Įkraunama...
Įkraunama...

Apie nuotraukas

QUOTE(Raudonplaukė @ 2006 03 20, 23:57)
Ačiū, bet aš vistiek nerandu kaip padaryti. Pas mane Pentax S60 tačiau tokio užrašo meniu nerandu, o kaip su redagavimo programa padaryti, kur ją gauti? kaip ji vadinasi?

Nors dauguma naudoja nelegalai photo shop as patarciau naudoti legalia ir nemokama programa GIMP. Ji isversta i daugeli kalbu, tarp ju ir lietuviu,o tai manau priimtina daugeliui moteriskiu is forumo kurios nemoka anglu kalbos wink.gif

PAMOKELE kaip uzdeti teksta ant nuotraukos

1. Parsisiusti GIMP2 is http://gimp-win.sour...net/stable.html, reikia atsisiusti GIMP ir GTK+ (pasirinkite win2000 jei jus naudojat win xp arba pasirinkite win98). Atsisiunte pirma instaliuokite GTK+, o tada GIMP. Instaliuojant GIMP pasirinkite lietuviu kalba.
2. Toliau aiskinsiu programoje lietuvu kalba. Jei ijungus programa matote tik viena langa kaireje ir nematote kitu irankiu (sluoksniai, teptukai, sriftai) tai eikite
Byla->dialogai->sukurti nauja langa->sluoksniai,kanalai ir konturai (toliau vadinsiu 1 irankiu rinkinys)
Atidarys viena yrankiu langa,ji nuneskite i virsutini desini kampa, tada
Byla->dialogai->sukurti nauja langa->teptukai, rastai ir perejimai (toliau vadinsiu 2 irankiu rinkinys)
Si langa nuneskite i apatini desini kampa.
3. Spaudziate Byla->atidaryti ir susirandate savo nuotrauka.
Pastaba: kazka blogai padare galite grizti zingsneliu atgal paspaude ctrl+z. O norint grizti daug toliau 1 irankuose pasirinkite paskutini lapa atsaukimu istorija (geltona rodykle). Tenai kiekvienas paveiksliukas simbolizuoja viena zingsneli, paspaude ant paveiksliuko grisite atgal tiek kiek norite.
4. Nuotraukos lange pasirenkate Irankiai->tekstas arba paspaudziate T raide arba prie pagrindiniu irankiu T mygtuka ir kaireje (kur pagrindiniai irankiai) matysite srifto pasirinkimus. Jusu srifto dydis priklausys nuo nuotraukos dydzio, kuo didesne nuotrauka tuo didesnio srifto reikes. PVZ: jei nuotrauka 1600x1200 pikseliu (atspausdinus apie 10x15 cm) tai rinkites srifto dydi apie 50. Taigi, pasirenkate spalva, centravima dydi (irase dydi paspauskite enter) ir srifta.
5. Su pele paspaudziate ant nuotraukos ir atsiras teksto ivedimo laukelis. Jame surasykite savo norima teksta (data, proga, vieta) ir paspauskite Close.
6. Noredami redaguoti teksta pasirenkate teksto iranki, 1 irankuose prie sluoksniu pazymite savo teksto sluoksni ir ant nuotraukos paspaudziate ant seniau parasyto teksto, tada vel kaireje pakeiciate ka norite.
7. Noredami pernesti teksta pasirinkite kryziuka su rodyklytem is pagrindiniu irankiu arba virs nuotraukos Irankiai->transformavimo irankiai->perkelti arba paprasciausiai M raide ir uzvedus ant teksto pasidarys rodiklyte, tada paspauskite ir neskite. Taip pat galite pazymeta teksta stumdyti su rodykliu klavisais klaviaturoje.
8. Toliau galite isbandyti filtrus (efektus) kuriuos pasirinkti galite virs nuotraukos filtrai. Noredami imantresnio teksto galite ji rasyti su filtrai->text->free type. Tenai viskas panasiai, tik galima teksta pavartyti, reguliuoti pasvirima ir pan.
9. Pazaiskite su filtrais ir rasite kazka naudingo smile.gif Galite pabandyti uzriesti nuotraukos kampa: prie 1 irankiu sluoksniuose pasirenkate fona (nuotrauka), tada irankuose pasirenkate "zymeti staciakampius" (R raide), prie apatinio desinio kampo tempdami pazymite kvadrata ir virs nuotraukos filtrai->iskraipymai->uzsirietes puslapis.

Sekmes zaidziant ir mokantis!
Atsakyti
Papildymas:
Jei norite pagrazinti galite uzdeti seseli ant teksto, pazymekite teksto sluoksni, tada virs nuotraukos script-fu->shadow->drop-shadow, pasirinkite spalva ir pan ir OK. Is pirmo karto graziai nesigaus, bet vel spauskite ctrl+z, keiskite nustatymus ir zaiskite kol turesite grazu vaizdeli.

Tikuosi kam nors padejau su savo rasliava... mastau.gif
Atsakyti
thumbup.gif gavosi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo LAILA: 23 kovo 2006 - 23:12
QUOTE(LAILA @ 2006 03 23, 23:11)

Saunu mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif Nzn , ar buvo sita tema, bet neradau...Idomu kokiomis programomis apdorojate foto. Kokie tu programu privalumai, trukumai.
Pasidalinikme savo idejomis, kaip pagrazinti seimos albuma 4u.gif

As pati asmeniskai naudoju Ulaead10, man ji liuks lengva paprasta naudoti efektu galybe. Ir va jau kelinta syki vis siunciuosi remeliu programa. Nors niekaip negaliu rasti jai craco verysad.gif

Papildyta:
blush2.gif rodau ka padariau........
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dailin: 28 kovo 2006 - 00:04
As tai nuotrauku perziurai naudoju FastStone Image Viewer, man jis parinka tuo, kad su juo galima panaikinti raudonas akis, sumazinti ar padidinti nuotrauku rezoliucija, siaip yra ivairus nuotrauku koregavimo efektai ax.gif

Jei nuotraukas reikia daugiau redaguoti, tai visada naudoju PhotoShop'a ax.gif Man jis irgi patinka, daug ivairiu galimybiu thumbup.gif

Labai gerai galima pataisyti visus nuotrauku negerumus retusuojant. thumbup.gif Labai nemazai foto esu taip pasitaisius thumbup.gif
Atsakyti
g.gif O kazkas maciau uzkelia vaikucius i koki fona, kokia programa tam naudojama, jog galima atsidurti ir prie jusros, ir miske? g.gif
Atsakyti
Galima su PhotoShop programa arba Corel Photo-Paint, tik reikia igudziu tam padaryti ax.gif
Reikia apvedzioti figura ir kelti i norima fona, kaip nauja objekta. Tada naudojant ivairius efektus, permatomumus, galima graziai sukomponuoti ax.gif
Galima su burtu lazdele bandyti pakal spavy spektra pazymeti figuras ir kelti i nauja paveiksleli irgi kaip objekta. Variantu ivairiu gali buti ax.gif

Na kitokiu programu nezinau blush2.gif Gal kiti naudoja ir kitokias programas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivora @ 2006 03 28, 18:12)
Galima su PhotoShop programa arba Corel Photo-Paint, tik reikia igudziu tam padaryti  ax.gif
Reikia apvedzioti figura ir kelti i norima fona, kaip nauja objekta. Tada naudojant ivairius efektus, permatomumus, galima graziai sukomponuoti  ax.gif
Galima su burtu lazdele bandyti pakal spavy spektra pazymeti figuras ir kelti i nauja paveiksleli irgi kaip objekta. Variantu ivairiu gali buti  ax.gif

Na kitokiu programu nezinau  blush2.gif Gal kiti naudoja ir kitokias programas?  g.gif

g.gif Newsuprantu kaip ta lazdele rasti? Kip graziai apkirpti figyra neisivaizduoju koum naudotis? Kaip ta lazdele vadinasi?
Atsakyti
Aš irgi naudoju PhotoShop. Beda tik ta, jog neįgudusį ši programa gali išgąsdinti. Bet pripratus nieko kito nebesinori nė ragaut biggrin.gif Visada tas nuotraukytes, kurias noriu spausdint, prieš tai pataisau su Photosho: sureguliuoju spalvas, ryškumą, pašalinu kokį netyčia patekusį objektą kaip medžio šaką ar pan.
Atsakyti
QUOTE(melija @ 2006 03 29, 16:21)
Aš irgi naudoju PhotoShop. Beda tik ta, jog neįgudusį ši programa gali išgąsdinti. Bet pripratus nieko kito nebesinori nė ragaut  biggrin.gif Visada tas nuotraukytes, kurias noriu spausdint, prieš tai pataisau su Photosho: sureguliuoju spalvas, ryškumą, pašalinu kokį netyčia patekusį objektą kaip medžio šaką ar pan.

g.gif O galit kas smulkiau parasyti apie tai kaip salinat manau juk kituose programose tas pats, na kaip vadinasi ar per edit einat 4u.gif
Cia yra remeliu programa, tik ji 15 dienu trail versija duoda blush2.gif
Grazus foto remeliai.

Atsakyti
QUOTE(Dailin @ 2006 03 28, 22:41)
g.gif  Newsuprantu kaip ta lazdele rasti? Kip graziai apkirpti figyra neisivaizduoju koum naudotis? Kaip ta lazdele vadinasi?


Kairiame ekrano kraste turi buti irankiu juosta. Yra laso simbolis, palaikius ant jo atsiranda dar keli laisvos formos zymejimo irankiai. Jie naudojami zymeti objektus. Geriausiai norint apvesti figura naudoti magnetic lasso iranki, ne su juo lengviau zymeti ivairius kampus. Apvedant visa figura, butina sujungti pradini taska ir galutini, tada pamatysi mirgancia apvesta figura. Ja kopijuoji tarkim i nauja paveiksleli. Nauja figura isikelia, kaip naujas sluoksnis. Deneje ekrano puseje turi buti sluoksniu pasirinkimo t.y. layers. tenai gali sureguliuoti ikelto objekto permatomuma.
Beje reikia nepamirsti, kad kievienas ikletas objektas suprantamas kaip atskiras sluoksnis.
norint dirbt su visais pasirinktais sluoksniais, reikia arba juos sujungti (combine) arba grizti prie background sluoksnio.

O burtu lazdele vadinama Magig Wand tool, toks pagaliukas su zvaigzdute virsuje. Arba galima aktyvuoti paspaudus raide W.

Pabandyk, gal pavyks ax.gif
Atsakyti