Įkraunama...
Įkraunama...

Auskaras liežuvyje

QUOTE(borooze @ 2008 01 14, 11:55)

P.S. temos pradzioje buvo kalbeta apie malonuma vyrskai lyciai, kaip moterris turi auskariuka... gal verta pagalvot? smile.gif

vienas berniukas labai isgyre mano auskariuka, sake, labai gerai,kad ji isiveriau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(marinulia @ 2008 01 14, 11:35)
Pats kuris vere pasake kad jai 12 metu,ant veido matosi.Ir nieko ji nemelavo schmoll.gif O ka 14 jau galima, blink.gif manau kad taip pat ne schmoll.gif Apie  komplikacijos as negalvoju,ji vigdo visus jo nurodimus mirksiukas.gif Ir isvis kur mano poste parasyta kad as dziaugios kad ji prasidure g.gif Ar skaityti nemokat?Parasiau kad man aplamai patinka auskaras ten,bet manau kad ji prasidure  per anksti.Vat tokie buvo mano zodziai drinks_cheers.gif Ir nekalbekit nesamoniu schmoll.gif auskaras lezuvyje zandikaulio nepakeis schmoll.gif  schmoll.gif  schmoll.gif Jei jums lemta buvo turet problemu,tai ir turite.

Liezuvyje styrantis strypas gadina dantu sukandima, ko pasekoje iskrypsta ir pats zandikaulio sanarys. Taip kad geriau pati pasidomekite ir paaiskinkite vaikui. Man niekas nieko neaiskino, va ir turiu. Mamyte taip pat dziaugesi, "vai kaip grazu..." o dabar... Nesigincyju, gal ir buvo lemta turetu tokiu problemu. Bet VIENAREIKSMISKAI auskaras liezuvyje jas paskatino. O dar siulau pasidometi dabartiniu zmoniu specifine anatomija. Evoliucijos eigoje ivyko zandikaulio pakitimai, t.y. jis paprasciausiai sumazejo, del kitokio maisto ir pan. Tai adaptacija. O dantu kiekis nemazeja, dar visokios mados, t.y auskarai liezuviuose ir pan. ir turime visiems zmonems budingas zandikaulio anomalijas. Tikiuosi, zinoma, kad jusu dukrai neteks patirti to, ka patiria dabartiniai paaugliai augant protiniams dantims, kuriems tiesiog NERA VIETOS augti. Ir tai vyksta butent del sumazejusio zandikaulio, kurio sutrikimus skatiname mes patys.
Atsakyti
QUOTE(Varu @ 2008 01 14, 14:57)
Liezuvyje styrantis strypas gadina dantu sukandima, ko pasekoje iskrypsta ir pats zandikaulio sanarys. Taip kad geriau pati pasidomekite ir paaiskinkite vaikui. Man niekas nieko neaiskino, va ir turiu. Mamyte taip pat dziaugesi, "vai kaip grazu..."  o dabar... Nesigincyju, gal ir buvo lemta turetu tokiu problemu. Bet VIENAREIKSMISKAI auskaras liezuvyje jas paskatino. O dar siulau pasidometi dabartiniu zmoniu specifine anatomija. Evoliucijos eigoje ivyko zandikaulio pakitimai, t.y. jis paprasciausiai sumazejo, del kitokio maisto ir pan. Tai adaptacija. O dantu kiekis nemazeja, dar visokios mados, t.y auskarai liezuviuose ir pan.  ir turime visiems zmonems  budingas zandikaulio anomalijas. Tikiuosi, zinoma, kad jusu dukrai neteks patirti to, ka patiria dabartiniai paaugliai augant protiniams dantims, kuriems tiesiog NERA VIETOS augti. Ir tai vyksta butent del sumazejusio zandikaulio, kurio sutrikimus skatiname mes patys.

Aciu uz nuomone drinks_cheers.gif Butinai pasiduomesiu mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaune situacija tokia: vienur reikia atsivesti vieną iš tėvų, kitur-vieno iš tėvų sutikimas, trečioj vietoj-nieko nereikia. Iki 18 metų šiaip neturi pravert be tėvų sutikimų, bet būna visaip.

Papildyta:
QUOTE(Varu @ 2008 01 14, 15:57)
Liezuvyje styrantis strypas gadina dantu sukandima, ko pasekoje iskrypsta ir pats zandikaulio sanarys.

O kaip strypas gadina dantų sukandimą? Pokyčių nepajaučiau sukandant.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indreaja: 14 sausio 2008 - 16:06
Turiu auskarą liežuvy gal treti metai, nuėjus pas stomatologą nepasakė nieko gąsdinančio, kad iškryps kažkas ar dar kažką padarys, tiesiog, kad truputį tas metalas kenkia burnos gleivinei.
Nematau jokių didelių katastrofų, kad liežuvis praverta. Jei žmogui gražu - prašom. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(SEKUNDE @ 2008 01 14, 19:18)
Turiu auskarą liežuvy gal treti metai, nuėjus pas stomatologą nepasakė nieko gąsdinančio, kad iškryps kažkas ar dar kažką padarys, tiesiog, kad truputį tas metalas kenkia burnos gleivinei.
Nematau jokių didelių katastrofų, kad liežuvis praverta. Jei žmogui gražu - prašom.  bigsmile.gif

Eilinis stomatologas ir negali to pasakyti. Tai gali pasakyti tik gydytojas odontologas besispecializuojantis zandikauliu sanariu srityje.
Papildyta:
QUOTE(Indreaja @ 2008 01 14, 18:09)
Kaune situacija tokia: vienur reikia atsivesti vieną iš tėvų, kitur-vieno iš tėvų sutikimas, trečioj vietoj-nieko nereikia. Iki 18 metų šiaip neturi pravert be tėvų sutikimų, bet būna visaip.
Papildyta:
O kaip strypas gadina dantų sukandimą? Pokyčių nepajaučiau sukandant.

Zmogus pats to ir nepajunta. Be to yra skirtumas, kai zmogus auskara veriasi sustojus formuoti zandikauliui (18 metu mazdaug), ir kai veriasi visai jaunas (12-15 metu).
Atsakyti
Varu, kilo klausimas: tau viskas taip rimta? Papasakok, prašau, plačiau.
Atsakyti
QUOTE(Indreaja @ 2008 01 14, 20:32)
Varu, kilo klausimas: tau viskas taip rimta? Papasakok, prašau, plačiau.

Na matai, zmonems atrodo, kad as siaip juokauju smile.gif
o is tikruju tai prasidejo viskas nuo to, kad labai pradejo trasket zandikaulis issiziojus (pvz ziovaujant, obuolius valgant, net buciuojantis). Is pradziu demesio nekreipiau, bet po to jau ir nebejuokinga pasidare, tai apsilankiau pas toki zandikauliu speca. Pirmiausia: kai as pas ji buvau, man buvo 18. Apziurejo mane, paklause kiek metu. Sakau, kad 18. Tai atsakymas buvo toks: "Jeigu jums butu 40, tai nenustebciau, kad tokia zandikaulio ir dantu bukle, bet kadangi tik 18 ...". O esme tokia, kad del blogo sukandimo (del to styrancio strypo, kaip sakiau), dantys labai stipriai yra nusideveje, ju kramtomaisis pavirsius kaip pas 40-mete blush2.gif ir del papildomos zandikaulio apkrovos jis taip ir traska. Galimos pasekmes: labai stipriai issiziojus galima nesusiciaupti, arba stipriai sukandus nebeissizioti be chirurgines intervencijos. Kietas maistas, kramtoma guma - tabu. Protiniu dantu taip pat nera, nes jie neturi kur augti. Jei prades augti - operacija neisvengiama. Tai vat tokia yra mano kaina uz neapgalvota elgesi... verysad.gif
Papildyta:
QUOTE(Varu @ 2008 01 14, 23:52)
Na matai, zmonems atrodo, kad as siaip juokauju smile.gif
o is tikruju tai prasidejo viskas nuo to, kad labai pradejo trasket zandikaulis issiziojus (pvz ziovaujant, obuolius valgant, net buciuojantis). Is pradziu demesio nekreipiau, bet po to jau ir nebejuokinga pasidare, tai apsilankiau pas toki zandikauliu speca. Pirmiausia: kai as pas ji buvau, man buvo 18. Apziurejo mane, paklause kiek metu. Sakau, kad 18. Tai atsakymas buvo toks: "Jeigu jums butu 40, tai nenustebciau, kad tokia zandikaulio ir dantu bukle, bet kadangi tik 18 ...". O esme tokia, kad del blogo sukandimo (del to styrancio strypo, kaip sakiau), dantys labai stipriai yra nusideveje, ju kramtomaisis pavirsius kaip pas 40-mete  blush2.gif  ir del papildomos zandikaulio apkrovos jis taip ir traska. Galimos pasekmes: labai stipriai issiziojus galima nesusiciaupti, arba stipriai sukandus nebeissizioti be chirurgines intervencijos. Kietas maistas, kramtoma guma - tabu. Protiniu dantu taip pat nera, nes jie neturi kur augti. Jei prades augti - operacija neisvengiama. Tai vat tokia yra mano kaina uz neapgalvota elgesi...  verysad.gif

Beje, is pirmo zvilgsnio mano dantu ir sanario bukle nepastebima, nera jokiu veido defektu ar pan. Cia jei kartais pagalvojot, kad esu kokia invalide beburbanti del tokiu dalyku. Tiesiog linkiu tokius dalykus daryti apgalvotai. Suaugusioms moterims nenoriu ne puses blogo zodzio pasakyt, bet vat vaikams, kuriems net tevai nepaaiskina galimu pasekmiu...
Atsakyti
Na noriu ir as pasisakyt del žandikaulių... visiškai tiesa, kad evoliucijos eigoje jie mažėja... blink.gif aš pati auskro neturiu, bet kaip skaitėt turbūt labai noriu. 4u.gif Žandikaulio problemas turiu tokias pat, negaliu kramtyt kieto maisto, guminukų ir šiaip visko (tame tarpe bučiuojantis problemų būna smile.gif ), nes tiesiog išvažiuoja žandikaulis ir labai skauda, beprotiškai kol atstatai atgal... būna kad surakina - pas odontologą... ir šitas dalykas atsirado kokie 5 metai, nieko padaryti negalima, tokia struktūra žandikaulio... tariausi su chriurgu ir dėl auskrao jis nieko nepasakė, kad bus blogiau, o žmogus apsiskaitęs ir žinomas ax.gif

Na o dabar dėl auskaro, kadangi esu susijusi su medicina ir pati, tai galiu pasakyt kad auskaras liežuvyje kenkia emaliui, liežuvio anatomija... bet sąkandžiui jei jis buvo teisingas prieš įveriant jis įtakos neturi... o jei sąkandis neteisingas tai ne tik auskaras kenks, o viskas ką valgom - kramtoma guma, nesveikas maistas, ir t.t. taip kad pats auskariukas nėra toks blogis kaip atrodo... blush2.gif

beje, kiekvienas žmogus indivualus ... kiekvienam svetimkūnis veiks vis kitaip... drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(laurat @ 2008 01 10, 13:24)
kur cia tokiu matei? as noriu kokio nors grazaus  4u.gif

isiveriau ir as snd thumbup.gif ir ka labai labai bijojau tai suleido vaistu, sake ne visi leidziasi, svepluot nesvepluoju visai nieks ne nepastebejo kad persiveriau bigsmile.gif kaip valgyt seksis dar nzn tik jogurta bandziau sakyciau keistoka doh.gif bet nieko kelis kg tik i nauda numest rolleyes.gif
o auskariuku pirksiu per sita aukciona
dar gal taip rasiu kur nes i Londona vasari skrendu, tik nzn jauciu pati bijosiu kita vertis unsure.gif , o po kiek laiko jau buna sugije g.gif nenoriu per anksti issiimt unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo taute: 15 sausio 2008 - 14:22
Nu ir prigąsdinot blink.gif

P.S. man sakė ateit persivert po mėnesio.
Papildyta:
O kaip čia su tuo aukcionu? Nelabai ką supratau blush2.gif Bet gal neapsimokėtų, nes + dar siuntimo išlaidos..
Atsakyti
QUOTE(Indreaja @ 2008 01 15, 11:32)
O kaip čia su tuo aukcionu? Nelabai ką supratau blush2.gif Bet gal neapsimokėtų, nes + dar siuntimo išlaidos..

nu kainuoja bet as cia nemaciau tai pirksiu gal g.gif
Atsakyti