Oi, man tas žodis irgi jau kaip keiksmažodis
Pas mano mažių limfmazgiai padidėjo kai jam buvo apie 6 mėn... Na, pediatrė nekreikė dėmesio - tipo uždegimas buvo, čia gynybinė reakcija ir nereikia panikuoti... Be to, sakė turi nemažai tokių vaikų - limfatikų, kur dideli limfmazgiai be jokios priežasties...
Pas maniškį tai kakle, ir iš abiejų pusių padidėję.
Iki šiol jie tokie pat - vaikiui jau tuoj 2 metukai.
Aš nenusiraminau dėl tokios gydytojos nuomonės, ir praeitų metų pabaigoje atlikome nemažai tyrimų - visų pirma darėme mantu dėl plaučių, paskui ėjome pas hematologę į klinikas, ten atliko vidaus organų echoskopiją ir krūvą įvairiausių kraujo tyrimų. Viskas ok, tik kraujas parodė, kad kažkada prasirgom citomegalo virusu... gali būti, kad to pasekoje ir padidėjo tie limfmazgiukai...
Hematologė labai faina pasitaikė, tai ji palaikė mane, kad aš nerimauju ir noriu ištirti vaiką nuodugniai.
Paskyrė vizitą pakartotinai po pusmečio, tad šių metų gegužę vėl apsilankėm pas ją - kraujas geras, limfmazgiai nepakitę. Sakė, kad pagrindo nerimauti tikrai nemato. Nebent kada pamatyčiau, kad padidėjo dar labiau, tada kreiptis, o dabar tikrai viskas yra normoj.
Gal ir pasitvirtino pediatrės nuomonė, kad nereikia nerimauti, bet aš jaučiuosi kur kas geriau, kad tuo įsitikinau tyrimų pagalba, o ne šiaip tuščiom prielaidom remiantis...