Turiu 2 metų katę kuri šiuo metu turi kačiukų, po savaitės parsivešiu 3 mėn. katytę tik dabar suku galvą kaip ją reiks pripratint. Įdomu ar katė galėtų ją priimt kaip savo vaiką , na dar rūpestis ir kaip su mažaisiais sutars. Mažyliams bus tik mėnuo kai naujokė atvažiuos, vis tik amžiaus skirtumas nemažas gal kuri turi patirties tokioj situacijoj. Ar tiesiog taikyt atskyrimo metodą kaip ir kitais atvejais?
Pas mus tebevyksta jau ketvirta diena sutaikymo darbai.Didysis vis dar šnypščia ir nieko gero nevyksta...
QUOTE(F12 @ 2011 03 28, 09:55)
Pas mus tebevyksta jau ketvirta diena sutaikymo darbai.Didysis vis dar šnypščia ir nieko gero nevyksta...
Tik kantrybės Roma irgi ne per vieną dieną pasistatė vat jei po mėnesio jie šnypš ištisai vienas ant kito - tada jau bus galima panikuot
Maniškiai irgi vakar apsišnypštė - viena norėjo siaust, kitas - miegot... Bet nieko - po kelių minučių abu nosis suglaudę jau švarino vienas kitą - o prieš tai šnypštė ne blogiau už laukines kobras :
Aš prie savo senojo katino net prieiti negaliu, jis šnypščia ir varo mane kuo toliau, begėdis net kanda...
O pas mane situacija tokia, Trepsius katyte puldinejam uzgriuna ant jos ir kanda, o si, kad panikuot ir rekt. Tik va nzn, ar cia jo zaidimas toks grubus ar jis cia is pykcio ja skriaudzia. Labiausiai puola tada, kai katyte zaidzia jo zaislais, eda, arba kai ateina man arba MB ant keliu, tada tik akys issivercia ir ziurek jau puls virsun.
Juoduke, jūsų katinėlis nežaidžia - jis nustato hierarchiją - parodo naujokei kad jis šiuose namuose gaujos vadas. Pasiūlyčiau sekantį kartą kai puls nutverti už kupros, papurtyti ir apšnypšti... Kitaip tariant parodyti kad čia jūs bosas - o ne jis. Manau pakartojus kelis kartus - turėtų liautis. Na, bet jei jis tikrai visada buvo namuos bosas - tai tada bus sunkiau įtikint kad ne jis jūsų, o jūs jo šeimininkai
QUOTE(Echunia @ 2011 03 28, 14:33)
Juoduke, jūsų katinėlis nežaidžia - jis nustato hierarchiją - parodo naujokei kad jis šiuose namuose gaujos vadas. Pasiūlyčiau sekantį kartą kai puls nutverti už kupros, papurtyti ir apšnypšti... Kitaip tariant parodyti kad čia jūs bosas - o ne jis. Manau pakartojus kelis kartus - turėtų liautis. Na, bet jei jis tikrai visada buvo namuos bosas - tai tada bus sunkiau įtikint kad ne jis jūsų, o jūs jo šeimininkai
Siaip pakelta balso tona jis zino, o, jei megina apeit duodamas pastabas gauna doze vandens purkstuku, cia buna kai kazka negero daro. Imu ir uz kupros, kai jau stipriai prisidaro bedos, papurtau tada jis visas nepatenkintas ziuri i akis, tiesia nagus ir urgzdamas miauksi. Kol buvo mazesnis, jam tas paemimas uz kupros buvo nulis emociju, nes, matyt mama ji nesiojo, ji gavau 2 menesiu. O dabar sveria vos ne 3 kg tai jau, matyt, jam skauda siek tiek, kad verkslena. Tik labai gaila mazyles, savaitgali buvau ja pasiemus, kad neskriaustu Trepsius jos pas tevus tai jautesi kaip tikra karaliene, galejo nekontroliuojama zaisti, atsigult ant keliu, miegot salia. O dabar vel vargsiuke ant itampos, nes yra nuolatos persekiojama. Tiesa ji irgi snypstuke, vakar galvojau, kad gindamasi Trepsiui akyte isplese, bet siandien lyg ir sveika tik kiek paasarojus.
O ką man patartumėte daryti? Dabar mažylis uždarytas kelioninėj dėžėj, senasis katinas prieina apšnypščia ir nueina, jau penkta diena, gal juos tiesiog suleisti, jis parodys kas vadas čia ir paliks pagaliau jį ramybėje?Ar tai pavojinga?
Juoduke, anksčiau ar vėliau turėtų susigyventi. Nežinau, pas mane jos gan greit nustojo pjautis, bet puldinėjimų buvo. Šiaip tai palikau joms aiškintis pačioms, nesikišau perdaug, bet senbuvė buvo drausminama jei perdaug įsijausdavo, tai kažkaip susiprato. Bet aš ją auklėjau nuo pirmų dienų ir ji žino, kad čia bosas esu aš.
Taigi, tiesiog nukarpyk nagus ABIEMS, kad nesusižalotų. Ir leisk aiškintis patiems. Tie puldinėjimai pasibaigs, nes naujokę tiesiog užknis. O katės hierarchiją aiškinas ne vieną kartą visiems laikams, bet gan dažnokai braižo ribas iš naujo Taigi, turėk kantrybės. Karts nuo karto sudrausmink "chuliganą". Ir ne purkštuku, o papurtyk už spranduko ir apšnypšk. Purkštuku gali tik nutraukt peštynes. Ir svarbiausia - drausmink tik pagautą nusikaltimo vietoje
Tavo pareiga užtikrinti, kad gyvūnai vienas kito nesužalotų - taigi, karpyk nagučius abiems, sukandžiot, tai nesusikandžios jie baisiai, bet katės mušasi per snukį, tai nenukarpyti nagai jau kelia pavojų. Abiems dėmėsio skirk vienodai, jei glostai vieną, ir ateina kitas - glostyk abu. Ir geriausiai, kad glostytum kol kas tik abu, nes tada matys, jog buvimas kartu yra malonus. Aišku, būtinai pastatyk atskirus tualetus ir atskirus dubenukus maistui ir vandeniui. Ir nesinervink bei stenkis mažiau kištis - susidraugaus.
F12 - kokio mažumo naujokėlis? Jei labai jau svorio kategorijos skiriasi, tai pirmiausiai nukirpk nagus abiems, ir tada gali pamėginti suleisti, bet prižiūrėk. Išvis, net jei panašaus sudėjimo katinai, nukirpk jiems nagučius, bus tikrai ramiau ir saugiau. Turėk pasiruošus vandens purkštuką, ar puoduką - jei pešis, galėsi atskirti. Pradžiai, gal naujoką įdėk į keliondėžę ir palik kokiai valandžiukei su senbuviu. Paskui paleisk. Jei labai nesipeš - tai tada gali apsiramint. Pasidaužymai per snukučius ir šnypštavimai dar nėr peštynės, tiesiog prižiūrėk.
Taigi, tiesiog nukarpyk nagus ABIEMS, kad nesusižalotų. Ir leisk aiškintis patiems. Tie puldinėjimai pasibaigs, nes naujokę tiesiog užknis. O katės hierarchiją aiškinas ne vieną kartą visiems laikams, bet gan dažnokai braižo ribas iš naujo Taigi, turėk kantrybės. Karts nuo karto sudrausmink "chuliganą". Ir ne purkštuku, o papurtyk už spranduko ir apšnypšk. Purkštuku gali tik nutraukt peštynes. Ir svarbiausia - drausmink tik pagautą nusikaltimo vietoje
Tavo pareiga užtikrinti, kad gyvūnai vienas kito nesužalotų - taigi, karpyk nagučius abiems, sukandžiot, tai nesusikandžios jie baisiai, bet katės mušasi per snukį, tai nenukarpyti nagai jau kelia pavojų. Abiems dėmėsio skirk vienodai, jei glostai vieną, ir ateina kitas - glostyk abu. Ir geriausiai, kad glostytum kol kas tik abu, nes tada matys, jog buvimas kartu yra malonus. Aišku, būtinai pastatyk atskirus tualetus ir atskirus dubenukus maistui ir vandeniui. Ir nesinervink bei stenkis mažiau kištis - susidraugaus.
F12 - kokio mažumo naujokėlis? Jei labai jau svorio kategorijos skiriasi, tai pirmiausiai nukirpk nagus abiems, ir tada gali pamėginti suleisti, bet prižiūrėk. Išvis, net jei panašaus sudėjimo katinai, nukirpk jiems nagučius, bus tikrai ramiau ir saugiau. Turėk pasiruošus vandens purkštuką, ar puoduką - jei pešis, galėsi atskirti. Pradžiai, gal naujoką įdėk į keliondėžę ir palik kokiai valandžiukei su senbuviu. Paskui paleisk. Jei labai nesipeš - tai tada gali apsiramint. Pasidaužymai per snukučius ir šnypštavimai dar nėr peštynės, tiesiog prižiūrėk.
Na, mažylis tik trijų mėnesių.
F12, as nesu eksperte, pati cia pries gerus 2 menesius visus klausinejua ir ziauriai panikavau, mano vyresnysis tiesiog is proto buvo isejes, bet viskas susitvarke, dar specialiu valerijono tableciu duodavau ir vienai ir kitam ir lasiuku, dabar mano katinai vienas be kito negali, miega kartu, zaidzia, aisku ir pasimusa ir susipyksta, bet jie tikri broliukai-draugeliai
sos! pas mane dedasi kazkos idijotizmas! mano katinai dar pries pora valandu negalejo vienas be kito, vienas kita laize, miegojo tik kartu, ir vat jaunesneji isveziau kastruoti, atveziau dabar ir toks jausmas, kad jie vienas kito nepazista, t.y. vyresnysis neatpazista mazojo, vel snypscia, urzgia ant jo, lyg pirma karta matytu... cia normaliai isvis, jie susidraugaus kaip anksciau?