Įkraunama...
Įkraunama...

Antra katė namuose

QUOTE(MUDU @ 2011 11 26, 09:53)
Duokit vaikams pukštuką,mano keturmetis jau susitvarko ,jei tik mėgina ant jo šokt-jis purškia,mokinkit kaip šnypšt irgi tiks -aišku ne visada spėja,bet iš esmės katinukai greit suvokia,kad "gaus" atgal ir nustoja daryti tai ,kas netinkama.
Pradžioje padėkite popierinę dėžutę ir išmėginkite,gal pasiteisins .Prisiminiau,kai mano dama nėjo,po jaunuolio apsilankymų,tai pradžioje užberdavau ant viršaus naujo kraiko,paskui jau nebereikėjo to daryti.
Sėkmės  4u.gif

Pritariu
Atsakyti
Dinas

user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 29 lapkričio 2011 - 09:32
Mums uztenka ir linksmybiu su vienu grazuoliu biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos moteriškės smile.gif , prašau pagalbos ir patarimų. Mes auginame vienerių metukų meino meškėną, be galo draugišką, švelnų katinuką. Jis iškastruotas. Neseniai nusprendėme, kad jam reikia draugės, mol nebus nuobodu vienam likusiam namie, bus su kuo pažaisti. Ir vakar atkeliavo mūsų naujokė Maja (4 mėn.). bigsmile.gif . Žinojom, kad negalima, bet parodėm ją katinui jau pirmą akimirka, kol ji buvo boxe. Kadangi senbūvis supurškė tai įkurdinom ją atskiram kambaryje. Kai mažoji apsiprato naujuose namuose (pavalgė,nuėjo į tualetą, pradėjo žaisti) įleidom katiną, jis labai domėjosi, kalbino ją meškėniška kalba, tik mažei nepatiko, pūtėsi visa. Tad vėl atskyrėm. Naktį praleido atskirai. Šiandien vėl leidom jiem bendrauti, bet katinas su ja pradėjo elgtis kaip su pelyte kokia..agresijos nerodo(nešnypščia, nesišiaušia), susiliečia nosytėmis, apsiuosto. Bet dažnai trinkteli jai savo letena neišskleidęs nagų per galvą, iš pradžių galvojau gal čia taip kviečia žaisti, bet jei ji bėga vejasi ir pats jaučiu nežino dėl ko... stebi ją iš už kampo ir ruošiasi puolimui (judina užpakalines kojytes) tada pripuola trinkteli, arba tiesiog apsisuka ir nubėga doh.gif. Man tai nepanašu į žaidimą, tiksliau katės su pele žaidimą..Dabar sedim su senbūviu užsidarę, o mažė tyrinėja namus ir gailiai kviečiasi. Gal kokių patarimų ar pastebėjimų turėtumėt? Visą temą perskaičiau ir labai stengėmės naudotis čia duota informacija...
Atsakyti
LAbas vakaras,
Labai labai prašau patarimo, gal kas susidūrėte su panašia situacija: Maniškiui katinui 2 metai, kastruotas, išlepintas, mylimas. Prieš 2 savaites priėmėme mažytę katytę (2 mėn), nusprendėme auginti 2 katinus.
Ar gali būti, kad maniškis vyresnysis susirgo kažkokia depresija? Nes jis labai pasikeitė: mažiau ėda, vien tik miega, vengia mažosios - mat ši ji puola, nors būdama mažytė - ji puola žaisti, kandžioja maniškį, o tas sprunka į kampą. Nebeateina pas mus ant rankų, nebesiglausto, atsiskyrė nuo mūsų visų. širdis plyšta į jį žiūrint, o mažoji karaliauja namuose, tiesiog skraido sienom, linksma ir puikiai jaučiasi.
Patarkit, ką daryti? (P.S veterinaras sakė, kad turi apsiprasti ir viskas bus gerai, bet ar tikrai tiek daug trunka adaptacija? Mažoji jau priprato prie mūsų namų, dabar gaila ją kam atiduoti, plius nežinia kam atiduosi, iš skelbimų žmonių bijau, nepasitikiu)
Atsakyti
QUOTE(šmikšt @ 2012 05 19, 21:08)
LAbas vakaras,
Labai labai prašau patarimo, gal kas susidūrėte su panašia situacija: Maniškiui katinui 2 metai, kastruotas, išlepintas, mylimas. Prieš 2 savaites priėmėme mažytę katytę (2 mėn), nusprendėme auginti 2 katinus.

2 savaitės mano nuomone nėra daug. Daugiau dėmesio rodykite senbūviui, neleiskite katytei jo puldinėti. Manau, kad apsipras po truputį. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2012 05 19, 23:44)
2 savaitės mano nuomone nėra daug. Daugiau dėmesio rodykite senbūviui, neleiskite katytei jo puldinėti. Manau, kad apsipras po truputį. smile.gif

Ačiū už atsakymą. Kol kas padėtis nelabai pasikeitė verysad.gif
Bėda ir su tualetu, nes vyresnysis bijo kakoti, nes mažė tuo metu šoka jam ant kupros. Tai gerai, jeigu esu namuose - tai apginu jį, išvarau mažylę į kitą kambarį ir trumpam uždarau. Beje, uždaryti bent pusvalandžiui neįmanoma, nes siaubingai verkia, prašo išleisti, drąsko duris.
Colomba, o kiek pas jus buvo ilgiausiai adaptacija? Ar aš galiu tikėtis, kad maniškis nustos mažosios bijoti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(šmikšt @ 2012 05 22, 21:54)
Bėda ir su tualetu, nes vyresnysis bijo kakoti, nes mažė tuo metu šoka jam ant kupros. Tai gerai, jeigu esu namuose - tai apginu jį, išvarau mažylę į kitą kambarį ir trumpam uždarau. Beje, uždaryti bent pusvalandžiui neįmanoma, nes siaubingai verkia, prašo išleisti, drąsko duris.
Colomba, o kiek pas jus buvo ilgiausiai adaptacija? Ar aš galiu tikėtis, kad maniškis nustos mažosios bijoti? g.gif

Ilgiausiai - 1,5 mėnesio. Kai esate ne namuose, gal reikėtų mažąją naujokę atskirai palaikyti uždarytą kmbaryje, kad katinas ramiau jaustųsi?
Dėl tų šokinėjimų tai turjau bėdą, naudojau vandens purkštuką, arba sudrausdavau. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(šmikšt @ 2012 05 22, 21:54)

Gal vis tik pas jus išsispręs kitaip, bet pas mane per 4 mėn situacija visiškai nepasikeitė.Turėjau atiduoti naujoką. Tik mano katė truputį kitaip reagavo, bet tai esmės nekeičia.
Atsakyti
Ačiū, merginos, lauksiu ramybės namuose, labai labai norėčiau, bet vilties vis mažiau ir mažiau. verysad.gif
Atsakyti
[quote=šmikšt,2012 05 23, 13:40]
Ačiū, merginos, lauksiu ramybės namuose, labai labai norėčiau, bet vilties vis mažiau ir mažiau. verysad.gif
Jus daugiau glostykite savo senbuvi, myluokite, kalbekit, koks jis nuostabus, pats geriausias, vitaminu kokiu nupirkite jam.
Pas mane buvo panasi situacija, senbuviui 4 metai bus, o is kiemo per didziuosius salcius parsinesiau katyte, ne mazyte ji, apie 2 metus jai. Jis visa laika buvo toks bailys, o su ja dar labiau subailejo. 2 savaites po lova gyveno, o ta karaliavo. As ji pasigaudavau ir glostydavau, kalbedavau, i kraiko dezute nunesdavau, uzsidarydavom, kol jis reikaliukus atlikdavo. Bet po 2 savaiciu grizus pamaciau, kad diena miega kartu ant lovos, bet skirtinguose kampuose.
Praejus jau daugiau nei 3 men., dideles meiles ner, bet pakencia vienas kita, kartais ir gulint salia vienas kito randam. Taip, kad daugiau kantrybes, tikrai tik KANTRYBES!

O vandens purkstukas superinis dalykas thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū visiems pasidalinusiems ir patarusiems. Reikalai pagerėjo tik tiek, kad vyresnėlis jau pradėjo ėsti, atsigerti ir nueiti į wc. Džiaugiuosi nors tuo.
Ir net gi ateina prisiglausti ir pamurkti pas mane, tačiau, vos mažoji pribėga prie manęs, norėdama taip pat užlipti man ant kelių - vyresnysis iš karto pasišalina, nors ši jam visiškai nieko nedaro... Kantriai lauksiu tolimesnio progreso jų santykiuose.
Atsakyti