O mes esame prieš 18 metų 3 panos bandę plaukti Verkne nuo Aukštadvario HAE
vat radom tokį senovinį senovinį turistų aprašymą... Aišku murdėmės ten kokį 1 km, per rąstus ir kelmus, šakas,kol užstrigom, apsvertėm, susirinkom daiktus ir ilsėjomės, plaukiojome Aukštadvario HAE tvenkinuose...
Tai vis maga aukščiau HAE perplaukti...Tai ačiū Astokei už aprašymą ir aukščiau nebesinori plaukti ta Verkne
na,mes nuėjome apžiūrėti tą HE,pasirodo ji yra žmogaus kaip ir nuosavybė,tarybų laikais,ją išsikasė,o dabar privatizavo Užpuolė šunys,nes ten eiti parašyta buvo draudžiama,tai paskui išlindo tas žmogelis,aprodė elektrinės net vidu,papasakojo daug senovines istorijos,kaip unguriais net kiaules šerdavo,nes elektrinei jie uzstrigdavo o ežeruose daug jų būdavo,dabar unguriai išnyko,užtai pilna vėžių,papasakojo,kaip dirbtinai pasukta Verknės upė vaga... Elektra jam už dyka... Buvo labai įdomu...Kai paklausem ,ar už HE galėtume kada plaukti,nes gylis ten buvo iki kulniukų vakar,tai sake kokius 2km,vien medžių užvartos ,o paskui labai gražu,bet sake,jei mes norėtume plaukti,nuo HE,tai jis pakeltu vandenį,šiek tiek kad mes praplauktume Buvome su mažais vaikais,tai turbūt pagailo Tai ateityje bandysime,praplaukti ir ta atkarpa..Beto,jei negilu ir šilta nebūtina plaukti,galima baidas prasistumti,taip darėme ir Verknės aukštupyje keliose vietose... man labai patinka,tokios "brūzgynų" vietos-pats įdomumas,brautis,kaip indėnams
QUOTE(AStonke @ 2008 06 22, 23:53)
Sveikos, Mes jau grįžom iš savo kelionės..Plaukėme Verkne nuo Vilkokšnio ezero iki Aukštadvario elektrinės...Viskas pradziai buvo smagu,ezeriukais kapanotis sunkoka buvo,bet vaikam didelis malonumas maudytis..Pakrantės visos "beveik privačios" tad sustoti nepasakytum,kad labai yra kur..Įplaukus jau i upę,na ten toks pelketas kanalas,su nendrėmis,iš ežero išplaukus,-tai prasidėjo lietus Vos spėjome apsirengti tuos neperšlampamus kostiumus..Bet ta upė buvo tokia laukinė,indėniška,kaip mano vaikai sako,vos 1,5-2metro pločio,o aplink vien nendrės...daužaisi baida i tas nendres ant kiekvieno posūkio,o leliju, pipirmėčiu prisirinkom ir mes..Bet kai tas lietus nesibaigė,nei po valandos,nei dvieju- tai linksma nebesidarė,ypač žiūrint i vaikus ,bet jie kazkaip maziau pergyveno turbut nei mes...Priplaukėme užtvanka,dar per lietų,tokia grazia pievutę radom,supratom,kad ten "privati valda" bet lijo,žmonių nebuvo,ir pasistatėme palatkes,galvojom,jei ką apsimesime,kad nesupratome... Paskui i vakara šiek tiek nustojo lyti,tai miške nusivertėme sausa medį,užkūrėme,laužą,prasidziovinome....praėjo toks senukas žvejys,sako :jūs čia nakvosite???o mes o,ką?? negalima?? Jis gūžtelėjo pečiais,sako iš kelio pusės ten aptverta privatri valda ,ai mes sakom nematėm,ryte anksti išplauksim Tai taip ir likom..ryte atsikėlėme pavalgėme ir išplaukėme,savininkai neatvažiavo,visa laimei... O šiandien orelis visą dieną buvo pasakiškas,išplaukus iš Verknės vėl plaukėm ežerais,užsukome i negyvenamas salas pavalgyti ir grįžome..Dar Aukštadvaryje apžiūrėjom piliakalni,šaltini,HE Visiem labai patiko,ypač vaikams,tik lietaus galėjo ir nebūti..feeee...
na saunumelis. as ir laukiu nesulaukiu kada plauksim. tas lietus visa malonuma gadina. tikiuosi kai plauksim nelis. nes buvau du kartus ir tuos du kartus lijo
o kiek vaikam metu? kazkaip idomu pasidare nes mano drauge turi leliu bet sake bijotu plaukt nes per maza dar. jai 4 su virsum
QUOTE(xmiaux @ 2008 06 23, 22:06)
o kiek vaikam metu? kazkaip idomu pasidare nes mano drauge turi leliu bet sake bijotu plaukt nes per maza dar. jai 4 su virsum
Čia tik nuo tėvų atsipalaidavimo/ nutrūktgalviškumo/ "dzinbudizmo" priklauso kokio amžiaus vaikus imti Mano brolio šeimyna kasmet po keletą kartų plaukioja su vaiku. Bet kokiu oru. Aišku, tik vasarą. Pirmuosius kartus vaikis plaukė teturėdamas 7-8 mėnesius
QUOTE(Shusha @ 2008 06 23, 23:31)
Čia tik nuo tėvų atsipalaidavimo/ nutrūktgalviškumo/ "dzinbudizmo" priklauso kokio amžiaus vaikus imti Mano brolio šeimyna kasmet po keletą kartų plaukioja su vaiku. Bet kokiu oru. Aišku, tik vasarą. Pirmuosius kartus vaikis plaukė teturėdamas 7-8 mėnesius
ogo. tai isvis maziukas buvo. jie tai bijo nes jei mergicka pradetu bijoti (o ji baile tokia) tai reiktu gryzti ir viskas suniui ant uodegos nueitu
Mūsų draugai,tai su kūdikiu irgi pradėjo plaukti,vaikam vanduo patinka..aišku reik pasirinkti ramesnes upes...net šaltuoju sezonu plaukiant kartais sutinkame šeimu plaukiančiu kartu su vaikais mazais Kai tėvai turistai-nuo mažens labai gerai,prie "sunkumu" pratinti ir vaika..Mūsų pradėjo plaukioti irgi nuo 4,5m. iš pradziu bijodavo,tų vietų,kur pasitaikydavo kliūtys,įstrigdavome Supanikuodavo,reikdavo raminti,sakydavo kitąkart neplauksime Kai vykdavo kitas žygis-vėl nori,nori... Dabar 6m ir 9m. (lanko antrus metus baseina) vien tam ,kad pasakiau,jei norite baidarėmis plaukti įdomesnėmis upėmis,kur gali įkristi,reik mokėti ir gerai plaukti..Tai dabar,kai moka plaukti,uždedame dar liemenes-tai visai nebaisu,kad ir apvirsti..Aš,tai siųlyčiau,jei geras oras,tai tikrai imti su savimi vaikus,tuo labiau ir baidu yra triviečiu...nors mes sėdime,po du baidarese.Aš su sūnumi,o vyras su mergaite
QUOTE(AStonke @ 2008 06 24, 22:14)
Mūsų draugai,tai su kūdikiu irgi pradėjo plaukti,vaikam vanduo patinka..aišku reik pasirinkti ramesnes upes...net šaltuoju sezonu plaukiant kartais sutinkame šeimu plaukiančiu kartu su vaikais mazais Kai tėvai turistai-nuo mažens labai gerai,prie "sunkumu" pratinti ir vaika..Mūsų pradėjo plaukioti irgi nuo 4,5m. iš pradziu bijodavo,tų vietų,kur pasitaikydavo kliūtys,įstrigdavome Supanikuodavo,reikdavo raminti,sakydavo kitąkart neplauksime Kai vykdavo kitas žygis-vėl nori,nori... Dabar 6m ir 9m. (lanko antrus metus baseina) vien tam ,kad pasakiau,jei norite baidarėmis plaukti įdomesnėmis upėmis,kur gali įkristi,reik mokėti ir gerai plaukti..Tai dabar,kai moka plaukti,uždedame dar liemenes-tai visai nebaisu,kad ir apvirsti..Aš,tai siųlyčiau,jei geras oras,tai tikrai imti su savimi vaikus,tuo labiau ir baidu yra triviečiu...nors mes sėdime,po du baidarese.Aš su sūnumi,o vyras su mergaite
saunumelis. na ir drasus jus. reiks kada pasiulyti plaukti kur ramu
Na ir mes sekmadieni grizom po keliones Minija Plaukem nuo Aleksandravo (nuo auksciau neleido, nes tipo vandens per mazai). Buvo labai smagu, upele nors ir platoka, bet revos, akmenys, neauksti kriokliukai viska atperka. Ypac Duburiu kilpose smagu buvo su akmenimis pasigalineti Daug kur strigom ant seklumu, bet islipi siek tiek prasistumi ir toliau plauki Oras aisku galejo but geresnis, nors labai jau skustis negalejom. Naktimis nelijo, o dienomis vis uzklupdavo toks trumpalaikis lietutis.
Siek tiek pamelavau savo ankstesneje zinuteje mes pradejom plaukti nuo karklenu O jau antrajai nakvynei stojom uz aleksandravo
aš prieš pora savaičių plaukiau Verkne, super upė. nors aišku negaliu pagirti už gerus krantus, bet labai įdomios kliūtys, visai nenuobodu. plaukem 37km nuo aukštadvario dvi dienas. deja, dėl lietaus pirmą dieną ir dideles kompanijos (9 baidos) viso maršruto nenuplaukėm. bet buvo labai smagu, teko ir pasivartyti. oras buvo ne pats geriausias, bet nuotaika puiki. labai siūlau verknę tiem, kas truputį patyrę ir nebijo kliūčių bei posukių. ja laisvai galima plaukti tris dienas ar keturias.
už poros savaičių galvoju plaukt širvinta. prisibijau, kad ten vandens gali būt mažokai. ir labai jau nesinorėtų daug žmonių. galvoju plaukt maršrutą Družai - Mančiušėnai ~44km. gal kas turit daugiau info.
ps. dar labai norėjau pagirti ir pasakyti, kad žaviuosi tokia šeimyna kaip AStonke's. vaikai tikrai turės ką prisiminti, užaugs užgrūdinti ir pilni nuotykių džiaugsmo
už poros savaičių galvoju plaukt širvinta. prisibijau, kad ten vandens gali būt mažokai. ir labai jau nesinorėtų daug žmonių. galvoju plaukt maršrutą Družai - Mančiušėnai ~44km. gal kas turit daugiau info.
ps. dar labai norėjau pagirti ir pasakyti, kad žaviuosi tokia šeimyna kaip AStonke's. vaikai tikrai turės ką prisiminti, užaugs užgrūdinti ir pilni nuotykių džiaugsmo
Sveikos. Na pagaliau susiruošiau ir aš į žygį baidarėmis, labai laukiu. Gal kiek keistokas klausimas, bet ar jums gelbėjimo liemenes duoda firmos, pas kurią baidarę nuomojatės ar už liemenę mokėdavot?
QUOTE(Marzde @ 2008 07 07, 20:12)
Sveikos. Na pagaliau susiruošiau ir aš į žygį baidarėmis, labai laukiu. Gal kiek keistokas klausimas, bet ar jums gelbėjimo liemenes duoda firmos, pas kurią baidarę nuomojatės ar už liemenę mokėdavot?
Duoda firmos, is kurios nuomojates baidares