Įkraunama...
Įkraunama...

Baidarės (II dalis)

QUOTE(sermuonėlis @ 2007 07 07, 22:40)
O gal galetum patarti del kitu marsrutu (vis traukia Dzukijos upes): Ulos aukstupys, Salcia ar Merkys nuo Valkininku arba Pamerkiu?
Buciau dekinga uz atsakyma.
Esu  plaukusi Merkiu, Ula. Labai patiko. Nesinori paprastu ir lengvu marsrutu.

Ūla man irgi patiko. gražūs krantai, pakankamai srauni upė, su slenkstukais.

prieš kelias savaites plaukėm Šalčia. nepatiko. labai vingiuota, nesrauni. pastovus plaukimas pieva tarp meldų nesikeičiančiu peizažu. doh.gif jausmas, kaip "Alisa stebuklų šalyje", pastovus de javu jausmas doh.gif
jei su palapinėm, tai krantai tikrai nekokie. labai mažai vietų, kur galima iš viso išlipt ir palapines pasistatyt.
Atsakyti
QUOTE(sermuonėlis @ 2007 07 07, 22:40)
Venddetta, ar galetum placiau papasakoti apie savo zygi Baltaja Ancia? Siemet sunkiai sekasi pasirinkti baidariu marsuta. Va ir svarstome apie plaukima Baltaja Ancia dviems dienoms. Kas idomesnio siame marsrute? Kokiu netiketumu galima sutikti? smile.gif
Nuo kur iki kur plauket, kiek km, kiek dienu?

O gal galetum patarti del kitu marsrutu (vis traukia Dzukijos upes): Ulos aukstupys, Salcia ar Merkys nuo Valkininku arba Pamerkiu?
Buciau dekinga uz atsakyma.
Esu  plaukusi Merkiu, Ula. Labai patiko. Nesinori paprastu ir lengvu marsrutu. Tiesa, dar plaukiau Visincia. Tai buvo mano pirmas kartas plaukiant baidaremis ir totalus pravalas... sad.gif Neisplaukem pasirinkto marsruto, praskydom! sad.gif Oras panasus - kaip siandien, nors tai buvo birzelio pabaiga. Bet  baidariu liga vis tiek uzsikreciau wink.gif

Gero vakaro visoms!

niu va. mes plaukem baltaja ancia nuo birzelio 24 (sekmadienis) iki liepos pirmos (sekmadienis). gaunasi 8 dienos. kilometru buvo...net neisivaizduoju, bet virs 100km...nu poilsinis zygis buvo....o nuo kur tai neprisimenu to kaimo....ten kur gyveno esperanto kalbos sukurejas...siaip buvo daug ezeru, juose nakvodavom, nes protakose krantai lievi-nendres ir tiek...be to teko ir pabraidzioti nemazai, buvo ir persinesimu. viena berza pravalem, kad butu galima praplaukti, kad nereiketu nestis smile.gif upe aplink kapciamiesti labai vingiuoja...vingiu buvo net 300 laipsniu statumo...ar net dar didesniu...nu tokiu kur plauki pirmyn, o tada vos apsisuki (ypac su triviete) ir plauki beveik atgal smile.gif
o jei tik trumpam tai gal patarciau ancios tvenkiny pradet, persikelt per uztvanka ir tada prasideda kaifas...ten buvo ka veikti. srove nereali, kliuciu nemazai...su nakvyne liudna...mes ten nakvojom pievoj salia miskelio. o poto kita diena paplaukem iki nemuno, tada drebedami 8 km (gal) plaukem pasieniu. neturejom leidimu, nes tevas nerado kaip juos gauti. susisieke su ten plaukiojanciais tai irgi sake, kad be leidimu plaukioja. svarbu nesiartinkit prie baltarusiu kranto. su jais ne juokai-pagaus ir vsio...tai va. isplauke is pasienio susiradom pietums vieta. pavalgem. paplaukem dar truputi ir sustojom pries svendubres akmeni nakvynei. iki jo gal pora kilu ejom. tai va. o dar kita diena plaukem iki druskininku...ale ir ana diena laisvai butumem druskininkus pasieke. nezinau jusu tempu tai tiksliai nepasakysiu kur pradet, bet ten kur zemiau elektrines tai super..
ai dar smagi vieta buvo pries sita tvenkini kur yra baltoji ancia. ten yra vadinamoji "palangele". priplaukem. ojoj kaip grazu. atodanga, virsuj pusynelis, maudynems vieta gera. islipo tevas i virsu ir sako plaukiam, nes cia lieva. vejas kaiurai kosia. tai plaukem toliau. dar viena panasi vieta. islipo tevas ir dar vienas jo draugas. apsidaire, nu lyg ir nieko, tik tas vejas biskuti kosia. pabegejo. grizta. sako - apiplaukit cia viena kilpa, o mes jus pasitiksim ten. nu plaukiam. kilpa keicia kilpa ir nieko. mama suskaiciavo iki 16 berods kilpos ir skaiciu pamete. nusprendem palaukti tai pasivijo jie mus...veliau paaiskejo, kad jie mate pirmaja vieta kur ziurejo itk is kits puses ji neblogai atrode biggrin.gif velaiu susitikom zmogu tai papasakojo, kad vietiniai ta vieta palangele vadina biggrin.gif
zygis siaip labai patiko. ne nezinau ka daugiau papasakot...
pirmoj nakvynej mus nejuokai isgasdino. atejo toks girtas biski ir pradejo rekt ant musu. tipo o miskas ir jis nenori cia nieko matyt. o mes jau buvom palatkes pastate ir siaip vakariene pradeje daryt ir rasu sventei pasiruose beveik. isgasdino nejuokais. paklausem kiek jis nori, kad leistu mum cia nakvot. sake nieko. veliau pasiulem su baidarem paplaukiot, tai paaiskejo, kad jis n metu su sportine plaukiojes. pabande ir turistinej atsistojes klase rodyt, ale viskas baigesi tuo, kad grizo suzalota koja sededamas. kazkur nusimuse toj baidoj besimaivydamas. ale isvaziavo kaip didelis draugas, parode kur tualetas pasleptas, kur zemuogiu daug biggrin.gif

o dzukijos upes...em....ne nezinau ka tau pasiukyt...plaukiau ir visincia ir salcia ir merkiu....man tai kiek prisimenu patiko...bet tas buvo pries kokius 10 metu gal...ulos ne nebandom, nes ten magistrale...jei imt magistrale tai norim juodosios ancios lenkijos. uzsienyje kitaip tos magistrales atrodo...labai gauja latvijoj patiko, nors ji irgi tokia magistraline...
Atsakyti
O gal kas ketinate plaukti Ula artejanti savaitgali? Kaip manot, ar nepernelyg pavojinga? g.gif blush2.gif jau pries ilgaji savaitgali per zinias nepatare plaukti Merkiu.. Gal zinote, kokia situacija su Ula?
Atsakyti
Sveikos baidarininkės 4u.gif
Žiūriu smagiai čia keliaujate..O mes praeitą lietingąjį savaitgalį išsiruošėme su vaikais į žygelį Visinčia thumbup.gif Pradzia gal ir nieko,saulė švietė,bet,kai pradėjo lyti doh.gif sustojome,pasistatėme palapinę,laužo susikurti neįmanoma ,visi šlapi...Persirengėme,buvau pasiėmus daug drabuzių,bet,kai visą naktį be perstojo,lijo,ir atsikėlus lijo..tai aš jau supanikavau doh.gif Būtume be mažų vaikų,tai man būtų dzinn...Bet,kai lyja,lyja ir net iš palapinės išlysti negalima doh.gif o plaukti reikia iki Valakininkų net 2 dienas ir dar su viena nakvyne,tai siaubelis...Buvome sustoję tokioje grazioje poilsiavietėje,tai vyras nuėjo link kelio,žiūri per toli nenuplaukę dar esame,tai nuėjo atsivarė mašiną -ir patraukėme namo ..Tai pirma čia ir mūsų tokia kelionė,kai išsigandome blogo oro blush2.gif blush2.gif blush2.gif
bet,kai grįzome namo,ir dar likusias dienas lijo be perstojo,tai taip dziaugiausi,kad esu namie lotuliukas.gif Būčiau ten išprotėjus...beto ta Visinčia ryte tokia patvinus buvo,o aplink zmonių nėra toje neįzengiamoje girioje,tai kazin,kaip ten būtume išsigelbėję,jei būtume toliau paplaukę,nuo to keliuko.. doh.gif Bet upė smagi-būtinai reiks pakartoti....dabar man irgi atostogos,tai galvojam kokį čia maršrutą susiplanuoti.....gal,ta ančia reiiks bandyti,ar kokius molėtų ezerynus g.gif
Atsakyti
Sveikos,baidarinykės bigsmile.gif
Kuriu planą plaukt Visinčia,o gal ir Šalčios užtektų ax.gif vat įdomu,ar daug šiuo metu užvartų Visinčioje,gal kas plaukėt neseniai bigsmile.gif
Paklausčiau AStonkės,ale kaip suprantu nedaug tepaplaukėt g.gif unsure.gif
Atsakyti
turiu du klausimelius
1. ar kepat saslus arba desreles plaukdami? jei taip kaip isprendziat klausima ant ko kepti? g.gif
2. Labiau Astonkei gal - kur gauni mazu gelbejimosi liemeniu vaikams? man plaukimui Sesupe sake kad vieta dukrai itaisys, bet gelbejimosi liemenes tokio amziaus vaikui neturi. sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Kentaure @ 2007 07 16, 11:29)
turiu du klausimelius
1. ar kepat saslus arba desreles plaukdami? jei taip kaip isprendziat klausima ant ko kepti?  g.gif
2. Labiau Astonkei gal - kur gauni mazu gelbejimosi liemeniu vaikams? man plaukimui Sesupe sake kad vieta dukrai itaisys, bet gelbejimosi liemenes tokio amziaus vaikui neturi. sad.gif

Mes mažajai liemenę nupirkom Ermitaže,mačiau dar kažkuriam internetiniam psl. pardavinėja liemenes,tos tai labai fainos tokios paaukštintos.mūsų pirkta gana paprasta,trumputė,nežinau ar gerai bus,kol kas tik didžioji plaukė,tai jai tiko,bet atrodo,kad ir mažajai tiks g.gif
O mes kepam šašlus pirmą dieną,vežėmės ir groteles,nedaug gi vietos užima mirksiukas.gif
Atsakyti
4u.gif Labas keliautojos,

žadam sekantį savaitgalį plaukti Šalčia. Norėtume rasti kokią kaimo turizmo sodybą, kad pasistatyt palapines, daiktus pasilikt. Pradėt plaukt nuo kažkur aukščiau, o paskui priplaukus ten apsinakvot. Gal turit kokių kontaktų? Kažkaip Google neatkapstau.

4u.gif
Atsakyti
Sveikos, keliautojos, gryzau po plaukimo Merkiu marsrutu Senoji Varėna - Merkinė. Esu labai patenkinta plaukimu, na buvo niuanseliu, kurie nervino (bet tai susiję labiau su plaukiku valgymu nei su paciu plaukimu.)
Tagi penktadieni atvykom i Senaja Varena isikurem, pernakvojom,o sestadieni apie 11.00 isplaukem. Siaip labai bijojau plaukimo, nes girdejau, kad srove pakilo ir siaip baisu labai ten. Bet plaukti patiko. šsštadienį plaukėm iki Milioniškių, kur nakvojom ir buvom pirtelėj. Vakar plaukėm iki galo. bet kadangi reikejo skubėti tai plaukėm gana greitai. Pirmoji dalis plaukimo ypač patiko, nes extrymo tai nemazai, akmenys, rastai ir t.t. thumbup.gif o po to nuo Skroblaus upelio, plaukėm nesustodami t.y. nuolat irkluodami ir 12 km nuplaukėm per pusantros valandos. Va cia tai buvo kazkas tokio.. Cia buvo tikrai aktyvus poilsis. Ir nesvarbu, kad gryzus namo dar miegodama girdejau vandens ciurlenima ir save rekiancia,
" kairej medis, desinej akmuo":D
Atsakyti
merginos, kas plauket Šešupe per kokią įmonę nuomavotės baidares?

Paskambinau į vieną tai už dvi baidares užsiprašė 140 doh.gif cia juk brangiau nei Merkiu.
Atsakyti
QUOTE(Kentaure @ 2007 07 16, 12:29)
turiu du klausimelius
1. ar kepat saslus arba desreles plaukdami? jei taip kaip isprendziat klausima ant ko kepti?  g.gif

del desreliu...
mes maximoje netycia aptikom tokias plonas groteles tik uz 4 lt - tau uzgriebem, daug vietos neuzeme, o pasibaigus zygiui ir ismetem biggrin.gif
bet siaip labai gerai buvo - nereikejo pasimovus desreles ant sakos skrudinti ir varvinti seile kai skrandis marsa groja doh.gif
Atsakyti
Na o aš pirmąjį krikštą įgavau plaukdama šį savitgalį Jūrą. Maršrutas nuo Kvėdarnos iki Pajūrio kaimo viso 25 km. biggrin.gif Kaip pirmam kartui manau pakako.Ūpė palyginus su Minija sraunesnė ir slenksčių daugiau.Tai buvo pakankamai idomi kelionė, nors vietomis galima buvo ir užmigt.
Baidares nuomavomės iš Balsių.Šeimininkai prirodė ir kur pernakvoti.Sodyba "Jūra" tikrai tam tinkama vieta thumbup.gif Viskas ko reikia pavargusiam stovyklautojui, iskaitant ir svetingą šeimininką. Nors sekančia dieną plaukiant nuo sodybos žemyn dar 10 km atsivėrė kur kas gražesni vaizdai, nei prieš tai matyti.
Atsakyti