ka jau cia, daryta pries pora metu vietoj suduzusios plyteles, per ta laika apsimuilave, apdauzyta ir nieko grazaus kai ka nors normalaus sviezio padarysiu, tai galesiu rodytis
Vilke, pastebejau, kaip visada savikritiška .
Gal Irmulia, galėmėt parasyti, kaip stiklo burbuliukus ant savo šviestuvo laikiklio-pagrindo pritvirtinote. Ar dar kas nors žinote? Kaži, jei atvirkštiniu(na tuo antruoju) būdu išdėliočiau stikliukus ir paskui apvertusi glaistu plytelėms padengčiau, ar to užtektų, kad nesutrupėtų ar ne? Ar reikia dar papildomai to silikono ar klijų.
Gal Irmulia, galėmėt parasyti, kaip stiklo burbuliukus ant savo šviestuvo laikiklio-pagrindo pritvirtinote. Ar dar kas nors žinote? Kaži, jei atvirkštiniu(na tuo antruoju) būdu išdėliočiau stikliukus ir paskui apvertusi glaistu plytelėms padengčiau, ar to užtektų, kad nesutrupėtų ar ne? Ar reikia dar papildomai to silikono ar klijų.
ačiū, mergaitės, už info. Nors vonia didelė,bet ir aš bijau tinko,todėl ir galvoju vietoj tinko bandyti drėgmei arsparius klijus ar glaistą naudoti.Prie kriauklės tai tikrai nieko panašaus nedarysiu ,tą dekorą norėčiau panaudoti sienoje. Na galdar kokį staliką taip aplipdyti .Lendu į Jūsų duotus puslapiukus gal ką išiaiškinsiu . DAR KART VISOMS DIDELIS AČIŪ,tikiuos kad vistiek kažkas gausis,jei pavyks tai vasaros gale pasirodysiu ++Mano sumanymas šiuos tris elementus sujungti į vieną visumą
QUOTE(GAPO @ 2007 04 11, 16:06)
Gal Irmulia, galėmėt parasyti, kaip stiklo burbuliukus ant savo šviestuvo laikiklio-pagrindo pritvirtinote. Ar dar kas nors žinote?
Kaip ir anksčiau rašiau prie pagrindo stiklinius akmenėlius tvirtinau su klijais "Moment", kadangi korpuso forma išgaubta, teko prilaikyti akmenėlius kol jie tvirtai prisiklijuos prie pagrindo, o tada užtepiau glaisto
QUOTE(GAPO @ 2007 04 11, 16:06)
Kaži, jei atvirkštiniu(na tuo antruoju) būdu išdėliočiau stikliukus ir paskui apvertusi glaistu plytelėms padengčiau, ar to užtektų, kad nesutrupėtų ar ne? Ar reikia dar papildomai to silikono ar klijų.
Gali išbandyti antrąjį metodą, tik tada reiktų akmenukus sudėti į norimą formą (pvz. jei tai kvadratas, tai užteks sudėti rėmelius iš medinių juostelių) ir užpilti ne glaistu, o cementu, nes glaistas netinka lieti pagrindui, reikia patvaresnės medžiagos.
Jei yra tvirtas pagrindas ant jo tepami klijai plytelės sudėliojamos dalelės r užtepamas glaistas.
Ir dar siūlau antrąjį metodą pabandyti iš mažo kiekio akmenėlių, nes jie yra apvalios iš gaubtos formos tad pilant skiedinį ne tik tarpai tarp akmenukų užsipildys bet ir patys stikliniai akmenėliai vos vos matysis, kadangi skiedinys yra gan skystas ir užpildo visus plyšelius. Nežinau ar aiškiai parašiau, jei kas, klausk
Papildyta:
QUOTE(frederica @ 2007 04 11, 16:13)
ačiū, mergaitės, už info. Nors vonia didelė,bet ir aš bijau tinko,todėl ir galvoju vietoj tinko bandyti drėgmei arsparius klijus ar glaistą naudoti.Prie kriauklės tai tikrai nieko panašaus nedarysiu ,tą dekorą norėčiau panaudoti sienoje. Na galdar kokį staliką taip aplipdyti .Lendu į Jūsų duotus puslapiukus gal ką išiaiškinsiu . DAR KART VISOMS DIDELIS AČIŪ,tikiuos kad vistiek kažkas gausis,jei pavyks tai vasaros gale pasirodysiu. Mano sumanymas šiuos tris elementus sujungti į vieną visumą
Turėtų gerai atrodyti, frederica lauksim darbo eigos komentarų ir nuotraukų
QUOTE(irmulia @ 2007 04 11, 16:48)
Kaip ir anksčiau rašiau prie pagrindo stiklinius akmenėlius tvirtinau su klijais "Moment", kadangi korpuso forma išgaubta, teko prilaikyti akmenėlius kol jie tvirtai prisiklijuos prie pagrindo, o tada užtepiau glaisto
ach taip tiksliai, visai galva neveikia, pavasaris ...
ačiū
Man nedaieina, o kam apversti tas plyteles, dedant antruoju būdu?
QUOTE(aguliero @ 2007 04 11, 17:02)
Man nedaieina, o kam apversti tas plyteles, dedant antruoju būdu?
šis metodas taikomas darbams kurių paviršiai turi būti kuo lygesni (pvz. stalo paviršius, padėklas ir pan.) be to labai tinka dirbant su itin smulkiomis dalelėmis Daugiau info galima rasti anksčiau duotose nuorodose.
Manau, visų pirma dėl to, kad paskui nereikia valyti paviršiaus nuo uždžiūvusio glaisto(bent jau ne tiek). Ir teplioti kiekvieną mozaikos dalelę ,pvz plytelių klijais. Beje verčiama dukart turbūt, tai apie kurį kartą kalbi?
kol surezgiau ats., Irmulia spėjo ir kavos atsigerti atsakiusi
kol surezgiau ats., Irmulia spėjo ir kavos atsigerti atsakiusi
QUOTE(irmulia @ 2007 04 11, 09:09)
dar noriu paklausti į ką šie akmenėliai susmaigstyti?
QUOTE(frederica @ 2007 04 11, 19:24)
dar noriu paklausti į ką šie akmenėliai susmaigstyti?
man tai panasu i cementa, bet gal ir klystu
QUOTE(LINUTUKĖ @ 2007 04 11, 19:33)
man tai panasu i cementa, bet gal ir klystu
ir man panašu,gal dar kas pasakytų koks,man tai labai gražu į smėliuką labai panašu
QUOTE(GAPO @ 2007 04 11, 17:11)
Manau, visų pirma dėl to, kad paskui nereikia valyti paviršiaus nuo uždžiūvusio glaisto(bent jau ne tiek). Ir teplioti kiekvieną mozaikos dalelę ,pvz plytelių klijais. Beje verčiama dukart turbūt, tai apie kurį kartą kalbi?
glastas bet kokiu atveju yra tepamas ant paviršiaus, jei tai ne iš marmuro.
Ir atvirkščiu metodu mozaika gali būt verčiama vieną arba du kartus jei tu ri omenyje
Tiesa paprastu metodu nereikia kiekvienos dalelės teplioti klijais, užtenka klijais ištepti tam tikrą plotelį (nepatartina ištepti visą iš karto, nes klijai greitai stingsta) ir jame sudėti reikiamas daleles