Įkraunama...
Įkraunama...

Baidarės (II dalis)

QUOTE(Kentaure @ 2007 06 06, 08:54)
Zis plauki gal su paupio baidaremis? mes pernai plaukem. plaukem 3 dienas, per berods Sakarvos, Zeimenio, Lusio ezerus ir Zeimena, tai ka zinau upe kaip upe, ezere tai dirbti reikia norint plaukti man patinka, kad intensyvu, o upej srove nesa ir tiek, vos vos pasiiri ir vsio, kai kur buvo isvirtusiu medziu, bet siaip ramu ganetinai krantai ziaurus molis arba gylis neealus akd tik nardyti galima o as kai nelabai moku normaliai plaukti tai net is valtie nelipau. nors vienoj vietoj likus gal 4 km iki to punkto ju yra labai grazus skardis kranats smeliukas, dugnas irgi, nakvojom ten viena nakti.
Astonke, mes liepos 21 plaukiam Merkiu, tai sakai sunku su nakvynem, kaip cia bus  g.gif

p.s. Astonke, pastebejau tavo vaikai ne tokie ir dideli visi plauket?  blink.gif  as mielai paimciau saviske, bet kazkaip ji man per maza atrodo dar..

Ne plaukiam su baidares.lt smile.gif zodziu, panasu, kad turesim ramu poilsi...ech, tiek to sikart...Po savaitgalio grisiu su svieziais ispudziais biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2007 06 05, 22:42)
Su taimeniais nė vieno nebuvo,nors jiems būtų buvęs kitas rezultatas ir startas..Venddeta būtumėte užėmę pirmą vietą drinks_cheers.gif 

P.s o kiek matėme  apsivertusių "baidų" tai net įdomu darosi,ir kaip jie ten sugeba apsiversti  g.gif Juk Merkys tokia rami upė  blush2.gif

nebūčiau niekaip užėmus pirmos vietos...nejuokauk taip žiauriai. šiaip jei vaiką rejk laikyt tai galiu ilgai, net tada kai ranko snutirpsta galiu laikyt. atsispaudimų irgi galiu bent 20 padaryt...o vat su irklavimu prasčiau-nors nuo mažens treniruota, bet vat pasiiriu ir nuvargstu verysad.gif rankytes skauda ir viskas....

QUOTE(Kentaure @ 2007 06 06, 07:54)
p.s. Astonke, pastebejau tavo vaikai ne tokie ir dideli visi plauket?  blink.gif  as mielai paimciau saviske, bet kazkaip ji man per maza atrodo dar..

nu aš 1987 gimiau žiemą, o vat 1990 vasarą jau sėdau į baidarę thumbup.gif nė trejų neturėjau...
Atsakyti
Nėra ko bijoti dėl tų vaikų mirksiukas.gif Svarbiausia uždėti liemenes,neprisigerti tėvams lotuliukas.gif ,plaukti atsargiai ir bus ok...Mano abu vaikai lanko baseiną,išsilaikyti po vandeniu ir ant vandens moka,net mazoji 5 metų,Didčkis jau rimtas sportininkas lanko sporto mokyklos baseina,varžybos ir tt..Tuoj pralenks mane,tai kazkaip dėl jų nebijau... g.gif Jiems prieš kelis metus buvo pasakyta,jei norėsite plaukti su baidomis -turėsite lankyti baseiną,tai va jie taip klauso,ir lanko lotuliukas.gif Beto žinau tėvų,kur plaukia net su kūdikiais maitinamais,ir net rugsėjo-spalio mėnesiais,kai šalta būna..svarbiausia patys tėvai,turi nusiteikti,kad viskas BUS GERAI thumbup.gif
Atsakyti
Brrr. kazkaip man vis tiek ne kaip.. gal saviske kai i mokykla eit prades tada ir paimsiu, jei silta tai dar dar, o jei lyja, tai nezinau maniske turbut tiesiai i ligonine is zygio vezt reiktu, nes susirgti jai vieni juokai...
o i baseina galvoju ir as leisti, nes pries pora savaiciu maudemes upej tai mazoji (3,5 m) suniuku jau siek tiek paplaukia blink.gif nedaug bet... reikia ismokyti laikytis ant vandens ir bus super. thumbup.gif

O tos kurios su nakvyne plaukiat kiek Km galetumet rekomenduoti 2 dienoms merkiu? as pasirinkau 35, kadangi bus pirma kart aplaukianciu, bet senbuviai pradejo burbuliuot kad mazai. g.gif
Atsakyti
aha, man irgi idomu, kiek pradedanciajam rekomenduotumet nuplaukt per diena. birzelio 30 plaukiam dubysa. bus 6 baidares, visi zali zali. oi, isisvaizduoju bus juoko kai paimsim irklus i rankas. gal kas plauket dubysa, kaip upe? ar yra vietu nakvynei? o tai mane jau isgasdino, kad dubysa teka tik pievom ir kur pasistatyt palapines mes nerasim.
Papildyta:
plaukiam su lyduvenu baidarem, taigi is lyduvenu ir pajudesim.
Atsakyti
QUOTE(Kentaure @ 2007 06 07, 07:41)
O tos kurios su nakvyne plaukiat kiek Km galetumet rekomenduoti 2 dienoms merkiu? as pasirinkau 35, kadangi bus pirma kart aplaukianciu, bet senbuviai pradejo burbuliuot kad mazai. g.gif

nu jei jau dviem dienom, tai imčiau nemažiau 40km turbūt....nė neįsivaizduoju dvidienio žygio, bet per jį nė pavargt nespėji ax.gif aš jau kaip ir tie jūsų senbuviai, burbuliuoju lotuliukas.gif
Atsakyti
Na,va mes greitu tempu Merkiu 30km nuplaukėm per 3-4val..apytiksliai..Tai manau dviems dienoms tikrai mazai..Siųlyčiau plaukti nuo Senosios varėnos iki Puvočių pirmą dieną(30km),antrą kaip mes iki Merkinės....Nuo Puvočių iki Merkinės 12km...Tai dviems dienoms apie 42 km..Aišku galite dalinti maršrutą kitaip,ir plaukti pirmą dieną maziau,ar daugiau-pagal nuotaiką thumbup.gif bet jei visai neplauksite,o tik stovėsite ant vietos,ir stumdysite laiką-tai manau greitai nusibos....Vistiek smagu,šiek tiek pairkluoti mirksiukas.gif
Atsakyti
o kaip as , kaip as!!!! ka apie dubysa. iki kur plaukt. negi niekas neplauket.
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2007 06 07, 16:55)
Na,va mes greitu tempu Merkiu 30km nuplaukėm per 3-4val..apytiksliai..Tai manau dviems dienoms tikrai mazai..Siųlyčiau plaukti nuo Senosios varėnos iki Puvočių pirmą dieną(30km),antrą kaip mes iki Merkinės....Nuo Puvočių iki Merkinės 12km...Tai dviems dienoms apie 42 km..Aišku galite dalinti maršrutą kitaip,ir plaukti pirmą dieną maziau,ar daugiau-pagal nuotaiką  thumbup.gif bet jei visai neplauksite,o tik stovėsite ant vietos,ir stumdysite laiką-tai manau greitai nusibos....Vistiek smagu,šiek tiek pairkluoti  mirksiukas.gif

Bet sitas marsrutas man schmoll.gif Plaukem itekejom nuo Ulos i Merki, tai buvo taip nuobodu, ten gi Merkys praplatej ir pasidaro didele didele plati upe be jokiu kliuciu ar posukiu, fui kaip man buvo neidomu... schmoll.gif Kodel toki marsruta pasirinkot??? g.gif
Atsakyti
mes nepasirinkom ax.gif Tiesiog šituo maršrutu vyko baidarių maratonas,tad teko dalyvauti bigsmile.gif O šiaip gal ,kur ir gražiau įteka Merkys su kliūtimis,šito tikrai nežinau..Aplamai abejoju ,ar Merkys su kliūtimis g.gif nes ten "komerciniai" maršrutai,ir viskas išvalyta doh.gif
Atsakyti
zis, jei nori tikro extreemo varyk strėva. va ten tai bus linksma, o kitur daugiau mažiau išvalyta....

šiaip pas mus buvo kilęs vadinamasis bobų maištas šventojoj žemiau antalieptės...nes kai mes plaukėm ten, tai antalieptės derivacinės elektrinės prižiūrėtojas papasakojo kaip pernaktį prie elektrinės chebra baidares lopė. man tuo metu buvo tikrai mažai...kokie 8 metukai pagal mane, o pagal tėtį 6, nors tuo netikiu...visvien mažytė mergytė, tai įsisodinom vieną mamą pas save į baidarę, ji jau ėmė irklą, o aš priėjau prie jos ir sakau "sėsk į vidurį, tu ką-nežinai, kad aš geriau už tave irkluoju"...čia tėtis taip pasakojo, nes to neprisimenu ir nieko ten baisaus neprisimenu, bet maištas buvo...reiškia ten linksma...ypač kai elektrinė nelabai dirba, o praplaukus ją paleidžia. kažkas panašaus buvo kai tėtis pirmą kartą ten plaukė...tai va...galit pabandyti smile.gif

Astonke, tai kaip dėl mūsų žygio paskutinę savaitę baltąja ančia? prisidėsi?
Atsakyti
labai norėčiau drinks_cheers.gif Bet paskutinė sav.išeina 06,30? O tą savaitgalį bus vyro darbovietės piknikas prie kažkoio ežero..užsiregistravome sudalyvauti....Todėl plaukti galėčiau,tik kitus savaitgalius .iki 30d. verysad.gif arba paskui jau po jos....

O visos kitos kurios suplanavote maršrutus,tik nežinote nuo kur iki kur pasirinkti plaukti ir kiek km...Tai nepergyvenkite...Nuvaziavus į vietą patys nuomuotojai pasiųlo ten,ar ten plaukti...ir tada nuspręsite....Asmeniškai siųlyčiau rinktis http://www.turistauk.lt/kontaktai/ firmą...Išbandėme,labai faini žmonės tikrai thumbup.gif Duoda aiškius tikslius žemėlapius,vos ne su kiekvienu medziu pažymėtu...na,ir maršrutai pas juos neblogi...
Atsakyti