Įkraunama...
Įkraunama...

Sergejus Lazarevas

na i si klausima man butu sunku vienareiksmiskai atsakyti, nes as nezinau kas tau yra mistika. ko gero daugeliui zmoniui, jo teorijos atrodytu itin mistiskos, o man tai yra realybe, kaip ir kiekvienam besigilinanciam. jo ir jo mokiniu teorijos yra labai racionalios ir logiskos (kiek tai imanoma sioje srityje ir beabejo lyginant su kitais asmenimis, ko nei kvapo nerasi pas lazareva ar panasius veikejus). tiesa sakant, galbut lengviau skaityti jo mokiniu darbus, nes jie aiskesni ir suprantamesni. as asmeniskai pradejau nuo j. benneto ir g. benjamino. visose knygose yra pateiktu detaliu kiekvienos teorijos pavyzdziu. is kitos puses, sios teorijos labai daug is zmogaus reikalaujancios. jei knygas planuojama tik skaityt, tuomet tai kaip ir bevertis procesas. toks tai butu skirtumas nuo lazarevo, kuris apart melstis ir atgailaut uz kazkieno butas ir nebutas nuodemes negali pasakyt. galbut pradiniame etape to uztenka, veliau jau reikia kur kas gilesniu praktiku. tikrai nerekomenduociau siu knygu zmonems, kurie rimtai nesidomi ezoterika. jos tinkamos tik tiems, kurie nori keisti savo gyvenima ir pasiryze ta linkme dirbti. vienok, ne karta siu autoriu darbuose esu uztikusi minciu, kad sielos transformacijos kelias yra atviras visiems, ir kad ezoterines zinios negali buti slaptos ir prieinamos tik grupelei isrinktuju, kas yra skirtinga nuo kitu mokymu. tuo mane fourth way mokymas ir patrauke, kad nera cia isrinktuju ir pateptuju, nera mislingu nutylejimu ir pan. kad kiekvienas gali pasiekti galutini tiksla.
Atsakyti
Pritariu, kad pasikeitimas dvasine prasme prieinamas kiekvienam, tik kiekvienam savas laikas. Žmogus tik skaitantis knygą, nebūtinai ims keistis, tam turi būt vidujai paruoštas. Ačiū už info.
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2007 03 26, 13:17)
Pritariu, kad pasikeitimas dvasine prasme prieinamas kiekvienam, tik kiekvienam savas laikas. Žmogus tik skaitantis knygą, nebūtinai ims keistis, tam turi būt vidujai paruoštas. Ačiū už info.

tikrai taip, tik norejau pasakyt, kad kiekvienas turi tokia galimybe.
Atsakyti
Nesutikciau, jog Lazarevas yra pilstymas is tuscio i kiaura. Nesu jo gerbeja, bet juk is ezoterines platybes atrandancio zmogaus poziciju, sio ir kitu veikeju aprasomos tiesos skirtos butent zmogaus inicijavimui i susimastyma apie savo egzistencija. Kazkur pradzia juk turi buti. smile.gif

Be to, nemanau, jog atsakymai ateina perskaicius tik viena knyga. Ismintis ateina su daugybes poziuriu asimiliavimu, pasidarant sau priimtiniausiu minciu "kratini". Saves pazinimas - tai vidinis tobulejimas. Galu gale net ir daugiausiai dvasinese aukstumose pasieke budinistiniai vienuoliai, to nepadare vieno ar kito mistiko ikvepti - tai ju gyvenimo stilius, mastymas, poziuris i vienokius ar kitokius daiktus, ivykius, apraiskas ir pan... Jie su tuo gyvena ne nuo vakar - jie su tuo uzaugo ir toliau tobulindami savaji AS. Taip ir mes, kazkieno ar kazkokio ivykio paskatinti, susimastome apie kitoki poziuri i save ir nuo to momento pradedame ieskoti paaiskinimu mus aplankiusioms mintims. Taciau nei vienos konkrecios knygos perskaitymas neduos mums galutiniu atsakymu i visus iskylancius klausimus. Tai ateis su laiku, kaip ir patirtis ateina su amziumi.

Todel nereikia sakyti, jog viena knyga yra prastesne nei kita, nes kiekvienas eina savo ritmu ir vienas atradimas seka kita... Viskam savas laikas, taip sakant. mirksiukas.gif
Atsakyti
drinks_cheers.gif 100 % pritariu šioms mintims. Ir tą minčių kratinį visada pasidarau. Jokiu būdu nesutinku, kad žmogus turi turėti vieną dvasinį mokytoją, į kurį norėtų lygiuotis. Juk kiekvienas pasiima sau tik dalelę to, ką propaguoja keletas ar daugelis dvasinių mokytojų. va tokį pagrindinių, man priimtinų minčių kratinį susidariau iš Svijašo ir Lazarevo teorijų. Jei kas norit paskaityt tų autorių pagrindinių tezių, galiu atsiųst el. paštu.
Atsakyti
pritariu viskam, ka pasake tutele. as pati studijavau ne viena mokyma ir mokiausi ne pas viena mokytoja, ir neatmetu galimybes, kad ateity vel pasuksiu kitu keliu. taciau kad lazarevas yra slamstas manau ir manysiu. cia tas pat, kaip paaugliui i rankas pirma karta pakliuna prastas detektyvas, ir jam tai palieka nerealu ispudi, po kiek laiko, kai jis baigia universiteta ir tampa issilavinusiu ir subrendusiu zmogumi, perskaiciusiu daugelio autoritetu ir klasiku kurinius, jo jau nieks nebeitikins, kad ta pigi knygiukste turi bent kokia menine verte.
tik dieve gink, neprisitaikykite nei viena sio pavyzdzio sau ar man asmeniskai.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 03 27, 12:39)
as pati studijavau ne viena mokyma ir mokiausi ne pas viena mokytoja, ir neatmetu galimybes, kad ateity vel pasuksiu kitu keliu. taciau kad lazarevas yra slamstas manau ir manysiu. cia tas pat, kaip paaugliui i rankas pirma karta pakliuna prastas detektyvas, ir jam tai palieka nerealu ispudi, po kiek laiko, kai jis baigia universiteta ir tampa issilavinusiu ir subrendusiu zmogumi, perskaiciusiu daugelio autoritetu ir klasiku kurinius, jo jau nieks nebeitikins, kad ta pigi knygiukste turi bent kokia menine verte.
tik dieve gink, neprisitaikykite nei viena sio pavyzdzio sau ar man asmeniskai.

o aš pamaniau, kad tu jau pritaikei... biggrin.gif

aš norėjau tik pasakyti, kad nei vieno autoriaus atžvilgiu (ar jis būtų mokyklinio ar universitetinio ar dar kokio ten lygio) nesu ir tikiuosi nebūsiu tokia kategoriška. Žmogaus protas ir logika, tegu bus ir labai įtikinantys, tačiau gali pateikti tik stipresnes ar silpnesnes teorijas. O kas žino, kuri iš jų tikroji?
Atsakyti
bet gi ta pacia teorija galima pateikti ivariai. as neneigiu to ka raso lazarevas. tik sakau, kad jis raso apgraibom, daug kur painiojasi, kai kur isvis klaikiai nusisneka, nebekalbant apie tai, kad darbuose jokio nuoseklumo ir rysio nera. beje, man labai patiko mintis, kad teorijos teisinguma galima vertinti pagal tai, kaip jos autoriui sekasi gyventi. kad lazarevas alkoholikas, jokia paslaptis. kaip ir tai, kad naujose savo knygose jis paneigia senas biggrin.gif
beje, TOLI GRAŽU, buciau dekinga, jei nereguotum asmeniskai, tu gi nesi pats ponas lazarevas? ar as klystu? matai, problema tame, kad tavo emocingos ir perdetai asmenines reakcijos, tik parodo tavo nebranda ir atmusa nora nuo diskusiju su tavim. bet labai nepergyvenk, kazkada as irgi tokia buvau biggrin.gif o va i kokia protinga isaugau, taigi tiketina, kad kada nors mane dargi pralenksi. taigi, vaikuti, tu pradziai perskaityk bent viena knyga is mano rekomenduoto literaturos saraso, o tada jau galesi kitiems akis draskyti su savo lazarevu, aisku jeigu dar bus tokio noro. sekmes visapusiskos.
Papildyta:
pamirsau dar parasyt, kad lazarevo desomos tiesos jokia naujiena, jos yra visuose mokymuose, tik kur kas nuosekliau isdestytos.
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 03 28, 15:49)
beje, TOLI GRAŽU, buciau dekinga, jei nereguotum asmeniskai, tu gi nesi pats ponas lazarevas? ar as klystu? matai, problema tame, kad tavo emocingos ir perdetai asmenines reakcijos, tik parodo tavo nebranda ir atmusa nora nuo diskusiju su tavim. bet labai nepergyvenk, kazkada as irgi tokia buvau biggrin.gif o va i kokia protinga isaugau, taigi tiketina, kad kada nors mane dargi pralenksi. taigi, vaikuti, tu pradziai perskaityk bent viena knyga is mano rekomenduoto literaturos saraso, o tada jau galesi kitiems akis draskyti su savo lazarevu, aisku jeigu dar bus tokio noro. sekmes visapusiskos.

oho kokios emocijos... biggrin.gif

Atsiprašau, kad būdama tokia nebrendyla iš viso pasirodžiau šioje ar kitoje temoje. Tiktai nepretenduoju tapti tokia protinga, kad drįsčiau draskyti kam nors akis su lazarevu ar kuo nors kitu.
Tuo siūlau ir baigti asmeniškumus. Viso geriausio mirksiukas.gif

Atsakyti
ir visai be reikalo neprentenduoji tapti protinga....
Atsakyti
na liaukitės, merginos, moterys, panelės tongue.gif Visos protingos, išmintingos, tik kiekviena savo keliu eina. Juk kvaila sakyt, kad kitas neišmintingas, nes pasuko kairėn ar dešinėn. Svarbiausia - kad finišą pasiektų thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Shiduh @ 2007 03 28, 18:54)
ir visai be reikalo neprentenduoji tapti protinga....

Sparčiai tobulėji, mergaite lotuliukas.gif
Atsakyti