Įkraunama...
Įkraunama...

Antra katė namuose

sveikos katyčių mylėtojos, skaičiau šią temą ir save raminau, kad visų taip gražiai susidraugauja senbuviai su naujais gyventojais, ir bandau tikėtis, kad ir pas mane kažkada įsivyraus taika g.gif
Auginu siamo katę, jai šiemet bus 8 metai, sterilizuota, labai puikaus charakterio, meili, niekada nieko nėra pridariusi, vaikai tampydavo nei kando nei brėžė. Prieš keturias dienas parsivežėm naują sfinkso katytę 2,5 mėn. Buvau skaičiusi pradžioje šios temos rašytą visą didelį straipsnį apie patarimus kaip elgtis ir bandžiau taip ir daryti. 1-ą dieną pakaitomis uždarydavau, kad senoji apsiuostytų su naujais kvapais, 2-ą dieną pusė dienos dariau taip pat, po to nusprendžiau duoti laisvę abiems ir stebėti. Gyvenam name, tai vietos daug abiems. Jei mažoji budavo apačioj, tai senoji karaliaudavo viršuje, ir atvirkščiai, visiškai vengė senoji naujos gyventojos. 3-ią dieną senoji ponia pradėjo stebėti jau nuo laiptų palipus žemiau, bet vos tik netyčia mažoji prisiartina ir viena kitą pamato abi ima šnypšti, o senoji dar ir urzgiantį miaukimą dadeda. Subaru ir dar su purkštuku papurškiu, kad negalima. Atsitraukia ir vėl stebi iš toliau. šiandien 4-ta diena, senoji vis dažniau eina ieškoti mažosios, bet prisiartinus vėl šnypščia, bijau per daug leisti suartėt, nes nežinau kokios gali pasėkmės būti. Kaip jūs galvojat ar sulauksim tikrai ir mes taikos namuose ? doh.gif
Kiek kas šuniukų atsiveždavo į svečius, tai senoji su didžiausiu džiaugsmu puldavo žaisti, o vat pajautė katytę konkurentę ir draugystės nei kvapo verysad.gif
Atsakyti
Labai gaila, kad niekas šios temos nebeskaito, matyt niekam nebėra tokių problemų verysad.gif O pas mane vis dar nėra draugystės, jau 9 dienos praėjo, o jos vis dar atskirai ir eidamos pro šalį viena ant kitos šnypščia. Pirma pradeda mažoji, na tada ir senbuvė ant jos iš paskos. Kas gali pasakyti ar dar reikia laiko, o gal taip ir nesutaps jos ? g.gif
PADĖKIT, PATARKIT !!!
Atsakyti
QUOTE(Dijara @ 2014 02 18, 15:45)
Labai gaila, kad niekas šios temos nebeskaito, matyt niekam nebėra tokių problemų  verysad.gif  O pas mane vis dar nėra draugystės, jau 9 dienos praėjo, o jos vis dar atskirai ir eidamos pro šalį viena ant kitos šnypščia. Pirma pradeda mažoji, na tada ir senbuvė ant jos iš paskos. Kas gali pasakyti ar dar reikia laiko, o gal taip ir nesutaps jos ?  g.gif
PADĖKIT, PATARKIT !!!

O jusu kates sterilizuotos? Buna atveju, kai gyvunai nesusidraugauja, buna, kad susidraugauti reikia ilgesnio laiko. Bet kokiu atveju manau, kad reikia joms leist kuo daugiau but kartu, kad priprastu prie viena kitos kvapo, ir tiketis, kad situacija pageres smile.gif
Atsakyti
Sveika, Dijara
9 dienos dar labai mažas laiko tarpas smile.gif Mano dviem katinėliams prireikė mėnesio kad santykiai nusistovėtų smile.gif trečias katinukas į kolektyvą tai sklandžiai iškart įsiliejo biggrin.gif Pas mano tėvus du katinėliai iki šiol (1,5 m. kartu gyvena) dideliais draugais netapo. Labai individualiai viskas vyksta - tiesiog apsišarvuokite kantrybe. Paskaičiau ankstesnį Jūsų postą - vyresnioji katytė nėra jauniklė ir gal jai yra sunku susitaikyti su įvykusiais pasikeitimais, nes atsirado judri mažylė g.gif Sakyčiau duokit katytėms apie mėn laiko apsiprasti ir tada jau galima daryti kokias tai prognozes 4u.gif Beje, jei iškils klausimų, drąsiai užeikit ir į kitas temas, kur bendravimas didesniais tempais vyksta, manau visos pasidalins savo patirtimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dijara @ 2014 02 18, 15:45)
Labai gaila, kad niekas šios temos nebeskaito, matyt niekam nebėra tokių problemų  verysad.gif  O pas mane vis dar nėra draugystės, jau 9 dienos praėjo, o jos vis dar atskirai ir eidamos pro šalį viena ant kitos šnypščia. Pirma pradeda mažoji, na tada ir senbuvė ant jos iš paskos. Kas gali pasakyti ar dar reikia laiko, o gal taip ir nesutaps jos ?  g.gif
PADĖKIT, PATARKIT !!!

Mūsiškei reikėjo pusės metų, kol priėmė naujokėlę biggrin.gif
Tiesa, pašnypšt ir dabar pašnypščia, ir letenom paimosikuoja, bet jau abi apsiraminusios - jau ir dūksta kartu.
O 10 dienų - tai juokas, pas mus pirmą mėnesį senbuvė išvis visus ignoravo, iš namų bėgdavo... paskui ėmė šnypšti ir urgzti.... paskui tik muštynės prasidėjo blink.gif , o iki priėmimo oi koks ilgas kelias buvo biggrin.gif
O patirtis mano tokia: kuo mažiau kišamės, tuo geriau, tuo greičiau viskas susitvarko, o kad susitvarkys - tai tikrai, aišku reiktų sterilizuot ir mažylę, kai suaugs. Palaukit, ir viskas bus gerai 4u.gif
Atsakyti
sveiki, smagu sulaukt patarimų, ačiū visiems už nuraminimą, matyt tikrai prireiks ilgesnio laiko tarpo, bet bandysim laukt. Gerai kad dar nors nesipjauna, o stengiasi atskirom zonom būti. rolleyes.gif
Atsakyti
sveiki
mano drauge augina rusu melynaja katyte pusantru metu pries 4 men turejo pirmaja vada. jau kelios dienos kai pazistami atidave britu trumpapliauki 4 metu katyte. namu seimininke rusyte nesileidzia i draugystes. brituke yra apkulta ir uzguita. pasislepus uz lovos stebi aplinka. nevalgo, negeria. nakti islenda kartais apsizvalgyt bet greit zvalgyba baigesi nes rusyte puola isgirdus. suprantam kad per mazai laiko joms bet neramu kad nevalgo. bliudeliai padeti prie jos sleptuves bet ju ji neliecia. gal kokiu patarimu turit.
Atsakyti
Sveiki,
jeigu yra galimybė pabandykite atskirti katytes vieną nuo kitos, t. y. neleisti į kambarį, kur yra naujokė senbuvės. Tokiu būdu naujokė katytė pasijus saugesnė o senbuvė galės per atstumą apsiprasti, kad namuose yra kitą katė.
Atsakyti
QUOTE(zyzzia @ 2014 06 03, 08:27)
sveiki
mano drauge augina rusu melynaja katyte pusantru metu pries 4 men turejo pirmaja vada. jau kelios dienos kai pazistami atidave britu trumpapliauki 4 metu katyte. namu seimininke rusyte nesileidzia i draugystes. brituke yra apkulta ir uzguita. pasislepus uz lovos stebi aplinka. nevalgo, negeria. nakti islenda kartais apsizvalgyt bet greit zvalgyba baigesi nes rusyte puola isgirdus. suprantam kad per mazai laiko joms bet neramu kad nevalgo. bliudeliai padeti prie jos sleptuves bet ju ji neliecia. gal kokiu patarimu turit.

Aprenkit senbuvę rankove. Ir atskirti.
Atsakyti
Sveikos. Turiu senąją nesterilizuotą katę 2,5m. ir naująją 4mėn. katytę. Iš pradžių leidau apsiprasti su kvapu, kol viena kitos nematė, pratinosi taip pora dienų. Kai viena kitą pamatė, buvo šioks toks šnypštimas, bet dabar, jau praėjus penkioms dienoms, senoji katė baisiausiai bijo naujosios. Net nenori grįžti pro duris, jeigu mažąją pamato. Tuo tarpu mažoji katytė pašnypščia ant senolės, bet daugiau nieko… Net nežinau kaip būtų geriau jas "sutaikyti"? Muštynių, pjautynių nebuvo... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(NickaD @ 2014 09 04, 19:27)
Sveikos. Turiu senąją nesterilizuotą katę 2,5m. ir naująją 4mėn. katytę. Iš pradžių leidau apsiprasti su kvapu, kol viena kitos nematė, pratinosi taip pora dienų. Kai viena kitą pamatė, buvo šioks toks šnypštimas, bet dabar, jau praėjus penkioms dienoms, senoji katė baisiausiai bijo naujosios. Net nenori grįžti pro duris, jeigu mažąją pamato. Tuo tarpu mažoji katytė pašnypščia ant senolės, bet daugiau nieko… Net nežinau kaip būtų geriau jas "sutaikyti"? Muštynių, pjautynių nebuvo... 4u.gif

Praėjo dar mažai laiko. Viskas susitvarkys. Žmonės irgi ne visi iškart viei rie kitų pripranta, ypač priversti bendrauti ne savo valia smile.gif Ir sterilizuokit katę. Jai bus ramiau.
Atsakyti
QUOTE(NickaD @ 2014 09 04, 18:27)
Net nežinau kaip būtų geriau jas "sutaikyti"?

Pas mane buvo panaši situacija. Didžioji (1m.1mėn.) ant mažiuko (2,5 mėn.) šnypštė net už durų būdama. Lūžis įvyko po 3 dienų, kai didžiajai leidau iš arti susipažinti su mažuoju. Mažylį įdėjau į kelioninį krepšį katėms ir nunešiau į kambarį pas dičkę. Jis graudžiai verkė, miauksėjo, nagučiais draskė langelį, prašėsi išleidžiamas. Buvo labai gaila jo... Didžioji tuo metu iš visų pusių uostinėjo krepšį, lietė jį letenėlėmis... Ir taip kelis kartus per dieną po 5-10 min. Vakare kai mažiuką išleidau, didžioji nebešnypštė. Kad dar labiau juos suartinti, duodavau nuo pirštų palaižyti grietinės vis mažindama atstumus tarp jų. Lygiai po mėnesio mažasis Šelmiukas atėjo pas dičkę i guolį ir ta jo neišvarė.
Labai daug gerų patarimų yra davusi Nereali. Pabandykit susirasti, gal jie ir jums padės. Man padėjo smile.gif Ir dar, šiuo periodu visą dėmesį skirti senbuvei katytei, jai dar didesnis stresas nei naujokui.
Sėkmės 4u.gif
user posted image
Atsakyti