Šauniai padaryta
Yra du pagrindiniai mozaikos dėliojimo metodai:
Pirmasis metodas tiesioginis nesudėtingas- kai ant pagrindo sudėliojamos mozaikos dalelės ir užpilamos rišamąja medžiaga arba tiesiog įspaudžiamos į rišamąją medžiagą.
Nemažai naudingos info apie šį metodą rasite ČIA
Kur taip pat aprašoma kaip paruošti pagrindą mozaikai
Antrasis metodas atvirkštinis - kai mozaikos dalelės atvirkščia puse tvirtinamos ant
pagalbinės medžiagos (pvz. lipnaus pagrindo)
užpilamas skiedinys (glaistas, cementas) jam sustingus darba apverčiamas ir pagalbinė medžiaga nuplėšiama Išsamiau rasite ČIA ir ČIA
Papildyta:
vazonas, užsimaniau tokio
Pirmasis metodas tiesioginis nesudėtingas- kai ant pagrindo sudėliojamos mozaikos dalelės ir užpilamos rišamąja medžiaga arba tiesiog įspaudžiamos į rišamąją medžiagą.
Nemažai naudingos info apie šį metodą rasite ČIA
Kur taip pat aprašoma kaip paruošti pagrindą mozaikai
Antrasis metodas atvirkštinis - kai mozaikos dalelės atvirkščia puse tvirtinamos ant
pagalbinės medžiagos (pvz. lipnaus pagrindo)
užpilamas skiedinys (glaistas, cementas) jam sustingus darba apverčiamas ir pagalbinė medžiaga nuplėšiama Išsamiau rasite ČIA ir ČIA
Papildyta:
QUOTE(kunigunda78 @ 2007 04 11, 11:47)
vazonas, užsimaniau tokio
hmm... labai nesimato kokiu principu jinai ten padaryta
Papildyta:
Ar tik nebus ten "sužaista" su pačiu tinku, o tik po to priklijuota keletas detalių
Papildyta:
Ar tik nebus ten "sužaista" su pačiu tinku, o tik po to priklijuota keletas detalių
Super darbai , merginos
QUOTE(bugytė @ 2007 04 11, 14:33)
hmm... labai nesimato kokiu principu jinai ten padaryta
Papildyta:
Papildyta:
padidinau kiek įmanoma
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 04 11, 14:38)
Gal ne visai su kriauklėmis bet mozaika ant sienos
Frederica pažiūrėk štai čia yra vokiečių ir anglų kalbomis trumpai aprašyta kas kur po ko
Bugyte, greičiausiai esi teisi dėl tinko ir detalių teko girdėti apie dekoratyvinį tinką, kurio pagalba galima tokias sienas apipavidalinti
Frederica pažiūrėk štai čia yra vokiečių ir anglų kalbomis trumpai aprašyta kas kur po ko
Bugyte, greičiausiai esi teisi dėl tinko ir detalių teko girdėti apie dekoratyvinį tinką, kurio pagalba galima tokias sienas apipavidalinti
,dar turiu klausmėlį,kalbėjot apie tinką ar glaistą drėgnoms patalpoms įsivaizduoju,kad apie tokįgal kuri bandėt,nes ta siena turėtų būti mano vonioje
Aš tai dar nebandžiau ir tikriausiai be vasaros pabaigos nepabandysiu
O ant padidintos nuotraukėlės vistiek neįmanoma įžiūrėti kaip ta siena padaryta, tad ir toliau laikausi savo nuomonės, kad ten greičiausiai bus iš tinko žinoma aš ne ekspertė, bet man atrodo kad tinkas drėksta, tai kažin ar vonioje šis variantas tiks na galbūt yra koks spec. tinkas, skirtas grynai vonioms reikėtų pasiteirauti pas ekspertus
Papildyta:
O ten kur akmenėliai, tai naudotas glaistas. Irmulia rašė kad yra specialus atsparus drėgmei
Papildyta:
Pasirodo ten ne glaistas o klijai
Vos nesuklaidinau
O ant padidintos nuotraukėlės vistiek neįmanoma įžiūrėti kaip ta siena padaryta, tad ir toliau laikausi savo nuomonės, kad ten greičiausiai bus iš tinko žinoma aš ne ekspertė, bet man atrodo kad tinkas drėksta, tai kažin ar vonioje šis variantas tiks na galbūt yra koks spec. tinkas, skirtas grynai vonioms reikėtų pasiteirauti pas ekspertus
Papildyta:
O ten kur akmenėliai, tai naudotas glaistas. Irmulia rašė kad yra specialus atsparus drėgmei
Papildyta:
QUOTE(irmulia @ 2007 04 05, 14:01)
Šiek tiek ino apie elastingus polimerais modifikuotus klijus plytelėms (drėgnose patalpose)
Pasirodo ten ne glaistas o klijai
Vos nesuklaidinau
as asmeniskai pirkau spec glaista tarpam tarp plyteliu, ant jo raso, kad jis atsparus dregmei. bet del visa ko dar nusipirkau impregnatoriaus senukuose, kuris tinka klaistytiem pavirsiams.
beje, tos kriauklytes grazu, bet absoliuciai nepraktiska vonioj. pagalvok, kaip valysi is visu tarpuciu muilo liekanas ir kalkes o issaugot, kad nieks neuztikstu, tai neissaugosi. as esu namie vietoj vienos plyteles taip is kriaukliu pasidarius, tai patikek, apnasos renkasi..
ir siena, jei nori daryti dekoratyvine vonioj, tai daryk tik toj pusej, kur su vandeniu ir muilu jokio kontakto nera
beje, tos kriauklytes grazu, bet absoliuciai nepraktiska vonioj. pagalvok, kaip valysi is visu tarpuciu muilo liekanas ir kalkes o issaugot, kad nieks neuztikstu, tai neissaugosi. as esu namie vietoj vienos plyteles taip is kriaukliu pasidarius, tai patikek, apnasos renkasi..
ir siena, jei nori daryti dekoratyvine vonioj, tai daryk tik toj pusej, kur su vandeniu ir muilu jokio kontakto nera
Dar kartą dedu nuorodas apie mozaiką ir pan. drėgnose patalpose žvilgterėk Frederica
Straipsnis apie mozaiką ir pan.
Apie elastingus klijus plytelėms
Ką reiktų žinoti apie keramines plyteles, glaistus, klijus joms ir t.t.
Bugyte
Glaistas plytelių tarpams (atsparus drėgmei) įvairių atspalvių
Cementinis smulkusis glaistas
Straipsnis apie mozaiką ir pan.
Apie elastingus klijus plytelėms
Ką reiktų žinoti apie keramines plyteles, glaistus, klijus joms ir t.t.
Bugyte
Glaistas plytelių tarpams (atsparus drėgmei) įvairių atspalvių
Cementinis smulkusis glaistas
Glaistai, klijai ir ne tik
Papildyta:
būtų faina nuotraukytę pamatyti
Papildyta:
QUOTE(Vilke @ 2007 04 11, 14:14)
as esu namie vietoj vienos plyteles taip is kriaukliu pasidarius...
būtų faina nuotraukytę pamatyti