QUOTE(Moonte @ 2007 03 21, 17:03)
Pradzioje zadejom eterinta. Bet kai nusipirkom projekta, pakalbejau su savo darbu vykdytoju, o as juo labai pasitikiu, nes pazystu 20 metu, maciau jo daug padarytu darbu, jis yra restauratorius, taigi man jo nuomone daug reiskia. Eternita reikes daug pjaustyti, vadinasi daug atlieku, o projekte stogo perdengimas irgi paskaiciuotas betoninem cerpem, nereikes papildomo perskaiciavymo, vnz nusprendem daryti betonines. Betonines yra vienos is geriausiu, be jokiu papildomu investiciju gali guleti 100 metu, na jei kokios nors super stichines nelaimes
Didziausia problema svoris, kaina normos ribose. Mano zyniom uz stogo dengima ar bituminem, ar betoninem cerpem desi skirtumas 5 %, Va kaina uz zaliava padideja 20-25%. Bet uz tai gauni, vaizda, labai turtingai atrodo, o svarbiausia ilgaamziskiau nei bitumines. Cia rase apie cerpiu skylinejima, tai va, betonines cerpes neskylineja, nes betonas su laiku tik tvirteja, su keramikinem yra kitas dalykelis jos skyla nes molio maseje pasitaiko oro tarpai.
Nera panacejos nuo visko. Manau piniguose esme, verciau ju kiekyje
Taigi, bitumines yra visai neblogos. O jei tarkim stogo medine danga padaryta del betoiniu cerpiu, pradziai gali uzdedi bitumines, kokiem 20 metu, veliau ramiai galesi ja pakeisti ir i kita. Kai sudedi visus darbus, ir tarnavimo laika, papildomas islaidas, pasitvirtina taisykle skupus moka du kartus, nes anksciau ar veliau reikes investuoti vel pinigus ir tie 20-30%, plius laikas, nuotaika... Verciau is karto.
Tarp kitko, dabar nesenai kalbejau su savo "dievuku", tai jis man patare tau detis Eternita "Gotika" stambesne banga is sono atrodo kaip cerpes ir labai malonus vaizdas. Danga ilgaamziska, nes i misini ieina betonas, ji elestinga, jau dabar atsirado daugiau spalvu, kaina ne ka didesne kaip bituminiu. Jo manymu si danga geresne ir geriau laikys. Tau rinktis
Papildyta:
Eternitas siulomas vienslaiciui stogui
Bet kuo sudetingesnis stogs...
Papildyta:
Va ka reiskia neperskaityti diskusijos pradzios, tai ir prirasai, kas jau buvo

Nera panacejos nuo visko. Manau piniguose esme, verciau ju kiekyje

Tarp kitko, dabar nesenai kalbejau su savo "dievuku", tai jis man patare tau detis Eternita "Gotika" stambesne banga is sono atrodo kaip cerpes ir labai malonus vaizdas. Danga ilgaamziska, nes i misini ieina betonas, ji elestinga, jau dabar atsirado daugiau spalvu, kaina ne ka didesne kaip bituminiu. Jo manymu si danga geresne ir geriau laikys. Tau rinktis
Papildyta:
Eternitas siulomas vienslaiciui stogui

Papildyta:
Va ka reiskia neperskaityti diskusijos pradzios, tai ir prirasai, kas jau buvo

Širdingai dėkoju už patarimą

Ten 3 daliu vienšlaičiai stogai ,