Įkraunama...
Įkraunama...

Neįprasti reiškiniai - 2

Dabar kaip tik rasau magistro darba ir J. Ivanauskaites romano Placebas..Nesena jos knyga..Tai kas domisi pomirtiniu gyvenimu, ja paskaityt pats tas..Itaigi knyga, vienzo..O del TV itakos. g.gif galiu pasakyt tokia pavarde Myers..Cia zymus berods amerikieciu psichologas, jis su savo kolegom apibendrino ilgamete statistika, padare kelis eksperimentus, ir pateike tokia isvada, kad jei per zydraji ekrana rodo smurto,mustyniu, kankinimu, savizudybiu, tai tame regione zmogdydysciu skaicius isauga 20 %..Galima teigti, kad musu TV kanalai tautos genocidu uzsiima. As jau nekalbu apie itaka vaikams, kokie jie tampa ziaurus..
O gryztant prei jau mineto Placebo, tai ten vykusiai apibudinta, kaip TV, ziniasklaida ir multimedia plauna zmonems smegenis ir modeliuoja jiems paranku visuomenes modeli..
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2005 02 16, 16:27)
O gryztant prei jau mineto Placebo, tai ten vykusiai apibudinta, kaip TV, ziniasklaida ir multimedia plauna zmonems smegenis ir modeliuoja jiems paranku visuomenes modeli..


Perskaičiau tą knygą. Man irgi patiko, kaip kategoriškai, bet teisingai ten aprašyti šitie dalykai. Kaip vartotojai tampa zombiais, absoliučiomis reklamos aukomis, nors mano, kad tapo superžmonėmis... Priverčia susimąstyt g.gif .
Atsakyti
Atsitiko tokis dalykas. Ateina mano bendradarbe pirmadieni i darba visa issigandus, perbalus ir siaip nekokia. Sakau kas nutiko g.gif
Pasirodo, jos devinmete mergaite, vakare nuejo i savo kambari miegot, kaip visada, ir pradejo nezmoniskai klykt, rekt, drebet visa. Ta nuleke pas ja i kambari, sako kas nutiko, o ta sedi akis isputus ir toliau rekia. Tada ji paeme mergaite ir nutempe i kita kambari, nuramino unsure.gif Mergaite jai papasakojo, kad kai nuejo i savo kambari ir atsigule miegot, tik uzgesinus sviesa po kambari pradejo vaiksciot teta, baltai apsirengus iki zemes suknele ir ilgais baltais plaukais, labai piktu veidu ir is vieno kambario galo ejo prie jos ir istiesus rankas norejo ja smaukti. Kai pradejau verkti, ji pasidare dar piktesne ohmy.gif
Dabar mergaite miega su mama vienam kambary, o i savo kambari ne kojos nekelia, baisiai bijo likt viena namie, o kai pareina is mokyklos, buna pas klasioke, kol kasnors negryzta namo.
Bendradarbe pasakojo, kad jos anyta labai nekencia mergaites, be to ji bureja ir siaip visokiom raganystem uzsiima. Mes speliojam, ar galejo ta moteris mergaitei kaip nors pakenkti g.gif Bendradarbe galvoja, kad gal mergaite isprotejo, bet nieko panasaus anksciau nera jai buve. Sake, kai tai nutiko, ji uzdege sventinta zvake tame kambaty ir pasventino kambari. Dabar ir pati bijo ten eiti.
Svarbiausia, kad tai tiesa, neisgalvota istorija ir ji paprase, kad as cia parasyciau ir paprasyciau jusu patarimu ir nuomones, kaip jus elgtumetes, jei jums taip nutiktu g.gif
As tai infarkta gauciau blink.gif
Atsakyti
as tai jos vietoj namus pasventinciau su kunigu, ne juokas cia. Zvakutes dazniau padeginciau (nelygines), is baznycios (cerkves) atsinestas, svesto vandens kokio, apsaugai kokiu akmenuku...Nereikia manyt, kad vaikai gali isigalvot, kazkas matyt buvo.
Atsakyti
QUOTE(Burbulytis @ 2005 03 02, 15:17)
as tai jos vietoj namus pasventinciau su kunigu, ne juokas cia. Zvakutes dazniau padeginciau (nelygines), is baznycios (cerkves) atsinestas, svesto vandens kokio, apsaugai kokiu akmenuku...Nereikia manyt, kad vaikai gali isigalvot, kazkas matyt buvo.


Tai as jai siuliau kuniga pasikviest, ale ta sako ka kaimynai pagalvos, sakys visai kvankt boba, kuniga kvieciasi, o i baznycia tik per sventes eina.
Sakiau, kad pas psichologa vaika nuvestu, bet bijo, kad paskui mokykloj vaikai tyciosis, o tada vaikui butu dar blogiau. Sake pati geria ir mergaitei duoda raminamuju. Man tai baisu, vaikas gi neissigalvotu tokiu dalyku.
Atsakyti

tikiu, kad ta mergaite nieko neissigalvojo, juk vaikai viska mato... nu vot ce tai siaubakas
Atsakyti
čia tai tikrai siaubas.ignoruot tikrai negalima-juk visur rašo,kad vaikai mato tai,ko suaugusieji nemato...tegu mama mažiau galvoja,ką pasakys kaimynai ar dar kas-svarbiau vaikas.lai pabando susirast kokią būrėją,kuri pažiūrėtų,patartų.jei jau anyta tikrai užsiiminėja tokiais dalykais,tai čia be juodosios magijos ji neišsiverčia.tad bendradarbei belieka pasitelkt baltąją...palinkėk jau stiprybės
Atsakyti
Jazau, kaip baisu! Tikrai ir kuniga kviesciau (dzin tie kaimynai) ir kokias tai zvakeles deginciau g.gif Baisuuuuu unsure.gif
Atsakyti
Wisu pirma tai tokia anyta gun_bandana.gif Niekaip nesuprantu kaip galima nemegt sawo anukes???? blink.gif Tikru tikriausia ragana(wisom reiksmem) o del kunigo tai wisos teisios:ne kaimynu reikalas...Dar, mano nuomone, tai mergaitei kuo maziau su sawo "mociute" reikia bendraut.
Atsakyti
Gal istikruju jai reiktu pas bureja nueit, gal paaiskintu, kas jai nutiko, ar nebus cia senele nagu prikisus g.gif
Sakiau, kad kuniga i namus pasikviestu, bet ji NE ir viskas blink.gif sako. geriau pacios i baznycia nueisim.
O kodel anyta taip nekencia mergaites, tai ji man nepasakoja, gal yra kokiu priezasciu, kuriu kiti neturetu zinoti g.gif Ka padarysi. Uzdega ji tame kambary kas vakara po tris zvakutes is baznycios, sv. druska grindis pabarste (tokio atributo tai nesu girdejus) ir visa kambari sv. vandeniu pataske sad.gif .
Mergaite jauciasi gerai, tik kad viena namie bijo but, mokykloj irgi viskas gerai, kalbasi su mama, bet mama net bijo klaust, ar daugiau ji nieko nemate, nes bijo primint. Nors kas zino, kas tos mazyles galvelej, kokios mintys, ane g.gif
Dabar ji galvoja pasikeis buta, nes ten ir jai paciai nejauku, gal naujoj vietoj viskas greiciau uzsimirstu.
Atsakyti
Nu mamamijooo... wacko.gif
Keist buta... nu nznau siam kartui gal ir isheitis, bet jei tai kartosi, nepribegiosi gi is vieno buto i kita g.gif
Atsakyti
O man atrodo kad su vaiku reikia kalbeti apie tai. Nereikia mergaites palikti vienos su savo mintim. Paskui gali buti per velai jai padeti.
Ar turi seneles dovanotu daiktu?
Atsakyti