Įkraunama...
Įkraunama...

Antra katė namuose

Sveikos, pries pora dienu pas mus atkeliavo naujas draugas siamas 5men., o maniskis senbuvis apie 5 metu 'naminis' mano vaikelis lepunelis, taigi tema aktuali. Siaip tai labai dziaugiuosi, kad labai piktai vienas kito nepuole, tik siamukas apsnypste ir apurzge maniski. O maniskis tai tik akis isputes vaiksciojo is pradziu, nesusigaude is kur cia dabar naujas atsirado. Pas mane jie miega atskirai, o diena leidziu kartu kambaryje buti. Siaip gana arti vienas kita prisileidzia, apuosto, bet dar duoda per snukuti su lapkem, bet paskaicius foruma, tai net keista kad taip gerai maniskiam sekasi. Beje saviski vedu i lauka su pavadeliu, bet jei kieme pamato kita kate tai labai piktai veja lauk, ir teritorija lauke zymi, nors ir kastruotas. Laukiu ir as tos dienos kai jau suguls vienas prie kito sono ir susidraugaus. Sekmes ir jums visoms bandancioms savo katulius sutaikyti. Labai atsiprasau, del 'nelietuvisku' raidziu, bet kompas kvaraba niekaip nepersijungia doh.gif
Atsakyti
Sveiki.Na manau,kad jusu visu istorijos linksmos palyginti su mano padetimi.Pas mus namuose visada budavo ivairiu gyvunu ir as niekada neturejau didelio vargo juos supazindindama,kol...
Namuose buvo du kastruoti katinai-mano rexsas,o dukros siamas.Jie gerai sugyveno,nei vienas nebuvo piktukas ir kartais musu namuose vienu metu gyvendavo net 5 kates[kartais laikinai ka nors gelbedavome]Pries kelis metus dukra isvaziavo i uzsieni,po to grizo atostogoms ir issiveze savo siama,o as palikau su 2 taksais ir savo rexsu.Pajutau ,kad truksta man dar katinu smile.gif Ir nutariau pasiimti suaugusia rusu melynaja,kurios atsisake seimininkai.Ner ir neitariau,kad gali katinas su kate sitaip nesutarti.Mano nepiktasis rexsas pavirto i kriugeri verysad.gif ,o kate pasirode besanti labai bauksti,kas liecia kitus katinus.Nors su sunimis ji susidraugavo greitai,dalinasi maistu net su ziurke,kuri vagia is jos indelio.Kate gyvena atskirame kambaryje ir iseina pasivaikscioti tik kai katinas miega kur nors ir jo niekur nematyti.Viskas butu panasu kaip ir pas visus,bet sitaip mes gyvename JAU METUS LAIKO g.gif .Tiesa,kate yra nesterilizuota.Ruosiuosi artimiausiu metu tai padaryti.Paskaiciau visa temute ir viltis vel atsirado-pradesiu is naujo savo katinus drauginti,tik nezinau,kas gausis,nes kate po tokiu pjautyniu paniskai bijo katino,nors pati jau pamandrejusi-net taksiukams kartais parodo kur ju vieta[nepiktai,zaisdama]
Atsakyti
4u.gif Siaip tai jau nauja katina reiketu laikyti atskirai nuo senuju minimum 2 savaites. Patrinti paausius su skuduriuku tiek vienos tiek kitos kates ir tuos skuduriukus sukeisti(kad katinai priprastu prie vienas kito kvapu). Sekmes - turekit kantrybes.Senesni katinai sunkiau prisitaiko , nei jaunesni. Buna ir isimciu , kad niekada neprisitaiko , nes nori buti vienintelis katinas namie. Bet taip buna gana retai - greiciau seimininkams kantrybes pritruksta. 4u.gif
Atsakyti
Sveikos kačių mylėtojos, ieškau patarimo smile.gif . Mano draugė iš priglaudė suaugusią katytę mirus šios šeimininkei. Katytė adaptavuosi neblogai, yra baugštoka. O problemėlė atsirado, kai draugė priėmė dar vieną katytę iš prieglaudos. Ši baisiausiai nenorėjo jos pripažinti ir pradėjo "kakoti" ne vietoj. Aš padovanojau dar vieną kačių tualetą, tai naujokė lankosi abiejose tualetuose ir dar vaiko puodelyje, o pirmoji ir toliau kiaulina. "Pasisiuoti" ji eina į tualetą, kartais ir didžiom, bet ir ne vietoje tą reikalą taip pat padaro blush2.gif . Gal kas esate su tuo susiduręs? Jau pusmetį gyvena abi. Taip baisiai ir nesipyksta, bet...
Ačiū, visoms radusioms laiko atsakyti.
Atsakyti
Ir aš noriu pasidalinti savo rūpestėliais ir abejonėmis. Vis pagalvojame apie antrą katę namuose, norime išgelbėti ir suteikti namus katytei iš prieglaudos, užtektų tikrai ir vietos ir šilumos ir finansinių resursų. Bet va mūsiškis katinas turi didelę valdžią namuose, didelis viršininkas, būna, kad ir muša mane su letenėlėmis, šėldamas puola mane ir pusiau šnypščia; kai lankėmės pas vet.gydytoją - urzgė kaip šuo ir šnypštė, žodžiu turiu nuojautą, kad jis tikrai nepriims naujo katinėlio savo valdose, gali jį skriausti. Iš vienos pusės - nepabandžius nesužinosi. Iš kitos pusės - jei jau paimsi į namus gyvūną (o pasirodys, kad dabartinis mūsų ponas jo nepriima), juk neišneši atgal, nepaaiškinsi, kad, girdi, tokia situacija. Norėjau tik pasidalinti mintimis, dar svarstysime ir priimsime atsakingą sprendimą smile.gif
Atsakyti
pas mus antras mažas kačiukas atsirado jau prieš du mėnesius.... Pradžioje kaip ir rekomenduota - savaitę tryniau abiejų snukalus ir dėjau skuduriukus prie maisto indelių, pirmas savaites skirtinguose kambariuose buvo ir maistas ir tualetas, senasis katinas tuo metu gavo tiek dėmesio kiek jau senai nebuvo gavęs, bet ir toliau ne tik, kad nepripažįsta ir puola muštis ir šnypščia ant mažojo kačiuko, išvis jokio kontakto - išvis nei truputėlį neprileidžia jo.... (bet dar pradėjo agresija rodyt ir mano vaikams...mažytei dukrytei perdreskė veidą cray.gif.... nukarpėm nagus, o po savaitės vėl drėskė..nors pati mačiau, kad ji tikrai nieko nedarė - tik ėjo link jo ir tiesė rankytės. Katinas tikrai nebuvo NIEKADA nukentėjęs rimtai nuo mažųjų vaikų..niekada... žodžiu jis rimtai supykęs ant mūsų.... ).
Viena pažįstama rekomendavo ant jo šnypšti kai jis kažką daro blogai...Tai jau savaitę ant jo šnypšiu, kai jis šnypščia ant mažiuko kačiuko, bet niekas nesikeičia...Jis net nustojo daryt į dėžutę savo gamtinius reiklaus...Todėl, kad ten daro mažasis, jis ten net nebeina...prašosi į kiemą. doh.gif .. na kol minuso nėra dar suprantu, bet ką reiks daryt žiemą.... Namuose irgi jaučiasi šūdinai, vis taikosi kažkur užlipti, kur nepasiekia mažius...dar kolkas tas daug kur neužšoka, bet jis auga ir tuoj užšoks visur kur ir didysis.. Ar čia jau susitaikyti, kad jei niekad nesusidraugaus...ar dar yra kokių stebuklingų patarimų.... verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Arvena: 25 lapkričio 2011 - 11:58
Arvena, o katinas kastruotas?
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 25, 21:13)
Arvena, o katinas kastruotas?

didysis taip... ir mažąjį kastruosim kai 6 mėn sulauks...

Colomba - čia Kleopatros sūnelis tas mažasis... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2011 11 25, 20:21)
didysis taip... ir mažąjį kastruosim kai 6 mėn sulauks...

Colomba - čia Kleopatros sūnelis tas mažasis...  verysad.gif

[COLOR=yellow]Būtų labai smagu pamatyti kaip jis atrodo. [/COLOR=yellow]

Aš ne specė, bet negali būti, kad didysis katinas pasimetė, atsirado naujas gyventojas, nebeaiški hierarchija jam?
Man atrodo, kad Jūsų katinui stresas. Aš tiesą sakant, kai maniškė pikčiurna šnypščia, ateinu prie jos, kalbinu, glostau. smile.gif Tik skriausti neleidžiu, kažkaip išsiaiškina santykius ir kas ant kokio laipto stovi. Aišku, negalima, kad vaiką skriaustų.
O mažasis nesivaiko didžiojo katino?
Gal kitos susidūrę patars ką nors geresnio.
Atsakyti
Mūms pati geriausia priemonė šnypštukams -purkštukas,kai tik per arti prieina,šnypščia tai ir gauna srovele,kažkaip greit susitvarko.Dažniausiai nepasitenkinima kelia mūsų vienintelė,kuriai tenka susitaikyti su įsibrovėliais ax.gif Manau reiktų ir antro WC mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Colomba @ 2011 11 25, 22:00)
[COLOR=yellow]Būtų labai smagu pamatyti kaip jis atrodo. [/COLOR=yellow]

Aš ne specė, bet negali būti, kad didysis katinas pasimetė, atsirado naujas gyventojas, nebeaiški hierarchija jam?
Man atrodo, kad Jūsų katinui stresas. Aš tiesą sakant, kai maniškė pikčiurna šnypščia, ateinu prie jos, kalbinu, glostau. smile.gif Tik skriausti neleidžiu, kažkaip išsiaiškina santykius ir kas ant kokio laipto stovi. Aišku, negalima, kad vaiką skriaustų.
O mažasis nesivaiko didžiojo katino?
Gal kitos susidūrę patars ką nors geresnio.

Diną įkelsiu ryt.... 4u.gif

Ir aš iš pradžių glostydavau, ramindavau didįjį...bet kad nepadeda... verysad.gif
nesivaiko jo jau niekas senai verysad.gif aš beje pasiimdama naują mažiuką turėjau slaptą mintį, gal jis išjudins blush2.gif nes šiaip dičkiui tik 4,5 metų - jaunas dar..o namie tik miega ir miega. Lauke matyt išsilaksto... lauke draugavo su kaimynų katinu, tai kažkaip galvojau, kad ir namie būtų smagu turėt draugą..O dabar ne tik, kad nedraugas, bet išvis priešas pasidarė.... Kai dukrai veidą pradėskė jau visokių minčių kilo, gal ieškot kam padovanot, kur nebūtų mažų vaikų, kad jam ramesnis gyvenimas būtų verysad.gif .... mažius tai greit užaugs, o vaikai mūsų ne... O dičkis šalina visų mažų, šnypšia ant mažiuko katino ir ant vaikų... ... verysad.gif

QUOTE(MUDU @ 2011 11 25, 22:34)
Mūms pati geriausia priemonė  šnypštukams -purkštukas,kai tik per arti prieina,šnypščia tai ir gauna srovele,kažkaip greit susitvarko.Dažniausiai nepasitenkinima kelia mūsų vienintelė,kuriai tenka susitaikyti su įsibrovėliais  ax.gif Manau reiktų ir  antro WC mirksiukas.gif

net nežinau..... gal bandyt...bet, kad jį "nugesina" ir mano šnypštimas, bet ne kiekvieną minutę esu šalia.... už mažą katiną kaip ir nebaisu, jis pabėga, baisu dėl vaikų...
O antras WC kaži ar padėtų, nes mažas eitų irgi ten daryt ir tada dičkis užuosdamas jį vėl neitų g.gif
Atsakyti
QUOTE(Arvena @ 2011 11 25, 23:11)
net nežinau..... gal bandyt...bet, kad jį "nugesina" ir mano šnypštimas, bet ne kiekvieną minutę esu šalia.... už mažą katiną kaip ir nebaisu, jis pabėga, baisu dėl vaikų...
O antras WC kaži ar padėtų, nes mažas eitų irgi ten daryt ir tada dičkis užuosdamas jį vėl neitų  g.gif

Duokit vaikams pukštuką,mano keturmetis jau susitvarko ,jei tik mėgina ant jo šokt-jis purškia,mokinkit kaip šnypšt irgi tiks -aišku ne visada spėja,bet iš esmės katinukai greit suvokia,kad "gaus" atgal ir nustoja daryti tai ,kas netinkama.
Pradžioje padėkite popierinę dėžutę ir išmėginkite,gal pasiteisins .Prisiminiau,kai mano dama nėjo,po jaunuolio apsilankymų,tai pradžioje užberdavau ant viršaus naujo kraiko,paskui jau nebereikėjo to daryti.
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo MUDU: 26 lapkričio 2011 - 09:55