Galiu pasiūlyti plaukti Šventosios upe, Antalieptės mariose. Nuo ankstyvo pavasario iki vėlyvo rudens sezonas. Jei sudomino, parašysiu daugiau info. Galimos ir nakvynes nameliuose ir kt.
Parašyk žinoma.... Mano kompanija šį savaitgalį buvo Akmenoj su nakvyne palapinėse....Tai esktremalumo buvo net per daug Brrr...palapinėjė miegoti tokiu oru...
QUOTE(AStonke @ 2008 03 17, 17:02)
Parašyk žinoma.... Mano kompanija šį savaitgalį buvo Akmenoj su nakvyne palapinėse....Tai esktremalumo buvo net per daug Brrr...palapinėjė miegoti tokiu oru...
Tai jau tikrai ekstrymas.
http://www.degesa.lt...fo=kajakas&kt=7
Maršrutas tai neblogas,ramiam poilsiui su šeimyna vasarą ežeriukuose pasimaudyti smagu...O,kaip tos poilsiavietės ,kur parodytos prie ežerų,ar jos privačios,ar ne?Ar mokėti už apsistojima reikia,jei turi savo palapinę?
Labai gražios ten vietos ,ypač prie to vandens malūno...o,ten tos kitos išvardintos lankytinos vietos,ar taip pat aplankomos praplaukiant?Ar,jos kur toliau?kas ten per kryžiai vandenyje?
Aplamai gražus kraštas,būtinai šią vasarą praplauksime.....
Labai gražios ten vietos ,ypač prie to vandens malūno...o,ten tos kitos išvardintos lankytinos vietos,ar taip pat aplankomos praplaukiant?Ar,jos kur toliau?kas ten per kryžiai vandenyje?
QUOTE(AStonke @ 2008 03 17, 21:18)
Maršrutas tai neblogas,ramiam poilsiui su šeimyna vasarą ežeriukuose pasimaudyti smagu...O,kaip tos poilsiavietės ,kur parodytos prie ežerų,ar jos privačios,ar ne?Ar mokėti už apsistojima reikia,jei turi savo palapinę?
Tikrai labai smagus marsrutas, mes vasara plaukem patys su savo kanoja, nakvojom palapineje ( nemokamai), bet galima statytis palapine ir kaimo turizmo sodybose ( 20Lt parai) su tualetu, virtuve ir pan., tik reikia geru zemelapiu, lengva pasiklysti. Siuo keliu isplaukem i Antalieptes mares, tai gailejomes kad turim tik savaite laiko. Planuojam siemet pratesti marsrutus.
Privaciu zonu, zinoma, yra, bet daug ir laisvos vietos. Jei norit nakvoti ne palapineje, geriausia butu uzsisakyti kelione per "Degesa", tada nuves, parves, nakvyne nameliuose. "Degesa" dar turi nama ant plausto, tai didesnei kompanijai labai smagus poilsis ( patogumai, pirtis, mobilus namas). As nebandziau, bet pazistamiems labai patiko ( ten atsvente jubilieju).
O Zarasu, Ignalinos krastai visi labai grazus, tikriausiai viso gyvenimo neuzteks kad galetume viska apturistauti.
Niekad nesu plaukusi baidaremis, bet noreciau isbandyti, tik vasaros reikia sulaukti, taciau as plaukti nemoku, todel nejauku. Su katamaranu saugiau plaukti. Mums Plateliai arciau tai nuvaziuojam kartais paplaukioti medine valtimi. Tai taip romantiska. Nebesulaukiu jau vasaros.
QUOTE(Giedrius_one @ 2007 03 16, 20:03)
Norėčiau kada praplaukti kovą ar balandžio pradžioj, kokia maža sraunia upele, kuria neįmanoma vasarą. Bet nepažįstu nei vieno, kuris gavęs tokį pasiūlymą nepalaikytų manęs pamišusiu ir sutiktu plaukti kartu:) Vasarą iš tikrųjų visai kas kita
Jungiuosi ir aš į plaukikų kompaniją
Dėl sraunios upės kovo-balandžio mėnesį Pačiai praeitais metais teko plaukti Muse (kur jau gegužės mėnesį vanduo vos apsemia pėdą), plaukėme ankstyvą balandį, nors jau buvo orai pakankamai šilti. Upėje buvo privirtę medžių (tas jau net erzino), aišku po to pripratom ir gaudėm ekstrymą. Poroj vietų teko kirsti medžius nukritusius per upę (itin juokinga, nes kompanijos juokdarys prisiėmė darbą kirsti, ir kirto sedėdamas ant to medžio, kurį kirto, ir jam buvo nėmotais mūsų mintys, kad jis įkris, iki tol, kol įkrito į ledinį vandenį). Iš kompanijos šešių baidarių, apvirto keturios. Viena iš jų (to minėtojo juokdario) apvirto tris kartus, man ir pačiai teko pasimaudyt, kai baidarės kompanjonas susimakalavo sėdint ant medžio ir įvertė mane..
Šiaip plaukioju apie porą metų, sezonu tris-keturis kartus.
Lb lb
Geriausias plauktas maršrutas - gegužės vidurio Širvinta.
(Jau birželio pradžioj širvinta absoliučiai lygi rami upė).
Širvinta smagi upė pavasariui Yra žinoma,ir dar neblogų....Muse,tai kiek žinau daugiau plaukioja su visokiais pripučiamais edelveisais...ir panašiai..O kokios gabria buvo jūsų baidos???Plastikinės?
Mes irgi po švenčiu,bandysime išsijudintį į kokį vėl žygelį,bet nuo tų visų "šlapių" baidarių žygių,sugedo mano fotikas,o be fotiko plaukti-tai tas pats kas neplaukti
Mes irgi po švenčiu,bandysime išsijudintį į kokį vėl žygelį,bet nuo tų visų "šlapių" baidarių žygių,sugedo mano fotikas,o be fotiko plaukti-tai tas pats kas neplaukti
QUOTE(AStonke @ 2008 03 24, 21:45)
Širvinta smagi upė pavasariui Yra žinoma,ir dar neblogų....Muse,tai kiek žinau daugiau plaukioja su visokiais pripučiamais edelveisais
Širvinta nesu plaukusi, reikėtų išmėginti O kaip vasarą šitas upeliukas, nėra labai seklus?
Laukiu nesulaukiu kol trupučiuką orai atšils ir su baidarėm žygin iškeliausim
QUOTE(Tila @ 2008 03 27, 10:56)
Širvinta nesu plaukusi, reikėtų išmėginti O kaip vasarą šitas upeliukas, nėra labai seklus?
Esu plaukusi Sirvinta vasara kilis kart, visai patiko. Marsruta galima testi Sventaja ir Nerimi iki Kauno, bet Nerimi nuo Jonavos nelabai idomu.
Orai atsilo ir visos isplauket? O gal kas jau turi nauju ispudziu is sezono atidarymo?