QUOTE(Nledi @ 2007 03 19, 16:14)
Sena tema
Tęsiam toliau :)
As taip pat noriu pasidziaugti, kad mano mazylis gime siuose GN. Susitarusi su konkrecia gydytoja ar akusere nebuvau. Kad nesitarsiu, supratau pamokeles apie gimdyma metu. Ja vedusi akusere tikrai neskatino tartis; labiau ragino, kad gimdyme dalyvautu vyras, nes cit. saremio metu jokia akusere jusu taip neapkabins ir nepriglaus kaip vyras. Paaiskino ir tai, kad gimdymo namai uz gimdyve gauna pinigus 460 LT is SoDros. Taigi nesitariau. Aisku, gimdymo terminui atejus ir praejus (turejau gimdyti 01.21, o pagimdziau tik 01.26) ne karta pyktelejau ant saves, kad nesu susitarus, vis dingteledavo, kad dabar butu ramiau laukti, gal gydytoja ka patartu ir pan. Praejus dienai po termino, paskambinau i Mazyli, paklausiau, ka tokiu atveju daryti. Mane nuramino ir patare po poros dienu pas juos apsilankyti, jei gimdymas dar neprasides. Taip ir padarem. Po keliu dienu priemime mane apziurejo gyd. Z. Jackoniene. 10 min. paklause vaikucio sirdeles, o kadangi viskas buvo gerai, tai paleido namo ir liepe atvaziuoti dar po keliu dienu, net jei gimdymas ir neprasidetu. Bet jau tiek laukti nereikejo. Kita diena 7 val. ryto pradejus begti vandenims, nuvaziavome i Mazyli. Kadangi gimdymo veikla vis dar nebuvo prasidejusi, o veliau jau skatinant, gimdos kaklelis nei trumpejo, nei platejo, gimdykla uzememe mazdaug sesiolikai valandu. Taip susipazinome su trimis personalo pamainomis. Ir visu ju darbu likome patenkinti. Taip pat teko susipazinti ir su anesteziologe nors saremiai man nepasirode labai skausmingi, gydytoja patare isbandyti epidura kaip skatinamuosius. Epiduras siek tiek pagerino padeti kaklelis letai letai eme minksteti ir jau buvo sutrumpejes iki 1 cm, bet tada eme kristi vaikucio sirdies tonusai, ir personalas nerizikavo padare Cezario pjuvi.
Gimdymo namuose su mazyliu pabuvome 6 dienas po Cezario laiko ilgiau. Tuo labai dziaugiuosi, nes ilgiau budama ismokau ir suzinojau daug naudingu dalyku. Ko gero, svarbiausia, ko ismokau, tai kaip gerai paduoti vaikuciui kruti. Labai bijojau, kad neismoksiu ir po to bus sunku, nes maciau, kaip del maitinimo kankinasi ne viena mano drauge ir pazistama. O man tikrai pasiseke, nes nezinau, ka reiskia nugrauzti ar net kruvini speneliai. Ir uz tai esu dekinga Mazylio naujagimiu sesutems.
Is pradziu labai liudejau, kad negavome vienvietes palatos gimdziau per pati pika. Bet palatos kaimyne pasitaike labai draugiska moteris, tai ir si problema issisprende. Paskutine diena, kai ji su savo mazyle jau buvo isvykusi namo, man buvo tikrai liudna vienai. Dabar, ko gero, jau net ir nenoreciau i vienviete.
Pabaigai dar karta noriu padekoti visam Mazylio personalui bendrai, nes daugumos net pavardziu neisidemejau. Visi tiek gimdymo metu, tiek ir po jo man ir mano Zygimantui buvo labai demesingi ir geri. Aisku, as ir pati viskuo domejausi, visko issiklausinejau; pamenu, mes trise as, mano vyras ir palatos kaimyne vienos gydytojos issiklausinejom apie naujagimiu gelta, ir kodel vieniems kudikiams ji pavojinga, o kitiems ne. Ir ji buvo tokia sauni, kad nepagailejo mums savo laiko ir viska paaiskino taip, kad nebudami medikai suprastume.