Įkraunama...
Įkraunama...

Baidarės (II dalis)

Sveiki baidarininkai,

Atšilo oras ir mes pamažu pradedam dairytis maršruto, kuriuo šią vasarą praplaukti.

AStonke, o nuo kur iki kur Nevėžiu tavo vyriškiai plaukė? Kaip supratau upė visai patiko, ar ne?
Atsakyti
QUOTE(AStonke @ 2007 04 16, 21:06)
Visdėlto plaukė mano vyras vienas su vaiku Nevėziu... ax.gif Aš nuveziau iki Babtų,išsikrovėm,jie išplaukė ir paskui nuvaziavau pasiimti vakare prie lampėdziu tilto...Nuo Raudondvario pavarė nemunu jie prieš srovę-tai grįzo vos gyvi  doh.gif
Bet patiko labai.Srovės nebuvo,aplinka daugiausia Henytės ir kt,pilaitės...bet kaip ramiam ir netolimam pasiplaukiojimui jiems tiko.. thumbup.gif

Ginija, va nuo kur iki kur jie plaukė mirksiukas.gif o jei vasarą norit plaukti ir norit stovinčio vandens tai patarčiau per kokį ežeryną perplaukt-bus tas pats tik gražiau, negu tam nevėžy...

zis-o jūs dubysa plaukėt? man tai dubysoj gražu buvo kai plaukėm. su nakvynėm problemų neturėjom ir šiaip faina thumbup.gif
Atsakyti
Teisingai plaukė nuo Babtų iki Kauno (apie 25km) lotuliukas.gif
na,tiesiog tai buvo mano vaiko pirmas zygis,tai per daug ir nenorėjome sraunių upių,norėjom,kad išmoktų irkluoti ir baidą valdyti doh.gif Beto Neris mums prie pat Kauno mirksiukas.gif O mano tėvas tarybiniais laikais lankė irklavimą,tai jie vien nevėziu treniruodavosi blink.gif -nes ten yra kas "rankom" dirbti lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(venddetta @ 2007 04 17, 18:57)
Ginija, va nuo kur iki kur jie plaukė mirksiukas.gif o jei vasarą norit plaukti ir norit stovinčio vandens tai patarčiau per kokį ežeryną perplaukt-bus tas pats tik gražiau, negu tam nevėžy...

zis-o jūs dubysa plaukėt? man tai dubysoj gražu buvo kai plaukėm. su nakvynėm problemų neturėjom ir šiaip faina thumbup.gif

Dubysa dar neteko, bet ar ji nera toli, kazkur Zemaitijoj? Nes mes tai is Vln pajudam ir mums uz kilometraza tenka moket.. blush2.gif
Atsakyti
kur dubysa tai į žemėlapį galit pasižiūrėti. nemaža upė...

o mokėt ir mes mokam. pasisamdom mikriuką ir važiuojam. latvijoj buvom, šiemet į lenkiją planuojam varyt...tas kilometražas...nedažnai važiuojam ir ilgam, tai galim sau leisti smile.gif
Atsakyti
oj net gėda..bet žadėjau aprašymą...o tas aprašymas toooks ilgas, kad net nzn...nusibos gal skaityt, bet ir taip sutrumpinau perpus (galit įsivaizduoti kaip įsijautus aprašinėjau savaitgalį)...

Susirinkom baidares, persirengėm, susipakavom ir sėdom į baidares. Buvo baisu. Pirmą kartą sėdėjau pavasarinėj upėj. Baisu kai viršuj šaltas, veriantis vėjas, o apačioj šaltas vanduo. Pirmą kartą baidarėj jaučiausi tooookia nestabili. O tėvas jautėsi toks ramus, kad net maišų neleido pririšinėti prie baidarės. pirmoji kliūtis atrodė štai taip (nuotraukoje ne aš, bet kliūtis matosi). Dabar net juokinga į ją pažiūrėt. Įplaukt buvo baisu, bet įgavus pagreitį norėjosi klykti iš laimės. Deja ji buvo mažutė
user posted image
Kadangi mes kaipo „lyderiai“, tai plaukėm pirmi...galėjom prisiilsėti laukdami kitų. Nė kiek nenuvargau smile.gif (nu tik truputį-sveikai. Greičiau nuo gryno oro, nei nuo fizinio krūvio). Galėjom net slėpynių pažaisti. Radom šaką nuvirtusią, tai priplaukėm iš kitos pusės ir tykojom smile.gif
user posted image
Pirmą dieną priplaukėm ir latvijos sieną. Latviai savo stulpus sudėlioja tik prie gyvenviečių, o lietuviai tvarkingais atstumais, net ir ten kur niekas negyvena.
user posted image
Pirmąją nakvynę pasiekėm be jokių įpatingų įvykių. Sustojom. Išlipom. Buvo tikrai šalta. Man į rankas įdavė kastuvėlį ir liepė kasti laužavietę. Vyrai išėjo malkų, o mergos statė palapines. Prasidėjo pūga. Viską apsnigo. Kai susitvarkėm, įsikūrėm, sniegas pratirpo, bet spėjau nufotografuoti gražiąją savo baidarę
user posted image
Tą vakarą dažėm kiaušinius vašku lauže. Taip išdžiovinom visas šlapias. Va čia jau ir aš esu su prožektorium ant kaktos. Labai smagiai dažėm ir nudažėm. Burtai lėmė, kad sekmadienį budėjo mūsų ekipažas, tad ryte atsikėlus anksti saulytė švietė ir labai gražiai tie mūsų kiaušiniai spindėjo
user posted image
user posted image
Dabar truputį apie pirmąją naktį pavasarinėj palatkėj. Pasitiesėm kilimėlius, ant jų storą miegmaišį, o tada jau lindom į miegmaišius. Aš su indre turėjom „kokonus“, tad kažkas nusprendė, kad „kokonai“ miegos iš kraštų, o kitos dvi susisegė savo miegmaišius į vieną ir dar miegojo vidurį ir dar ant visų keturių buvo užklotas mano vilnonis adijalas, kuris naktį buvo tik ant vidurinių. Visą naktį nemiegojau. Tirpo rankos, įsitaisyt patogiai niekaip negalėjau, be to buvo be proto šalta, o kai šalta aš niekada nemiegu, beto erdvės man buvo mažai ir šiaip. Džiaugiausi, kad budžiu, nes anksti kėliausi ir nebesikankinau toj palatkėj. Pradėjau gailėtis, kad neturiu kokios selitos energetinio gėrimo, juk 3 bemiegės naktys ir tiek fizinio krūvio-ne man... bet dieną atsilaikiau kuo puikiausiai. Tėvas leido baidarėj pasnausti kol laukdavom chebros. Kadangi gelbėjimosi liemenė (su kuria labai šilta) labai varžė judesius, tai atsigręžti atgal galėjau ne šonu, o virsdama atgal ant maišų. Taip atsiguldavau, kojas susikraudavau ant baidarės priekio ir snausdavau. Antrą dieną jaučiausi labai stabiliai. Šiaip tik išplaukus vėl užklupo pūga, bet plaukėm. Vėjas pūtė stiprus iš priekio, snigo. O snaigės kaip koks patrupintas putoplastas. Baidarėsna tiek prisnigo, kad poto mėtėmės sniego gniūžtėm biggrin.gif
user posted image
Dar viena tokia rimtesnė kliūtelė. Kaip buvo smagu nuo šitos leistis, o kaip smagu prieš srovę kilti buvo biggrin.gif
user posted image

Papildyta:
Netrukus prietūs. Į priekį išleidom moteriškąjį ekipažą. Plaukė jos ten per kliūteles ir staiga sėdo. Kadangi moterys lieka moterimis, tai pradėjo sėdėdamos ant akmenio maltis į visas puses. Baidarę pastatė skersą, vos neapvertė baidarės, bet pačios lipdamos išsivertė. Poto išsilaipino į latvių krantą ir baisiai panikavo, kas dabar bus. Neklausė, kad tėvas jom rėkė įkišti į skylę liemenę ir plaukti į lietuvos krantą, kur galėtumėm užsisiųti. Mes su tėvu traversais varėm į savą krantą. Plaukdami dar patys sėdom ant akmens. Būtumėm ir mes likę su skyle (tas buvo vidury upės ir buvo gan gilu. Būtų tekę šuniuku irtis į krantą), bet laikėm baidarę išilgai upės, stipriai yrėmės ir nunešė mus srovė). Trečias ekipažas išlipo latvijoj. Padėjo ištraukti baidarę. Išleisti vandenį. Įkišo į skylę liemenę. Savo panas paleido dviese su moterų maišais pas mus į lietuvą, o pats vyriškis tvarkingai atplukdė tą kiaurą baidarę. Kuo ramiausiai. Išsitraukė. Padžiovino. Užsiuvo, užklijavo ir vsio. Papietavom, išdžiovinom triusikus ir tęsėm kelionę
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Antra naktis buvo visai nebloga. Aš pagalvojau, kad ir kokonai susijungia. Deja mano campus‘as su indrės maximiniu nesusiėjo, bet indrė turėjo antrą tokį pat, tad sujungėm tuos du. Aš savo pasitiesiau iš krašto, kad šilčiau būtų, ant viršaus pasiėmėm mano adijalą. Apsirengiau ploniau nei pirmą naktį, tai buvo šilta, gera ir taip super išsimiegojau, kad net gera smile.gif antrą dieną buvo keletas objektų: dauguviečio sodyba (apžiūrėjom iš upės), sandariškių ąžuolas. Mūsų komanda jo neapglėbė, o viduje tilpom 5 kuo laisviausiai. Dar buvo šiauriausias lietuvos kraštas, bet jį praplaukėm nepastebėję
user posted image
Į vakarą pradėjom plaukti į pietus ir pakrantės buvo pilnos ledo lyčių. Ant jų viskas gerai, aukščiau jų viskas gerai, o tarp jų ir upės tikras liūnas. Ten iki kelių susmigti labai lengva. Taip ir buvo. Tik aš kažkaip mažai smigau (per lengva gal) smile.gif
user posted image
Tračią naktį su drauge prasėdėjom iki 2h nakties. Dainavom, šnekėjom ir šiaip. O ji plaukė su mum pirmą kartą. O mūsų „sugulovės“ biggrin.gif nuėjo miegot gal apie 11h. Ir mūsų tas tris valandas laukė-šąlo. Nes po vieną miegot tikrai šalta, o kai atėjom tai lūžom visos gan greitai. Paskutinė diena. Praplaukėm nemunėlio dolomito atodangą. Po Gaujos nieko įspūdingo, bet gražu ir net labai jei nebūtumėm matę Gaujos atodangų biggrin.gif:D
user posted image
O ties apasčia ir baigėm savo žygį. Susipakavom ir parvažiavom namo. Labai daug nepanaudotų rūbų parsivežiau, labai daug maisto liko...net keista smile.gif
user posted image

Papildyta:
va. o jei kam įdomu kas per gaujos atodangos tai įmetu ir jų keletą nuotraukų iš to žygio thumbup.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Nu super blink.gif blink.gif blink.gif
Eik tu sau... thumbup.gif
O tai tiksliai nuo kur pradėjote plaukti...? Nu joooooooo......į tokią kelionę gali leistis,tik gerai zinodamas kelią.. kad bent vienas susigaudytų,kur plaukti blush2.gif O,tai man tos vietos-tamsus miškas.. blush2.gif
dabar artėja vėl daug laisvų dienų,gal vėl kur keliausite su nakvyne....?
Kai skaitai,atrodo viskas taip "šalta" doh.gif bet iš patirties zinau,kai tame dalyvauji,viskas visai kitaip atrodo thumbup.gif
Nu super...tavo ta kelionė-aš jau beveik pavydziu ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AStonke: 19 balandžio 2007 - 21:46
Aciu Vendeta uz nuostabu pasakojima taip ir plaukiau kartu beskaitydama tavo ispudzius...Bet pagalvojau, kad kazi ar as taip saltai ryzciausi... blush2.gif
Atsakyti
tiesa, Astonke, aš tėvui kai pasakojau apie jus (o pasakojau daug bigsmile.gif (nieko blogo)) tai sakė pasiūlyt prisidėt kada bigsmile.gif

o dėl gegužės tai net nzn...bus 4 dienos, bet balandžio 28 dieną negaliu niekaip, tai jei plaukti tai plaukti 29-30-01, o poto 2 dieną tiesiai į mokslus, į darbus keliauti kažkaip...nzn bandysiu šnekėti su žmonėm. jei kompaniją susirinksiu tai tėvas pažadėjo surasti maršrutą kokį. jis turi labai fainą Obelieniaus knygutę apie visus maršrutus. o šiiap tai žemėlapius į rankas ir plaukiam. šįsyk buvo blogai, nes neturėjom kompaso. išvažiuodami neradom verysad.gif tai sunku buvo truputį, bet šiaip...

o pradėjom plaukti tai net nzn...tuoj pažiūrėsiu į žemėlapį biggrin.gif tuoj už Kvetkų pradėjom thumbup.gif

zis, patikėkit, tikrai nešalta. aš irgi bijojau, bet Astonke įkalbėjo ir nesigailiu smile.gif dar noriu thumbup.gif
Atsakyti
sveikos, skaitau jusu pasakojimus ir net pavydas ima. taip viskas atrodo idomu, taip smagu. niekada gyvenime neplaukiau baidare, bet labai noreciau. prikalbinau kelis draugus, kurie plauktu, taciau visi mes naujokai. gal patartumet nuo ko pradeti organizuoti tokius zygius, kokiom upem plaukti naujokams? zodziu, jei nesunku, paaiskinkit viska nuo a iki z, ka reikia daryti. aciu jums labai labai.
Atsakyti
Kristij,tai patariu....ne pradėti organizuoti zygius mirksiukas.gif O pirma susirasti "pigią" firmą,kuri nuomuoja baidares,ir tada jau ziūrėti maršrutuose ką jie siųlo.. mirksiukas.gif

Mes nutarėm per laisvas dienas visdėlto plaukti Merkiu su nakvyne....ten dar nebuvome,sakė rami upė-teks išbandyti... thumbup.gif Plauksime turbūt vieni,nebent savo antrą baidarę pasiųlysim dar kokiam draugui,bet kazkaip su nakvyne norinčių plaukti nelabai atsiranda lotuliukas.gif
O Venddeta prie jūsų kada prisijungti ;labai norėčiau drinks_cheers.gif tada ir nuvaziavimą labai lengvai galima susiorganizuoti,vieną mašiną palikti galutiniam taške,pas kokius zmones,su kitom tiesiai nuvaziuoti į išplaukimo tašką...Ir baigus plaukimą jas parsivaryti...
Atsakyti
astonke. aciu uz komentara, bet... kaip ir nieko nepatarei. sakai kreipkis i pigia firma...manai zinau bent viena, kad ir nepigia? jums gerai kai jus asai, o ka daryti naujokams? ir kokios upes geriausios mums?
zmones, noreciau patarimu, o ne kritikos. aciu!
Atsakyti