QUOTE(Neglaite @ 2007 03 14, 10:07)
Dėl to kopijavimo- kaip įrodyti, kad aš nukopijavau kažką, kai aš tikrai žinau, kad aš nekopijavau? pavyzdžiui, sumąsčiau aš karolius, susivėriau, man jie atrodė ypatingi, tokių niekur nemačiau (nu nespėju visų temų išvartyt). Ateinu į forumą su pakilia nuotaika, galvoju- jau girsiuos

, atsiverčiu puslapį, o čia bac- mano karoliai

. Kas juos nukopijavo, jei aš niekam dar nerodžiau? Man atrodė, kad tai mano idėja, tik po to radau ją internete jau panaudotą... Taip , kad tos idėjos slidus dalykas, daug kam panašios gali ateiti. Ir dažni naujokių darbų palyginimai su senbuvių ir pastovus mynimas- kad jei kopijuoji, tai bent jau gražiau tai daryk

labai jau negražiai iš šono atrodo

, o ir nesmagu ką nors parodyti...
Taip,būna tokių dalykų,kad darai darai, myluoji čiučiuoji kažkokį darbelį,nuglaistai iki negaliu, o kažką panašaus jau kitas parodė.Bet čia ir skirtumas-panašaus.T.y. idėjos sklando visur, kartais net nejauti,kaip kurią nors pagauni, o ją panaudojus gimsta darbelis.Bet kai kopijuojamas būtent konkretus darbas, o ne idėja-man atrodo visą laiką čia apie tai ir kalbam.Gaila,kad suprantat ne taip.
Idėja, pvz. veltinio suktinukai-vyniotiniai. Bet kiek visko daug ir skirtingo galima iš jų padaryti, o ir juos pačius 100 rūšių išgauti, ir suverti vienaip, antraip, tarpusavyje sulipdyti, ir t.t. ir pan. Kas dabar gali pasakyti-kieno čia ta idėja-veltinio vyniotinius daryti? O va konkretaus darbo tiesioginis kopijavimas-visai kas kita... Atsiprašau, jei klydau visa tai rašydama