Įkraunama...
Įkraunama...

Sergejus Lazarevas

o kas nors skaite Blavatskaja knygas ? arba Karlos Kastaneda? Blavatskos turiu bet labai sunkiai skaitosi, labai mazai kas supranta jas, bet ji visam pasaulyje vertinama.
Atsakyti
S. Lazarevo "Karmos diagnostika" perkaiciau pries keleta metu. Ir tai, kas parasyta jo knygose, tapo mano gyvenimo dalimi, principais, kuriais as vadovaujuosi. Is tikruju ta knyga man nesa laime ir harmonija su pacia savimi, as lengviau isgyvenu nesekmes. Aisku, apie ji kaip ir apie viska yra daug ivairiu nuomoniu, kita vertus, net jei tai, ka jis raso ir butu nesamones, bet man jos padeda gyventi, o sitai turbut svarbiausia mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(derenal @ 2008 06 13, 11:46)
S. Lazarevo "Karmos diagnostika" perkaiciau pries keleta metu. Ir tai, kas parasyta jo knygose, tapo mano gyvenimo dalimi, principais, kuriais as vadovaujuosi. Is tikruju ta knyga man nesa laime ir harmonija su pacia savimi, as lengviau isgyvenu nesekmes. Aisku, apie ji kaip ir apie viska yra daug ivairiu nuomoniu, kita vertus, net jei tai, ka jis raso ir butu  nesamones, bet man jos padeda gyventi, o sitai turbut svarbiausia mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif Man irgi Lazarevo ir panašia tematika rašančių kitų autorių knygos pakeitė gyvenimą. Labai tuo džiaugiuos thumbup.gif
Atsakyti
Kai buvo labai bloga,perskaiciau 4 Lazarevo knygas,penkta pradejusi ,numeciau i sona,matyt man pakako to ka perskaiciau (ten pradzioje taip ir yra parasyta ,jei tau to nereikia,paprasciausiai toliau ir nesiskaitys)man patiko, padejo issivaduoti is kosmarisku minciu.As atsirinkau tai kas man prie dusios ,o visa kita paprasciausiai neuzsifiksavo smile.gif .
Atsakyti
Esu perskaičiusi S.Lazerevą. Tuokart labai padėjo. Tikriausiai, taip jau yra, kad šiaip sau to neskaitome. Tik tuomet, kai norisi nors truputį gauti atsakymų į gyvenimo klausimus. Taip jau yra, kad gyvenimas nemėgsta pastovumo. Kas prieš keletą metų buvo labai aktualu ir priimtia, šiandien tarsi nesvarbu. Tikėjimą jis įžiebia. Taip.
Bet dabar, prisiminus knygas, vis galvoju, kaip jis "įlysdavo" į žmogaus galvą, į biolauką net pvz. telefonu, ten jį pamatydavo, tarsi pamakaluodavo ir išgydydavo. Na nelebai realu, tiesa? g.gif
Atsakyti
QUOTE(G.Persija @ 2008 06 14, 18:58)

Bet dabar, prisiminus knygas, vis galvoju, kaip jis "įlysdavo" į žmogaus galvą, į biolauką net pvz. telefonu, ten jį pamatydavo, tarsi pamakaluodavo ir išgydydavo. Na nelebai realu, tiesa? g.gif

Sugebančių daryti tokius dalykus ir LT pilna...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2008 06 14, 20:14)
Sugebančių daryti tokius dalykus ir LT pilna...

tai va, matyt reik tuo tikėti... daugelis skeptikų tik nusijuoktų.
Šiaip labai įdomu, ką parašėte, skaitau viską nuo pradžių, o ir už nuorodas labai visoms ačiū.
Ir žinot ką, darausi asmeninę išvadą, matyt kiekviename gyvenimo periode aktualūs tarsi kiti dalykai.
Ankščiau labai domėjausi tuo, kas nematoma plika akimi, skaičiau, skaičiau, skaičiau... Tos teorijos, priežasties-pasekmės dėsniai, pasitvirtindavo, kad nieko nėra atsitiktinio ir t.t. ir pan.
O dabar, gimus vaikui, viskas labai pasikeitė: kažkaip baisiai viskas pasidarė žemiška. Poreikiai labai aiškūs ir konkretūs, problemos visos apčiuopiamos, daugiausiai materialios. Trūksta pakylėtos dvasios. O ir svoris laikosi...
Vis galvoju, kaip čia taip asmenybė pasikeitė, gal ne amžinai g.gif
Ar niekam taip nebuvo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo G.Persija: 14 birželio 2008 - 19:28
QUOTE(G.Persija @ 2008 06 14, 19:58)

na, ne visai taip. Knygose jis akcentuoja, kad negydo, tik padeda žmonėms suprasti, kur slypi žmoguje agresija. Ir tai konsultuoja tik tada, jei knygos perskaitytos, seminaruose būta ir įrašai žiūrėti, o žmogus užstrigęs, nesusigaudo pats.
Atsakyti
QUOTE(hederi @ 2008 06 11, 19:40)
o kas nors skaite Blavatskaja knygas ?  arba Karlos Kastaneda?

ax.gif nenoriu pasirodyt snobe, bet kazkaip minet greta sias dvi pavardes...

Ir jums leidus kiek patikslinsiu- Blavatskaya nera visu knygu autore. Yra knygu- jos asmenines kurybos, ir tokiu, kurias ji "irase" nes buvo mediume, tiesiog regejo jas, o tikrasis autorius buvo vienas is tuo metu garsejes indijos Mokytoju. Ne karta stengiausi i sios darbus isigilinti, taciau tai yra klaikiai sudetinga kalba budinga 18-19 amziuj su terminologija, kuria mes tikrai nenaudojam. Bet reikia atsizvelgti i tai, kad tuo metu zmones (kalbu apie dvasini elita) buvo kitokie, jie buvo "platesni", zinojo daug daugiau uz mus. Jei ispausti i kelis zodzius- tai sios knygos yra puiki visu religiju sinteze irodanti, kad viskas turi viena saltini, viena absoliucia vertybe ir pagrinda. Butent sia zinia si puiki moteris ir atnese pasauliui. Tai dienai tiems zmonems sios knygos buvo aktualios, mes gi galim pagarbiai jas turet lentynuose ir skaityti ka nors kas yra kiek labiau adaptuota musu smegenams...
Abejoju ar Blavatskaya kuriniai ir jos surasytos knygos yra isverstos i lietuviu kalba, taciau rusu kalba jas galima rasti bet kokiam knygyne. Pacios Blavatskaya kuriniai taip pat yra l.gilus. Yra visas ciklas "Karmines istorijos", puikus darbas "Kelione i Indostana". Puikios, zadinancios knygos, l.grazi, sodri, uzburianti kalba, panasi i indiska rastuota issiuvineta pagalve.

Kastaneda... na, skaiciau ji tik todel nes mano draugas buvo jo susizavejes, o moteris privalo paragauti viska ka jos vyras valgo smile.gif Ten nera nieko apie karma, reinkarnacija. Ir totaliai kitoks poziuris i dvasinguma. Taciau Kastaneda pasiule unikalia, l.placia vidines discipllinos, saves disciplinavimo sistema. Tiesiog nuostabiu dalyku yra. Ypac jo "mazuju tyronu" sistema (kai kurie zmones negali stipraiai tau pakenkti, bet jie nuolat kenkia tau per smulkmenas - turi but jiems dekingas, nes jie tave "nuslyfuoja", jie tavo mazieji tyronai, turi but jiems dekingas uz kasdienes pamokas.. na daugmaz taip).
susipazinimui, aisku, reiketu bent "briefly" pasikapstyt siose knygose... del bendro issilavinimo... o po to nusispjaut i viska ir savais keliais eiti smile.gif)

labai keistai sie vardai skamba temoje apie visazini lazoreva...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helenee: 15 birželio 2008 - 19:21
QUOTE(Helenee @ 2008 06 15, 20:14)
labai keistai sie vardai skamba temoje apie visazini lazoreva...

Taip, gal šie vardai- Lazarevas ir Kastaneda- nelabai susiejami. Kažkada skaitydama vieną iš Kastanedos knygų vis galvojau, kad man kažkas nesiklijuoja pagal mano požžiūrį į dvasingumą. Ir labai greit Lazarevo knygoj perskaičiau tą patį, ką ir aš pati išmąsčiau. Skaityti Kastanedos knygas buvo tikrai įdomu, bet... man vienu momentu jis nepatinka. Visų pirma ten akcentuojamas egoizmas.
Atsakyti
QUOTE(barsukele @ 2008 06 15, 22:54)
Kastanedos knygas buvo tikrai įdomu, bet... man vienu momentu jis nepatinka. Visų pirma ten akcentuojamas egoizmas.

Taip, bet tai naturalu. Tokia yra zmogaus augimo, tobulejimo dinamika ne tik dvasiniame bet ir psihologiniam pasaulyje. Pirma stiprinamas ego, po to jis atmetamas. Tai gi tam tikrai pakopai sios knygos yra l.aktuallios.
O jei kalbetume apie vidine disciplina ir savo sudinu emociju kontrole tai priverstinai ivesciau kaip sekmadienines pamaldas reguliaru sio veikalo skaityma

sviesos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Helenee: 16 birželio 2008 - 07:06
QUOTE(carvel @ 2008 06 14, 19:30)
Kai buvo labai bloga,perskaiciau 4 Lazarevo knygas,penkta pradejusi ,numeciau i sona,matyt man pakako to ka perskaiciau (ten pradzioje taip ir yra parasyta ,jei tau to nereikia,paprasciausiai toliau ir nesiskaitys)man patiko, padejo issivaduoti is kosmarisku minciu.As atsirinkau tai kas man prie dusios ,o visa kita paprasciausiai neuzsifiksavo  smile.gif .

Buvo rašyta, kad pirmosios Lazarevo knygos (nepamenu, kelios, lyg 5) jo paties yra paneigtos, todėl nereikėtų jų skaityt.
O aš šiuo metu labai sužavėta Sinelnikovo raštais, skaitau jo knygą "Pamilk ligą savo". Autorius ne toks kategoriškas, kaip Lazarevas. Labai aiškiai viskas parašyta, ypač ligų priežastys ir kaip konkrečiai spręsti tas problemas.
Atsakyti