Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus)mastymas.II dalis

QUOTE(Seppuku @ 2007 03 28, 09:21)
As pati is negatyvo tik islipineju ir pradejau dziaugtis gyvenimu. Siek tiek neiprasta, net baugu dziaugsma isbaidyti. Gal del to lozungai mane erzina wink.gif

Pozityvus mąstymas- psichotechnika, mąstymo būdas, paremtas saviįtaiga, kurio tikslas teigiamai veikti sąmonę bei pasąmonę. Vadinamojo išsipildančio pranašavimo dėka pozityvusis mąstymas turi padėti siekiant asmeninių tikslų.
Pozityvaus mąstymo išeities pozicija grįsta tuo, kad žmogaus smegenys gali būti „programuojamos“, t. y. leidus pasąmonėje įsišaknyti tam tikram įsitikinimui, šis turi sąlygoti praktinį jo įgyvendinimą ar bent jau palengvinti pasirinkto tikslo pasiekimą.

TechnikaKiekvieną dieną turi būti tariamos tam tikros afirmacijos. Tikslai- įvairūs: gera savijauta ir jos siekis, nuotaikos pakėlimas, įsitikinimų įtvirtinimas, sėkmės „pritraukimas“.

Pozityviojo mąstymo atveju mechaniškasis sąmonės „programavimas“ tik tariant tam tikras frazes gali būti neveiksmingas. Būtina imtis konkrečios veiklos, kuria siekiama tam tikrų tikslų ir kuriuos būtina aiškiai ir periodiškai sau įvardinti, įsivaizduoti siekiamą rezultatą kaip jau įvykusį. Kadangi pasąmonė nesugeba atskirti tikrovės nuo realybės, sėkmės faktas užregistruojamas kaip tikras, ir tai skatina didesnį pasitikėjimą savimi. Pozityvių minčių įsitvirtinimas pasąmonėje suteikia vidinių jėgų ir ryžto žmogaus veikloje.

Taigi, tai mes ir mėginame daryti Seppuku, prisijunk prie mūsų bigsmile.gif 4u.gif
P.S. O mes pasistengsime tavęs labai nebenervuoti lozungais lotuliukas.gif Pasakysime švelniau:-cituoju...ir tiek ax.gif

Atsakyti
QUOTE(busVakare @ 2007 03 28, 10:34)

O Tu, jei esi is Vilniaus, gali prisijungti prie musu susipazinimo-susitikimo...

Aciu uz pakvietima. Dar kol kas virtualia kompanjoje pabusiu. 4u.gif

Siaip mano pozityvumas, kuris man padejo, susivede i mano pacios keitimasi. Tik kai pradejau kitaip ziureti i aplinkinius, issikapanojau. Norejau pasakyti, kad aplinkybes keitesi mazai, zmoniu neisauklejau ir nebeaukleju - tai mano pozityvumo 'irankis'.
Papildyta:
QUOTE(Vijurka @ 2007 03 28, 10:45)
TechnikaKiekvieną dieną turi būti tariamos tam tikros afirmacijos. Tikslai- įvairūs: gera savijauta ir jos siekis, nuotaikos pakėlimas, įsitikinimų įtvirtinimas, sėkmės „pritraukimas“.

Pozityviojo mąstymo atveju mechaniškasis sąmonės „programavimas“ tik tariant tam tikras frazes gali būti neveiksmingas. Būtina imtis konkrečios veiklos, kuria siekiama tam tikrų tikslų ir kuriuos būtina aiškiai ir periodiškai sau įvardinti, įsivaizduoti siekiamą rezultatą kaip jau įvykusį. Kadangi pasąmonė nesugeba atskirti tikrovės nuo realybės, sėkmės faktas užregistruojamas kaip tikras, ir tai skatina didesnį pasitikėjimą savimi. Pozityvių minčių įsitvirtinimas pasąmonėje suteikia vidinių jėgų ir ryžto žmogaus veikloje.

Taigi, tai mes ir mėginame daryti Seppuku, prisijunk prie mūsų bigsmile.gif  4u.gif
P.S. O mes pasistengsime tavęs labai nebenervuoti lozungais lotuliukas.gif Pasakysime švelniau:-cituoju...ir tiek ax.gif

Na afirmacijoms as dar nepribrendau. Nebent naudoju jas kitiems ikvepti wink.gif Ir didziulio stimulo siekti kazkokiu tikslu siuomet nera. Prioritetas - susiderinimas su mane supanciais zmonemis. Atrodo, kol kas sekasi.

O del lozungu, nesijaudinkit. Ir su jumis susiderinsiu smile.gif 4u.gif
Atsakyti
man atrodo, kad paciai pasikeisti ir yra svarbiausia, o kitu zmoniu nepakeisi. as dabar gyvenu su tevais, t.y. su tevu, pamote ir seserim. tevas kasdien geria tyliai ramiai, bet girtas visalaik. sesuo serga sizofrenija. vietos ten mazai, daiktu daug, sutvarkyt nieko neleidzia, nes visi bijo permainu. man tenka prisitaikyti, nors nera jokio ramaus kampelio kur galeciau uzsiimt megstama veikla. man paciai buvo sunki depresija (nuo 2,5 metu beviltisku pastangu gyvent savarankiskai), dabar lipu is jos savo jegom. labiausiai noreciau turet normalia seima, savo namus, savo tvarka ir savo buitinius rupescius. kaip rasti drauga (vyra ar kaip pavadinsi) neisivaizduoju:)taigi artimiausias tikslas ryte atsikelti su normalia nuotaika, be asaru kad negaliu nieko pakeist ir su ta normalia nuotaika pratempt diena. ir islaukt savo laiko, kai kazkas pasikeis, ramiai. vidines ramybes...kartais namiskiai pastebi, kad man sunku, bet negali suprasti kas yra, kad as noriu normalios seimos ir savo namu. sako cia tavo namai ir tavo seima. bet taip nera.
todel man labai gerai cia paskaitinet tu teigiamu lozungu:)
Atsakyti
Naoko, vieną dieną tikrai viskas bus taip, kaip pati nori 4u.gif
Atsakyti
Sudetingas Tavo atvejis, Naoko... Gal kuo nuo musu uzsikresi...
Atsakyti
Keli gyvenimo patarimai.. Man patiko: Tai, kiek tu džiaugiesi ramybe, sveikata ir meile, rodo, kaip tau sekasi 4u.gif

Tegu tavo gyvenimas būna kaip šūkis, o ne kaip paaiškinimas 4u.gif

Pasidžiauk kiekvienos akimirkos sėkme, per daug negalvodamas apie būsimus įvykius 4u.gif
Atsakyti
bet... siandien gavau net tris komplimentus, kad sulieknejau ir gerai atrodau:)dieta+joga veikia ir tuoj atgausiu nuostabias formas biggrin.gif
Atsakyti
Uzimta diena labai......... Bet TAAAAIP gera pribegus JUSU pasisakymus paskaityti!

Kresida, aciu uz vakara, man buvo labai smagu!

Junkites ir kitos i musu rata, bus smagu - mes JEGA! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naoko @ 2007 03 28, 15:29)
bet... siandien gavau net tris komplimentus, kad sulieknejau ir gerai atrodau:)dieta+joga veikia ir tuoj atgausiu nuostabias formas biggrin.gif

wow! Šaunuolė, kad džiaugiesi tuo smile.gif

p.s. aš irgi mąstau apie joga. kur lankai?
Atsakyti
QUOTE(zizelius @ 2007 03 28, 15:35)
wow! Šaunuolė, kad džiaugiesi tuo  smile.gif

p.s. aš irgi mąstau apie joga. kur lankai?

As irgi mastau apie Joga! lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Palomita @ 2007 03 28, 15:31)
Uzimta diena labai......... Bet TAAAAIP gera pribegus JUSU pasisakymus paskaityti!

Kresida, aciu uz vakara, man buvo labai smagu!

Junkites ir kitos i musu rata, bus smagu -  mes JEGA!        4u.gif

Na ką jau čia blush2.gif. Man irgi smagu buvo, manyčiau, visai susibendravom lotuliukas.gif , nors eilinį kartą įsitikinau, kad galvytė apsisukti gali ir nuo pipetės alaus lotuliukas.gif lotuliukas.gif Bet tikrai smagus vakaras gavosi, lengva su tavim bendrauti buvo
Atsakyti
dabar nelankau niekur, darau viska namie vakarais kai kiti miega:) mano gera drauge buvo puse metu Indijoj (ju tradicines medicinos centre kazkokiam) ir grizus is ten mane primokino jogos pozu:)siek tiek ir anksciau zinojau. bet mastau, kad reikes nuo kito menesio (po algos) kazkur pradet lankyt, nes reikia i zmones iseit:D
Atsakyti