na paklausiau patarimo kažkurios merginos dėl šilko... ir nusipirkau padevėtuose šilkinį sarį. kaip supratau, tai jis būna iš 2 dalių: ilgoji apie 6 metrus ir trumpoji apie 3 metrus. tai vat radau tą ilgąją dalį dabar turiu 6 metrus x 1,30 m šilko (aišku išsimes kažkiek kraštų ir t.t.) ir galvos skausmą ką daryt ir daaaaug medžiagos eksperimentams
QUOTE(aurelija789 @ 2007 03 28, 15:08)
galiu ir konkreciai...man jie nera visiskai apvalus,kamuoliukai buna issisakoje,minksti nors veliu gal 10min..
Žinutė pradedančioms
Na gal ir nelabai galiu čia rekomendacijas dalint, nes nerodžiau niekada konkrečių pvz., bet dėl kamuoliukų, tai pasakysiu kaip aš išmokau:) pasigirsiu, kad kiek vėliau, nebuvo nė vieno kad "išsišakojęs", ar raukšlėtas. Išmokau tai aš iš Doseth, neakivaizdžiai , kai rodė reportažą apie ją "Moterų laimė"
tam reportaže, kaip pokalbio fonas, buvo nufilmuota kaip Doseth mama vėlė rutuliuką tai tiek ir reikėjo, kad suprast visą techniką
Žodžiu, bent jau aš, tai paimu sausos vilnos, nesvarbu ar sluosknos ar karšinio, ir iš tos sausos formuoju tokį kietą į kamuoliuką panašų daiktą. Tada laikydama jį kumštyje, kad neišbėgiotų vilna, sušlapinu šiltam vandenį, truputį muilo ir švelniai tarp rankų muiluoju. nuo vilnos kokybės priklauso greitis, bet sukant jau galima pajust, kada kamuoliukas visas persigėrė muilu ir pradeda vilna veltis viduj. Man tai puikiai ir be bambuko padėkliuko susivelia, bet paskui kad graziai apvalus būtų galima ir su bambuku.
Viena bėda, pagal tokią techniką pakolkas nesigauna mažiukai kamuoliukai.
Kokia ilga istorija gavosi
QUOTE(sainara @ 2007 03 28, 14:38)
Viena bėda, pagal tokią techniką pakolkas nesigauna mažiukai kamuoliukai.
Sainara, zinai, man irgi is pradziu nesigavo visai mazuciai rutuliukai. Nu galvoju, jau visai ziopla esu - dideli gaunasi, o mazi vis ovalus kazkokie susisuka. Pavyko tik tada, kai pradejau sukti mazesniais ratais tarp delnu. Gal neaiskiai issireiskiau, bet normalu kamuoliuka as suku per visa delna. O maziukas tokiu budu pasidaro netaisyklingas. Tik kai supratau, kad reikia sukti tik paciame delno centre, tada gavosi grazus apvalus kamuoliukai. Jau ir karolius susiveriau - visai man jie patinka. na gal pagelbes mano patirtis
sveikutes auksarankes;) nu va, prisiziurejau jusu kurineliu, prisiskaiciau patarimu ir pati nusprendziau pabandyti. stai pirmieji mano darbeliai vertinkit
Kadangi visos taip nurimusios, papasakosiu liudnai linksma istorija apie veltus karolius. Mano viena pazistama isvyko i Svedija. Ten, kaip daznai nutinka, dingo jos bagazas. Atsiradus bagazui ji pastebejo, kad viskas jame vietoje, dingo tik treji velti karoliai. Aisku zmogaus gaila, bet kadangi tie karoliai mano daryti, tai is kitos puses, man tai lyg ir savotiskas ivertinimas . kazkam matyt jie patiko.
QUOTE(ramkos @ 2007 03 28, 16:08)
Kadangi visos taip nurimusios, papasakosiu liudnai linksma istorija apie veltus karolius. Mano viena pazistama isvyko i Svedija. Ten, kaip daznai nutinka, dingo jos bagazas. Atsiradus bagazui ji pastebejo, kad viskas jame vietoje, dingo tik treji velti karoliai. Aisku zmogaus gaila, bet kadangi tie karoliai mano daryti, tai is kitos puses, man tai lyg ir savotiskas ivertinimas . kazkam matyt jie patiko.
geras na mano bagazas ne karta buvo dinges, jei su persedimu kur skrisdavau, bet kad iskraustytu tai budavo zenklas, bet kad kas dingtu, tai nea Bet is tiesu, kazkam taip patiko, kad net pirstai pailgejo Reikejo prie karoliu vizitines prisegti, gal dar butu uzsake
Reikejo prie karoliu vizitines prisegti, gal dar butu uzsake
Gera mintis
QUOTE(ramkos @ 2007 03 28, 17:08)
Sveikinu
Sedona,
Pepe Ilgakojine, LABAI jau grazus tavo darbeliai... Mano pirmieji nei is tolo neprilygsta taviesiems ...
QUOTE(murzinyte @ 2007 03 28, 15:19)
ir aš nelabai supratau "išsišakoję". Vilke jau davė patarimų, o aš dar patarčiau kitokios vilnos pabandyti, jei iš vienos veli
Oj turėjau patirtį su nesiveliančia vilna... dariau pirmus karolius - tai kol susukau kelis kamuoliukus, maniau rankos nukris ir tokie minkštoki buvo; galvojau "jetau jetau kaip tos mergos tiek karolių pridaro"... ir ilgam atšokau nuo karolių Pabandžiau vėliau su kita vilna, tai kaip maloniai nustebau - tik šast ir kamuoliukas; kokie 5 per tą patį laiko tarpą kaip su ana 1 susukdavau
Beje dar procesą pagreitina prieš veliant šlapiai pasibaksnok kamuoliukus adatėlėm, ir formą geriau laikys.
Sėkmės
Oj turėjau patirtį su nesiveliančia vilna... dariau pirmus karolius - tai kol susukau kelis kamuoliukus, maniau rankos nukris ir tokie minkštoki buvo; galvojau "jetau jetau kaip tos mergos tiek karolių pridaro"... ir ilgam atšokau nuo karolių Pabandžiau vėliau su kita vilna, tai kaip maloniai nustebau - tik šast ir kamuoliukas; kokie 5 per tą patį laiko tarpą kaip su ana 1 susukdavau
Beje dar procesą pagreitina prieš veliant šlapiai pasibaksnok kamuoliukus adatėlėm, ir formą geriau laikys.
Sėkmės
galbut cia ir vilna kalta...audiniuose sake kad ji lb gera bet man ji kazko nepatinka...lb jau tokia siurksti...reikes pabandyt su kita...lb aciu visoms uz patarimus...stebiuosi jusu draugiskumu
QUOTE(ramkos @ 2007 03 28, 16:08)
dingo jos bagazas. dingo tik treji velti karoliai. tie karoliai mano daryti, tai is kitos puses, man tai lyg ir savotiskas ivertinimas . kazkam matyt jie patiko.
QUOTE(Aurelia @ 2007 03 28, 18:42)
Reikejo prie karoliu vizitines prisegti, gal dar butu uzsake