspėjimų atitinkamai veikia.
Bet jie – ne vaiduokliai. Vaiduokliai gal ir įspūdingi, bet jie negyvi ir tėra reminescensijos apie tai, kas jau vyko.
Atsakyti
Šiet tiek panašus nutikimas į Babbles...
važiuojam iš povestuvinės kelionės su vyru per Lenkiją. vyras vairuoja. aš nuratariu nusnausti. nuleidžiu sėdynės atlošą, užsimerkiu ir iš kart matau vaizdą - mašina nevaldoma, mes skriejam į griovį. staigiai atsimerkiu - matau kelio stulpelis tai kairėj tai dešinėj... sumėtė ant posūkio. greitis ypač didelis... bet vyras šiaip taip išvairavo....
snausti nebesinorėjo...

kartais susapnuoju, pavyzdžiui kad vyrą sustabdo policija ir tikrai kitą dieną gauna baudą už greitį blush2.gif

kartais pagalvoju gal čia dovana kokia... likimo biggrin.gif
Atsakyti
nu man jau ce kazkaip per daug scary nuskambejo, brazke scare.gif
Atsakyti
Sapnai sapnais,dar gal gali save itikinti,kad susapnavai todel ,kad...lietus lijo,daug prisivalgei ir pan.Bet kaip man save itikinti kad taip nebuvo? g.gif ana vasara vyras buvo isvaziaves,tai su vaikais miegodavau viena.Ir stai viena nakti pradejo groti vaikstyne...,na maza ko ji isijunge!antra nakti vel ji isijunge,trecia taip pat!ketvirta nakti kaip isijunge,tol nenurimo,kol neisjungiau,paskui dar keliausi 4 kartus jos isjungt!netekus kantrybes prisitraukiau ta vaikstyne prie lovos ir aisku ji daugiau nebeisijunge,bet kai tik uzmigau,girdziu is kito kambario,kaip kad kazkas ciuzintu i grindis stala,prabudau is miegu visai,ir vistiek girdziu ta pati garsa,o baisu blink.gif ,atsikelt ir paziuret bijau,uzmigt irgi is baimes nebegaliu,vos sulaukiau ryto cry.gif tada su zvakem ir smilkalais dvasias variau tongue.gif biggrin.gif ir jos dingo!Tikiusi! g.gif
Atsakyti
Brazke, as dabar irgi susiveikiau kazkokia knygele apie sapnus - "Sapnu takais"..bandysiu skaityt ir pradesiu savo sapnus analizuot mirksiukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Brazke @ 2005 05 09, 11:31)
Apie sapnus (tiksliau, apie sapnavimo įvairius niuansus ir subtilybes) skaičiau tokią autobiografinę knygą (nuoroda į originalą čia - http://www.amazon.co...708#reader-link , recenzija čia - http://www.amazon.co...=glance&s=books , o aš skaičiau rusišką vertimą), kur sapneliai užneša ir į jūsiškius, tik dar užsuktesni.


Brazke, o lietuviškai nėra? Jei ne, tai kur rusišką gavai. Nes angliškai tai niekaip. Periodiškai sapnuoju apokalipsinius sapnus blink.gif . Tipo pasaulio pabaiga, o aš su vaikais slapstausi nuo kažko blink.gif . Reik išsiaiškint pagaliau, kas ten man prikiša visko į galvą g.gif .

Babble, kai pastudijuosi duok recenziją, ar gera, gal ir šitą pastudijuosiu. Galėsim paskui kokį klubą sapnų aiškinimo suorganizuot mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LinaBoo: 09 gegužės 2005 - 16:54
QUOTE(LinaBoo @ 2005 05 09, 16:51)
Brazke, o lietuviškai nėra? Jei ne, tai kur rusišką gavai. Nes angliškai tai niekaip. 

To LinaBoo: Lietuviškai nėra. Rusiškai vadinasi "Жизнь в сновидении. Посвящение в мир магов". Knygos duomenis ir anotaciją gali pažiūrėti čia - http://www.bookap.by...ner2/oglav.shtm . Kur Kaune - nežinau, Vilniuj yra toks knygynas Zodiakas, besispecializuojantis visų pakraipų ezoterikoj, ir ne tik knygose, bet ir video bei visokie pričindalai. Kaune lygtai yra bent jau skyrius (ar anksčiau buvo) panašios pakraipos - ten klausk Florindos Donner. Ji 3 knygas parašė. Šita pagal turinį pirma, o kitas neskaičius pirmos gali būti sunkoka įsikirsti, apie ką jos smile.gif.
Čia sapnų aiškinimo nėra, bet pagal turinį paaiškėja, kas tai per dalykėlis wink.gif.
Tikrą sapnų išaiškinimo metodiką turiu kitur, bet iš čia pateiktų duomenų neįmanoma nieko pasakyti: reikalingi tokie duomenys, kaip spalvos, situacijos (aplinkos) charakteristikos, objektų kiekiai, kryptys, eiliškumas (kas vyko po ko) ir pan. Kuo daugiau duomenų - tuo tikslesnis išaiškinimas. Darbe bendradarbiui išaiškinau vieną kartą - sutiko, kad šitas išaiškinimas - tikras mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(moda @ 2005 05 09, 12:38)
...per daug scary nuskambejo...scare.gif

Kadangi pati šitaip pasukau kalbą wink.gif , tai duosiu nuorodą pasiskaitymui (toms, kas ir rusiškai skaito, nes lietuviškai nėra; originalas angl.) į šaltinį apie neorganinius padarus biggrin.gif . Radau internete ištisai visas tas knygas.
Pirma nuoroda - apie vieną Florindos Donner sapną. Kontekstas - ji buvo Orinoko džiunglėse pas Janoama genties indėnus (ji pati yra antropologė) ir pokalbis vyko apie "šapori" - jų šamano atitikmenį. Nuoroda nuves į 4-os dalies 14 skyrių, "važiuoti" žemyn iki maždaug lapo paskutinio šeštadalio, pastraipa prasideda taip:
- Бывала ли ты когда-нибудь с другим шапори, кроме доньи Мерседес? - спросил старый Камосиве.
Я рассказала мужчинам о Хуане Каридаде, старике, которого я встретила много лет тому назад.

Kita nuoroda - iš kitur, ten visa knyga vadinasi "Art Of Dreaming". Va ištraukėlė iš ten:
- Неживые существа не могут никого заставить остаться у себя, - продолжал дон Хуан. - Жизнь в их мире - добровольное дело. Но они способны обратить в рабство каждого из нас, потворствуя нашим желаниям, балуя и развлекая нас. Опасайся осознания, которое неподвижно. Такое осознание притягивает к себе все движущееся и достигает этого, как я тебе уже говорил, создавая проекции, иногда самые фантасмагорические проекции.
Я попросил дона Хуана объяснить, что значит ыражение "фантасмагорические проекции". Он сказал, что неорганические существа используют в качестве приманки глубинные чувства сновидящих и безжалостно играют на них. Они создают привидения, чтобы завлечь либо напугать сновидящих. Он напомнил мне, что я уже сражался с одним из таких призраков. Он объяснил, что неорганические существа - искусные иллюзионисты, которые любят проецировать себя, как слайды на экран.
- Бывшие маги пострадали вследствие того, что безрассудно доверяли этим проекциям, - продолжал он. - Маги прошлого верили, что их союзники могущественны. Они упустили из виду факт, что те представляют собой лишь разреженную энергию, проецируемую сквозь миры, как кинофильм вселенских масштабов.

Pirma nuoroda - http://www.bookap.by...nner3/gl16.shtm ;
antra nuoroda - http://www.bookap.by.../book9/gl6.shtm .
Atsakyti