QUOTE(Elnes @ 2007 03 23, 14:17)
Pastoviai pasigroziu jusu nuotraukomis ir pamaniau, kad galbut galesiu jusu paklausti patarimo.
Mes ruosiames i idomesne kelione, o turime paprasta skaitmenini fotoaparata. Ar sugebetumem ismokti fotografuoti per pora menesiu? Ir koki fotoaparata vertetu rinktis is veidrodiniu? Ar jie nera per sunkus kelionei? Ar nesunku bus sufokusuoti? Gal kai nepatyre nesugebesim nieko uzfiksuoti ir tiks suplauks viskas?
O kaip ju automatines funkcijos? Ar dar butinos kazkokios papildomos programos, norint perkelti nuotraukas i kompiuteri? Man labai patinka Californiagirl nuotrauku spalvos. Ar cia nuo fotoaparato priklauso ar nuo to kaip apdirbi po to su programa? Kaina gali buti iki 4000lt mazdaug, daugiau jau tikriausiai tokiems fotografams kaip mes, nebeverta moketi
Niu kadangi patinka mano spalvos, tai pasakysiu kad turiu Canon 400D(Rebel XTi vadinasi jis pas mus). Jei bijai "manual" valdymu yra visi automatiniai, pvz. jei nustatysi ant portretu funkcijos, tai fotikas viska pats parinks, net spalva tinkancia portretams, tas pats jei nustatysi ant peizazo fotikas pareguliuoja, kad dangus butu zydresnis ir t.t. Autimatinias funkcijas senai benaudojau, bet kai naudojau nebuvo jokiu problemu. Nieko su spalvomis as nedarau, tik "levels" pastumdau dazniausiai...Del sufokusavimo nebijok, viskas fokusuojasi lengvai automatiskai, bet aisku pasitaiko vienas kitas isssiliejes kadras, bet cia visiems tai nutinka. Tikri nebus taip, kad grisit is keliones ir viskas bus issilieje
Paprastai kai perki fotika, bent jau kiek mes pirkom, tai rinkinyje buna programike su kuria perkeli nuotraukas i kompa
Nieko spec. nebutina pirkti, netgi yra elementari paprasta apdorojimo programa, netgi RAW failams. Zodziu pradziai viskas yra, jei perki "kit". Nezinau kaip butu jei pirktum fotika atskirai, ir atskirai objektyva...tada turbut ir progrmeles atskirai turetum pirkti
Nezinau, nesusiduriau
Del sunkumo...Tai Canon 400D turbut yra pats maziausias is visu veidrodiniu, taigis manau ir lengviausias. Dar priklauso koki objektyva uzdesi
As patenkinta...pagal kaina geras fotikas. Nors geresnio visada norisi
Beje kokybe dazniausiai vistiek buna objektyve
Sekmes renkantis
Klausk kas neaisku, jei zinosiu atsakysiu, arba bus cia zmoniu kurie nusimano tikrai
Puiki mamyte, as tau jau seniau sakiau- junkis
Drasiau drambly drasiau...
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 15:22)
As esu labai graziu nuotrauku padarius su paprastu skaitmenuku. Pirmiausia reiketu su juo ismokti fotografuoti.
Sutinku is dalies. Kelioneje sunkiau su dideliu fotiku. As galvoju, jei vaziuotumem slidineti i kalnus tai tikrai tektu muilinuke pirkti. Is muiliniu pirkciau tik Canon
(cia mano toks asmeninis nusistatymas kas liecia muilines). Teko tureti ir nenusivyliau, nuotraukos visada buvo geros
. Bet pamenu Sony muiline kai nusipirkau, norejau ismesti pacia pirma diena
P.S. dar del fotiku svoriu...As tiek pripratau prie sunkesnio fotiko, tikrai mano ranka nedreba. Bet va nesniai, kaip buvome Seattle akavriume dvi moteriskes paprase jas nufotkinti su ju muilinem...Vaje net issigandau, kaip ranka sunku islaikyt nejudant su tokiais lengvais fotoaparatais
Tai matyt pripranti zmogus prie to svorio- niekaip nebeiskeisciau i lengvesni
(nu aisku nebent slidinejant...)