Įkraunama...
Įkraunama...

Sergejus Lazarevas

Sveiki, visi smile.gif
Ieškau knygų dar neišverstų į lietuvių kalbą, o tuo tarpu iš naujo skaitau senąsias. Kaip nekeista (ar atvirkščiai?), nekildavo jokių klausimų – visos tiesos atrodo teisingos ir tyrinėjimai verti pagarbos. Bet va 11 knygoj (IV d., 90 psl., jei tas leidimas kur trys dalys vienoj knygoj - tai nesunkiai galima rast IV dalies pradžioje, kažkur 3 psl.) radau porą sakinių ir noriu pasikonsultuoti su jumis.
Aukšto energetinio lygmens informacinei sistemai būtina tvarka, nes kitaip kunkuliuojanti energija sudraskytų ją į gabalus. O jeigu energijos sistemoje belikę nedaug, jai būtinai reikia betvarkės – konfliktų. Išskirtiniai žmonės, siekdami padidinti savo energetinį potencialą, dažnai konfliktuoja. Žmogaus, kuris bando išvengti konflikto išorinėje plotmėje, ir ypač vidinėje, energija silpsta, jis nebesivysto. Ar žinote, kaip subtilioje plotmėje atrodo svajonės apie stabilumą ir gerovę? Kaip keturgubas palinkėjimas mirties sau ir ir savo likimui. Tad štai, moterys, kurios trokšta ramybės, stabilumo, tvarkos, savo viduje pradeda išsižadėti meilės bei praranda energiją.
Pastebėję, kad konfliktai dažnai sukelia agresiją ir net mirtį, stengdamiesi jų išvengti, žmonės dažnai su vandeniu išverčia ir kūdikį.

Pirmas paryškintas sakinys lyg ir aiškus, bet „išskirtiniai“ galima interpretuot dvejopai: teigiama ir neigiama prasmėm, maždaug arba chamai, arba pašvęstieji. Na, tarkim, teisybė su abiem reikšmėm. Bet antrasis... smile.gif Ar čia kažkoks prietaras, ar tiesiog kažkokia senų laikų aktualija? Būtų įdomu, ką kiti mano. Man tai pirmos mintys, už kurių užkliuvau g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(frankie @ 2010 04 05, 12:41)
Sveiki, visi smile.gif
Ieškau knygų dar neišverstų į lietuvių kalbą, o tuo tarpu iš naujo skaitau senąsias. Kaip nekeista (ar atvirkščiai?), nekildavo jokių klausimų – visos tiesos atrodo teisingos ir tyrinėjimai verti pagarbos. Bet va 11 knygoj (IV d., 90 psl., jei tas leidimas kur trys dalys vienoj knygoj - tai nesunkiai galima rast IV dalies pradžioje, kažkur 3 psl.) radau porą sakinių ir noriu pasikonsultuoti su jumis.

Pirmas paryškintas sakinys lyg ir aiškus, bet „išskirtiniai“ galima interpretuot dvejopai: teigiama ir neigiama prasmėm, maždaug arba chamai, arba pašvęstieji. Na, tarkim, teisybė su abiem reikšmėm. Bet antrasis... smile.gif Ar čia kažkoks prietaras, ar tiesiog kažkokia senų laikų aktualija? Būtų įdomu, ką kiti mano. Man tai pirmos mintys, už kurių užkliuvau  g.gif  smile.gif

Mano nuomonė tokia: Lazarevas siūlo nevengti konfliktų, nes tada neprisirišama prie tobulų santykių...
Atsakyti
Sveiki,

radau šį forumą nes šiuo metu skaitau pirmąją knygą (ty 1-3 vienoje), perskaičiau jos lygiai pusę, nes knyga ilgai skaitosi, galbūt net ilgiau nei betkuri kita gyvenime, nes perskaitai porą psl ir nugristi apmastymuose, ieškai analogiškų situacijų savo gyvenime, bandai informaciją perleisti per savo prizmę.

Ir tik šiame forume sužinojau, kad S.Laz. paneigė knygos, kurią skaitau mintis. Man daug kas ten atrodo logiška, todėl sunkiai suvokiu, kas gali būti paneigta.

Keletas mano minčių apie Lazarevo "metodą" ir knygą:

Visų pirma nesvarbu, ar aklai tikite, kad tai, ką jis rašo yra tiesa ar ne, manau svarbiausia principinis suvokimas ir kad nustoti neapkęsti, smerkti, pavydėti, nesureikšminti materealizmo dar niekam nepakenkė, atvirkščiai - lengviau gyventi neturint pretenzijų sau ir gyvenimui.
Man pati logiškiausia jo mintis, kad nėra gerai kažką sureikšminti (ar pinigus ar darbą, ar savo protą) nes tikrai kai gyvenimo situacijos prieštaraus tavo požiūriui ir tavo sureiksminimui, tu erzinsiesi ir nervuosiesi, o kaip žinia visos ligos nuo nervų mirksiukas.gif

Visų antra, manau lietuviškoje knygos versijoje milijonas netikslumų dėl blogo vertimo. Kartais dėl to nepavyksta nei sakinio esmės pagaut, nei įsisavint visą informaciją, kurią norėjo perteikti autorius.

Taigi elgtis gerai ir mylėt save ir viską aplinkui nieko nekainuoja, o jeigu Lazarevas padeda tai suvokti - pliusas jam vien už tai 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(swea @ 2010 11 23, 12:28)

Ir tik šiame forume sužinojau, kad S.Laz. paneigė knygos, kurią skaitau mintis. Man daug kas ten atrodo logiška, todėl sunkiai suvokiu, kas gali būti paneigta.

Na nebuvo paneigta viskas. Pagrindine mintis, kad neturime prisiristi prie dvasiskumo, kad jis neturi buti pagrindinis tikslas musu gyvenime 4u.gif
Atsakyti
Ne tik prie dvasiskumo.. Prie jokiu materialiniu ir dvasiniu vertybiu. Pagrindine ir didziausia nesugriaunama vertybe - meile Dievui. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(frankie @ 2010 04 05, 13:41)
Ar čia kažkoks prietaras, ar tiesiog kažkokia senų laikų aktualija? Būtų įdomu, ką kiti mano. Man tai pirmos mintys, už kurių užkliuvau  g.gif  smile.gif

Kitais zodziais galima butu pasakyti, kad zmones nebijotu ir nevengtu konfliktu, agresijos ir visu tu blogu dalyku, kuriu paprastai bijo ir nenori matyti savo gyvenime. Tai tas pats, kaip noreti, kad visada butu tik diena ir nebutu nakties, nes as bijau tamsos smile.gif
o kudiki su vandeniu isvercia todel, kad anksciau ar veliau zmogus gauna tai, ka norejo, tik rezultatu buna nepatenkintas...nes naktis vis tiek yra, visas pasaulis tik del jo noro nepasikeis, pasikeis pats zmogus - jis arba praranda galimybe matyti arba pradeda nesuprasti tai, ka mato...diena tai ar naktis. 4u.gif
Atsakyti
Perskaičiau 7 knygas ir man susidarė vaizdas, kad būti laimingi ir sveiki šiame pasaulyje neturime šansų. Sunkiai rastume žmogų, bent jau LT, kuris turėtų tokį didžiulį meilės rezervą, kad visa kita jam būtų nesvarbu.
Atsakyti
Sansu yra, kaip gi ax.gif
Esme ne ta kad 'kitkas butu nesvarbu' o kad dziaugtumemes viskuom, nes viskas Dievo duota, net ir tai kas musu zmogiskaja logika vertinant yra neteisinga ir nereikalinga smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Inevitable @ 2010 12 28, 23:47)
Sansu yra, kaip gi  ax.gif
Esme ne ta kad 'kitkas butu nesvarbu' o kad dziaugtumemes viskuom, nes viskas Dievo duota, net ir tai kas musu zmogiskaja logika vertinant yra neteisinga ir nereikalinga  smile.gif

Besivadovaujančių dieviška logika labai maža, toks buvo Kristus. Pati bažnyčia ir jos mokymas pastatytas ir propoguojamas ant žmogiškos logikos pagrindų.
Atsakyti
QUOTE(Ajurweda @ 2010 12 28, 20:23)
Perskaičiau 7 knygas ir man susidarė vaizdas, kad būti laimingi ir sveiki šiame pasaulyje neturime šansų. Sunkiai rastume žmogų, bent jau LT, kuris turėtų tokį didžiulį meilės rezervą, kad visa kita jam būtų nesvarbu.

turim mes visus sansus, kiekvienas , net labai zemai puoles, turi savyje viska, kad kita akimirka tapti sventuoju... kartais taip ir buna.
del Lazarevo knygu (ir kitu autoriu) - jie pazadina, parodo, istraukia i pavirsiu tai, ka mes jau turim savyje, bet visais budais slopinam, pamirstam, nenorim apie tai girdeti ir matyti. todel tokia slogi nuotaika, todel viskas atrodo taip beviltiska. ir butent todel daugelis pasirenka skaityti pozityvia literatura, kad zadinti tik pozityvius jausmus, tai kas malonu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(gluosnis @ 2010 12 29, 12:44)
turim mes visus sansus, kiekvienas , net labai zemai puoles, turi savyje viska, kad kita akimirka tapti sventuoju... kartais taip ir buna.
del Lazarevo knygu (ir kitu autoriu) - jie pazadina, parodo, istraukia i pavirsiu tai, ka mes jau turim savyje, bet visais budais slopinam, pamirstam, nenorim apie tai girdeti ir matyti. todel tokia slogi nuotaika, todel viskas atrodo taip beviltiska. ir butent todel daugelis pasirenka skaityti pozityvia literatura, kad zadinti tik pozityvius jausmus, tai kas malonu  smile.gif

Turiu tokį pavyzdį savo artimųjų tarpe. Mano krikšto mama perskaitė visas Lazerevo knygas, vis pabrėždavo kaip jai padėjo pasikeisti, kad ji dabar kitokia atlaidi ir pan, kol palaidojom mano močiutę, jos seserį. Jos abi labai nesutarė, net ir po mirties teta neeina ant jos kapo, laikosi kažkokių kvailų principų ir nuostatų.
Dažnai žmogus įsivaizduoja, kad perskaitęs tas knygas labai pasikeitė, bet kaip parodo gyvenimo pavyzdžiai - nepajudėjo nei per žingsnį....apmaudu... unsure.gif
Atsakyti
[del Lazarevo knygu (ir kitu autoriu) - todel tokia slogi nuotaika, todel viskas atrodo taip beviltiska [/quote]
Bet kaip skirtingai visi jaučiame ir priimame tuos pačius dalykus. g.gif Pažįstu ne vieną žmogų, kuriam Lazarevo knygos vos ne depresiją įvarė. O man atvirkščiai- jos įkvėpė suvokimą, kad net beviltiškiausiose situacijose gali viskas keistis į gera, kad nepataisomai blogų dalykų nėra, ir aplamai, man šios knygos kėlė tik pozityvias mintis thumbup.gif
Atsakyti