Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 15:22)
galu gale juk ta 800 nera labai daug brangesne  g.gif  atrodo, kad visai normali ta kaina  g.gif  O rasei, kad jinai galingesne, tai labai daug turi reiksmes? O ta galinguma galima reguliuot?

g.gif na nezinau. Siaip brangesne jinai kokiais 40%. Jeigu kaina negasdina, valio. Imk 800. Niekada nesigailesi. Tai geriausia blykste rinkoje ir manau dar ilgai tokia bus. As issakiau savo kuklia nuomone blush2.gif As skirtuma tarp blyksciu kainos investuociau i koki nors objektyva. Sakykim fiksuoto zidinio nuotolio gera portretini. Arba makro. Nors gal tu tai jau turi.
Galinguma reguliuot galima ir automatiniam rezime blykste ta daro pati. As kalbejau apie maksimalu galinguma. SB-800 galingesne mazdaug 20%. SB-600 vedantis skaicius yra 30 metru, SB-800 - 38 metrai (prie ISO 100 ir 35 mm zoom'o). Kaip jau minejau, tai grubiai 20%. Ka manai?

Elnes, pilnai palaikau Labradoriukė . Nuo saves galiu pridet, kad skaitmeninio veidrodinio aparato pirkimas, tai sistemos pirkimas. Is principo pats aparatas pakankamai pigi visos sistemos dalis. Nusipirksi aparata, reikes objektyvu ir ne vieno, reikes blykstes ir t.t. Va cia pinigu niekada neuzteks. Pasirinkti tikrai nelengva, nes, kartoju, perki sistema. Fotoaparata laikui begant keisi, o va objektyvai - investicija ilgam. Del to, jeigu planuoji apsiriboti vienu objektyvu, geriau pasilikti prie esamo aparato arba isigyti pazangesni, bet kompakta.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 23 kovo 2007 - 15:56
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 15:53)
Turejau Pentax. Jis buvo mazas, skaitesi "pusiau profesionalus". Su pilnu visu rankiniu valdymu. tikrai nenusivyliau. Nuotraukos gaudavosi  thumbup.gif

Aga Pentax'ais visi dziaugiasi kas turi, ar tai muiline, ar tai SLR smile.gif
Atsakyti
silwio kolkas turiu 1 objektyva. 18-135mm, f 3,5-6,5 Kolkas man jo tikrai uztenka. Kita objektyva pirksiu tada kai zinosiu ka tiksliai noriu fotografuot. Nes dabar turiu toki pakankamai universalu ir dziaugiuosi smile.gif Taip kad kolkas objektyvo pirkimas dar mano mintyse labai toli mirksiukas.gif
Didelis dekui uz info mirksiukas.gif

Siandien padariau keleta nuotraukyciu. Kai pasiims vaika, tada gal ikelsiu ir pakoreaguosiu. Na zodziu stebuklu nebus, bet sis bei tas sios savaites temai turetu tikti biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 kovo 2007 - 16:15
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 16:13)
silwio kolkas turiu 1 objektyva. 18-135mm, f 3,5-6,5 Kolkas man jo tikrai uztenka. Kita objektyva pirksiu tada kai zinosiu ka tiksliai noriu fotografuot. Nes dabar turiu toki pakankamai universalu ir dziaugiuosi  smile.gif Taip kad kolkas objektyvo pirkimas dar mano mintyse labai toli  mirksiukas.gif
Didelis dekui uz info  mirksiukas.gif

Siandien padariau keleta nuotraukyciu. Kai pasiims vaika, tada gal ikelsiu ir pakoreaguosiu. Na zodziu stebuklu nebus, bet sis bei tas sios savaites temai turetu tikti  biggrin.gif

I sveikata hi.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 03 23, 15:53)
Galinguma reguliuot galima ir automatiniam rezime blykste ta daro pati. As kalbejau apie maksimalu galinguma. SB-800 galingesne mazdaug 20%. SB-600 vedantis skaicius yra 30 metru, SB-800 - 38 metrai (prie ISO 100 ir 35 mm zoom'o). Kaip jau minejau, tai grubiai 20%. Ka manai?

Zinai. Kartais tie 8m gali daug ka reiksti. g.gif Kai per Kaledas teko pafotografuot vienos firmos vaiku svente. As labai pasigedau blykstes, kuri duotu tuos 38 metrus. Tai nelabai turejau ka po to ir parodyt is tu nuotrauku. ax.gif Paskaiciavau, 25% biggrin.gif
Mano vyras labai megsta, jei jau pirkti - tai gera daigta g.gif Speju, kad ir 600 issirinkciau, jis mane vistiek perkalbetu 800 pirkti biggrin.gif Na gal taip nebutu, bet panasiai, jei dar kokiu + pasakytu pardavejai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 16:22)
Zinai. Kartais tie 8m gali daug ka reiksti.  g.gif  Kai per Kaledas teko pafotografuot vienos firmos vaiku svente. As labai pasigedau blykstes, kuri duotu tuos 38 metrus. Tai nelabai turejau ka po to ir parodyt is tu nuotrauku.  ax.gif  Paskaiciavau, 25%  biggrin.gif
Mano vyras labai megsta, jei jau pirkti - tai gera daigta  g.gif  Speju, kad ir 600 issirinkciau, jis mane vistiek perkalbetu 800 pirkti  biggrin.gif  Na gal taip nebutu, bet panasiai, jei dar kokiu + pasakytu pardavejai biggrin.gif

Negaliu nesutikt su tavim biggrin.gif Galingumas vienas is pagrindiniu blykstes techniniu parametru. Antras - turbut kaina smile.gif Tikrai niekada nesigailesi pasirinkus 800, tai gera investicija.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 03 23, 16:52)
Negaliu nesutikt su tavim  biggrin.gif Galingumas vienas is pagrindiniu blykstes techniniu parametru. Antras - turbut kaina  smile.gif Tikrai niekada nesigailesi pasirinkus 800, tai gera investicija.

Dekui uz palaikyma 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
tiek daug prianalizavot apie tas blykstes..gal turit kokia nuoroda,kaip jos atrodo?
cia sios dienos ... "kiekvienas zaislas turi savo kampa"

user posted image

ce seip...bo siandien tustoka..nuotraukyciu nematau..

Stebukle,visai dailus tas pirmasis zaisliukas smile.gif
Labradoriuke,mano akimis viskas gerai ten su tuo ryskumu,kai apkarpei mirksiukas.gif
She,turiningos keliones 4u.gif ten nuostabu.. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(californiagirl @ 2007 03 23, 14:49)
Sutinku is dalies. Kelioneje sunkiau su dideliu fotiku. As galvoju, jei vaziuotumem slidineti i kalnus tai tikrai tektu muilinuke pirkti. Is muiliniu pirkciau tik Canon blush2.gif(cia mano toks asmeninis nusistatymas kas liecia muilines). Teko tureti ir nenusivyliau, nuotraukos visada buvo geros thumbup.gif . Bet pamenu Sony muiline kai nusipirkau, norejau ismesti pacia pirma diena doh.gif
Tai matyt pripranti zmogus prie to svorio- niekaip nebeiskeisciau i lengvesni biggrin.gif (nu aisku nebent slidinejant...)

taigi va.apie slidinejima ir nepagalvojau...nors tuoj tiatis musu sutaisys,kas ten nusisuko in kita puse,bet vistiek,kazkaip gaila...o del muilinuko...mane siektiek atbaido Canon'u isvaizda,ale bet ne del jos turbut aparats ysigyjamas,bet tejp noris kaip tu sakai visko,kas geriausia....tiesa,ir prie Canon'u muilinukiu galima primontuot visokiausiu antgaliuku,t.y filtriuku,ir blykste maciau kokia tai galima papigiai is amerikes gaut...ir lynziu...jauciu apsistosiu prie pastaruju ir as..
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 03 23, 19:22)
tiek daug prianalizavot apie tas blykstes..gal turit kokia nuoroda,kaip jos atrodo?
cia sios dienos ... "kiekvienas zaislas turi savo kampa"

user posted image

nuoroda apie blykstes yra vienam is mano postu

ideja gera thumbup.gif ale meskiukas kazkaip per daug sterilus ir linksmas tokiai aplinkai.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 03 23, 18:39)
1.nuoroda apie blykstes yra vienam is mano postu

2.ideja gera thumbup.gif  ale meskiukas kazkaip per daug sterilus ir linksmas tokiai aplinkai.

1. ale,kad manes ten praso donlowdint,o kai pradedu kazkas neDAsibaigia..zodziu neatsisiuncia isvaizda to aparaciuko.nors aprasyma matau g.gif [sitie daikciukai montuojas tik prie veidrodinuku?ar mozna ir prie muilinuko primontuot?klausiu del to,jog zadu pirkt ir viena ir kita,tai ar galeciau sita daikciuka naudot ir vienam ir kitam?]

2.ir man tejp pasirode...alie ismurzint meskiaus nesnorejo,o ir sypsenos nuleist apacion nesgavo... hihihi.gif o paguldytas nosim in zeme nesiziurejo... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(zuvialia @ 2007 03 23, 19:48)
1. ale,kad manes ten praso donlowdint,o kai pradedu kazkas neDAsibaigia..zodziu neatsisiuncia isvaizda to aparaciuko.nors aprasyma matau g.gif  [sitie daikciukai montuojas tik prie veidrodinuku?ar mozna ir prie muilinuko primontuot?klausiu del to,jog zadu pirkt ir viena ir kita,tai ar galeciau sita daikciuka naudot ir vienam ir kitam?]

2.ir man tejp pasirode...alie ismurzint meskiaus nesnorejo,o ir sypsenos nuleist apacion nesgavo... hihihi.gif o paguldytas nosim in zeme nesiziurejo... schmoll.gif

1. zvilgtelk va cia http://www.kenrockwe...nikon/sb800.htm Sitie daikciukai montuojasi ne prie visu muilinuku, be to, jeigu rasi toki, kuri primontuosi ten, tai jis jau nebetiks prie veidrodinuko. Manau, kad cia 2 zuikiu nenusausi. Duok die as neteisus ir yra kokiu tai super universaliu, ale as negirdejau.

2. suprantu, meskiaus gail. O ka jeigu ji photoshope "sudarkyt"?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 23 kovo 2007 - 20:13