Įkraunama...
Įkraunama...

Baidarės (II dalis)

QUOTE(ragana99 @ 2009 07 22, 17:46)

marsrutas senoji varena - perloja labai ramus ir paprastas. taip kad jokios panikos. merkyje nieko ypatingo - pasiiri truputy ir nesa srove.

o del daiktu:
Palapinė, miegmaišiai ir t.t. kur ir kaip miegosit.
Rūbai (apsirengti patogiai) plius minimum dar vienas rūbų komplektas, jei netyčia tektų apsiversti...  apsirengti patogiai , ploni rūbai , šilti rūbai nakčiai. Batų minimum 2 poros...
Būtinai politileniniai apsiaustai
Dideliu šiukšlių maišu (sudėti visus daiktus dvigubai ir gerai užrišti)
Vaistinėlė (nuo skrandžio vaistukai, nuo skausmo, pleistriukai ir pan.)
Tualetinis popierius, popieriniai rankšluoščiai
Na ir dar kas nors ko gali prireikt 
P.S. moteriški dalykai
Losijonas nuo saulės...
aisku maistas, gerimai ir gera nuotaika 4u.gif

Na del marsruto, kad ramus, tai gerai, nes ir vaiku plauks kiek zinau, ir man, kaip pirmam kartui, labai gerai bus biggrin.gif
Aciu del daiktu, viska susideliojau lyg, ryte beliks tik i kuprine susideti smile.gif
Pasipasakosiu grizusi kaip sekesi ax.gif
Papildyta:
QUOTE(Vicious Vici @ 2009 07 22, 18:04)
aš ir su sese būtent Ūla iš viso pirmą kartą baidarėmis gyvenime plaukiau ir nieko, bijojau kažkaip, nerimavau, bet įlipom, susikaupėm ir nei karto nevirtom, žiauriai patiko thumbup.gif kiek mačiau moterys su vyrais kur plaukė, tai iš viso deginosi kojas ant baidarės, vyrai viską padarė, o mes su sese sutartinai dirbom, aš priekyje sėdėjau ir visas kliūtis sakiau, dar su irklu ar net ranka atremdavau rąstus, pasispirdavau ir viskas liuks thumbup.gif mum sakė, kad labiau virsta trivietės g.gif iš mūsų kompanijos buvo trivietė, tai ir virto du kartus doh.gif o visos kitos 5 ar 6 baidarės buvo dvivietės ir visi sausai. Bet tai prieš 2 metus jau buvo ax.gif

Tikiuosi ir mes nevirsim, su drauge abiems pirmas plaukimas, tikiuos viskas bus gerai ir liksim sausos biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(*nepakartojama* @ 2009 07 22, 23:42)

Is savo saraso prideciau pirstines su atpjautais pirstais  biggrin.gif

Pirstiniu tokiu neturiu, tad teks apseiti be ju biggrin.gif
kaip suprantu ten tas atstumas apie 12 km, tai idomu kiek laiko plauksime blush2.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovita23 @ 2009 07 22, 13:33)
Baidariu nuomotojai turetu duoti toki maiseli pasikabinti ant kaklo, i kuri susidedi telefonus, pinigines, fotoaparata.

Kiek esame plaukę, niekada nėra davę schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Dzinte @ 2009 07 23, 08:06)
Kiek esame plaukę, niekada nėra davę schmoll.gif

aš ir visur, kur varčiau psl, mačiau, kad tik nuomuoja g.gif

mums tai truputį pasisekė su nuomuotojais, duoda nemokamai ir liemenes, ir dvi palapines, ir katiliuką bigsmile.gif sakau reiks bent jau šokoladą nuvežti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 liepos 2009 - 07:20
QUOTE(*nepakartojama* @ 2009 07 22, 23:42)
Mes su vaiku atsisedom i gala ir ilsejomes, tik spedavom galva po medziais palenkti.  biggrin.gif   Jau zinau, kad i prieki geriau ne sesti, visa laika busi kaltas   lotuliukas.gif

Jei nori labiau ilsėtis ir kojas padeginti kaip tik reikia sėti į priekį, nes vairuoja galas, nuo jo priklauso ar medžiai ir akmenys bus nepaliesti baidarės biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(zuzla @ 2009 07 23, 08:19)
aš ir visur, kur varčiau psl, mačiau, kad tik nuomuoja g.gif
mums tai truputį pasisekė su nuomuotojais, duoda nemokamai ir liemenes, ir dvi palapines, ir katiliuką bigsmile.gif sakau reiks bent jau šokoladą nuvežti smile.gif

Mmm, aš ne taip vadinasi supratau. "Duoda" - as ir galvoju ka reiskia, jie ten nieko veltui neduoda biggrin.gif

O nuomotis jie ten turi visko: miegmaisiu, palapiniu, iesmu saslykams, groteliu, saslykiniu, lauzo puodu. Ir dar daug visko turbut mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dzinte: 23 liepos 2009 - 07:27
QUOTE(Dzinte @ 2009 07 23, 08:24)
Mmm, aš ne taip vadinasi supratau. "Duoda" - as ir galvoju ka reiskia, jie ten nieko veltui neduoda biggrin.gif

tai ir sakau, kad mums pasisekė thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzla: 23 liepos 2009 - 07:37
Aciu visoms labai uz patarimus! tikrai naudingi ir pasinaudosiu thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
sveikutes. 4u.gif

taip taip merginos seda i prieki. bernai gale visa darba atlieka. viskas nuo galo priklauso. as visada priekyje. tik kai vyras alaus ikalt nori, tai praso kad as viena padirbeciau. tai ir priekiu viska sutvarkyti galima, tik jau rankutems raumenis augina tai tkrai.

o del pirstiniu tai taip geras daiktas...bet pas mus visada papuola kad irklai geri buna. tai ir apsieinam. o del tu visu priedu. tai nuomotojai privalo duoti liemenes ir puoda. o visa kita reikia pirkti.
as tik niekur nerandu tu maisiuku uztraukiamu vienkartiniu, bet yra ideju sugalvotu paciu turistu
http://www.baidares-...i_isradimai.htm lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
kazkur forume skaiciau, kar rimi buna. reikes pasiieskoti.
Atsakyti
QUOTE(ragana99 @ 2009 07 22, 18:21)
svarbiausia nesimaskatuot toj baidarej, ir jeigu srove nesa kokio kysancio medzio link tai reik stengtis kuo toliau nuo to sukurio plaukt, nes iri vercia. o siaip ja apverst gana sunku. sakau nebent siubuosies ten tycia. o uloj ir siaip nedaug giliu vietu, kartais plauki tai smelis "padus kutena" lotuliukas.gif užplauki ant seklumos taip kad reikia lauk lipt ir issistumt. taip kad apvirsti daug lengviau merky, ne ūloj.

mes tai irgi visos keliones metu visai sausai, tik va kai nusprendem stot ir kurt stovyklaviete, tai vyras biskiuka alaus padaugines plaukimo metu, nusprende i kranta lipti ne i kranto o i upes puse tai ir apverte...o kokia pikta buvau. dar taip salta buvo ir dar paciam keliones gale. jau buvau aosidziaugus kad nevirtom ir se tau kad nori.

o kiti tai tycia vartesi, ir tai labai ten sunkiai sekesi.
gal ir nuo baidariu priklauso.

tai jo jo, teisybę rašai, o ypač išlipant ir ypač antrajam gale sėdinčiam reik atsargiai, nes ir neišgėręs gali aukštielnykas ar šonan virsti doh.gif smile.gif sesei taip buvo doh.gif smile.gif irgi šalta pakankamai buvo, gerai, kad ji ne kokia depresnykė, tai tik juokėsi, bet gi visteik nelabai malonu, aš jos vietoje nenorėjau būti smile.gif

o kad nuo baidarės labai daug priklauso, gal net viskas irgi tiesa... mum kartą ir nenusisekė... aišku, kokia Ūla tokia net neplauktume ir išdraskytume akis nuomotojui... rolleyes.gif nes kartą iš anksto neužsisakius, o susiplanavus ekspromtu plaukti šeimyniškai, ramia upe, gavome baisią baidarę... kad ir upė visai nepavojinga, bet jau užplaukus ant vieno akmens kyla labai neigiamos emocijos, vos ne panika, nes virsti visai nesinori schmoll.gif o baidarė visa siūbuoja, baisu ir krustelėti... ir viskas dėl to, kad ji aukšta tokia, su suaukštintu tokiu priekiu, kad kaip koks Titanikas pakimbi ant kliūties doh.gif aš tik už tas plokščias tokias, kur galima sakyti susilieja su vandeniu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(ragana99 @ 2009 07 23, 10:45)
sveikutes. 4u.gif

taip taip merginos seda i prieki. bernai gale visa darba atlieka. viskas nuo galo priklauso. as visada priekyje. tik kai vyras alaus ikalt nori, tai praso kad as viena padirbeciau. tai ir priekiu viska sutvarkyti galima, tik jau rankutems raumenis augina tai tkrai.

o del pirstiniu tai taip geras daiktas...bet pas mus visada papuola kad irklai geri buna. tai ir apsieinam. o del tu visu priedu. tai nuomotojai privalo duoti liemenes ir puoda. o visa kita reikia pirkti.
as tik niekur nerandu tu maisiuku uztraukiamu vienkartiniu, bet yra ideju sugalvotu paciu turistu
http://www.baidares-...i_isradimai.htm    lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
kazkur forume skaiciau, kar rimi buna. reikes pasiieskoti.

žiūrėjau rimi neradau...
Atsakyti
uj sestadieni musu 20 zmoniu plauksime ula. tikiuosi bus smagu. reikia po truputy pradet jau daiktus rinkt. apziuret ar viskas tvarkoj...
mane tai labiausiai slegia antra plaukimo diena doh.gif ...sportuot po "vakarykscio" nepratus lotuliukas.gif . uzsismaginam stovyklavietej tai ryte tik i lova griut norisi. bet paskum kazkaip pramusa, prasiplauki ir nieko. tik pernai nebaigem marsruto, nes jau toks skvalas uzejo, teko stoti. baisu per griausmus ir zaibus plaukti. ir kaip durniukai stovim kazkokiuose krumuose po medziais, taip pliaupia kad net upes nesimato, lietpalciai baidarej aisku:lotuliukas: , vanduo per triusikus bega, bet smagu lotuliukas.gif paskui visa likusi kelia iki kaimo galima sakyt vandeny, nes jau ar taip ar taip slapi, tai ir maudemes ir taskemes thumbup.gif

nu ka o del maisiuku tai reikes spintas prakraustyt, gal kur rasiu. dar girdejau kad tokius parduoda ten kur raktus gamina. Bige klausiau tai sake, kad kazkada pardavinejo, bet dabar jau ne. gal kitose vietose reikes pasiklausineti. ar juvelyrinese kokiose. gal parduotu. ar gal kokioj kur kanceliarines prekes. Office1 kokiam ar copy1. ax.gif
Atsakyti
Šiaip dar toks praktiškas patarimas jei tektų išsimaudyti su fotoaparatu: kuo skubiau fotiką traukite iš vandens (jokiu būdu nebandykite įjungt) ir išimkite bateriją bei kortelę ir padėkite džiovinti 2-3 dienas. Mes tokiu būdu 3 fotikus išgelbėjom, nė vienas nesugedo bigsmile.gif
Atsakyti
Mes sestadieni planuojam plaukti nuo aukstadvario verkne ax.gif dauguma plauks pirma karta, as taip pat, tai kazkaip baisoka... rolleyes.gif skaiciau, kad imat pora batu poru, o ne patogiau butu tokios gumines sliures, ar kokie kroksai? unsure.gif
Atsakyti