Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sillwio @ 2007 03 23, 10:18)
Pradedanciam sukinejimas i sonus gal ir nelabai reikalingas, bet gera blykste - tai ilgalaike investicija. Cia kaip geras objektyvas. O prie kokio fotoaparato nori pirkt?

Nikon D80
Dekui Silwio 4u.gif
O jei galvot apie ateiti, gali pritrukti tos fukcijos, kaip sukinejimas i sonus?
Jei kalbet apie objektyvus - jau priejau isvados, kad tik originalus atitinka gera kokybe. Na neskaitant firmas, kurios specializuojasi tam tikros firmos objektyvu gamyboje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 kovo 2007 - 11:50
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 11:37)
Nikon D80
Dekui Silwio  4u.gif
O jei galvot apie ateiti, gali pritrukti tos fukcijos, kaip sukinejimas i sonus?
Jei kalbet apie objektyvus - jau priejau isvados, kad tik originalus atitinka gera kokybe. Na neskaitant firmas, kurios specializuojasi tam tikros firmos objektyvu gamyboje.

Gali. Sukinejimas reikalingas pavyzdziui fotografuojant zmones. Gerai jeigu lubos neaukstos is baltos, arba bent jau sviesios, tada uztenka pasukt blykste i lubas ir ji puikiai susitvarkys. Jei lubos aukstos, reikia naudotis kitais pagalbiniais pavirsiais smile.gif pvz sienomis. Va tada jau pravercia sukinejimas i sonus. Siaip Nikono nauja SB-400 blykste kai kas giria. Jinai pradedanciuju lygio, be milijono nesuprantamu funkciju ir uz palankia kaina. As i ja ziuriu skeptiskai. Geriau jau SB-600 ar SB-800. Nezinau kaip D80, bet D50 (kuris pas mane) nesugeba jos "uzdegti" per atstuma sad.gif nors pvz D70 sugeba. Taigi man vienintelis variantas SB-800, kuri velnias brangi, taigi sedziu is vis be blykstes.
Tau manau per akis SB-600 (jeigu D80 ja valdo per atstuma). Nors cia mano subjektyvi nuomone g.gif
Atsakyti
Silwio Na jei jau perki daigta, gal geriau is kart gera pirkti? O SB 600 i sonus sukasi? Na kiek paziurejau, kainos skirtumas 500Lt. O ta daigciuka - TTL ar koks ten jis, kartu buna ar reiketu prie blykstes dar papildomai nusipirkti? Sakau gal tad primoket tuos 500Lt ir bur ramu, kad ateity kada nors ko nors neusinoresiu, kalbant apie funkscijas?
Kur ziurejau, nemaciau aprasymo. Tai vis gi koks tarp ju butu realus skirtumas? Kad neuzdega per atstuma? Nezinau ar D80 uzdegs g.gif Reiketu manau pas pardavejus klausti.
Kai pirkau fotika, kiek pamenu, man situos varinatus ir siule. Tik neatsimenu ar ta 800 ar 600 g.gif Speju, kad SB 800 g.gif

Lubos pas mus neaukstos ir baltos. O jei ne namie g.gif Sienos taip pat sviesiai dazytos, bet ne baltos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 kovo 2007 - 12:31
sveiki 4u.gif

Labradoriuke, del blykstes tai as mazai ka galiu patarti - savaja gavau dovanu ax.gif MB rinko, jo ir reiketu klausti apie viska. jei domina, galiu paklausti. nors pas mus Canon ir blykste irgi Canon'o. o kad sukinetusi i sonus reikia. na kaip ir pati sakai - geriau daikta nusipirkt, kad po to is naujo nereiktu pinigu leisti, kai kazkokios funkcijos pritruks g.gif
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 12:28)
Lubos pas mus neaukstos ir baltos. O jei ne namie  g.gif  Sienos taip pat sviesiai dazytos, bet ne baltos.

va va, o jei ne namie, o jei fotografuodama noresi, kad sviesa kristu is sono, o jei is uz objekto... g.gif
Atsakyti
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 13:28)
Silwio Na jei jau perki daigta, gal geriau is kart gera pirkti? O SB 600 i sonus sukasi? Na kiek paziurejau, kainos skirtumas 500Lt. O ta daigciuka - TTL ar koks ten jis, kartu buna ar reiketu prie blykstes dar papildomai nusipirkti? Sakau gal tad primoket tuos 500Lt ir bur ramu, kad ateity kada nors ko nors neusinoresiu, kalbant apie funkscijas?
Kur ziurejau, nemaciau aprasymo. Tai vis gi koks tarp ju butu realus skirtumas? Kad neuzdega per atstuma? Nezinau ar D80 uzdegs  g.gif  Reiketu manau pas pardavejus klausti.
Kai pirkau fotika, kiek pamenu, man situos varinatus ir siule. Tik neatsimenu ar ta 800 ar 600  g.gif Speju, kad SB 800  g.gif

Lubos pas mus neaukstos ir baltos. O jei ne namie  g.gif  Sienos taip pat sviesiai dazytos, bet ne baltos.

jei sienos bus ne baltos, o kokios raidonos, arba lubus kokios geltonos, tai ir nuotrauka bus pagal ta spalva, raudona arba geltona, ten kur nukreipsi blykste doh.gif: todel kad sukinetusi yra labai gerai.
O kur tu ziurejai blyksciu?
Man pirko is cia www.foto.lt
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stebukle: 23 kovo 2007 - 12:40
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 12:28)
Kur ziurejau, nemaciau aprasymo. Tai vis gi koks tarp ju butu realus skirtumas? Kad neuzdega per atstuma? Nezinau ar D80 uzdegs  g.gif  Reiketu manau pas pardavejus klausti.
Kai pirkau fotika, kiek pamenu, man situos varinatus ir siule. Tik neatsimenu ar ta 800 ar 600  g.gif Speju, kad SB 800  g.gif

Nezinau ar tau kada nors prireiks SB-800 galimybiu. SB-800 galingesne ir turi daug kitu privalumu, bet jie daugiau skirti profesionalams. Jeigu neplanuoji turet studijos su kruva blyksciu, turbut SB-800 tau nereikia.
Jei nori detaliau pasiziuret i abi, tai gali padaryti cia:

http://nikoneurope-e...n...lPTE*&p_li=

Beja, ten visai nebloga instrukcija kaip naudotis SB-600 ir SB-800 bei kaip organizuot apsvietima su keletu blyksciu.
I sonus sukasi jos abi ir TTL turi jos abi smile.gif
Jeigu trumpai apie skirtumus tai SB-800 galingesne, galva vertikaliai lenkiasi ir zemyn, komplekte turi sviesos difuzoriu ir filtrus, yra modeliuojanti sviesa, commander rezimas (kai SB-800 valdo keleta pvz SB-600) ir t.t.
Atsakyti
stebukle as ziurejau Vilbroj. Turiu ten nuolaida.
Kazin ar pigiau surasiu g.gif Nebent is Amerikos siustis, kad ir su garantija, kiek man tie siuntinejimai kainuos doh.gif O man atrodo garantija gerai.

silwo Dekui uz tokius issamius paaiskinimus 4u.gif Tai gal reiketu prie SB 800 apsistoti g.gif Na aisku, man profesionalios nereikia bent kolkas. Bet gal verta uz ta ka ji turi primoket tuos 500Lt ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 kovo 2007 - 13:02
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 12:59)
silwo Dekui uz tokius issamius paaiskinimus 4u.gif  Tai gal reiketu prie SB 800 apsistoti  g.gif  Na aisku, man profesionalios nereikia bent kolkas. Bet gal verta uz ta ka ji turi primoket tuos 500Lt ?

Visada prasom ok.gif
Sunku pasakyt. Investuoti 500 Lt verta, jei randi jiems pateisinima. Jei ne, uzteks ir 600. Galu gale, jeigu kada nors sugalvosi praplesti savo galimybes ir isigyti antra blykste ar daugiau, tada ir nusipirksi 800. Bent jau taip daryciau as, jeigu D50 valdytu SB-600 per atstuma ir astriai iskiltu klausimas isigyti blykste. Beja, uzmeciau aki i interneta. D80 panasu, kad SB-600 valdo be problemu. good.gif
Atsakyti
Pastoviai pasigroziu jusu nuotraukomis ir pamaniau, kad galbut galesiu jusu paklausti patarimo.
Mes ruosiames i idomesne kelione, o turime paprasta skaitmenini fotoaparata. Ar sugebetumem ismokti fotografuoti per pora menesiu? Ir koki fotoaparata vertetu rinktis is veidrodiniu? Ar jie nera per sunkus kelionei? Ar nesunku bus sufokusuoti? Gal kai nepatyre nesugebesim nieko uzfiksuoti ir tiks suplauks viskas?
O kaip ju automatines funkcijos? Ar dar butinos kazkokios papildomos programos, norint perkelti nuotraukas i kompiuteri? Man labai patinka Californiagirl nuotrauku spalvos. Ar cia nuo fotoaparato priklauso ar nuo to kaip apdirbi po to su programa? Kaina gali buti iki 4000lt mazdaug, daugiau jau tikriausiai tokiems fotografams kaip mes, nebeverta moketi g.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2007 03 23, 13:53)
Jei ne, uzteks ir 600. Galu gale, jeigu kada nors sugalvosi praplesti savo galimybes ir isigyti antra blykste ar daugiau, tada ir nusipirksi 800.

galu gale juk ta 800 nera labai daug brangesne g.gif atrodo, kad visai normali ta kaina g.gif O rasei, kad jinai galingesne, tai labai daug turi reiksmes? O ta galinguma galima reguliuot?

Elnes vaizdas isplauke gaunasi del netikslaus fokusavimo ir ranku judinimo. Bet jei ruosiesi fotografuoti tik keliones ir del savo malonumo - neverta investuoti, nes fotoparatas svers apie 1 kg. Be jokiu papildomu priedu. Tases dydis 5-10k didesnis nei paprasto mazo kompaktinio fotoparato. O kelionese, juk zinai kaip svarbu svoris. As esu labai graziu nuotrauku padarius su paprastu skaitmenuku. Pirmiausia reiketu su juo ismokti fotografuoti. Viena is ju net yra isspausdine ir laikrastyje. Taip, kad fotografuoja ne fotoparatas, bet zmogus. Ir ne nuo fotoparato prikluaso nuotraukos kokybe, bet nuo zmogaus. Todel paimk kokia knyga apie fotografavima ir perskaityk. Manau ten rasi daug naudingos informacijos.
Sekmes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Labradoriukė: 23 kovo 2007 - 15:30
QUOTE(Elnes @ 2007 03 23, 14:17)
Pastoviai pasigroziu jusu nuotraukomis ir pamaniau, kad galbut galesiu jusu paklausti patarimo.
Mes ruosiames i idomesne kelione, o turime paprasta skaitmenini fotoaparata. Ar sugebetumem ismokti fotografuoti per pora menesiu? Ir koki fotoaparata vertetu rinktis is veidrodiniu? Ar jie nera per sunkus kelionei? Ar nesunku bus sufokusuoti? Gal kai nepatyre nesugebesim nieko uzfiksuoti ir tiks suplauks viskas?
O kaip ju automatines funkcijos? Ar dar butinos kazkokios papildomos programos, norint perkelti nuotraukas i kompiuteri? Man labai patinka Californiagirl nuotrauku spalvos. Ar cia nuo fotoaparato priklauso ar nuo to kaip apdirbi po to su programa? Kaina gali buti iki 4000lt mazdaug, daugiau jau tikriausiai tokiems fotografams kaip mes, nebeverta moketi  g.gif

Niu kadangi patinka mano spalvos, tai pasakysiu kad turiu Canon 400D(Rebel XTi vadinasi jis pas mus). Jei bijai "manual" valdymu yra visi automatiniai, pvz. jei nustatysi ant portretu funkcijos, tai fotikas viska pats parinks, net spalva tinkancia portretams, tas pats jei nustatysi ant peizazo fotikas pareguliuoja, kad dangus butu zydresnis ir t.t. Autimatinias funkcijas senai benaudojau, bet kai naudojau nebuvo jokiu problemu. Nieko su spalvomis as nedarau, tik "levels" pastumdau dazniausiai...Del sufokusavimo nebijok, viskas fokusuojasi lengvai automatiskai, bet aisku pasitaiko vienas kitas isssiliejes kadras, bet cia visiems tai nutinka. Tikri nebus taip, kad grisit is keliones ir viskas bus issilieje schmoll.gif
Paprastai kai perki fotika, bent jau kiek mes pirkom, tai rinkinyje buna programike su kuria perkeli nuotraukas i kompa mirksiukas.gif Nieko spec. nebutina pirkti, netgi yra elementari paprasta apdorojimo programa, netgi RAW failams. Zodziu pradziai viskas yra, jei perki "kit". Nezinau kaip butu jei pirktum fotika atskirai, ir atskirai objektyva...tada turbut ir progrmeles atskirai turetum pirkti g.gif Nezinau, nesusiduriau g.gif
Del sunkumo...Tai Canon 400D turbut yra pats maziausias is visu veidrodiniu, taigis manau ir lengviausias. Dar priklauso koki objektyva uzdesi ax.gif
As patenkinta...pagal kaina geras fotikas. Nors geresnio visada norisi lotuliukas.gif Beje kokybe dazniausiai vistiek buna objektyve ax.gif
Sekmes renkantis 4u.gif Klausk kas neaisku, jei zinosiu atsakysiu, arba bus cia zmoniu kurie nusimano tikrai mirksiukas.gif

Puiki mamyte, as tau jau seniau sakiau- junkis 4u.gif Drasiau drambly drasiau... biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Labradoriukė @ 2007 03 23, 15:22)
As esu labai graziu nuotrauku padarius su paprastu skaitmenuku. Pirmiausia reiketu su juo ismokti fotografuoti.

Sutinku is dalies. Kelioneje sunkiau su dideliu fotiku. As galvoju, jei vaziuotumem slidineti i kalnus tai tikrai tektu muilinuke pirkti. Is muiliniu pirkciau tik Canon blush2.gif(cia mano toks asmeninis nusistatymas kas liecia muilines). Teko tureti ir nenusivyliau, nuotraukos visada buvo geros thumbup.gif . Bet pamenu Sony muiline kai nusipirkau, norejau ismesti pacia pirma diena doh.gif

P.S. dar del fotiku svoriu...As tiek pripratau prie sunkesnio fotiko, tikrai mano ranka nedreba. Bet va nesniai, kaip buvome Seattle akavriume dvi moteriskes paprase jas nufotkinti su ju muilinem...Vaje net issigandau, kaip ranka sunku islaikyt nejudant su tokiais lengvais fotoaparatais doh.gif biggrin.gif Tai matyt pripranti zmogus prie to svorio- niekaip nebeiskeisciau i lengvesni biggrin.gif (nu aisku nebent slidinejant...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo californiagirl: 23 kovo 2007 - 15:58
QUOTE(californiagirl @ 2007 03 23, 15:49)
Teko tureti ir nenusivyliau, nuotraukos visada buvo geros thumbup.gif . Bet pamenu Sony muiline kai nusipirkau, norejau ismesti pacia pirma diena doh.gif

Turejau Pentax. Jis buvo mazas, skaitesi "pusiau profesionalus". Su pilnu visu rankiniu valdymu. tikrai nenusivyliau. Nuotraukos gaudavosi thumbup.gif
Atsakyti